» »

Android , aplikacije in zasebnost

Android , aplikacije in zasebnost

SmeskoSnezak ::

Že kar nekaj časa uporablam en android telefon za prčkanje, inštaliral sn že ogromno aplikacij in vedno bolj me jezi, da želijo aplikacije dostop do mojih podatkov (modify sd, sms, calls, etc.) . Kaj točno želijo ti programi (jaz se nimam časa poglablat v to, zato sprašujem) in ali se morm bat za podatke? Kako pa je še s tem syncanjem in posodabljanjem prek računalnika, wirelessa? Kako je z GPS-om? Sledenje?!? Čimveč mi lahko kdo napiše/pove o varnosti in zasebnosti pri androidu in aplikacijah, bi bilo super.
@ Pusti soncu v srce... @

Lakotnik29 ::

Pri večini programov se ni bat za podatke je pa seveda zelo hitro možna zloraba. Problem je v tem, da ne moreš programom po želji omejevat dostopa do posameznih komponent brez root dostopa.

Recimo en primer zlorabe, ki se ga spomnim je bil program walk and text al neki takega, ki je rabil dostop do kontaktov in pošiljanja SMSjev. Primarno je bil program namenjen pošiljanju smsjev zato je bil dostop do omenjenega logičen. No piratska verzija pa je zadevo izkoristila, da je vsem v imeniku poslala sporočilo, da uporabljaš piratsko verzijo.

Ravno tako nikoli ne moreš bit 100% katere podatke aplikacija pošilja nazaj. Večino to ni problem, sploh pri uradnih aplikacijah z Marketa, ki so pod nadzorom Googla. Razne nepodpisane piratske verzijo pa so še kar velik riziko, glede na to, da lahko odstopajo do praktično vsega na telefonu in lahko tudi to brez tvoje vednosti sporočajo tretjim osebam. Edina omejitev, ki jo je google implementiral v 2.2 je, da program ne more brez vednosti uporabnika prižgat prenosa podatkov.

BladE_ ::

Tole si preberi... Aplikacije sicer nisem sprobal, ker me zaenkrat niti ne zanima tale zadeva z varnostjo :D Mogoče v prihodnosti sprobam...
Akcija - Reakcija

SmeskoSnezak ::

Torej brez rootanega telefona si bolj "odprt"/ vulnerable, ker ne moreš po želji omejevat dostopa aplikacijam?
@ Pusti soncu v srce... @

SmeskoSnezak ::

BladE_, hehehehe... kaj pa ženska v videu? Skor sn s stola pado od smeha, kako govori... hvala, si bom prebral še XDA , kaj pišejo gor in preizkusil program. Me pa še vedno zanima čimveč o tem. Tako da, kakršnakoli informacija na to temo, prosim, da napišete! ;)
@ Pusti soncu v srce... @

Matthai ::

Monitor ima v zadnji številki članek na to temo (Android in varnost). Sicer nič novega, a za nepoznavalce precej zanimivo.
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

SmeskoSnezak ::

Si bom mogo sposodit od kolega torej. Drugač pa so linki tudi dobrodošli, če nekomu ni do pisanja :)
@ Pusti soncu v srce... @

Matthai ::

Po moje še ni na spletu. Sicer pa www.monitor.si .
All those moments will be lost in time, like tears in rain...
Time to die.

SmeskoSnezak ::

Jaz sem mislil na splošno, da dobim čimveč informacij ;) Tudi za GPS lociranje in to bi bilo dobro, kaj zvedeti. Namrec nisem se uspel imeti casa se igrati s tem, da bi sel recimo tekati ali pa da bi potreboval navigacijo.
@ Pusti soncu v srce... @


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android telefon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12314861 (7372) Mrakw
»

Android/iPhone aplikacija za sledenje poredne mularije

Oddelek: Novice / Varnost
225787 (4468) Pyr0Beast
»

Whisper Monitor, dinamični požarni zid za Android

Oddelek: Novice / Android
114199 (2603) CaqKa
»

Razvijalci sami pripravili piratsko različico android aplikacije, ki osramoti uporabn (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8814873 (11101) Poldi112
»

Uhajanje podatkov aplikacijam na pametnih telefonih

Oddelek: Novice / Zasebnost
224067 (2382) KoMar-

Več podobnih tem