Forum » Šola » vaje - programiranje v javi
vaje - programiranje v javi
aywa_90 ::
rabim pomoč pri nalogi, ki so nam jo dodelili na vajah.naloga je takšna:
Napišite program, ki uporabniku omogoca urejanje pozitivnega celega števila po števkah. Na
zacetku naj uporabnik vnese neko pozitivno celo število. Nato naj uporabnik v zanki vnaša ukaze
za dodajanje oziroma odvzemanje števk trenutnemu številu. Program naj sproti izvaja ukaze in
izpisuje rezultate.
Program naj podpira sledece ukaze:
• 1s , kjer je s števka, razlicna od 0: Doda števko s na zacetek trenutnega števila. Na
primer, ukaz 17 doda števko 7.
• 2s , kjer je s poljubna števka: Doda števko s na konec trenutnega števila. Na primer,
ukaz 23 doda števko 3.
• -1: Odvzame trenutnemu številu prvo števko.
• -2: Odvzame trenutnemu številu zadnjo števko.
• 0: Izhod iz programa.
Ce uporabnik vnese neveljaven ukaz, naj ga program o tem obvesti.
• Predpostavite, da trenutno število in rezultat ukaza nikoli ne presežeta zgornje meje po-
datkovnega tipa int (231
− 1).
• Ukaze za dodajanje in odvzemanje števk realizirajte samo z operacijami nad celimi števili
(seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje, potenciranje, racunanje ostanka pri deljenju
itd.). Uporaba nizov, tabel, vektorjev, seznamov itd. je prepovedana.
sama sem se naloge lotila z if stavki, vendar mi že v notepadu javlja napake in ne vem kako bi se te naloge drugače lotila.
vsak namig mi bo prišel prav.
Napišite program, ki uporabniku omogoca urejanje pozitivnega celega števila po števkah. Na
zacetku naj uporabnik vnese neko pozitivno celo število. Nato naj uporabnik v zanki vnaša ukaze
za dodajanje oziroma odvzemanje števk trenutnemu številu. Program naj sproti izvaja ukaze in
izpisuje rezultate.
Program naj podpira sledece ukaze:
• 1s , kjer je s števka, razlicna od 0: Doda števko s na zacetek trenutnega števila. Na
primer, ukaz 17 doda števko 7.
• 2s , kjer je s poljubna števka: Doda števko s na konec trenutnega števila. Na primer,
ukaz 23 doda števko 3.
• -1: Odvzame trenutnemu številu prvo števko.
• -2: Odvzame trenutnemu številu zadnjo števko.
• 0: Izhod iz programa.
Ce uporabnik vnese neveljaven ukaz, naj ga program o tem obvesti.
• Predpostavite, da trenutno število in rezultat ukaza nikoli ne presežeta zgornje meje po-
datkovnega tipa int (231
− 1).
• Ukaze za dodajanje in odvzemanje števk realizirajte samo z operacijami nad celimi števili
(seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje, potenciranje, racunanje ostanka pri deljenju
itd.). Uporaba nizov, tabel, vektorjev, seznamov itd. je prepovedana.
sama sem se naloge lotila z if stavki, vendar mi že v notepadu javlja napake in ne vem kako bi se te naloge drugače lotila.
vsak namig mi bo prišel prav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1357 (982) | shadeX |
» | JavaOddelek: Programiranje | 5791 (4392) | Spura |
» | [visual c++] Rabim nasvet, razbijanje števila na števkeOddelek: Programiranje | 3027 (2394) | hexor |
» | Naloga v C-ju pomočOddelek: Programiranje | 2446 (2046) | keworkian |
» | [JAVA] easy programckiOddelek: Programiranje | 1251 (1117) | Matej_K |