Forum » Pomoč in nasveti » router direktno v modem
router direktno v modem
MVB_0110 ::
Zanima me ali je možno router povezati z modemom tako, da router ni povezan z računalnikom (z kablom). Stvar je v tem da imam modem v drugi sobi kot računalnike in bi želel imeti povezavo, da nevlečem kabla v drugo sobo.
LP
LP
oba računalnika imata wireless sta leptopa. Prej sem mel vkljoplen route v ene računalnik.
St235 ::
Zanima me ali je možno router povezati z modemom tako, da router ni povezan z računalnikom (z kablom). Stvar je v tem da imam modem v drugi sobi kot računalnike in bi želel imeti povezavo, da nevlečem kabla v drugo sobo.
LP
normalno, če imajo vsi računalniki wifi se lahko vsi povežejo po zraku, brez da bi vlekel kable.
Sem upel urediti insicer tako, da sem v nastavitvah ruterja spremenil zadnjo št. v IP naslovu ter LAN kabel povezal nazaj v modem. Stvar deluje.
LP
LP
ameba ::
No k je glih tema o routerjih, me pa zanima kako bi rešil sledeč problem.
Router imam v kleti, kjer je tudi ves sistem. 2 nadstropja višje mi v neki točko lovi signal od routerja nikjer pa ne. Sedaj pa me zanima kako bi naredil, da bi si kupil še en router, ki bi bil kot sprejemnik in oddajnik obenem, ter bi s tem posledično signal povečal da bi lovilo po celotnem 2gem nadstropju.
Upam da me razumete.
Router imam v kleti, kjer je tudi ves sistem. 2 nadstropja višje mi v neki točko lovi signal od routerja nikjer pa ne. Sedaj pa me zanima kako bi naredil, da bi si kupil še en router, ki bi bil kot sprejemnik in oddajnik obenem, ter bi s tem posledično signal povečal da bi lovilo po celotnem 2gem nadstropju.
Upam da me razumete.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569917 (6746) | c23po |
» | Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 28229 (13958) | denisbegood |
» | Pomoč pri povezavi brezžičnega usmerjevalnika s Siol modemomOddelek: Omrežja in internet | 3331 (3199) | Daniel |
⊘ | internet (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3933 (3238) | GiGaBaJt |
» | switch + router = kaosOddelek: Omrežja in internet | 1864 (1720) | JurcaG |