» »

Sociološka seminarska naloga

Sociološka seminarska naloga

nokaut240 ::

Jaz imam seminarsko nalogo pri sociologiji z naslovom Temelji slovenske državnosti. Zanima me, če ima kdo idejo, kako bi tako temo predstavil sociološko (v mislih sem imel predstavitev slovenskih nacionalnih simbolov - Knežji kamen, Karantanija, Triglav..)? Seminarska ima tam do 8 strani.

Mipe ::

Mislim, da ima sociologija več opraviti z ljudmi kot pa nekimi objekti... Raje malo naštudiraj pojav teženj po oblikovanju lastnega naroda in sčasoma države. Zakaj smo Slovenci in ne Slovani? Zakaj smo sanjali o lastni državi, razvili svoj jezik, itd.

BALAST ::

napiši da je pač vera v narod in boga pripeljala slevencee v gnilih 200+ občin in vsaka občina ve samo da je treba pobirat prispevke za zemljišča in komunalo.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

nokaut240 ::

Ima še kdo kakšno idejo ?

donfilipo ::

Če je sociolog levičar, poudariš ječe narodov prej in potem NOB, če pa je pomladnik, pa poudariš trpljenje pod komunistično diktaturo in uresničitev 1000 letnega slovenskega sna.

Ta je realno praktično še danes: 'daj nam oče jutri liter, streho, ogenj in kos kruha', ampak treba je biti prilagodljiv.

Arschkriechen je po Cankarju slovencu prirojen, ampak Cankar se je motil. Treba ga je privzgojiti.

8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zakaj smo Slovenci tako zategnjen narod. Od kje to izvira? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14124977 (19976) BigWhale

SNS -Vse o Slovenski nacionalni stranki- (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
598260 (3727) donfilipo
»

Kultura in kulturniki nekega naroda

492673 (2164) Barakuda1
»

slovenci (strani: 1 2 3 )

1368428 (6329) nevone

Več podobnih tem