Forum » Operacijski sistemi » Starejša Mašina z 384mb rama
Starejša Mašina z 384mb rama
alexmarsic ::
Pozdravljeni!
Doma mam eno mašinco Intel Celeron 1.3Ghz in 384mb rama. Ker je komp starejši in ima še SDRam noter nebi se rad ukvarjal z nagrajevanjem rama zato gledam na to da bi imel nek minimalističen os gor. Gre predvsem za to da bi gor na njemu edital urejal glasbeno zbirko, mogoče kakšen kratek dokument napisat in to je to. Torej trenutno mam Windows XP nastavljen kokr se da ga pospešit. Rabim pa nekaj da lahko dostopam do zunanjega diska na mreži in tam urejam glasbo. Razmišljam o Windows 2000 ali pa kakšni distribuciji linuxa. Glede distribuciji sem več ali manj koristil Ubuntu ampak je za to mašino preveč. Zato sem pa skoču tukaj gor pa, da vidim kaj mi predlagate :)
Doma mam eno mašinco Intel Celeron 1.3Ghz in 384mb rama. Ker je komp starejši in ima še SDRam noter nebi se rad ukvarjal z nagrajevanjem rama zato gledam na to da bi imel nek minimalističen os gor. Gre predvsem za to da bi gor na njemu edital urejal glasbeno zbirko, mogoče kakšen kratek dokument napisat in to je to. Torej trenutno mam Windows XP nastavljen kokr se da ga pospešit. Rabim pa nekaj da lahko dostopam do zunanjega diska na mreži in tam urejam glasbo. Razmišljam o Windows 2000 ali pa kakšni distribuciji linuxa. Glede distribuciji sem več ali manj koristil Ubuntu ampak je za to mašino preveč. Zato sem pa skoču tukaj gor pa, da vidim kaj mi predlagate :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linuxov tržni delež dosegel odstotek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 17580 (12783) | BlueRunner |
» | Kateri OS na star računalnikOddelek: Operacijski sistemi | 2055 (1439) | Meizu |
» | Vedno debelejši in neokretnejši linux? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 12104 (12104) | CCfly |
» | Koliko vas uporablja za OS samo izključno linux (brez windowsov)?Oddelek: Operacijski sistemi | 1928 (1202) | ghaefb |
» | SERVER za FULL DENARJAOddelek: Kaj kupiti | 2194 (1528) | Brane2 |