» »

Slovenci ne znamo sprejemat drugačnosti

Slovenci ne znamo sprejemat drugačnosti

Temo vidijo: vsi
1
2
3 4 5

Pithlit ::

s51as: ti torej nestrpnost do nestrpnosti enačiš z nestrpnostjo do drugačnih?
Life is as complicated as we make it...

Mipe ::

Ja, res žalostno, da so liberalci največji agresorji.

Matako ::

Meni je pa butast izraz "drugačni" - kadar se govori o znatnem delu prebivalstva. No ja saj drugačni smo itak vsi, samo potem je pa izraz še manj smiselen.
Bo treba kaj pogruntati. Delo za naše izrazoslovce!
/\/\.K.

Mipe ::

Tujec.

s51as ::

Pithlit, ja vsekakor. Drugače po moje tudi bit ne more.
It's just me myself and I

Furbo ::

Pithlit je izjavil:

s51as: ti torej nestrpnost do nestrpnosti enačiš z nestrpnostjo do drugačnih?


Kaj so pa nestrpni, če ne drugačni od strpnih?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Pithlit ::

Problem ni v tem. Problem je v tem da zadeva niti slučajno ni enaka. Razlagat pa ne bom šla ker to ne bo pripeljalo nikamor. Kdor pač poda takšno izjavo ne bo nikoli sprejel drugačnosti, še manj pa razlage kaj vse je s tako izjavo narobe.

Matako: eggsactly. In po mojih izkušnjah je tisti, ki je nestrpen do priseljencev (recimo da nekako teče debata o tem)... do neke mere nestrpen do vsakogar ki je kakorkoli drugačen od njega. Pa naj si bo to le zaradi mišljenja. Imamo pa seveda bolj ali manj definirane skupine in posledično lahko poimenujemo najbolj izrazite oblike patološkega sovraštva (ki je pač najhujša oblika nestrpnosti).

Imamo priseljence ter na drugi strani ksenofobe.
Imamo istospolno usmerjene in homofobe.

Ter tako naprej za raznorazne marginalne skupine. Ponavadi (ampak ne vedno) razne oblike nestrpnosti hodijo z roko v roki. Ponavadi so tudi vse te oblike nestrpnosti globoko zakoreninjene v (skoraj) vseh nas in se marsikatere manifestacije niti ne zavedamo. Recimo to "mene gay-i sploh ne motijo... dokler jih ni zraven"... je manifestacija homofobije, pa se večina ljudi tega niti ne zaveda, niti ne bodo niti v sanjah razumeli zakaj je to homofobno če pa nimajo nič proti gay-em. Pa da ne bo pomote, proti takim in podobnim izjavam načeloma nimam nič... dokler se ne začne hujskat za gradnjo raznih getov in podobnih. Ima vsak pravico do svojega mišljenja in do neke mere govora. Ko se pride do sovražnega govora pa se zadeva konča.

Jaz osebno imam en grozen odpor do šumečih trenirk. Ja, če prideš do mene oblečen v nekaj takega te bom postrani gledala... ne glede na to a si slovenec ali pa mogoče albanec, bosanec, kitajec, nemec, anglež... Vem da imam odpor do (recimo japonk, unih za nosit... ne državljank japonske) še marsičesa drugega, pa zaradi tega še ne zganjam galame naokoli kako je nekdo butast ker nosi uno trenirko, ali pa da je treba take trenirke prepovedat.
Life is as complicated as we make it...

Mipe ::

Hm, če bolje premislim, v bistvu nimam tolikšnega odpora do tujcev, kot bi mi ga eni pripisovali. Res je, da ne trpim ciganov in podobne raje, vendar nimam niti najmanjšega odpora do črncev, azijcev itd. Najbrž zato, ker sem hodijo študirat itd. in ne parazitirat.

Pithlit ::

Resno vprašam... imaš odpor tudi do tistih 'ciganov in podobne raje' ki tukaj pošteno delajo? Pa do tistih ki so tukaj pošteno delali na koncu jih je pa delodajalec 'zajebal' (vegrad, recimo) in so nekako prisiljeni v 'parazitiranje'?

Do takih jaz nimam prav nobenega odpora. Imam pa, priznam, odpor do tistih ki dejansko nočejo poštenega dela... ampak v tem primeru me nacionalnost niti približno ne zanima. Izkoriščevalska gnida je lahko vsak, tudi slovenec (jih par celo poznam).
Life is as complicated as we make it...

Mipe ::

No, no, ti predsodki so samo za prvi vtis. Ko spoznam dobrega človega, ga tako tudi obravnavam. In resno sočustvujem s temi ubogimi delavci, mimo moje hiše hodijo vsak dan v hrib, kjer imajo ugodna ležišča.

Najbolj spoštujem poštenjake. Samo kaj, ko gre za prvi vtis... Zelo, zelo težko sprva zaupam "takemu" človeku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Mesar ::

seemon je izjavil:

Vsak zemljan je nestrpen do nečesesa npr. vere,rase,spolne usmerjenost,sosedovega psa,.... Eden primer zakaj ni toliko črne rase pri nas. Poznam belino, koprskega župana pol se pa neha. Pa ne mi govort da nisi nestrpen-a vsak je pa pika.


Pa lahko podkrepiš s čim konkretnim svoja sporočila ali so iz trte zvita? Lepo prosim, ker me ta aktualna tematika res zelo zanima.

Pithlit ::

Mipe je izjavil:

No, no, ti predsodki so samo za prvi vtis. Ko spoznam dobrega človega, ga tako tudi obravnavam. In resno sočustvujem s temi ubogimi delavci, mimo moje hiše hodijo vsak dan v hrib, kjer imajo ugodna ležišča.

To je precej pomembna razlika med, recimo, tabo in nekim nacijem.

Jaz, po drugi strani, verjamem da je vsak človek v osnovi dober. In mu tako tudi dam šanso. Če se izkaže drugače pač... jebiga. Ne bova prijatelja. Seveda uspe komu, zaradi te moje lastnosti, tudi kakšen manjši izkoriščevalski podvig. Kar se pa hitro povrne ko me naslednjič potrebujejo.
Life is as complicated as we make it...

Mipe ::

Bolje previden kot naiven! Ker so ljudje pripravljeni verjeti, da je vsak človek v osnovi dober, vsakomur odprejo vrata, kmalu pa v kroniki beremo o njih kot o tarčah goljufov, tatov itd.

Zadnjič sem imel izredno vsiljivega prodajalca v zelo šik obleki. Ampak dobro vem, da obleka še ne naredi človeka. Le z težavo sem ga nagnal. Sem omenil, da je bil zelo vsiljiv? Kar naprej je kukal mimo mene v hišo.

Seveda je bil bakrene polti in izrazitega naglasa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Pithlit ::

Mipe je izjavil:

Ker so ljudje pripravljeni verjeti, da je vsak človek v osnovi dober, vsakomur odprejo vrata, kmalu pa v kroniki beremo o njih kot o tarčah goljufov, tatov itd.

Ja, no. Govorim v mejah normale. Govorim o tem da mi je vseeno ali je moj sogovornik bel, črn, roza, zelen, lisast ali ima šest nog pa osem oči. Dokler lahko imava normalno interakcijo je vse ostalo zame brezpredmetno.

V hišo pa ne spustim nikogar ki ga vsaj malo ne poznam. Ponovno, ni mi mar za narodnost, vero, raso... Je zaradi mene lahko 25. generacija klenih slovencev.
Life is as complicated as we make it...

Mipe ::

Normalna interakcija... kako to izgleda, če je sogovornik iz druge kulture, kjer imajo drugačne vrednote, tabuje itd.? Knjigarne so polne priročnikov za popotnike, ki naštevajo 1001 stvari, ki jih ne smeš narediti oz. omeniti v pogovoru v določeni deželi.

Zdaj pa si zamisli, da tujci vlačijo to svojo kulturo sem. Kar naenkrat moraš paziti, kaj delaš in govoriš. Njim je pa seveda vse oproščeno, saj (še) ne poznajo naše kulture.

Mesar ::

Sam res, lep primer so ženske v islamskih državah, kak boš to rešo? Gresta z ženo tja pa jo boš zavil celo v tiste cote? Al boš reskiral, da vaju skamenjejo...

Mipe ::

Če greš v turistične kraje, ni noben problem. Edinole če malo zaviješ na stranpota... no, tega ne bi priporočal. Resno.

Pithlit ::

Mesar je izjavil:

Sam res, lep primer so ženske v islamskih državah, kak boš to rešo? Gresta z ženo tja pa jo boš zavil celo v tiste cote? Al boš reskiral, da vaju skamenjejo...

Jaz pač ne rinem tja kamor ne smem. Ponavadi ti v takih državah lepo povej kaj se sme in kaj ne. Nimam problemov z nošenjem rute (z burko pa). Niso vsi fundamentalisti. Tudi po stranpoteh načeloma ni težav dokler se ravno ne razgaljaš... jebiga, pač ne smem kazat nog pa dekolteja. Their loss.

Mimogrede... 'tam' pri 'njih' smo mi 'tujci' in zato 'drugačni'. Vse kar počnemo pač počnem z določenimi omejitvami. Tako kot 'oni' pri 'nas'.

Z 'uvažanjem' njihove kulure k nam pa tudi nimam nobenih problemov dokler s tem ne škodujejo drugim.
Life is as complicated as we make it...

D3m ::



Anglija :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

s51as ::

Pithlit, se nisem nič opredelil glede tega koliko sem strpen in do koga, pravim samo to, da tisti, ki promovira strpnost, pač pljuva v lastno skledo, ker mu očitno ni prav, da obstajajo ljudje, ki niso strpni in so s tem drugačni.

No pa da se še opredelim...
Sicer se mi zdi naravno, da ljudje hočemo biti skupaj s sebi enakimi ali (po svojem prepričanju) boljšimi. S tem se mi ne zdi nič narobe. Človek si izbere partnerja, ki mu je všeč in mu je enak, delodajalec izbere kandidate/tke, ki ustrezajo njegovi predstavi in obratno (delavec delodajalca)... Ko nekdo nekaj na silo tlači skupaj, po moje, sili v težave.

In težave ratajo ravno takrat, ko nam enakost ni dovolj ampak imamo željo po boljšem, (seveda nikoli ne po slabšem) torej, ko prideš nekam kjer je bolje, si tam nekaj kar je slabše in to ne gre skupaj, po moje še vsaj nekaj 10 let, če že ne nekaj 100.

V prejšnjih postih sem nekaj prebral o delavcih, ki vam predstavljajo te "drugačne" in do katerih bi naj morali biti strpni. Vse lepo in prav, vsekakor so si svojo plačo zaslužili in jo morajo dobiti. Ampak, če se gremo debato okoli drugačnosti, kako so ti ljudje kakorkoli drugačni od vseh ostalih (ki recimo niso iz drugih držav) pa niso dobili plač za opravljeno delo. O teh ljudeh se ne pišejo članki, ne snemajo oddaje in se ne ustanavljajo ne vem kakšna gibanja za pravičnost in enakost.

In moje mnenje je, da drugačni ravno iz tega razloga niso enaki, ker so ves čas nekaj posebni. Vedno jih je treba obravnavati drugače, jih jemati drugače, jih razumeti drugače in z njimi govoriti drugače. Če tega ne narediš si pa pacek, ker si očitno proti njim in fuj fej sram te bodi...
It's just me myself and I

Mesar ::

Lahko si tut nevtralen?

s51as ::

Mesar, ne vem če je nevtralen prava beseda. Lahko sprejemaš vse take kot so. To pomeni, da tudi tistih, ki tega ne počno zaradi tega ne obsojaš. Mislim, da ednio v tem primeru dosledno spoštuješ drugačnost :D

Drugo vprašanje pa je, če je to prav.
It's just me myself and I

Go-ahead ::

Slovenci smo preveč tolerantni do drugačnosti v negativnem smislu. Vseeno nam je za prisotnost mamilašev, gospodarskega kriminala, roparjev, prostitucije, beračenja, prodaje slovenskih podjetij tujcem, itd


Kot je že nekdo izjavil imajo osebki, ki izpostavljajo določen problem pri drugih sami največje težave z njim.

Npr. pred vojno v Yugi se je na veliko govorilo o nacionalizmu in nestrpnosti do drugih narodov in to najbolj pri posameznikih (Milošević & co,) ki so v nadaljevanju poskrbeli za vojno z izrazito nacioanalističnimi izgredi.

Pithlit ::

Lej s51as... do nestrpnosti pač ne moreš biti strpen. Ti pa mal premsli zakaj je temu tako.

(nevtralen je pa težko bit brez da nosiš del krivde)
Life is as complicated as we make it...

s51as ::

Pithit, potem pač ne moreš promovirat strpnosti... moraš drugače označit svoj boj, če hočeš... drugače je kr neki na pol definirano z dvojnimi merili in to se nikoli ne konča dobro...
It's just me myself and I

Pithlit ::

Lej, ti nestrpnost enačiš z drugačnostjo (naj si bo to spolna usmerjenos, verska usmerjenost, nacionalnost, rasa... whatever). A ti je sedaj malo bolj jasno zakaj je tvoja izjava popolnoma nesmiselna?
Life is as complicated as we make it...

Gavran ::

Pithlit je izjavil:

Lej s51as... do nestrpnosti pač ne moreš biti strpen. Ti pa mal premsli zakaj je temu tako.

(nevtralen je pa težko bit brez da nosiš del krivde)



Če si strpen, si strpen tudi do nestrpnih.

Če si nestrpen, si takšen tudi do strpnih.

Sicer si v nasprotju sam s sabo.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Pithlit ::

Res ne razumete kake gluposti govorite?

Nestrpnež na ulici pretepa drugačnega. Ker ste vi strpni do nestrpnosti lepo odkorakate naprej... ali pa se mu v imenu 'strpnosti do nestrpnosti' pridružite z brco ali dvema.

V vsakem primeru ste sokrivi napada.

V nasprotnem primeru pa ste nestrpni do nestrpnosti. In torej nestrpni.

Lepo, ni kaj. Ko ljudje takole razmišljajo.
Life is as complicated as we make it...

ripmork ::

Če si strpen, si strpen tudi do nestrpnih.

Ampak, ker nestrpni itak nikoli svoje nestrpnosti ne bodo zaznali kot nečesa negativnega (se jim bo zdela upravičena), strpni pa bodo vedno tiho (saj so vendar strpni)... do debate o (ne)strpnosti sploh nikoli ne bo prišlo v tem primeru. Way to go, če hočeš rešit problem (NOT).

Je @Pithlit dobro razložil dilemo.
Sprejemanje drugačnosti je eno, toleranca do nestrpnega obnašanja pa drugo.

s51as ::

Pithlit, mislim da ti ne razumeš... NIHČE NE TRDI DA JE TO PRAV, ampak dejstvo je da mešaš POJME! (ja vem da je z veliko, pa da je klicaj ampak, da bi v četrto lepo razlagal ne gre, sem malo nestrpen).

V glavnem, ne moreš rečt da si strpen do drugačnih, če ne sprejemaš mnenja drugače mesličega, pa konc.

Glede nestrpneža na ulici pa... kaj pa jaz vem, kako pa veš da nek oče ne razbija kretena, ki mu je izkoristil hčerko. Je treba pristopit pa vprašat in potem pomagat tapravemu. S tem da se moreš tud v tem primeru zavedat, da definicia tapravga ne bo za vsakega mimoidočega taprava. In ravno zato so te debate o strpnosti in nestrpnosti in tako ali drugače mislečih brezplodne, ker se je nemogoče uskladit o merilih.
It's just me myself and I

Matako ::

Stranska debata: je egalitarizem tudi nestrpnost? IMO je. Glede na to, da ima v SLoveniji ogromno podpornikov, ga toleriramo?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Furbo ::

Pithlit je izjavil:

Res ne razumete kake gluposti govorite?

Nestrpnež na ulici pretepa drugačnega. Ker ste vi strpni do nestrpnosti lepo odkorakate naprej... ali pa se mu v imenu 'strpnosti do nestrpnosti' pridružite z brco ali dvema.

V vsakem primeru ste sokrivi napada.

V nasprotnem primeru pa ste nestrpni do nestrpnosti. In torej nestrpni.

Lepo, ni kaj. Ko ljudje takole razmišljajo.


Problem je v tem, da večinoma drugačen pretepa strpnega.

Obstaja tudi pretirana strpnost, ki jo Slovenci kar dobro izvajamo.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Gavran ::

Pithlit je izjavil:

Res ne razumete kake gluposti govorite?

Nestrpnež na ulici pretepa drugačnega. Ker ste vi strpni do nestrpnosti lepo odkorakate naprej... ali pa se mu v imenu 'strpnosti do nestrpnosti' pridružite z brco ali dvema.

V vsakem primeru ste sokrivi napada.

V nasprotnem primeru pa ste nestrpni do nestrpnosti. In torej nestrpni.

Lepo, ni kaj. Ko ljudje takole razmišljajo.


In kako ti veš, kateri od pretepačev je strpen? Kaj če strpni tip pretepa nestrpnega ker je ta malo prej udaril drugega nestrpnega?
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Mipe ::

Kaj pa, če je za pretep odgovoren nekdo tretji, ki je prvega lopnil po glavi in se potuhnil, ta pa se je obrnil in videl nekoga drugega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

s51as ::

Če bi prvo udarjeni, strpno in krščansko nastavil še drugo lice... te dabate nebi bilo.
It's just me myself and I

Mipe ::

Nisem še srečal takega. Danes prej dobiš nekoga, ki ti bo nastavil vabilo na zatožno klop.

para! ::

A je nestrpnost vedno povezana s sovraštvom in nasiljem? Če nekomu niso všeč črnci, mu lahko rečemo rasist (ni nujno slabšalno), ampak dokler se na njih ne spravljajo verbalno/fizično, ne vidim težav. Tako kot imam jaz mnenje, da med mano in med črncem, razen v barvi, ni bistvene razlike, tako je lahko nek rasist mnenja, da je bolje bit bel.

V tem primeru je ta rasist definicija nestrpnosti, ampak a sem sokriv, če grem z njem na kavo? Bi ga moral prepričat, da smo v resnici enaki, da ni razlike med nami? Zakaj?

lp
Death before dishonor!

Pithlit ::

Ajde po vrsti...

s51as je izjavil:

V glavnem, ne moreš rečt da si strpen do drugačnih, če ne sprejemaš mnenja drugače mesličega, pa konc.

Drugače misleči niso nestrpni. Nestrpni so ko to svojo drugačno miselnost začenjajo udejanjati. Nestrpneži niso nasilneži... lahko svojo nestrpnost udejanjajo z diskriminacijo.

Štekaš razlike?

s51as je izjavil:

Glede nestrpneža na ulici pa... kaj pa jaz vem, kako pa veš da nek oče ne razbija kretena, ki mu je izkoristil hčerko. Je treba pristopit pa vprašat in potem pomagat tapravemu.

Se je treba norca delat? Zadevo nemudoma prijaviš... nato pa, če oceniš da zmoreš, prstopiš in preprečiš nadaljevanje zadeve. Kdo je česa kriv ni tvoj problem... s tem se ukvarjajo drugi (policija, tožilstvo...).

Matako je izjavil:

Stranska debata: je egalitarizem tudi nestrpnost?

Je, ja. Posebej ko te udari po grbi...

Furbo je izjavil:

Problem je v tem, da večinoma drugačen pretepa strpnega.

Nestrpen pretepa strpnega. Se strinjam ja... to JE problem. Nihče ne trdi da so vsi 'drugačni' tudi strpni.

para! je izjavil:

A je nestrpnost vedno povezana s sovraštvom in nasiljem?

S sovraštvom ja, z nasiljem ne.

para! je izjavil:

Če nekomu niso všeč črnci, mu lahko rečemo rasist (ni nujno slabšalno), ampak dokler se na njih ne spravljajo verbalno/fizično, ne vidim težav.

Se strinjam. Dokler stvari ostajajo v glavi in ne prehajajo v dejanja je vse v redu. Ne strinjam se sicer da "rasizem" ni nujno slabšalni...

para! je izjavil:

V tem primeru je ta rasist definicija nestrpnosti, ampak a sem sokriv, če grem z njem na kavo? Bi ga moral prepričat, da smo v resnici enaki, da ni razlike med nami? Zakaj?

Ta tvoj rasist ni nestrpen. Je drugače misleč. Ne, nisi sokriv če greš na kavo z njim. Tako kot nisi sokriv če greš na kavo z nestrpnežem. Niti nisi sokriv če greš na kavo z nasilnežem, ali pa z obsojenim morilcem.

Bi bilo sicer lepo tega tvojega rasista prepričat da rasizem ni ravno neka najbol nobel stvar... ampak nihče tega ne zahteva. Niti tega ne more zahtevati.
Life is as complicated as we make it...

Mesar ::

Meni ni problem sprejeti druge, dokler ne začne to vplivat na mene... prekomerno.

primar ::

Meni pa ni jasno, zakaj bi slovenci ali kateri koli drug narod moral biti strpen? Zakaj npr jaz v firmi, kjer je od 100 zaposlenih več kot pol južnakov moram biti strpen do ljudi ki polomijo wc školjko s tem ker jo drugače uporabljajo zadevo kot mi? Zakaj moram jaz paziti kaj povem v kaki šali? Zakaj je sramota, če nimamo mošeje? Zakaj je bil tak bum, ko smo dobili črnega župana in z tem pokazali da smo pa zdaj bolj pametni?
Zadeva je čisto enostavna - tukaj je Slovenija, govori se Slovenski jezik, na wc-ju je školjka in v vasicah cerkvica. Če ti paše si lahko pri nas, če ne pa pojdi od kod si prišel!

Mr.B ::

Zato ker so procentualno presegli neki prag, in ta ravno ni majhen. V Nemčiji Turek na delovnem meste lepo spoštuje Nemško kulturo in razen če si v "turškem" getu nikomur ne pade ideja da bi po svoje govoril...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Gray_Warden ::

zakaj bi moral recimo jaz prenašati čefursko glasbo, če oni ne prebavijo niti 1 pesmi Lojzeta Slaka.

Zakaj naj bi oni izpadli kul, ko nabijajo tisto krul.....petje, meni pa bi se smejali, ko bi poslušal tole:




Ne. jaz se bom smejal njim.
Why so serious?

s51as ::

Ponavadi stvari veesno niso tako črnobele... Po svoje brez njih ne moremo. Večina čistilcev, grabincev, taksistov in podobnih delovnih mest zasedajo ljudje, ki jim Slak ne paše. In potem je to začaran krog, mi ne moremo brez njih oni ne brez svoje muzike, če jih hočmo imet mormo poslušat muziko.
Bi bla lepa pravlica da bi medsebojno prenašanje lahko pripisali neki strpnosti, samo v resnici gre bolj zato da brez njih ne moremo.
It's just me myself and I

Mipe ::

Še niste slišali? Slovenske glasbe ni več! Vsaj glede na vse te radio in TV postaje...

Pithlit ::

Sredi noči vse komercialne radijske postaje vrtijo skoraj izključno slovenske komade.

Lahko vstaneš, se globoko prikloniš in rečeš hvala tistemu ki sprejema take glupe zakone.
Life is as complicated as we make it...

Mesar ::

Pithlit je izjavil:

Sredi noči vse komercialne radijske postaje vrtijo skoraj izključno slovenske komade.

Lahko vstaneš, se globoko prikloniš in rečeš hvala tistemu ki sprejema take glupe zakone.


A je zakon, da jih morejo ponoči vrtet? :O

para! ::

A je zakon, da jih morejo ponoči vrtet?

Heh, ne, ampak ni slaba ideja (nestrpnost press).
Death before dishonor!

WarpedGone ::

A je zakon, da jih morejo ponoči vrtet?

Ne ampak edina pametna poslovna odločitev.
Zakon je, da mora slovenska glasba predstavljat določen delež vsega časa v enem dnevu.

Ker je emipirično dokazano da ljudje raje poslušajo tuje uspešnice kot domače "mojstrovine", se nujni delež slovenske glasbe vrti v času, ko radijskim hišam povzroči najmanj poslovne škode oz. ko je itak "na razpolago" minimalno število poslušalcev. Če poslušalce odženejo s slovensko glasbo ponoči je padec poslušanosti bistveno manjši kot pa če jih odženejo podnevi.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

Ne. Zakon je tak da moraj vrtet par 10% slovenske muzike (ne vem točno kolk... se mi zdi tam 30%).

In ker so tuji pop hiti bolj priljubljeni pač čez dan (ko folk posluša) postaje vrtijo tujo muziko. Tisto kvoto parih 10% slovenske muzike pa vrtijo ponoči (ko folk spi).

Zato je zakon glup. Ker za promocijo slovenske muzike (čemur je namenjen) naredi točno 0. Trpi pa vsak ki je sredi noči prisiljen poslušat neko slovensko jodlanje (ne rečem, imamo tudi dobre komade... ampak večina je pač neko jokanje podobno zavijanju mačk ko se gonijo).
Life is as complicated as we make it...

Mipe ::

Za razliko od balkanskega jodlanja, right?
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkušnje s cigani? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19423403 (2624) Mipe
»

21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17027047 (24382) Mipe
»

Čistilne akcije po Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8212133 (9136) Highlag

Več podobnih tem