» »

router direktno v modem

router direktno v modem

MVB_0110 ::

Zanima me ali je možno router povezati z modemom tako, da router ni povezan z računalnikom (z kablom). Stvar je v tem da imam modem v drugi sobi kot računalnike in bi želel imeti povezavo, da nevlečem kabla v drugo sobo.
LP

tony1 ::

Kateri od teh pa ima wireless?

oba računalnika imata wireless sta leptopa. Prej sem mel vkljoplen route v ene računalnik.

St235 ::

MVB_0110 je izjavil:

Zanima me ali je možno router povezati z modemom tako, da router ni povezan z računalnikom (z kablom). Stvar je v tem da imam modem v drugi sobi kot računalnike in bi želel imeti povezavo, da nevlečem kabla v drugo sobo.
LP

normalno, če imajo vsi računalniki wifi se lahko vsi povežejo po zraku, brez da bi vlekel kable.

Kako pa to storim?
Mi lahko opišeš postopek prosim?

Sem upel urediti insicer tako, da sem v nastavitvah ruterja spremenil zadnjo št. v IP naslovu ter LAN kabel povezal nazaj v modem. Stvar deluje.
LP

ameba ::

No k je glih tema o routerjih, me pa zanima kako bi rešil sledeč problem.

Router imam v kleti, kjer je tudi ves sistem. 2 nadstropja višje mi v neki točko lovi signal od routerja nikjer pa ne. Sedaj pa me zanima kako bi naredil, da bi si kupil še en router, ki bi bil kot sprejemnik in oddajnik obenem, ter bi s tem posledično signal povečal da bi lovilo po celotnem 2gem nadstropju.

Upam da me razumete.

ToniT ::

Rešitev je napisana tukaj!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569917 (6746) c23po
»

Podaljševanje UTP kabla (strani: 1 2 )

5828229 (13958) denisbegood
»

Pomoč pri povezavi brezžičnega usmerjevalnika s Siol modemom

183331 (3199) Daniel

internet (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti