Forum » Loža » Slovenci ne znamo sprejemat drugačnosti
Slovenci ne znamo sprejemat drugačnosti
Temo vidijo: vsi
Mesar ::
Nisi razumel, da so oni pri nas ne mi pri njih in to je tisto kar šteje. V nasprotnem primeru pa idi malo v tujino butla igrat, sploh v kakšne bolj "primitivne" države, pa boš videl kako boš sprejet.
Your turn to burn!
jype ::
Mesar> Nisi razumel, da so oni pri nas ne mi pri njih in to je tisto kar šteje.
Aha.
Ampak oni so tukaj že sto let, ti pa šele nekaj deset let.
Mesar> V nasprotnem primeru pa idi malo v tujino butla igrat, sploh v kakšne bolj "primitivne" države, pa boš videl kako boš sprejet.
Aha, mi smo torej primitivna država, ki ne sprejema tujcev? No, me veseli, da smo to razčistili. Tema se tako lahko brez skrbi zapre, ker je s tem podana jasna potrditev izhodiščne hipoteze.
Aha.
Ampak oni so tukaj že sto let, ti pa šele nekaj deset let.
Mesar> V nasprotnem primeru pa idi malo v tujino butla igrat, sploh v kakšne bolj "primitivne" države, pa boš videl kako boš sprejet.
Aha, mi smo torej primitivna država, ki ne sprejema tujcev? No, me veseli, da smo to razčistili. Tema se tako lahko brez skrbi zapre, ker je s tem podana jasna potrditev izhodiščne hipoteze.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
jype> Ampak oni so tukaj že sto let, ti pa šele nekaj deset let.
Ja, pa nimam nobenih problemov z vključevanjem v družbo oni pa jih imajo. In če so oni tukaj že nekaj sto let smo "mi" tukaj še nekaj več sto let kot oni.
jype> Aha, mi smo torej primitivna država, ki ne sprejema tujcev? No, me veseli, da smo to razčistili. Tema se tako lahko brez skrbi zapre, ker je s tem podana jasna potrditev izhodiščne hipoteze.
Ne vem, a smo? Jaz nisem tega trdil, jaz sem samo dal primerjavo... ne zdi se mi pa smiselno sprejemat drugih v svojem okolju če ti ne sprejemajo mene v svojem okolju (če ga imajo) in/ali če ne pokažejo interesa, da bi bili sprejeti v naše okolje - zakaj bi rinli z glavo skozi steno, če pa ne gre.
Da ne omenimo tega, da so v manjšini in da se verjetno ne pričakuje, da se bo manjšina prilagodila večini, ker v tem primeru lahko zdravstvo ven potegnemo in tam začnemo stvari prilagajat manjšinam... ter še in še takšnih in drugačnih primerjav, ki utemeljujejo napisano.
Ja, pa nimam nobenih problemov z vključevanjem v družbo oni pa jih imajo. In če so oni tukaj že nekaj sto let smo "mi" tukaj še nekaj več sto let kot oni.
jype> Aha, mi smo torej primitivna država, ki ne sprejema tujcev? No, me veseli, da smo to razčistili. Tema se tako lahko brez skrbi zapre, ker je s tem podana jasna potrditev izhodiščne hipoteze.
Ne vem, a smo? Jaz nisem tega trdil, jaz sem samo dal primerjavo... ne zdi se mi pa smiselno sprejemat drugih v svojem okolju če ti ne sprejemajo mene v svojem okolju (če ga imajo) in/ali če ne pokažejo interesa, da bi bili sprejeti v naše okolje - zakaj bi rinli z glavo skozi steno, če pa ne gre.
Da ne omenimo tega, da so v manjšini in da se verjetno ne pričakuje, da se bo manjšina prilagodila večini, ker v tem primeru lahko zdravstvo ven potegnemo in tam začnemo stvari prilagajat manjšinam... ter še in še takšnih in drugačnih primerjav, ki utemeljujejo napisano.
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mesar ()
jype> Ja, skratka, smo zahojeni hribovci, ki nas bo treba šele izobraziti in civilizirati.
To lahko ti govoriš za sebe, če meniš, da te je potrebno izobrazit... oz. iz česa pač izhajaš.
Ker imam občutek, da imajo nekateri problem izluščiti bistvo iz mojih prispevkov, naj orišem ... če bomo zadeve začeli prilagajat manjšinam, najboljše, da najprej pometemo pred domačim pragom. Torej naredimo analizo koliko porabimo katerih zdravil, koliko se aparature uporabljajo, itd. in vse kar služi več kot 2% prebivalcem zavržemo in več ni na voljo niti proti plačilu. Pa to je samo en primer... to moremo potem uvest na vseh področjih... če ne nam bodo še dvoličnost očitali.
In kar se mene tiče, jaz vse sprejemam sploh nimam problema s tem, samo pričakujem od njih, da se bodo okolju primerno obnašali, kar se pričakuje od mene glede na okolje.
To lahko ti govoriš za sebe, če meniš, da te je potrebno izobrazit... oz. iz česa pač izhajaš.
Ker imam občutek, da imajo nekateri problem izluščiti bistvo iz mojih prispevkov, naj orišem ... če bomo zadeve začeli prilagajat manjšinam, najboljše, da najprej pometemo pred domačim pragom. Torej naredimo analizo koliko porabimo katerih zdravil, koliko se aparature uporabljajo, itd. in vse kar služi več kot 2% prebivalcem zavržemo in več ni na voljo niti proti plačilu. Pa to je samo en primer... to moremo potem uvest na vseh področjih... če ne nam bodo še dvoličnost očitali.
In kar se mene tiče, jaz vse sprejemam sploh nimam problema s tem, samo pričakujem od njih, da se bodo okolju primerno obnašali, kar se pričakuje od mene glede na okolje.
Your turn to burn!
sirotka ::
_IKE_> Nekomu v tej temi ne bi škodilo da bi si malo še v realnosti izkusil kako zgleda življenje z romi na dolenjskem. Bi potem mogoče malo manj nakladal ...
Kakor ste si postlali...
Looooooka> Policist je ob koncu dneva samo clovek tako kot mi. In tista 3-4 leta sole mu se ne dajo super moci in poguma, ki bi bil kaj vecji od povprecnega nasilneza.
Ja, kontrolor letenja tudi, pa ne vidim, da bi se kaj dosti pustili izsiljevati kakšni lokalni mafiji.
Prosim pametuj o stvareh o katerih dejansko nekaj veš, ker glede ciganov, ki živijo v okolici NM pač nimaš pojma.
Utk ::
On nima pojma o ničemer kar se ne tiče računalnikov.
Rešitev za Cigane je dokaj preprosta, v nekem smislu v tisti smeri, ki jo hoče jype, ampak če bi šli do konca v to smer, bi on prvi protestiral, zato iz tega ne bo nič. Do njih se bi morali obnašat enako kot do vseh drugih. Najprej to pomeni, da če niso sposobni skrbet za svoje otroke, ne fotrat, tudi če imajo denar, ne poslat v šolo, jim je treba otroke odvzet. Samo kaj ko bi potem jype in ostali salonski levičarji poblazneli, ko bi 2/3 Ciganov ostalo brez otrok. No, pa še državljansko vojno bi s tem sprožili, jasno.
Rešitev za Cigane je dokaj preprosta, v nekem smislu v tisti smeri, ki jo hoče jype, ampak če bi šli do konca v to smer, bi on prvi protestiral, zato iz tega ne bo nič. Do njih se bi morali obnašat enako kot do vseh drugih. Najprej to pomeni, da če niso sposobni skrbet za svoje otroke, ne fotrat, tudi če imajo denar, ne poslat v šolo, jim je treba otroke odvzet. Samo kaj ko bi potem jype in ostali salonski levičarji poblazneli, ko bi 2/3 Ciganov ostalo brez otrok. No, pa še državljansko vojno bi s tem sprožili, jasno.
D3m ::
Najbž neko neverjetno kozmično naključje botruje dejstvu, da se "zatirani Slovenci" v tej temi vsi po vrsti ponašate z nazivi, ki izkazujejo vašo nestrpnost do vsega, kar ni po vaši meri, čeprav se vas na noben način ne tiče.
Malo preveč posplošuješ.
|HP EliteBook|R5 6650U|
On nima pojma o ničemer kar se ne tiče računalnikov.
Se strinjam s tem ja, druga rešitev je edino varovano ograjeno območje nekje sredi kočevskega roga in naj ga tam serjejo. Policija je pasivna, kljub temu, da se jo pokliče, ne ukrepa.
Ko hišo rušijo "civilu" pride bager in morda policija, ko rušijo ciganu, je prisotnih ene 100 pripadnikov specialne policije.
francek1 ::
Ne razumem, zakaj si tisti, ki tako zagovarjate enakost, na odpeljete domov nekaj temnih sodržavljanov? Bi v treh dneh postali rasisti in še kaj...Očitno ne razumete, da se oni NISO pripravljeni prilagodit.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Aston_11 ::
LuiIII ::
Glede ciganov, ki delajo težave, je zadeva enostavna: recipročnost. Vaške straže ipd. Pač realnost, ko država ne omogoča varnega bivanja, se morajo ljudje organizirati sami. Žal. Seveda zadeva lahko hitro uide iz rok, a očitno je to cena, ki jo bo nekdo zaradi neenake obravnave pred zakonom prej ali slej plačal. Ni civilizirano, je pa realnost, tako kot marsikaj kar je danes zaradi splošne prakse postalo kar naenkrat sprejemljivo.
Obstajajo namreč meje do kje je lahko manjšina priviligirana in ta je po mojem pri popolnoma enaki obravnavi kaznjivih dejanj. Lahko jim še ekstra financiramo izobraževanje, olajšujemo vključitev v zaposlitev, zagotavljamo predstavnika v obč. svetu,... a tu je meja od katere kot "pravna" država ne smemo nikoli odstopiti. Ne pri njih, ne pri komu drugemu. Posledice so namreč hude ne samo za direktno prizadete, temveč tudi za splošno stanje in zaupanje v državo. Zato pa smo tam kjer smo.
Obstajajo namreč meje do kje je lahko manjšina priviligirana in ta je po mojem pri popolnoma enaki obravnavi kaznjivih dejanj. Lahko jim še ekstra financiramo izobraževanje, olajšujemo vključitev v zaposlitev, zagotavljamo predstavnika v obč. svetu,... a tu je meja od katere kot "pravna" država ne smemo nikoli odstopiti. Ne pri njih, ne pri komu drugemu. Posledice so namreč hude ne samo za direktno prizadete, temveč tudi za splošno stanje in zaupanje v državo. Zato pa smo tam kjer smo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuiIII ()
Utk> ampak če bi šli do konca v to smer, bi on prvi protestiral
Mhm, to veš iz izkušenj.
Kar pa jaz vidim, je cel kup idiotov, ki že stoletje počnejo eno in isto in jamrajo, da se nikoli nič ne spremeni.
Mhm, to veš iz izkušenj.
Kar pa jaz vidim, je cel kup idiotov, ki že stoletje počnejo eno in isto in jamrajo, da se nikoli nič ne spremeni.
Kaj in kako bi ti spremenil situacijo, če se država ne zgane, policija se ne zgane? Kaj drugače od Ambrusa je sploh za pričakovat? Zasedajo tujo zemljo, kradejo pridelke, živino pač vse kar jim pride pod roke, tudi kak bakren kip se zna izgubit. Torej?
_IKE_ ::
Kaj in kako bi ti spremenil situacijo, če se država ne zgane, policija se ne zgane? Kaj drugače od Ambrusa je sploh za pričakovat? Zasedajo tujo zemljo, kradejo pridelke, živino pač vse kar jim pride pod roke, tudi kak bakren kip se zna izgubit. Torej?
Vemo kaj bi on naredil : tožil jih bi.....
Seveda iz naslonjača daleč stran in v teoriji to deluje zelo enostavno.
V realnosti pa :
Ko bi cigani bili povabljeni na sodišče bi tam ugotovili ( če tega že niso prej )kdo jim "povzroča" probleme. Sledil bi obisk domovanja v nočnih urah, pri katerem bi se spotoma še malo "umetniško" izrazili. Nadaljevalo bi se z kakšnim "naključnim" srečanjem pri vrtcu ali šoli, za dobro mero pa bi še kaka vzgojna padla.
Utk> ampak če bi šli do konca v to smer, bi on prvi protestiral
Mhm, to veš iz izkušenj.
To pa res ni lepo, da Cigane imenuješ idioti, to je pa res žaljivo.
To res ni niti lepo niti pravično. Oni so pametni. Idioti smo mi, ki jih prenašamo...
Utk> To pa res ni lepo, da Cigane imenuješ idioti, to je pa res žaljivo.
Kogarkoli, ki si to zasluži, lahko imenuješ idiot. To je pač oznaka, ki implicira, da ne poseduje kognitivne kapacitete, da bi znal izluščiti bistvo: Da se ob nadaljevanju enakega postopanja posledice tega postopanja ne morejo spremeniti.
_IKE_> Ko bi cigani bili povabljeni na sodišče bi tam ugotovili ( če tega že niso prej )kdo jim "povzroča" probleme. Sledil bi obisk domovanja v nočnih urah, pri katerem bi se spotoma še malo "umetniško" izrazili. Nadaljevalo bi se z kakšnim "naključnim" srečanjem pri vrtcu ali šoli, za dobro mero pa bi še kaka vzgojna padla.
Mhm, to smo že tolikokrat videli... Oh, wait, nismo, ker se niti en še ni potrudil, da bi spravil postopek skozi, raje se držite za kiklo mame države in cmerite, mama pa ne ve, kaj naj stori.
Kogarkoli, ki si to zasluži, lahko imenuješ idiot. To je pač oznaka, ki implicira, da ne poseduje kognitivne kapacitete, da bi znal izluščiti bistvo: Da se ob nadaljevanju enakega postopanja posledice tega postopanja ne morejo spremeniti.
_IKE_> Ko bi cigani bili povabljeni na sodišče bi tam ugotovili ( če tega že niso prej )kdo jim "povzroča" probleme. Sledil bi obisk domovanja v nočnih urah, pri katerem bi se spotoma še malo "umetniško" izrazili. Nadaljevalo bi se z kakšnim "naključnim" srečanjem pri vrtcu ali šoli, za dobro mero pa bi še kaka vzgojna padla.
Mhm, to smo že tolikokrat videli... Oh, wait, nismo, ker se niti en še ni potrudil, da bi spravil postopek skozi, raje se držite za kiklo mame države in cmerite, mama pa ne ve, kaj naj stori.
Po tvoji definiciji si ti idiot. Cigani so bli že tisočkrat na sodišču, tisočkrat obsojeni in v zaporu, ti pa še zmeraj ne štekaš, da njih to prav nič ne gane, vseeno bojo delali naprej enako kot prej. Pač, idioti, ti in oni.
Mipe ::
Se rado dogaja pohodnikom, ki opozorilom policije navkljub puščajo svoje avtomobile ob cesti pod gozdom.
Sicer pa, jype, kako si TI pomagal romskima sošolcema?
Sicer pa, jype, kako si TI pomagal romskima sošolcema?
Nisem jima. Držal sem se družbenih vzorcev in se norčeval iz njiju, vse dokler nisem spoznal, kako ekstremno narobe je bilo to.
Nisem jima. Držal sem se družbenih vzorcev in se norčeval iz njiju, vse dokler nisem spoznal, kako ekstremno narobe je bilo to.
No, ker si zdaj spoznal svojo zmoto, pa ju pelji domov in se odkupi za vse krivice, ki so jima bile storjene...
francek1> No, ker si zdaj spoznal svojo zmoto, pa ju pelji domov in se odkupi za vse krivice, ki so jima bile storjene...
Brez skrbi, sem že opravil svojo dolžnost do vseh treh otrok iz družine.
Brez skrbi, sem že opravil svojo dolžnost do vseh treh otrok iz družine.
donfilipo ::
Naj trpeči skušajo razmeti smisel splošne debate. Da za konkreten primer pomaga samo: ali policaj, ali pa najeta mafija druge nacionalnosti, kar pa vejetno nihče ne more plačati pa tako vemo.
Nacionalizem in ksenofobija je problem praktično povsod. Je posledica povečem nacionalne zavesti, ki se začne rediti z nastankom nacionalne države konec 18.stoletja pri velikih..in ko smo mi sklenili svoj mali gruntek posodoboti v nacijo, se je jasno nekaj malega tudi tu prijelo.
Ni pa to dobro. Veliki brat tega ne mara, obsoja in goji ponavadi sam, pod krinko tete cije samo v bolj zabačenih civilizacijah, v katerih po nesreči še bivajo recimo predniki, dobrega dela marjanskega prebivalstva. Kako to gre? Ja verjetno rečejo fuck them ni.....
Also ne gre razen pri profitabilnih dejavnosti ..torej če gre za nič, je pa dovoljeno samo bratstvo, enakost in toleranca.
In da ne boste rekli da nakladam. Če slovenci recimo podobno kot madžari in morda slovaki (ti dvoji imajo neprimerno večje romske skupnosti) odločimo zadeve pošlihtati na način ordnung und disziplin, ...se niti vedelo ne bo točno kdaj, bodo v cijaškem delu nadzora, nacije in komihajterje zamenjali z ameriškimi liberali tipa FDR(obstaja tudi liberalna levica:) in potem bodo dolfiji pokasirali po puklu obilno. Je pa res, da pa zna biti, da bodo do takrat Romi morali nagnati nekaj galame. Kar tudi znajo. In z zakasnitvijo potem deppov đoni in ostala elita sliši
Drugače je pa seveda res. Tu stojita dejansko v konfliktu dve civilizaciji, dve naciji. In mi na eni strani imamo (ustava)...na drugi nimamo pravico od te nacije zahtevati, da se podredi našim navadam.
Romi in Gypsies širše, so bili preganjani po svetu stoletja in do danes nimajo niti zasnutka svoje države, kot recimo judi. Zato jim kot šibkejšim na mednarodnem polju tudi velja neka univerzalna zaščita.
Da se pa palicaj boji sam iti v geto, kjer ne ve koliko je horsa, koliko pa kalašnikov..moraš pa tudi razumeti. Vendar če se jamra primerno, se vedno nekako še skuša nekaj ukrepati. Nekaj vodilnih Romov, je dobro izobraženih, imajo veliko avtoriteto in precej za izgubiti
Nacionalizem in ksenofobija je problem praktično povsod. Je posledica povečem nacionalne zavesti, ki se začne rediti z nastankom nacionalne države konec 18.stoletja pri velikih..in ko smo mi sklenili svoj mali gruntek posodoboti v nacijo, se je jasno nekaj malega tudi tu prijelo.
Ni pa to dobro. Veliki brat tega ne mara, obsoja in goji ponavadi sam, pod krinko tete cije samo v bolj zabačenih civilizacijah, v katerih po nesreči še bivajo recimo predniki, dobrega dela marjanskega prebivalstva. Kako to gre? Ja verjetno rečejo fuck them ni.....
Also ne gre razen pri profitabilnih dejavnosti ..torej če gre za nič, je pa dovoljeno samo bratstvo, enakost in toleranca.
In da ne boste rekli da nakladam. Če slovenci recimo podobno kot madžari in morda slovaki (ti dvoji imajo neprimerno večje romske skupnosti) odločimo zadeve pošlihtati na način ordnung und disziplin, ...se niti vedelo ne bo točno kdaj, bodo v cijaškem delu nadzora, nacije in komihajterje zamenjali z ameriškimi liberali tipa FDR(obstaja tudi liberalna levica:) in potem bodo dolfiji pokasirali po puklu obilno. Je pa res, da pa zna biti, da bodo do takrat Romi morali nagnati nekaj galame. Kar tudi znajo. In z zakasnitvijo potem deppov đoni in ostala elita sliši
Drugače je pa seveda res. Tu stojita dejansko v konfliktu dve civilizaciji, dve naciji. In mi na eni strani imamo (ustava)...na drugi nimamo pravico od te nacije zahtevati, da se podredi našim navadam.
Romi in Gypsies širše, so bili preganjani po svetu stoletja in do danes nimajo niti zasnutka svoje države, kot recimo judi. Zato jim kot šibkejšim na mednarodnem polju tudi velja neka univerzalna zaščita.
Da se pa palicaj boji sam iti v geto, kjer ne ve koliko je horsa, koliko pa kalašnikov..moraš pa tudi razumeti. Vendar če se jamra primerno, se vedno nekako še skuša nekaj ukrepati. Nekaj vodilnih Romov, je dobro izobraženih, imajo veliko avtoriteto in precej za izgubiti
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()
Looooooka ::
Po tvoji definiciji si ti idiot. Cigani so bli že tisočkrat na sodišču, tisočkrat obsojeni in v zaporu, ti pa še zmeraj ne štekaš, da njih to prav nič ne gane, vseeno bojo delali naprej enako kot prej. Pač, idioti, ti in oni.
Whaaat?
V zaporu?
RESNO??!?!?
Pod kero vlado. Volim se enkrat takoj!
Vem da obcasno zaprejo kaksnega morilca pa tiste dilerje iz raznih slovensko-bosansko-srbsko-hrvasko-makedonsko kokainskih navez ampak madona res se ne spomnim, da bi kdaj kje prebral/slisal, da so zaprli cigana.
Kar mi spet daje misliti, da ce so jih zaprli je bilo to potihem...da mogoce ne bi zvedeli drugi cigani :)
Da se pa palicaj boji sam iti v geto, kjer ne ve koliko je horsa, koliko pa kalašnikov..moraš pa tudi razumeti
Aja sam tok, da bo jasno kako nevarni so cigani.
Prejsnji mesec so prisli s kombijem do kolegu znanega prodajalca orozja in municije kupiti VSO municijo za kalasnikove. VSO. As in...METEK ni ostal v stacuni. Nafilali so cel KOMBI.
Legalno da ne bo kaksne pomote(tist en cigan, ki je kupil ima celo licenco). Ampak a ne...noben izmed znancev, ki streljajo in tekmujejo prakticno vsak teden se nikoli ni prisel kupit VSO municijo.
Sploh pa kalasnikov...s katerim ne mores ne tekmovat ne loviti zajcev.
Majo policisti kar dober razlog, da ne grejo tja tezit sami :)
Unknown_001 ::
@donfilipo
Lepo povedano, ampak roko na srce.
Kolikokrat si ti imel stike s cigani? Realno povej. To kar si povedal v predzadnjem odstavku je že prav, da imajo neko zaščito, samo problem je, ker je ta zaščita tolikšna, da jo izkoriščajo do te mere, da se jim ni treba civilizirat, držat reda in podobno. Me zanima, če je po tvojem mnenju dopustni taki primeri, ki jih v našem koncu možno zelo pogosto opaziti (primer: enkrat sem šel v trgovino, na blagajni je bila ciganka s sinom in sin je cigarete pajsnu, pol ko ga je pa prodajalka okarala, pol je pa ta stara popizdila in ze začela zdirat nanjo, pol je še tastar od ciganske familije pršu in so se pregovarjal pa klel, na koncu je pa una ciganka še pljunila v prodajalko in so šli.)
Če hočeš ti še kakšnega naštejem, recimo, ko so s kombijem pred parkiriščem od OŠ par let nazaj otroke s kombiji strašil, da so bežal na travnik (sj ni bila neka hitrost, ampak vseeno).
Lepo povedano, ampak roko na srce.
Kolikokrat si ti imel stike s cigani? Realno povej. To kar si povedal v predzadnjem odstavku je že prav, da imajo neko zaščito, samo problem je, ker je ta zaščita tolikšna, da jo izkoriščajo do te mere, da se jim ni treba civilizirat, držat reda in podobno. Me zanima, če je po tvojem mnenju dopustni taki primeri, ki jih v našem koncu možno zelo pogosto opaziti (primer: enkrat sem šel v trgovino, na blagajni je bila ciganka s sinom in sin je cigarete pajsnu, pol ko ga je pa prodajalka okarala, pol je pa ta stara popizdila in ze začela zdirat nanjo, pol je še tastar od ciganske familije pršu in so se pregovarjal pa klel, na koncu je pa una ciganka še pljunila v prodajalko in so šli.)
Če hočeš ti še kakšnega naštejem, recimo, ko so s kombijem pred parkiriščem od OŠ par let nazaj otroke s kombiji strašil, da so bežal na travnik (sj ni bila neka hitrost, ampak vseeno).
Looooooka> Prejsnji mesec so prisli s kombijem do kolegu znanega prodajalca orozja in municije kupiti VSO municijo za kalasnikove. VSO. As in...METEK ni ostal v stacuni. Nafilali so cel KOMBI.
Mhm, v Bohinju so pa z neba letele žabe.
Raptor F16> Me zanima, če je po tvojem mnenju dopustni taki primeri, ki jih v našem koncu možno zelo pogosto opaziti
Kaj pa storite za to, da bi jih bilo manj?
Raptor F16> Me zanima, če je po tvojem mnenju dopustni taki primeri, ki jih v našem koncu možno zelo pogosto opaziti
Kaj pa storite za to, da bi jih bilo manj?
Zgodovina sprememb…
Kolikokrat si ti imel stike s cigani? Realno povej.
Kar veliko. Ker sem s ciganko nekaj časa živel. Poudarjam pa še enkrat. Moj kraj je bil takrat pod kontrolo. Tudi ali zlasti Romi. Nacionalizem se je preganjal po potrebi z batinami...tudi romski!---Tako da...
No dandanes romov ne vidim več kot nekajkrat bežno na cesti in kot rečeno tudi danes je večina romov z našega konca povsem normalnih (no morda malo ono freemarket:) trgovcev. Brez akademije. Jih je pa tudi nekaj, ki so redno po arestih!
Se pravi si eden izmed srečnežev, ki živijo tam, kjer so se zadeve uštimale, tako, kot se morjo. Pr nas na Dolenjskem je pa štela taka, da ne vemo več, kam z njimi. Da ne omenjam vlomov v zidance, kjer ti policija po dolgem času od prijave ne pride drugega narest, kot pogledat, popisat, pol je pa konc.
Policija ni čudežna enota. In pisalo imajo veliko raje od kalašnikova
Slišal sem za dolenjske probleme. Novo Mesto in okolica. Bes naroda tu lahko razreši samo pameten pristop. Nacizem po mojem nikakor. In bes tudi ne. Pamet. Dopovedati njihovim kraljem, da pač tako ne gre! Horse, trgovina z orožjem in ljudmi, pod perutnicami in smehom neke bolj internacionalne, a pretežno albansko srbske mafije...pa tudi ne.
E vidiš s temi se spopasti...bo pa zares hud problem. ampak spet nikakor ne bo šlo na naci bazi. Takoj te povozijo kot nacista. Čeprav so te še včeraj skušali zaklati kot 'švaba'...recimo
In jasno potem je pa tu še 90 in več procentov čisto poštenih delovnih ljudi s poreklom z juga, ki pa spet fino uletijo za 'kanon futer' nacizmu Z obeh strani.
Slišal sem za dolenjske probleme. Novo Mesto in okolica. Bes naroda tu lahko razreši samo pameten pristop. Nacizem po mojem nikakor. In bes tudi ne. Pamet. Dopovedati njihovim kraljem, da pač tako ne gre! Horse, trgovina z orožjem in ljudmi, pod perutnicami in smehom neke bolj internacionalne, a pretežno albansko srbske mafije...pa tudi ne.
E vidiš s temi se spopasti...bo pa zares hud problem. ampak spet nikakor ne bo šlo na naci bazi. Takoj te povozijo kot nacista. Čeprav so te še včeraj skušali zaklati kot 'švaba'...recimo
In jasno potem je pa tu še 90 in več procentov čisto poštenih delovnih ljudi s poreklom z juga, ki pa spet fino uletijo za 'kanon futer' nacizmu Z obeh strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()
Raptor F16> Pr nas na Dolenjskem je pa štela taka, da ne vemo več, kam z njimi.
Kaj ste pa naredili, da ne bi bila?
Kaj ste pa naredili, da ne bi bila?
Raptor F16> Kaj hudiča bi pa ti naredil!?? Matr, ti bajto tam zrihtam, (za hosto je ciganov ko boga) pa da te vidim v "normalnem" vsakdanjiku!
Zmenjeno. Pasivno hišo, 100M optiko, vodovod in elektriko, pa grem tja.
Potem pa obljubim, da bom naredu točno tisto, kar sem predlagal zgoraj.
Zmenjeno. Pasivno hišo, 100M optiko, vodovod in elektriko, pa grem tja.
Potem pa obljubim, da bom naredu točno tisto, kar sem predlagal zgoraj.
Mipe ::
@jype: Silvo Mesojedec bi utegnil biti pravi naslov za ta tvoja vprašanja. Kot vodja dolenjske civilne iniciative je on še najbolje seznanjen z romsko problematiko. Če te res zanima, ga kontaktiraj. Mogoče ga lahko še podučiš. Sicer pa poguglaj njegovo ime za več člankov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
@jype
Ti optiko v naši vasi sanjaš?
To boš dubu samo v centru naše občine, pa še to samo, če boš dost blizu
Pasivno hišo? opa, tudi to ne bo šlo, mogoče kako zidanco dobiš
Mislm, svetovne zahteve, ej, se ti vid, da si mestna srajca.
Štrom pa vodo, to bi se pa dalo zrihtat
Ti optiko v naši vasi sanjaš?
To boš dubu samo v centru naše občine, pa še to samo, če boš dost blizu
Pasivno hišo? opa, tudi to ne bo šlo, mogoče kako zidanco dobiš
Mislm, svetovne zahteve, ej, se ti vid, da si mestna srajca.
Štrom pa vodo, to bi se pa dalo zrihtat
Aston_11 ::
Mene bolj zanima, kako se lotiti verskih posiljevalcev, ki ne sprejemajo tega, da se meni za cerkev jebe.
Recept za pasivno hišo - odstraniš bakrene žlebove in vse, kar je vrednega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Mene bolj zanima, kako se lotiti verskih posiljevalcev, ki ne sprejemajo tega, da se meni za cerkev jebe.
Za spodnje, je dost, da samo kak teden počakaš, pa se ti tud stegnt ne bo treba
Ampak žalostno je res vse skup
Raptor F16> Mislm, svetovne zahteve, ej, se ti vid, da si mestna srajca.
Jah lej, na samotni kmetiji sredi Ljubljane nimam optike. Na slabše ne grem, na boljše bi se dalo kaj zmenit.
Če nimate nič za ponudit (kar ni res, ker ma mama zidanco z optiko), potem žal ne morem.
Mipe> Silvo Mesojedec bi utegnil biti pravi naslov za ta tvoja vprašanja. Kot vodja dolenjske civilne iniciative je on še najbolje seznanjen z romsko problematiko.
Bom mal poguglal, ko pridem domov.
Jah lej, na samotni kmetiji sredi Ljubljane nimam optike. Na slabše ne grem, na boljše bi se dalo kaj zmenit.
Če nimate nič za ponudit (kar ni res, ker ma mama zidanco z optiko), potem žal ne morem.
Mipe> Silvo Mesojedec bi utegnil biti pravi naslov za ta tvoja vprašanja. Kot vodja dolenjske civilne iniciative je on še najbolje seznanjen z romsko problematiko.
Bom mal poguglal, ko pridem domov.
Zgodovina sprememb…
Sj boš dubu poln sod cvička lanskega.
Da ne boš rekel, da nimamo kaj ponudit pa lokacija, ... Gorjanci so zakon
Da ne boš rekel, da nimamo kaj ponudit pa lokacija, ... Gorjanci so zakon
Martin Krpan ::
@jype : bivanje v multikulturnem okolju odtehta vsak internet in vse k......e pasivne hiše. To bi pa ti že lahko vedel.
_IKE_ ::
Naj trpeči skušajo razmeti smisel splošne debate. Da za konkreten primer pomaga samo: ali policaj, ali pa najeta mafija druge nacionalnosti, kar pa vejetno nihče ne more plačati pa tako vemo.
Ni čisto res, ko se je ljudem v ambrusu končno strgalo, so se mafijski heroji vseh nacionalnosti precej hitro poskrili.
Vprašanje za Dolenjce: a je še vedno moderno obmetavat gasilce z kamenjem?
Looooooka ::
Looooooka> Prejsnji mesec so prisli s kombijem do kolegu znanega prodajalca orozja in municije kupiti VSO municijo za kalasnikove. VSO. As in...METEK ni ostal v stacuni. Nafilali so cel KOMBI.
Če si ti zmišljuješ stvari, ne sklepaj, da si jih vsi. Še posebej glede na vse kar si napisal v tej temi
Raptor F16> Sj boš dubu poln sod cvička lanskega.;)
Ne pijem alkoholnih pijač.
AnS> @jype : bivanje v multikulturnem okolju odtehta vsak internet in vse k......e pasivne hiše. To bi pa ti že lahko vedel:D.
Povsem verjetno, ampak pasivna hiša in optika je moja kultura. Če tega v kakorkolisežereče še ne poznajo, to samo bogati multikulturnost tistega kraja.
Looooooka> Če si ti zmišljuješ stvari, ne sklepaj, da si jih vsi. Še posebej glede na vse kar si napisal v tej temi :)
Vojaških kalibrov v Sloveniji ne moreš legalno kupiti, če nisi ministrstvo za notranje zadeve ali obrambo, to bi pa že moral vedeti.
Ne pijem alkoholnih pijač.
AnS> @jype : bivanje v multikulturnem okolju odtehta vsak internet in vse k......e pasivne hiše. To bi pa ti že lahko vedel:D.
Povsem verjetno, ampak pasivna hiša in optika je moja kultura. Če tega v kakorkolisežereče še ne poznajo, to samo bogati multikulturnost tistega kraja.
Looooooka> Če si ti zmišljuješ stvari, ne sklepaj, da si jih vsi. Še posebej glede na vse kar si napisal v tej temi :)
Vojaških kalibrov v Sloveniji ne moreš legalno kupiti, če nisi ministrstvo za notranje zadeve ali obrambo, to bi pa že moral vedeti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izkušnje s cigani? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 24825 (4046) | Mipe |
» | 21. stoletje, v Sloveniji pa še vedno ljudje brez vode (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 29552 (26887) | Mipe |
» | Čistilne akcije po Sloveniji (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12805 (9808) | Highlag |