Forum » Zvok in slika » projektor
projektor
gobec ::
Lep pozdrav!
Nameravam kupiti projektor. Ker nimam izkušenj s tem bi vas prašal za mnenje. Nameraval sem kupiti full HD projektor (gledal sem znamko Optoma).
Zanima me če je razlika v sliki med 3D projektorji in navadnimi 2D?
Na 3D projektor se lahko gleda tudi navadne 2D filme,... ?
Na kakšnem mediju so posneti 3D filmi - blueray?
Vaše osebno mnenje, nekoga ki je že poskušal 3d projektor je?
Nameravam kupiti projektor. Ker nimam izkušenj s tem bi vas prašal za mnenje. Nameraval sem kupiti full HD projektor (gledal sem znamko Optoma).
Zanima me če je razlika v sliki med 3D projektorji in navadnimi 2D?
Na 3D projektor se lahko gleda tudi navadne 2D filme,... ?
Na kakšnem mediju so posneti 3D filmi - blueray?
Vaše osebno mnenje, nekoga ki je že poskušal 3d projektor je?
dronyx ::
Preden se lotiš tako velike investicije kot je projektor se je pametno prej pozanimati o večih rečeh. Ena od njih so sigurno stroški vzdrževanja, ker projektorji uporabljajo za projeciranje slike žarnico, ki ima omejeno življenjsko dobo (par tisoč ur) in je precej draga (od nekaj 100 € navzgor). Projektor domnevam lahko uporabljaš samo v povsem zatemnjenem prostoru, sicer jaz ne vidim uporabne vrednosti...
Na 3D projektorju zanesljivo lahko gledaš navadne (2D) filme, za 3D pa potrebuješ blue ray predvajalnik, ki podpira 3D.
Na 3D projektorju zanesljivo lahko gledaš navadne (2D) filme, za 3D pa potrebuješ blue ray predvajalnik, ki podpira 3D.
gapic_8 ::
Jaz osebno ti priporočam kakšen velik televizor z HDMI vhodom, da lahko vanj priklopiš še računalnik. Če imaš to za osebne namene, za poslovne namene bi se pa res bolje obnesel projektor.
cashy ::
si bom kar tole temo izposodil za svoje potrebe ;)
zdaj se končno resno odločam za nakup projektorja. Projekt bo v prvi vrsti namenjen predvajanju karaok na kakšnih zabavah, ponavadi zaprtega tipa...seveda pa ga bom z veseljem občasno uporabil za ogled kakih filmov v domači sobi...
Ker ga bom verjetno kar precej prenašal okoli in bo dokaj izpostavljen raznim zunanjim vplivom (kot so kaki opiti gostje, ki komaj stojijo) in ker bo predvsem v delovne namene in karaoke ne zahtevajo ne vem kako super-duper grafike, se nagibam k kaki bolj ceneni varianti, katere ne bo preveč škoda, če se ji kaj zgodi, pa, da bo čimbolj robusten in zdržljiv...a hkrati še vedno dovolj OK za domačo uporabo, za kake filme DVD ali Blu-ray kakovosti...
Zaenkrat sem gledal tole:
http://www.beamer-discount.de/beamer/ac......tml?cPath=4_239
kako se vam zdi? Večinoma dobiva pozitivne kritike, pa še tu se mi zdi relativno poceni glede na slovenske ponudnike...
Drugače pa sem odprt za kakršnekoli predloge
hvala
zdaj se končno resno odločam za nakup projektorja. Projekt bo v prvi vrsti namenjen predvajanju karaok na kakšnih zabavah, ponavadi zaprtega tipa...seveda pa ga bom z veseljem občasno uporabil za ogled kakih filmov v domači sobi...
Ker ga bom verjetno kar precej prenašal okoli in bo dokaj izpostavljen raznim zunanjim vplivom (kot so kaki opiti gostje, ki komaj stojijo) in ker bo predvsem v delovne namene in karaoke ne zahtevajo ne vem kako super-duper grafike, se nagibam k kaki bolj ceneni varianti, katere ne bo preveč škoda, če se ji kaj zgodi, pa, da bo čimbolj robusten in zdržljiv...a hkrati še vedno dovolj OK za domačo uporabo, za kake filme DVD ali Blu-ray kakovosti...
Zaenkrat sem gledal tole:
http://www.beamer-discount.de/beamer/ac......tml?cPath=4_239
kako se vam zdi? Večinoma dobiva pozitivne kritike, pa še tu se mi zdi relativno poceni glede na slovenske ponudnike...
Drugače pa sem odprt za kakršnekoli predloge
hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 70666 (3555) | matobeli |
» | projektor ali tvOddelek: Kaj kupiti | 3777 (1605) | Filip8 |
» | 3D Filmi? Ne pa ne! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 20006 (13022) | kitl76 |
» | priporočite projektor in platnoOddelek: Zvok in slika | 11594 (8693) | gorann |
» | Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11912 (10740) | urosbe |