» »

Slovenci ne znamo sprejemat drugačnosti

Slovenci ne znamo sprejemat drugačnosti

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4 5

Pithlit ::

Ne. Jodlanje je jodlanje... ne glede na to od kje izvira.
Life is as complicated as we make it...

sirotka ::

Pithlit je izjavil:

Ne. Jodlanje je jodlanje... ne glede na to od kje izvira.

Ni res, balkansko jodlanje je gravžno in draži ušesa, to je razlika.

Raquel ::

Pozdravljeni,

Ravno delam seminarsko nalogo na temo rasne drugačnosti, zato bi lepo prosila za sodelovanje v kratki anketi na povezavi: http://fluidsurveys.si/surveys/r-j-10/p...

Zelo bom hvaležna. Anketa je anonimna.

Lp!

Pithlit ::

Kaj je črna rasa? Pa rumena? Kakšna so dovoljena odstopanja odtenkov? Dejmo malo premislit preden se postavlja neumna vprašanja...
Life is as complicated as we make it...

sirotka ::

Dlakocepiš...

jype ::

Predvsem anketa predvideva, da še ne živimo in ne sodelujemo s pripadniki drugih ras, kar vsaj v mojem primeru ne drži.

first_line ::

Ja eni pravijo da smo vsi enaki (rase, spol, starost...). Čudno da dejstva pravijo drugače.

Mipe ::

Vsi drugačni, vsi enakopravni? Ja, dokler so cigani posebej obravnavani in nekaznovano terorizirajo lokalce, bolj težko verjamem v ta slogan.

jype ::

Mipe> Ja, dokler so cigani posebej obravnavani in nekaznovano terorizirajo lokalce, bolj težko verjamem v ta slogan.

Glavna krivda za to leži na tebi.

first_line> Ja eni pravijo da smo vsi enaki (rase, spol, starost...). Čudno da dejstva pravijo drugače.

Značilno je, da imajo psihopatološki primeri težave z bralnim razumevanjem in ločevanjem halucinacij od realnosti.

Mipe ::

Priznam, da sem kriv. Nisem pravočasno ukrepal in preprečil priselitev zločinskih družin. Zdaj je že malo prepozno za vile in bakle. So jih že vse pokradli.

jype ::

Mipe> Priznam, da sem kriv. Nisem pravočasno ukrepal in preprečil priselitev zločinskih družin. Zdaj je že malo prepozno za vile in bakle. So jih že vse pokradli.

Ne razumeš. Ti plačuješ policijo, da enako obravnava vse, tudi Rome. Če vidiš kršitve, pa ne storiš vsega, kar je v tvoji moči, da bi jih preprečil, nam vsem delaš medvedjo uslugo.

first_line> Ja zate jype je isto ali ližeš pizdo ali pušiš kurac. Eni smo drugačni in nam ni enako.

Ne bodi smešen, okus je čisto drugačen.

Mipe ::

jype, ne razumeš. Policija prejme ogromno prijav, vendar ne ukrepa enako kot pri "civilih". Kako naj se občan počuti, ko vidi, da je njegova prijava kratko malo ignorirana? Zabeleži se pa adijo. Na račun preveč pasivne policije na Dolenjskem raste precejšnje nezadovoljstvo.

jype ::

Mipe> Policija prejme ogromno prijav, vendar ne ukrepa enako kot pri "civilih".

Ne! Ti moraš prijaviti _policijo_, ker ne ukrepa! Ker jo a) plačuješ, b) z zakonodajo obvezuješ, da ukrepa enako, ne glede na frizuro kršitelja česarkoliže in c) si ti edini, ki to lahko stori, ker si ti tisti, ki policijsko ravnanje lahko vidi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mipe ::

Verjemi, da je bilo podanih ohoho pritožb s strani občanov, civilnih iniciativ itd.

Samo kaj, ko državi očitno ni v interesu reševati te pritožbe.

Tule je lep primer pasivnosti države: http://www.delo.si/novice/slovenija/rom...
In še en primer: http://www.casnik.si/index.php/2011/03/...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Mipe ::

Nič? No, če sem iskren, ne ravno nič. V Hudejah pri Trebnjem so odprli vrtec za romske otroke.

Aja, ker del vrtca stoji na tujem zemljišču, so ga zaprli.

Mipe ::

Ne. Nestrpnost je posledica, ne vzrok.

Predstavljaj si, da ukradejo tvoje kolo in greš prijavit na policijo. Če izsledijo kolo v garaži kakega mulca, se požene kazenski aparat. Če pa ugotovijo, da je kolo v romskem naselju, se takoj obrnejo na petah in gredo na krofe. Kaj čutiš ob tem?

Ker ne živiš v bližini problematičnih Romov, nimaš pojma, kaj vse moramo preživljati tisti, ki se dnevno soočamo z njimi. Varneje bi se čutili v Bronxu. Tam vsaj policija preganja zločince ne glede na raso.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Mipe ::

Fino. Medtem, ko se boš ti tožaril, pa bodo kolesa še naprej izginjala, tvojega otroka bodo nabutali pet let starejši romski mulci in mu vzeli telefon itd. Fino, ni kaj, jih bo že dohitela dolga roka pravice - če ne bo prej zastarala.

V Ambrusu so vlagali na tone pritožb in tožb, ker ni bilo poskrbljeno za pravico, so jo vzeli v svoje roke. Dolenjski kotel že vre.

jype ::

Mipe> Fino. Medtem, ko se boš ti tožaril, pa bodo kolesa še naprej izginjala, tvojega otroka bodo nabutali pet let starejši romski mulci in mu vzeli telefon itd. Fino, ni kaj, jih bo že dohitela dolga roka pravice - če ne bo prej zastarala.

Zločin države ne zastara (in kolesa se v Ljubljani precej manj krade, odkar je bila policija tožena od zasebnih ljudi zaradi svoje indiferentnosti do kraje koles).

Mipe> V Ambrusu so vlagali na tone pritožb in tožb, ker ni bilo poskrbljeno za pravico, so jo vzeli v svoje roke. Dolenjski kotel že vre.

Vsem je jasno, da gre za rasističen bullshit, razen rasistom, ki bi radi v fašistični maniri predpisovali, kdo in kako se sme naseliti v njihovem kraju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mipe ::

Nič ne razumeš.

V Ambrusu živi več Romskih družin. Izselili so le problematično, ker jih je država pustila na cedilu. Čeprav so zdaj Ambručani označeni kot rasisti, vsaj živijo v miru prvič po dolgih letih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

jype ::

Mipe> V Ambrusu živi več Romskih družin. Izselili so le problematično, ker jih je država pustila na cedilu. Čeprav so zdaj Ambručani označeni kot rasisti, vsaj živijo v miru prvič po dolgih letih.

Izselili so družino, čeprav je živela na lastnem zemljišču, zaradi retarda, ki ga policisti niso mogli obravnavat, ker vaščani niso dovolj pismeni, da bi ga znali pravilno ovadit.

Also, kako živijo v miru, če tam živi več romskih družin? A niso vsi Romi psihopati, ki pretepajo otroke, vozijo neregistrirane avtomobile in kradejo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mipe ::

So Romi in so cigani. Vendar ne morem tu napisati cigani, sprejemljivo je samo Romi. Se sicer takoj pordeči. Go figure.

jype ::

Is there a point to this?

Mipe ::

Zgolj zlivanje gneva. Vsi drugačni, vsi enakopravni? Pajade.

jype ::

Mipe> Pajade.

Če sam sediš in smrdiš za računalnikom, se samo od sebe ne bo nč spremenil. Družbeni napredek zahteva trud.

Mipe ::

Tako kot ti ne presediš celega dneva pred računalnikom, ga tudi jaz ne.

Sicer pa tole o trudu in družbenem napredku raje pridigaj ciganom, ki se v ničimer ne trudijo za svoj družbeni položaj.

jype ::

Mipe> Tako kot ti ne presediš celega dneva pred računalnikom, ga tudi jaz ne.

Ja, ampak ni videt, da bi se ti kaj posebej trudil popravit reči, nad katerimi se pritožuješ.

Mipe> Sicer pa tole o trudu in družbenem napredku raje pridigaj ciganom, ki se v ničimer ne trudijo za svoj družbeni položaj.

Če bi poznal kakšnega, ki bi se na forumu pritoževal nad diskriminacijo, bi ga zagotovo pozval, naj za začetek poskusi svoje rojake odvrniti od dejavnosti, ki jih potem rasisti uporabljajo za stigmatizacijo - vsekakor mu bi pa pomagal, če bi vedel, da se mu godi krivica.

donfilipo ::

Cigan je danes precej širši pojem kor nekdaj in zajema pripadnike vseh nacij, jezikov in se v jedru niti ne drži več nekega 'genetsko-nacionalno-jezikovna' koda, ki naj bi ga še imeli recimo Romi, z svojim redom vred. Cigan zavrača suženjsko delo, ima rad ženske, glasbo in ples...rad pa se tudi stepe. Če je treba pa tudi kaj mazne...a ne vedno in ne človeku. Samo pički8-)

Romi naj se kar sami predstavijo, verjetno ni vse, ali celo kaj dosti skupnega s temi prej naštetimi stereotipi, ki so vendarle moderni celo v Hollywoodu,...cigani so s svojo svobodomiselnostjo navdihnili od Hendrixa, do danes recimo pičkinega strupa:) Johhyna Deppa.

Ampak kot sem že povedal. Romi na gorenjskem so vendarle se na nek način prilagodili okolju, ni jih veliko, niso stereotipni cigani, prej svobodni trgovci in živijo povečini kar dobro. In ja pozaprejo jih tudi kar serijsko (no ne vse:)...potem pa če se vključijo v pevski zbor, pa murija gleda skozi plavutke. Ker je en zlom ali krc narejen. Zdaj bivalnina v arestu, ki je čez 40evrov na dan, pa tudi ne tako mali strošek za davkoplačevalce, da bi nekoga tja zapirali, če je narobe vzgojen.

Priznam pa, da tam kjer so koncentracije te v jedru druge...civilizacije, je pa problemov bistveno več.
Med policioti pa je ravno tako dilema. Na eni strani praktično stereotip, če je policaj Rom zanj vedo vsi Romi do Budimpešte in je potem lahko še 2x ostrejši, (pomeni nacionalno pripadnost tudi oni čutijo in obravnavajo:)...na drugi strani imajo zakon ki jim vse človeške napake po večini prepoveduje in če so strogo profesionalni, kar se vedno bolj kontrolira in zahteva, potem so pač robocopi, ki rome obravnavajo enako kot vse ostale. Če imaš pa geto...se pa po mojem pojavi že problem potrebne drugačne operativne obravnave. In tu ne mislim geto ki ga ustanovijo arieli:), geto včasih margina naredi sama in vanj sama nikogar tudi potem ne spusti brez problemov.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mr.B ::

jype , spet naklada, ko nimaš argumentov me obtožuješ za nestrpnega, potem pa izjavljaš bedarije toži državo. Čeprav je tu nekaj renice, če imaš svojo zemljo in bajto, potem zagotovo spadaš po Slovenskih normah za Kapitalista, zaradi katerega je država v pizdi kot je. Zato pa ti bodo vsi protestniki držali kajlo, pa čeprav bodo jedli lastni drek... Hm kako mi to diši nekaj nate, hm samo da se spomnim s katere teme že ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Looooooka ::

Mipe> V Ambrusu živi več Romskih družin. Izselili so le problematično, ker jih je država pustila na cedilu. Čeprav so zdaj Ambručani označeni kot rasisti, vsaj živijo v miru prvič po dolgih letih.

Izselili so družino, čeprav je živela na lastnem zemljišču, zaradi retarda, ki ga policisti niso mogli obravnavat, ker vaščani niso dovolj pismeni, da bi ga znali pravilno ovadit.

Ni res.
Policija si ne upa nic naredit.
Ko so jih preselili v Ljubljano so se isti mesec v Topu skusali krasti jakne iz garderobe...v stilu "zgubili smo cifro ampak tista je moja". Mislim, da na koncu ni blo niti v medijih in tudi policija verjetno ni naredila zapisnika.
Pa ce je kdo videl tiste racuna za elektriko...le kaj hudica porabi toliko elektrike...in zakaj vsak drug diler iz Ljubljane ko se pocuti dovolj pogumnega in varnega omeni ravno to familijo kot enega glavnih uvoznikov amm.."moke" in podobnih "prehrambenih dodatkov"?
Nakljucje a ne.
Sej ze po tistih zadevah, ki pridejo v medije vidis, da se ciganov vsi bojijo. Ce bi se jst s sosedom stepel pred policijsko in mu s sekiro razbil avto bi sel pomojem po hitrem postopku sedet.
Tam se pa vedno najde nek razlog zakaj je to tezko izvest.
Pa ne vlacit "romskih druzin" v tole. Zarad teh kretenov folk namesto, da bi ob besedi "cigan" dobil asociacijo na kaksnega Ota Pestnerja in vse pesmi, ki jih je napisal prvo pomisli na kretene, ki ti bodo prisli streljat v hiso ce jim kaj ne bo vsec.
Evo tle za bezigradom ze par let ni noben omenjal nekih vlomov in podobnih pizdarij.
Ta mesec so pa ze v par stanovanj SREDI BELEGA DNEVA par starim mamam v bajto prleteli tipi, pokradli kar se je dalo hitro pokrasti in zbezali ven.
1x lahko ugibate ce so glede na opise osumljenci slovenci,kitajci, bosanci al cigani.

Unknown_001 ::

A veste, kaj je zanimivo?

Vsakič, ko v okolici našega kraja ali Novega mesta po radiu slišim novico, da so izginili bakreni žlebovi, kipi, kritine,... vedno te lopove navedejo kot "neznani storilci" , čeprav je očitno, in z aviona možno vidt za koga se gre.

Zgodovina sprememb…

Looooooka ::

Men je bl zanimivo, da je nasim varuhom zakona tezko it REDNO posiljat nekoga, da pogleda kje se je to prodalo.
Dvomim, da vsakic cez mejo odnesejo ves ta plen.

Unknown_001 ::

Sj dost, da pleh na DINOS nesejo pa je. Al pa na kero drugo reciklažno službo.

Looooooka ::

Je pa impresivno, ko slisis, da so odnesli elektricno napeljavo(ki je bila do takrat v delujocem stanju) in da spodaj ni blo nobenega fajn zazganega ...

Unknown_001 je izjavil:

Sj dost, da pleh na DINOS nesejo pa je. Al pa na kero drugo reciklažno službo.

Ok DELAS tam(posten clovek) in ti _vemo_kdo_ pripeljejo par 100 kil takega materiala. Po moznosti z zgoraj omenjeno elektricno napeljavo(recimo 500+ metrov kabla).
In ti to kar lepo prevzames....pa sklepam, da nek zapisnik naredis in policija v 10ih letih ne ugotovi nicesar.
A ni to amazing :)

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 ::

Ka misliš, da se policija s tem ubada?

Policaj ni več zato, da bi ljudem pomagal, ampak samo vir denarcov za državno kaso. In kaj boš takemu, ki od socialne živi zaračunal? Pa še za glasove levičarjev jih izkoristijo s takimi "privilegiji". Bolj je aktualno takega, ki se iz zidance domu vrača vahtat, ko pa se ubadat z vlomi ipd.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Mr.B> Si kdaj poizkusil tožiti državo..

Obakrat sem zmagal.

Raptor F16> Policaj ni več zato, da bi ljudem pomagal, ampak samo vir denarcov za državno kaso.

Neumnost.

Looooooka> Ta mesec so pa ze v par stanovanj SREDI BELEGA DNEVA par starim mamam v bajto prleteli tipi, pokradli kar se je dalo hitro pokrasti in zbezali ven.
Looooooka> 1x lahko ugibate ce so glede na opise osumljenci slovenci,kitajci, bosanci al cigani.

Sliši se resno!

But not really.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Unknown_001 ::

@jype

Zakaj neumnost?

Mar boš rekel, da ni res?

A misliš, da te danes krofožer ustav zato, da bo druge zaščitil?
A ti kazen napiše, zato, da bi s tem ostalim pomagal?
A zato, da bi drugim pomagal zmeri rep med noge stisne, ko so cigani al pa balkanci v akciji?
A zato, da bi drugim pomagal nikol ne pride na kraj vloma prec in na koncu pride čez par dni popisat in to je to?
Pa še bi lahko našteval.

Pa tvoje edino osebno mnenje žel ne šteje, ker moraš gledat na splošno. Lepo zate, če si imel take pozitivne izkušnje z plavimi, ampak vedi da je v večini primerov policist samo nos, ki voha po denarnicah in minimalnih napakah, da ti lahko kasira za v kasico prasico.

jype ::

Raptor F16> Mar boš rekel, da ni res?

Ja, rekel bom, da ni res.

Raptor F16> Pa tvoje edino osebno mnenje žel ne šteje

Seveda šteje - moje mnenje je edina in zveličana resnica, ki se ji mora podrediti celo realnost.

Tvoje mnenje je pa razlog, da se Mipe boji ciganov in si ne upa s policistom niti spregovoriti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

_IKE_ ::

Nekomu v tej temi ne bi škodilo da bi si malo še v realnosti izkusil kako zgleda življenje z romi na dolenjskem. Bi potem mogoče malo manj nakladal ...

Looooooka ::

Cakaj, da mu kolo ukradejo. Bo hitro ugotovil, da je na varnem delu Slovenije (center Ljubljane po moznosti) lahko pametovati.
Dejstvo pa je, da policist za katerega se ve kje zivi za to mizerno placo ne bo sel vlect cigana na postajo.
Ker tist vic..."primes enega pa jih prileti 20" drzi. Za razliko od ostalih prebivalcev Slovenije znajo oni drzat skupaj, ko obstaja moznost, da bo eden izmed njihovih najebal.
To drzi ne glede na jypetove domisljiske spise o kulturnem obnasanju, sobivanju in sploh neupravicenih pomislekih glede dolocenih predstavnikov te manjsine in ucinkovitosti policije.
Policist je ob koncu dneva samo clovek tako kot mi. In tista 3-4 leta sole mu se ne dajo super moci in poguma, ki bi bil kaj vecji od povprecnega nasilneza.
Ce bi mu bi bil svet verjetno lepsi.

jype ::

_IKE_> Nekomu v tej temi ne bi škodilo da bi si malo še v realnosti izkusil kako zgleda življenje z romi na dolenjskem. Bi potem mogoče malo manj nakladal ...

Kakor ste si postlali...

Looooooka> Policist je ob koncu dneva samo clovek tako kot mi. In tista 3-4 leta sole mu se ne dajo super moci in poguma, ki bi bil kaj vecji od povprecnega nasilneza.

Ja, kontrolor letenja tudi, pa ne vidim, da bi se kaj dosti pustili izsiljevati kakšni lokalni mafiji.

Mipe ::

jype, za razliko od tebe imam veliko osebnih izkušenj s temi cigani, pozitivne pa lahko prešteješ na prste pohabljenega mizarja. Se bojim ciganov? Mogoče. Vendar povsem upravičeno.

Lahko je srati s polno ritjo.

Nič, nema veze, sita vrana lačni ne verjame. Blagor tebi, ki ne poznaš tegob življenja v bližini teh izmečkov človeštva.

jype ::

Mipe> Blagor tebi, ki ne poznaš tegob življenja v bližini teh izmečkov človeštva.

Blagor tebi, ki očitno že zelo dolgo počneš popolnoma iste napake kot vsi okrog tebe in se nič ne spremeni.

Nadaljuj, prosim!

Mipe ::

Nima veze, koliko se spremenimo mi, ker so cigani tisti, ki se nočejo spremeniti. Nisem veren kristjan, ki bi nastavil drugo lice. Naslednjič bom nastavil vile in preostanek življenja preživel v zaporu, kjer bom najbrž bolj varen.

jype ::

Mipe> Nima veze, koliko se spremenimo mi,

Ne, res nima, absolutno prav imaš. Bolj ko si betonski, bolje je.

Mipe> Naslednjič bom nastavil vile in preostanek življenja preživel v zaporu, kjer bom najbrž bolj varen.

Dobra ideja. Boš sporočil kako si se imel, ko prideš ven.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Mipe ::

Spremenim se naj jaz, ki sem že produktiven in konstruktiven del družbe, in ne ti ljudje, ki so daleč od tega? Nekaj je narobe s tabo, jype.

Kot sem ti že predlagal pred časom, naseli si te cigane na svojem dvorišču, če te res boli za njihovo usodo. Mi, ki že dolgo živimo ob njih, smo naredili vse, kar smo mogli. Zdaj je na tebi, da pokažeš, da tvoje besede niso samo prazno natolcevanje in napihovanje lastnega ega.

S tem sem tu opravil. Veliko sreče!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

jype ::

Mipe> Spremenim se naj jaz, ki sem že produktiven in konstruktiven del družbe, in ne ti ljudje, ki so daleč od tega? Nekaj je narobe s tabo, jype.

Ja, spremenit se moraš ti, ki si očitno zabetoniran enako kot tisti drugi, ki jih obtožuješ vsega živega, na koncu se pa seveda izkaže, da so oni tisti, ki zaradi takšnih kot si ti že dolgo časa vlečejo kratko.

Mipe> S tem sem tu opravil. Veliko sreče!

Jaz govorim resnico, ti pa melješ predsodke. Deal with it.

jype ::

Najbž neko neverjetno kozmično naključje botruje dejstvu, da se "zatirani Slovenci" v tej temi vsi po vrsti ponašate z nazivi, ki izkazujejo vašo nestrpnost do vsega, kar ni po vaši meri, čeprav se vas na noben način ne tiče.

Mesar ::

Ja če obstaja v istem okolju kot jaz se me tiče a ne?

In zakaj bi sprejemal drugačne če drugačni ne sprejemajo mene? Če drugačni sprejemajo okolico pa jih ta asimilira pa ni problemov, problemi so s tistimi ki preveč razmišljajo in mislijo, da so najbolj pametni in oh in sploh, tisti se pa težko v katerokoli družbo vključijo.
Your turn to burn!

Looooooka ::

Znani po pizdarijah v najmanj 3-5ih drzavah ampak ocitno je problem v tistih 5ih drzavah.
Makes sense :D

jype ::

Mesar> In zakaj bi sprejemal drugačne če drugačni ne sprejemajo mene?

Aja, se opravičujem, nisem razumel.

Nisem vedel, da so Romi inteligentnejši in bogatejši.
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkušnje s cigani? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19423431 (2652) Mipe
»

21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17027087 (24422) Mipe
»

Čistilne akcije po Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8212150 (9153) Highlag

Več podobnih tem