Forum » Pomoč in nasveti » Excel - pomoč
Excel - pomoč
whil6 ::
Jaz bi pa prosil za eno pomoč in sicer če se kdo kaj bolj spozna na Excel.
V Excelu bi rad naredil eno tabelo in sicer:
Zdaj bi pa želel, da mi Excel samodejno izračuna polje pri katerem na sliki piše ?formula?.
Izračunati pa mora zadevo po naslednjem postopku. Če v celico A2 vnesem črko G, mi mora datumu, ki je napisan v celici D2 prišteti 11 mesecev in izračun datuma napisati v celico E2.
Če pa v celico A2 vnesem črko U, pa mi mora datumu v celici D2 prišteti 23 mesecev in izračunan datum napisati v celico E2.
Če pa v celico A2 vnesem kar koli druga (npr. druge črke,številke, pustim prazno, pa mi mora Excel javit napako.
Hvala in lp, D.
V Excelu bi rad naredil eno tabelo in sicer:
Zdaj bi pa želel, da mi Excel samodejno izračuna polje pri katerem na sliki piše ?formula?.
Izračunati pa mora zadevo po naslednjem postopku. Če v celico A2 vnesem črko G, mi mora datumu, ki je napisan v celici D2 prišteti 11 mesecev in izračun datuma napisati v celico E2.
Če pa v celico A2 vnesem črko U, pa mi mora datumu v celici D2 prišteti 23 mesecev in izračunan datum napisati v celico E2.
Če pa v celico A2 vnesem kar koli druga (npr. druge črke,številke, pustim prazno, pa mi mora Excel javit napako.
Hvala in lp, D.
- spremenil: whil6 ()
AtaSmrk001 ::
Formula bi se glasila tako:
=IF(A2="G";EDATE(D2;11);IF(A2="U";EDATE(D2;23);"Napaka!!"))
To formlo vpiši v E2 in ji spremeni format v Date.
LP
=IF(A2="G";EDATE(D2;11);IF(A2="U";EDATE(D2;23);"Napaka!!"))
To formlo vpiši v E2 in ji spremeni format v Date.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9217 (3546) | omni-vor |
» | Excel podatkiOddelek: Programiranje | 1208 (1089) | OGORAZD |
» | Excel - datumOddelek: Pomoč in nasveti | 2332 (2262) | iMark |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4821 (4243) | veteran |
» | Excel, čas, IF()Oddelek: Pomoč in nasveti | 1807 (1652) | BoO |