» »

Panasonic TX-P42G30E vs. Samsung UE40D6530 (3D)

Panasonic TX-P42G30E vs. Samsung UE40D6530 (3D)

Selassie ::

Odlocam se med tema dvema tvlevizorjoma in me zanima kateri je boljsi, oziroma kaksno imate kej mnenje?

Webeg ::

Panasonic je plazma, samsung je LED LCD.
Plazma ma vecjo porabo mislim, da ima tale panasonic povprecno 200w samsung pa okol 80w.
Plazma ti je za 2 incha vecja, ni 3D, ima boljso zascito proti udarcem (debelo steklo proti tanki plastiki na LCD) se pozna ce ti kak Wii kontroler prleti notr :D

6530 je drugace stara samsung serija, 30 je pa letosnja serija. (bolj pomembno ce kupujes rastavni eksponat)

Nisem pa ziher ampak mislim, da ima ta samsung ze WiFi adapter notr panasonic pa je samo WiFi ready.

Glede na samo barvo pa ima plazma bolj kontrastne barve pa nizje osvezevanje (0,001 sec) kar pomen, da ti pri 600 Hz dejansko ostane FullHD slika med premikanjem. Pri LCDjih pa je pri hitrem premikanju slike zarad pocasnejsega osvezevanja mislim, da so najhitrejsi nekje na 2 ms, pride do tega, da slika ni vec FullHD. (pozna se tud pr sportih, vceraj gledu hokej pa se na plazmi vidi pak(ko ga ful nabijejo) cel cajt medtem k mi na LCDju zgine umes pa se na konc prkaze:)

Uglevnem, ce ne poznas razlike v barvah, sliki, se sprehodi do ene trgovine, k ima oba modela pa si ju poglej sidebyside... Enim se zdijo barve na plazmah prezive, ker so navajeni na LCDje.

Pa odvisno za kaj bos rabil TV... Ce bos imel racunalnik prikljucen nanj pol ti toplo odsvetujem plazmo, ker se veliko hitreje zapece stacionarna slika na plazmi (windows taskbar) oziroma katerakoli stacionarna slika, ki bi jo TV prikazoval po 12 ur na dan, ce pa bos na njem vecinoma gledal filme ti bo pa na plazmi uzitek gledat.

Enmal se razpisu :D

P.S. panasonic ima akcijo do konca leta, da ce kupis njihov FullHD tv dobis 5 let garancije ce podaljsas na netu. (panasonic.si)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Webeg ()

Imel ga bom bolj za gledanje filmov, imel bom pa tud dva racunalnika prikljopljenegana na njega vendar samo za gledanje fullhd filmov preko racunalnika.
Ce sem bolj natancen bom imel priklopleno dva racunalnika in prenosni disk. Vse te naprave bom imel povezane v gigabitno omrezje, tako da bom lahko dostopov do njih preko tv-ja.

roCkY ::

Sam sem cincal ali preiti iz LCD na plazmo kar kakšno leto. Slika panasonic VT serije me je prepričala.

Se mi je pa bookmark toolbar FF po kakih 2 mesecih vtisnil. Sem bil premalo pazljiv. Zadeva je sedaj popolnoma sanirana. Je pa trajalo in sem bil že kar skeptičen, če bo res šlo popolnoma.

Po vtisu v FF striktno uporabljam celozaslonki nači, avtomatsko skrivanje orodnih,... skratka ena kopica dodatkov se je nabrala, ki naredi brskanje iz sedežne zelo udobno in še ekran ščiti. Ostalo kar počnem razen seveda IPTV in PS3 pa ni veliko.

Kar se slike tiče v temle primeru definitivno Panasonic.
Je pa kot rečeno treba pazit, da ni pol dneva enaka slika iz dneva v dan.

roCkY a pol se bolj splaca kupiti panasonic serijo VT kot GT, ceprav po karakteristikah ni razlike samo pri filtru je razlika. Tukaj imam pa primerjavo:
http://www.panasonic.si/html/sl_SI/2861...

Ne vem podrobnosti. Jih niti nisem iskal, ker sem kupoval diagonalo, ki je le v VT izvedbi.

Glede na podatke kot praviš ni enak "filter" - obdelava. Ali so paneli enaki pri 42" in 50" bi pa kak servis moral povedat. Trgovci ??? če je taprav tudi. A so precej redki. Najraje zameglijo.

VT ima priložen WiFi ključek in 2 3D očala. Od tu je precejšen del razlike v ceni. Bil je na VT tudi nov uporabniški SW. Če se prav spomnim sem nekje bral da je sedaj enak tudi na drugih serijah.
Poleti, kolker mi je trgovec pravil je bila razlika v ceni manjša, kot če bi očala kupil posebaj. Skratka suma sumarum sploh ni bilo za razmišljat - VT. Kaj je trenutno pa ne vem.

A mogoce vec v cem je pa razlika v oznaki E na koncu. TX-P42VT30 in TX-P42VT30E, sem ze vse prebrav pa nisem najdu nikjer nobene razlike, samo da je una brez eja 200€ drazja.

Webeg ::

VT in V serija je premium serija pri panasonic torej ima sve in svasta ze zraven.
Drugace pri panasonic pomeni tisti T zraven, da je 3D TV.(GT,VT...)

E je za EU, B - UK. brez?? odvisno kje si gledal in od kod roba pride

Se ti pa trenutno splača vzeti v SLO ker je 5 letna garancija - "akcija". Kaj bo po novem letu je? Glede na "akcije" nekajkrat letno bo to počasi moralo standard postati za to znamko???
Cene so pa dandanes itak informativne in se pogosto splača mal podrezat za končno cifro. Najcenejša ponudba pa prek SLO uvoznika in detajlista za njim verjetno ne bo.

Ql, sm me se zanima v cej je razlika k eni imajo na koncu oznako E in so cenejsi?

Zdej sm prsu do zakljucka da bom kupu kr panasonic plazmo, ampak se ne vem al bi kupu vt ali gt serijo. Gt serija je cenejsa za skoraj 300€, vendar po specifikaciji je vse enako razel filter je drugacen pa po zvocnikih. Tako da se mi pomoje ne splaca vzeti vt serijo, ker ne rabim 3d ocal, ker ne bom gledov filmov v 3d tehniki.

optimalno diagonalo še preštudiraj;)

gledam iz razdalje priblizno 3m tko da je 42" pomoje vredu.

65" iz 2m je pa meni OK

Ga bom sov v ponedeljek pogledat v zivo 42" in 46".

KuhaR ::

Če me spomin ne vara pomeni E Eastern Europe, dodani so vzhodno evropski meniji. Dodatna črka pomeni posebne serije(W nemški model, UK britanski, S srebrna barva ohišja, E vzhodnoevropski,... Meni se je moja 42G20E zdela ogromna, danes pa bi raje vzel 46 ali 50 colarja.

Ja smo sov pogledat v trgovino in sem se odlocu kr za 46", za kej vec pa nimam denarja, ze za to bom tesko nabrav 1200 al pa 1400€ z dodatno garancijo in na 12 obrokov :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961196877 (421248) antonija
»

LCD LG ali Philips

Oddelek: Zvok in slika
394851 (4331) Dromar
»

Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )

16974874 (68709) mamomu
»

HD TV za SD IP TV?

Oddelek: Kaj kupiti
293589 (3034) gregor
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

7734229 (31679) jajcar

Več podobnih tem