» »

Facebook kupil Gowallo

Facebook kupil Gowallo

Gowalla je od samega začetka bolj risankasta in enostavna od Foursquara, nekako tako kot Tumblr v primerjavi z Wordpressom.

vir: Mashable
Mashable - Kot poroča CNN, je Facebook pravkar zaključil nakup lokacijskega servisa Gowalla za še neobjavljen znesek in že seli njihove zaposlene iz Austina v Palo Alto, kjer bodo sodelovali pri integriranju svojih lokacijskih storitev v njihovo rešitev Timeline.

Gowalla je štiri leta star social media startup, precej podoben pri nas bolj znanemu Foursquaru. Za začetek si mora uporabnik namestiti njihovo mobilno aplikacijo ali obiskati spletno stran m.gowalla.com, kjer se prijavi v svoje priljubljene lokale / športne arene / turistične znamenitosti / karkoli (Spots) oz. oblikuje ilustrirano pot med njimi (Trips). Seveda so tu še značke za posebne dosežke (Badges) in posebej oblikovane ikonice za bolj znane kraje, vse skupaj pa vidijo vaši prijatelji na socialnem omrežju (in skozi agresivno spammanje tudi Facebook/Twitter znanci).

Zanimivo je, da je Facebook že imel svojo lokacijsko rešitev (Facebook places), vendar so jo zaradi majhnega interesa uporabnikov avgusta izklopili, skupaj z rešitvijo za dnevne ponudbe Facebook deals. Zdaj pričakujejo, da bodo skupaj z Gowallinimi inženirji lahko uporabnikom ponudili nekaj boljšega in bolj uporabnega.

Podjetji za zdaj ne dajeta komentarjev, jima pa je konkurenčni Foursquare že čestital, a nato še v istem stavku poudaril, da so še tam s svojo 15-milijonsko bazo uporabnikov.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Berlinsko sodišče: Facebookova uporaba osebnih podatkov nezakonita

Oddelek: Novice / Zasebnost
84432 (3126) zmaugy
»

Nokia 230 Dual Sim - GPS?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5544 (485) 486DX
»

Netflix bo preganjal VPN in druge trike (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
5217486 (13700) jerry2
»

Tudi kalifornijski policisti dobijo vse podatke, ki si jih želijo

Oddelek: Novice / NWO
154315 (3309) link_up
»

Foursquare in skupinsko nakupovanje

Oddelek: Novice / Ostale najave
84579 (3414) hermes

Več podobnih tem