» »

varčevanje z elektriko pri zmrzovalniku

varčevanje z elektriko pri zmrzovalniku

Gregec ::

Zdravo.

Končno smo se doma odločili, da zamenjamo zamrzovalnik in skrinjo (oboje staro več kot 20 let in ima OGROMNO porabo). Pri novem ki ga imamo namen kupiti, piše, da drži ob motnjah 23 h (informacije o izdelku).

Zanima me, ali lahko dam pred aparat stikalno uro, in nastavim, da je priklopljena samo med 22. zvečer in 6. zjutraj (torej v času poceni toka)? Na tak način bi še dodatno prihranili, pa tudi omrežje bi manj obremenjevali :)
Ali pa se to ne priporoča (če ja, zakaj?)?

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem :)

tony1 ::

Ne.

Gray_Warden ::

Nikakor ne. Po nepotrebnem boš obremenjeval zmrzovalnik, saj vsakič ko se bo zagnal, bo moral spet do konca ohladiti vse kar je hotri in bo delal z maksimalno močjo.

Prav tako dvomim da bo hrana ki jo boš shranil notri še užitna, če boš to prakticiral, saj se bo čez dan verjetno odtajala.

Skrinja in hladilnik morata biti nonstop, neprekinjeno priklopljena na elektriko. Tisto, da 23 ur drži, je le skrajna sila če slučajno zmanjka elektrike, ni pa to da boš ti vsak dan to delal in "varčeval". Če boš to delal, boš čez maksimalno 1 leto kupoval novo skrinjo.

sarcasm on
Če bi rad varčeval z energijo, si v teh hladnik mesecih lahko nekako izoliraš predsobo (namestiš vrata) in v predsobo daš kako omaro in notri hrano...predsoba bo imela okoli 0 stopinj, pozimi pa verjetno pod 0..poizkusiš lahko tudi z balkonom...:D:D:D
sarcasm off
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

motorc ::

Če hočeš varčevati, daš zamrzovalno omaro in skrinjo v isti prostor s toplotno črpalko.

Gregec ::

Aha, vidim da me je v želji po varčevanju malo zaneslo :)

Hvala za odgovore.

RejZoR ::

Nikakor ne, ker nihanja temperature samo škodljivo vplivajo na skrinjo, živilom se bo trajanje zmanjšalo pa še nič en boš prihranil. Že res da skrinja ne bo porabljala, ko bo ugasnjena, bo pa po vklopu morala nadoknaditi vso izgubljeno tenmperaturo in bo laufala več kot bi sicer.

Je pa tko, če je skrinja stara in je izolacija pretekla (po domače rečeno, da je prepojena z vodo), se je čim prej losaj. Vzemi skrinjo A+ razred, poglej, da ima stene (izolacijo) zelo debelo in je stvar rešena.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop 220V hladilnika v avtu - razsmernik?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
434039 (3118) energetik
»

nenormalno visok račun za elektriko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9933708 (30587) Maestral
»

Poraba elektrike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14749848 (36472) Duhec
»

Drugačen obraz krize (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7513357 (10642) Furbo
»

Račun za elektriko (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15318521 (10708) nUUb

Več podobnih tem