» »

Nokia 230 Dual Sim - GPS?

Nokia 230 Dual Sim - GPS?

486DX ::

Pozdravljeni, kupil sem Nokio 230 Dual Sim in pod časom in datumom mi stalno kaže lokacijo. To pomeni da je GPS vklopljen? Kako izklopim to?

OmegaBlue ::

Ta telefon nima GPS, prej ti zadeva kaše ime celice na katero si priklopljen, v cell broadcast.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Saj, GPS nastavitev ni nikjer. Če izklopim mobile data še vedmo kaže ime lokacije (prav območje, ne samo ime mesta). Če vklopim airplane mode tega ni več ampak takrat se izklopi vse, tudi možnost klicev in SMSov.

Se da to izklopit oz. zakaj sploh kaže to?

OmegaBlue ::

To je znotraj cell broadcast na mobilnem omrežju, zelo enostavno povedano - vsaka bazna postaja na katero se telefon priklopi ima svoje "lokacijsko ime". Torej telefon ti samo pove da je priklopljen na bazno postajo z imenom "Šiška", "Maribor jug" ali "Spodnji duplek".

Ali se da to izklopiti, odvisno - ali pod call settings, network settings ali kak advanced settings meni ima "Cell broadcast" ali nekaj v tem stilu, odvisno od telefona, nokie pa tudi nisem videl že 10 let - malo bo treba pobrskat in ugibati ali gre za to stvar glede na ime.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

...:TOMI:... ::

Očitno uporabljaš omrežje A1.

Poglej v nastavitvah, pod "informacija o celici" ali pa pod sporočila. Nekje je ta opcija.

To ni nič hudega, nič več baterije ti ne bo šlo. Imaš pa informacijo, na katero bazno postajo si povezan.
Tomi

Našel in izklopil. Hvala obema. LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18530696 (19054) fishy12
»

HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )

24235891 (17046) errhec
»

Google predstavlja novost: GPS Simulator

Oddelek: Novice / Windows Mobile
465413 (5411) mrkva1
»

Objavljen predlog Pravilnika o opremi in vmesnikih za zakonito prestrezanje komunikac

Oddelek: Novice / Zasebnost
474880 (3273) BigWhale
»

Kaj je res, da ...

424836 (4236) BBB

Več podobnih tem