Forum » Operacijski sistemi » Formatiranje prenosnika
Formatiranje prenosnika
Aroma ::
Živjo!
Ker mi je računalnik začel zelo štekati, odpirajo se mi neka okna da nekaj ne dela itd., sem se odločila da ga sformatiram. Seveda nimam pojma o tem, tako da bi potrebovala vašo pomoč. Fora je, da nimam teh programov, niti ne vem katere rabim in nič. Zraven laptopa nisem dobila nobenega CD-ja! Sedaj imam Visto in predvidevam da si jo lahko zloadam nekje. Ali je možno, da bi si naložila win7 ali karkoli drugega? Zanima me še ali rabim kaj posebnega ker imam laptop, ali je sploh pomembno kakšen laptop imam zaradi programov in tega?
Kakorkoli že, zanima me kako je zdaj s tem in kaj naj sploh naredim, kaj rabim?
Če mi ne uspe ga seveda peljem na servis, ampak dvomim da bodo naredili karkoli drugega, kot pa ga sformatirali in mi pri tem še zaračunali.
Hvala! :)
Ker mi je računalnik začel zelo štekati, odpirajo se mi neka okna da nekaj ne dela itd., sem se odločila da ga sformatiram. Seveda nimam pojma o tem, tako da bi potrebovala vašo pomoč. Fora je, da nimam teh programov, niti ne vem katere rabim in nič. Zraven laptopa nisem dobila nobenega CD-ja! Sedaj imam Visto in predvidevam da si jo lahko zloadam nekje. Ali je možno, da bi si naložila win7 ali karkoli drugega? Zanima me še ali rabim kaj posebnega ker imam laptop, ali je sploh pomembno kakšen laptop imam zaradi programov in tega?
Kakorkoli že, zanima me kako je zdaj s tem in kaj naj sploh naredim, kaj rabim?
Če mi ne uspe ga seveda peljem na servis, ampak dvomim da bodo naredili karkoli drugega, kot pa ga sformatirali in mi pri tem še zaračunali.
Hvala! :)
compaq ::
Živjo
kako namestiš windows 7 imaš opisano tukaj:
http://zmaga.com/ucenje.php?id=1607
90 dnevno preizkusno različico windows 7 dobiš tukaj, če hodiš na faks lahko tudi tam povprašaš če imaš možnost pri njih dobiti serijsko
http://technet.microsoft.com/en-us/eval...
kako namestiš windows 7 imaš opisano tukaj:
http://zmaga.com/ucenje.php?id=1607
90 dnevno preizkusno različico windows 7 dobiš tukaj, če hodiš na faks lahko tudi tam povprašaš če imaš možnost pri njih dobiti serijsko
http://technet.microsoft.com/en-us/eval...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: compaq ()
stara mama ::
Jaz neve katero firmo imaš, ampak pri moji toshibi prav tako ni bilo nič zraven
KER - si DVDje moraš sam naredit!
Če prebereš vsa navodila mora nekje pisat. Postopek je avtomatiziran, vsebina je bila pripravljena na disku skupaj z ostalim nepotrebnim programjem, stvar je bila urejena 1, 2, 3
Če računalnik ni starejši od 5 let je win7 ok, še na naši 6 let stari kanti deluje ok
Če si slučajno študentka se pozanimaj za MSDN članstvo - dobiš legalne windowse FOR FREE :D
Al pa nahecaj kakega študenta ;)
Sicer pa - windows 7 ??
Malo je gonilnikov ki jih je še pri teh windowsih potrebno še vedno posebej inštalirat.
KER - si DVDje moraš sam naredit!
Če prebereš vsa navodila mora nekje pisat. Postopek je avtomatiziran, vsebina je bila pripravljena na disku skupaj z ostalim nepotrebnim programjem, stvar je bila urejena 1, 2, 3
Če računalnik ni starejši od 5 let je win7 ok, še na naši 6 let stari kanti deluje ok
Če si slučajno študentka se pozanimaj za MSDN članstvo - dobiš legalne windowse FOR FREE :D
Al pa nahecaj kakega študenta ;)
Sicer pa - windows 7 ??
Malo je gonilnikov ki jih je še pri teh windowsih potrebno še vedno posebej inštalirat.
solatko ::
Na trdem disku imaš skrito particijo, kjer je recovery predinstaliranih programov. V navodilih si preberi, katero tipko moraš pritisnit, da ti računalnik povrne v čas ob nakupu - pazi, briše vse kar imaš trenutno gor. Problem bo tudi z namestitvijo jezikovnega paketa, saj nimaš original viste ultimate, na kateri edino lahko spreminjaš jezik, brez dodatne programske opreme (vistalizator). Za namestitev W7, lahko poskrbiš pozneje z nadgradnjo.
Glede na to, da nisi še nikoli počela željenih zadev, poprosi kakšnega prijatelja, ki se na to spozna, se vsedi skupaj z njim k računalniku in naslednjič, boš to naredila lahko sama.
Če boš zadevo nesla na servis, ti bodo samo lepo zaračunali recovery sistema, ti pa o tem ne boš vedela nič več in boš morala naslednjič spet plačati, za enostavno opravilo.
Glede na to, da nisi še nikoli počela željenih zadev, poprosi kakšnega prijatelja, ki se na to spozna, se vsedi skupaj z njim k računalniku in naslednjič, boš to naredila lahko sama.
Če boš zadevo nesla na servis, ti bodo samo lepo zaračunali recovery sistema, ti pa o tem ne boš vedela nič več in boš morala naslednjič spet plačati, za enostavno opravilo.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 446537 (12218) | jedateruk |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4416 (3582) | MasterKiD |
» | črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11726 (7061) | solatko |
» | Formatiranje prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1243 (916) | gwertix |