Forum » Pomoč in nasveti » Test Traxdata CDja - 35280 errorjev
Test Traxdata CDja - 35280 errorjev
RiNC ::
Naredil sem en test cd plosck in sicer sem mel namen narediti to samo zase, ker imam zlo obcutljiv stolp, da bom v naslednje vedel, na kateri medij si naj skopiram audio cd.
Ker pa so me nekateri rezultati sokirali, sem se odlocil da vam jih posredujem in upam na vas komentar.
Strojna oprema:
- PIONEER DVD 106s
- LG CD-RW 32/10/40
- MARANTZ MX510 (stolp s cd-playerjem, ki mu je ze potekel rok trajanja, noce prepoznat niti nekaterih originalnih cdjev)
Originalni audio cd:
- QUEEN Greatest Hits III - dolzina zapisa 73:49
Test:
Originalni cd izposojen od oceta, ravno ga je prinesel domov iz trgovine, spipal sem mu ga iz rok, snel celofan, vzel ven iz skatlce, dal v pekaca in ga do konca testa nisem dal ven.
Cd sem kopiral na vse medije s 8x hitrostjo s CloneCDjem (NE! On The Fly).
Nato sem cdje stestiral (poiskal errorje) s Nero CD Quality Testom.
Zadni test je bil pa zlo pomemben, namrec test v cd-playerju mojga stolpa.
Rezultati:
Zaklucek:
Kot sem ugotovil, bom mogo kupit se kaksen drug cd ploscek in ga stestirat, mogoce tudi kaki audio cdr, ce ne bom nikjer dobil stare traxdate, ki jo je mela sestra!
Sedaj mi pa prosim razlozite, kaj je s to traxdato?!?
Naj vrzem vseh 50 kom. v prvo kanto al kaj naj z njimi?
Ker pa so me nekateri rezultati sokirali, sem se odlocil da vam jih posredujem in upam na vas komentar.
Strojna oprema:
- PIONEER DVD 106s
- LG CD-RW 32/10/40
- MARANTZ MX510 (stolp s cd-playerjem, ki mu je ze potekel rok trajanja, noce prepoznat niti nekaterih originalnih cdjev)
Originalni audio cd:
- QUEEN Greatest Hits III - dolzina zapisa 73:49
Test:
Originalni cd izposojen od oceta, ravno ga je prinesel domov iz trgovine, spipal sem mu ga iz rok, snel celofan, vzel ven iz skatlce, dal v pekaca in ga do konca testa nisem dal ven.
Cd sem kopiral na vse medije s 8x hitrostjo s CloneCDjem (NE! On The Fly).
Nato sem cdje stestiral (poiskal errorje) s Nero CD Quality Testom.
Zadni test je bil pa zlo pomemben, namrec test v cd-playerju mojga stolpa.
Rezultati:
cd: | stevilo errorjev: | test z marantzom: | komentar: | |
Sony CDQ74N1 (650Mb) | Sony | 0 | obcasno preskoci | - |
Sony CDQ80N2 (700Mb) | Taiyo Yuden | 0 | ga ne prepozna | - |
Traxdata 40x (700Mb) 50 kom. v torti | Ritek | 55 | ga ne prepozna | ponovil test zaradi errorjev |
Traxdata 40x (700Mb) 50 kom. v torti | Ritek | 35280 | ga ne prepozna | vat d fak |
Traxdata 24x (700Mb) | Ritek | 0 | dela brezhibno | stara zaloga v sestrini omari |
Princo (700Mb) | Princo | 0 | ga prepozna, a ne spila | - |
Fujifilm silver (650Mb) | Fuji | 0 | obcasno preskoci | - |
Zaklucek:
Kot sem ugotovil, bom mogo kupit se kaksen drug cd ploscek in ga stestirat, mogoce tudi kaki audio cdr, ce ne bom nikjer dobil stare traxdate, ki jo je mela sestra!
Sedaj mi pa prosim razlozite, kaj je s to traxdato?!?
Naj vrzem vseh 50 kom. v prvo kanto al kaj naj z njimi?
- spremenil: RiNC ()
TheJack ::
S Traxdatami imam tudi jaz probleme. Včasih so spečeni brez napak pri 40x, včasih je pa polno napak že pri 16x. Izgleda da njihova kvaliteta precej niha, oz. da se ne razumejo z določenimi pekači. Zanimivo je, da se napake, če se, vedno pojavijo proti koncu.
Seveda je pa tudi res, da so napake oz. število njih odvisne (tudi) od bralnika. Večja ko je hitrost branja in bolj kot je bralnik občutljiv, več je možnosti, da bo našel napake. Moja Toshiba je recimo za napake precej občutljiva in jih včasih najde tudi tam, kjer jih noben drug bralnik ne.
Seveda je pa tudi res, da so napake oz. število njih odvisne (tudi) od bralnika. Večja ko je hitrost branja in bolj kot je bralnik občutljiv, več je možnosti, da bo našel napake. Moja Toshiba je recimo za napake precej občutljiva in jih včasih najde tudi tam, kjer jih noben drug bralnik ne.
iration ::
kolumna "test z marantzem" je popolnoma brezpredmetna.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
infectiphibian: kolumna "test z marantzem" je popolnoma brezpredmetna!
Za mene je se kako predmetna, ker sem ravno zaradi tega delat test!
Pa se to, skopiral sem se dva data cdja na te briljantne traxdate. Rezultati:
- prvi 35280 errorjev na istem mestu kot pri audio cdju
- drugi 70560 errorjev tudi na tem mestu in se drugod
Kot da bi bilo vseh 50 cdjev zasranih na dolocenem predelu ploscka, kjer se potem pojavljajo errorji.
Kaj naj zdaj s temi traxdatami, naj si jih v avto obesim proti radarju?! Se za to nebojo dobri!
Za mene je se kako predmetna, ker sem ravno zaradi tega delat test!
Pa se to, skopiral sem se dva data cdja na te briljantne traxdate. Rezultati:
- prvi 35280 errorjev na istem mestu kot pri audio cdju
- drugi 70560 errorjev tudi na tem mestu in se drugod
Kot da bi bilo vseh 50 cdjev zasranih na dolocenem predelu ploscka, kjer se potem pojavljajo errorji.
Kaj naj zdaj s temi traxdatami, naj si jih v avto obesim proti radarju?! Se za to nebojo dobri!
iration ::
Starejši modeli hi-fi stolpov, ki še nimajo nalepkice, da berejo tudi cdr/rw, imajo pogosto težave s cdr-ji. Najbrž zato, ker imajo prešibak laser in se od cd-ja premalo odbija al neki tacga. Ker novega hi-fi sistema najbrž ne boš kupoval, ti ostane par variant: lahko hi-fi priklopiš lepo na zvočno in cd-je špilaš v dvd-ju; lahko snemaš na avdio cdr-je (mogoče bojo rezultati kaj boljši); lahko pa pač probaš dobit stare zaloge Traxdata 24x, ki ti zgleda edini delajo bp.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
cekr ::
Odpri pokrov od Marantza in na laserju spucaj lečo. Verjetno imaš popolnoma zasrano. Prav tako pa naredi na CDR-u. Če ne gre drugače pa Marantza vrži skozi okno in si pojdi kupit v trgovino enega najcenejšega pa ne boš imel problemov.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
valterz ::
Zanimiva tema in zanimiv test.Vendar ni mirodajen.
Prvič:Rekorder je v nižjem ranku po kvaliteti;
drugič:Napake se lahko pojavijo pri prepisovanju in ne pri samem zapisovanju na cd;
tretjič:Se pa popolnoma strinjam s teboj,da kvaliteta medijev zelo pada.Težko je dobiti kvaliteten medij.Sam trenutno uporabljam TDK cd-je,ki so sicer malo dražji,ampak dokaj kvalitetni (za audio).
Prvič:Rekorder je v nižjem ranku po kvaliteti;
drugič:Napake se lahko pojavijo pri prepisovanju in ne pri samem zapisovanju na cd;
tretjič:Se pa popolnoma strinjam s teboj,da kvaliteta medijev zelo pada.Težko je dobiti kvaliteten medij.Sam trenutno uporabljam TDK cd-je,ki so sicer malo dražji,ampak dokaj kvalitetni (za audio).
Valter
Han ::
Nezaščitene glasbene plošče ni priporočljivo kopirati s CloneCD, ker lahko pri tem nastane še več napak zaradi netočnega prepisovanja...
Marantza sem danes mal poservisiral tako da sedaj dela skoraj tako kot bi moral Razume se s sonyji, traxdato(24x), fujifilmom in mitsui(danes preiskusil) brez problemov.
Traxdata cdje sem nesel danes nazaj v trgovino, pa mi niso hotli zamenjat, ces da je nekaj narobaj z mojim pekacem. Pol sem pa sel k sosedu ki ma HPja, pa mu ni hotlo cdja niti zaklucit. Zaklucevalo mu ga je cca 10min pol pa sma vse skup prekinla. Pol pa sem sel se k frendu ki ma plextora, pa mu je sicer posnelo cd, vendar tud z errorji. To pomeni da z mojim pekacem ni cisto nic narobaj in da grem v pondeljek lepo nazaj v trgovino, pa naj se pazijo.
Traxdata cdje sem nesel danes nazaj v trgovino, pa mi niso hotli zamenjat, ces da je nekaj narobaj z mojim pekacem. Pol sem pa sel k sosedu ki ma HPja, pa mu ni hotlo cdja niti zaklucit. Zaklucevalo mu ga je cca 10min pol pa sma vse skup prekinla. Pol pa sem sel se k frendu ki ma plextora, pa mu je sicer posnelo cd, vendar tud z errorji. To pomeni da z mojim pekacem ni cisto nic narobaj in da grem v pondeljek lepo nazaj v trgovino, pa naj se pazijo.
Daniel ::
Evo, sem preveril tvoje trditve, pa sem danes zapeko en testni traxdata avdio cd (nerov cd test), in ga sčekiral, pa ni bilo na njem ene same napake, pa tudi na starejših ne. Sem pa našel en smartbuy na katerem je bilo 5 napak.
Traxdate so kupljene v tortici 50 pack.
Traxdate so kupljene v tortici 50 pack.
Ce mi jih ne bojo v pondeljek zamenjali oz. kes nazaj, ti z veseljem senkam mojih preostalih 40 komadov! S tortico vred.
darkolord ::
morajo ti jih zamenjat.... če ne pa naj pred tabo v trgovini posnamejo en ta cd da vidijo...
iso2000 ::
Zakaj nisi preiskusil Mitsui-a ali Philips-a? V eni nemški reviji sta ti dve firmi bili daleč pred konkurenco. Poleg tega so sedaj baje združili proizvodnjo in je za obe podjetji skupna. Sam za Avdio uporabljam skoraj vedno enega izmed teh dveh proizvajalcev in mi vsi CD-ji delajo bp. Imam pa CD komponento staro približno 8 let (najvišji model takrat) in nima nobene CD-R nalepke.
LP
LP
BaRtMaN ::
Mam slabe izkušnje s Philipsovimi mediji, ker enmu frendu bere z njih le z 2x hitrostjo. Ne vem zakaj, ampak sošolec ma Philipsovo pečko, ki ne želi pečt na Philipsove medije. Sicer odkar mam nov pekač (LiteOn) deluje vse bp.
Mr.B ::
RiN@C s kako hitrost pa si snemal. Jaz nikoli ne tvegam z več kot 8x za audio CD-je , sploh pa če jih planeram poslušati na kaki externi CD enoti.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Kot sem ze napisal, vse cdje sem pekel s 8x hitrostjo.
Traxdato sem uspesno zamenjal za Mitsui cdje. Sicer jih nisem dobil enako stevilo, vendar se mi zdi dober dil.
Mitsuiji mi delajo brezhibno.
Oni prodajalec v trgovini pa je reko da so dobili ze kar nekaj pritozb glede teh traxdat v torti, verjetno je bilo kaj narobe s celo posilko.
Traxdato sem uspesno zamenjal za Mitsui cdje. Sicer jih nisem dobil enako stevilo, vendar se mi zdi dober dil.
Mitsuiji mi delajo brezhibno.
Oni prodajalec v trgovini pa je reko da so dobili ze kar nekaj pritozb glede teh traxdat v torti, verjetno je bilo kaj narobe s celo posilko.
borchi ::
zna bit, da je bla zadnja pošiljka traxdata cdjev defektna. ker preden sem naletel na en čudn paket (50 kom. - spindle) sem skuru 2 x 50 teh traxdata cdjev in je blo vse o.k. zdej pa ne vem a bi še tvegal s traxdata.
l'jga
BaRtMaN ::
Jst sm tud trofu s tortico Traxdata CDRjev, saj vsi delajo brezhibno (0 errorjev), a se mi ob vsem tem govorjenju čez njih porajajo dvomi. Bom tud jst probal z Mitsuiji in TDKji. Kaj pa SDK, so dobri mediji?
MaX ::
Ravnokar sem se malo ukvarjal s temi testi in sem ugotovil naslednje testni CD ob pregledu s Teac W540E mi ni našlo errorrjev. Pregled s pioneer 106s prvi pregled 36 errorjev, drugi pregled 482 errorjev. Test s enim noname CD-ROM 3982 errorjev.
Pri pioneerju jih je našlo na začetku CD-ja. Na mestu, kjer je noname CD-ROM našel errorje, je pa TEAC, ki ni našel errorjev bistveno zmanjšal hitrost branja CD-ja.
WTF?
aja testni CD je bil na Benq 48x 80 min
Pri pioneerju jih je našlo na začetku CD-ja. Na mestu, kjer je noname CD-ROM našel errorje, je pa TEAC, ki ni našel errorjev bistveno zmanjšal hitrost branja CD-ja.
WTF?
aja testni CD je bil na Benq 48x 80 min
Han ::
Glede napak: Nerov CD Quality Check ni ravno relevanten pokazatelj. Tudi Pioneerjevi pogoni niso, saj menda sploh ne podpirajo C2 detekcije in korekcije napak... Je pa res, da s ploščo dejansko ni vse v redu, če imaš v CD Speed testu precej nazobčano krivuljo...
vili ::
Avdio CD za razliko od ostalih nima nobene kontrolne sledi in zato pri peki lahko pride do zmesnave. BAJE .
Poskusi pec z manso hitrostjo.
In pa exact audio copy proggy.
Ce je CD lepo srebrn od ocpod bo delal skor povsod clo na mojmu 10 let starmu Sony-ju.
Problem pa so CD changerji v avtu in pa plastic fantastic stolpi.
Je pa res da sem iz TRAXDATA torte fuknu stran vec CD-jev kot dozdej vse skup se v smartbuy torti sta bla sam 2 od 50 zanic.
Poskusi pec z manso hitrostjo.
In pa exact audio copy proggy.
Ce je CD lepo srebrn od ocpod bo delal skor povsod clo na mojmu 10 let starmu Sony-ju.
Problem pa so CD changerji v avtu in pa plastic fantastic stolpi.
Je pa res da sem iz TRAXDATA torte fuknu stran vec CD-jev kot dozdej vse skup se v smartbuy torti sta bla sam 2 od 50 zanic.
ViLi was here !!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 11281 (8677) | Quikee |
» | Kopija CDja slabša od originala (AUDIO cd) (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 6133 (4939) | Trancedeejay |
» | Par stvari o glasbenih cd-jih...Oddelek: Zvok in slika | 1500 (1284) | Damjan Jagar |
» | S kakšno hitrostjo pečti audio CDje? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7072 (5986) | City |
» | CR-RW na navadnem player-uOddelek: Zvok in slika | 1573 (1395) | XCT |