» »

Formatiranje prenosnika

Formatiranje prenosnika

izi123 ::

Lep pozdrav.

Imam en čudn problem. Rad bi formatiral ~5let star prenosnik (nikol v tem čas ni bil formatiran) in se mi zatakne že kar na začetku. Na CD sem normalno zapeku windows xp, vstavu v računalnik in ga bootal tako kot je treba. Vse je zalafualo in začelo nalagat tiste stvari spodaj, potem pa se je računalnik enostavno ugasnu (prižgan je bil cirka 10min). Ponovim postopek in enako. Potem pa sm ga prižgal brez da bi bootal, prišel v namizje in pustil 15minut da vidim če se bo ugasnu, in se ni. Hotu sm ga sformatirat kr prek disk-managment ampak sm se pol odloču da bom prej tule opisu problem. Kr če slučajno uspešno sformatira in potem ne morem naložit windowse ker se bo spet ugasnu mam še večji problem ane?

Kaj narediti? Laptop je Hp 6735

izi123 ::

Tudi malo za šalo malo zares. Ker je zunaj tako mrzlo sem ga dal na stol in na balkon ter bootal. Guess what? Ugasnu se je =(

r3dkv1c4 ::

nekaj je narobe s cd-jem

proba druge winse

izi123 ::

Potegnu dol Microsoft.Windows.XP.Professional.SP3.Integrated.September.2012.SATA.By.Maher in enak problem, ubistvu pride do tiste zadnje točko ko napiše Windows is prepairing to start (al neki podobnega) in se ugasne.
Prej sem uporabu Microsoft.Windows.XP.Professional.SP3.Integrated.August.2012.SATA.By.Maher
Zj vlečem dol Windows Xp Professional Sp2 32 bit + Slo pack iz partisa in molim boga, da bo delal.

Drgač pa je še lahk kej druga narobe?

NeMeTko ::

Kaj če bi probal z uradno MS distribucijo, namesto z nekimi hibridnimi travniškimi variantami?

Matija82 ::

Sem vrgel pol dneva stran z telo Maherjevo distribucijo, NeMeTko govori resnico (ali pa vsaj dobi nehibridno travniško varianto).

izi123 ::

Lahko dobim kakšen link? Iz partisa... al neki ^^

ThomasSGS ::

tale je meni delal Microsoft.Windows.XP.Professional.SP3.Integrated.September.2012.SATA.By.Maher
Čisto normalno sem bootal in namestil na novo windows xp, lahko da je kaj z diskom narobe ker meni je delovalo in sem imel isti .iso kot ti !
Lahko ti grem pogledat prek Teamviewerja kaj je narobe ali pa znotraj windowsa formatiraj in potem bootaj in namesti če pa to ne uspe pa si downloadi windows xp iz Microsofta za 90-dni in potem na partisu activator za windows xp poiščeš !

izi123 ::

Sej vem da bi mogl delat, ker sm na svoj komp inštaliral in je delalo normalno... No zdaj sem inštaliral win7 in ko sm prvič probal se je prenosnik enako ugasnu ko pa sm drugič je pa delalo normalno. Pol pa sm iz principa hotel probat še z xp cdjom in se računalnik pri zadnji stopnji spet enostavno ugasne. Dvomim, da je kaj z cdjom narobe, sam kaj bi pa lahko blo z računalnikom narobe, da se ugasne LE PRI nameščanju winxp? No problem sem rešil, le sestrično še prepričujem da je win7 bolši kot xp (čeprav sam uporabljam le xp ker se mi 7 enostavno ne dopade :P)

gwertix ::

Živjo,
na prenosniku, ki sem ga kupil lani in zraven dobil nameščene Windowse, bi rad naredil svežo namestitev. Zato me zanima, kako naj to naredim, da bo ostala veljavnost licence. Ali enostavno vse skupaj sformatiram in namestim Windowse s ključem, ki ga imam? Ali je prej potrebna kakšna deaktivacija ključa in nato ponovna aktivacija?
Hvala že v naprej!

ThomasSGS ::

Katere windowse imaš ?

gwertix ::

Windows 7 home premium

Invictus ::

Prepiši kodo za Windowse. Oz. je že nekje na računalniku nalepljena nalepka.

Potem si lahko snameš Windows 7 Home Premium s travnika in jih namestiš s svojo kodo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

shinko ::

Prenosniki z prednameščenimi windowsi imajo tovarniško zakljenjen del diska, tako da ti je najboljša varjanta narediti facotry reset. Nimaš tudi problemov z iskanjem/namečanjem gonilnikov.

gwertix ::

aha, ja sej to pa mam narjeno particijo 16GB - "RECOVERY"... edino kako se naredi factory reset? :D ker sem že nekaj poskušal naredit s to particijo, samo se ni nič zgodilo :P

tony1 ::

Najboljša rešitev je factory recovery, ali iz te particije ali pa iz cedejev, ki si jih dobil zraven.

Glede tvojega osnovnega problema, da se ti kišta usuje med installom: po moje imaš zanič CD-ROM enoto (probaj s tako na USBju oz. prešravfaj eno iz drugega laptopa). DVD pogoni v laptopih so že zelo dolgo najcenejša kitajska roba (čisti šit) za nekaj evrov, in crkujejo kot po tekočem traku.

Sam sem imel isti problem (bi si človek mislil, da pri kopiranju fajlov winsi delajo kak CRC, pa očitno ne...:P)

Zvezdica27 ::

lp,

jaz bi z live linux cdjem pobrisal vse particije in formatiral disk, pridobiš 16 GiB. Potem bi namestil željeni sistem, torej winse.

Ti se pa odloči kako boš naredil, samo imej prej vse gonilnike na mestu da ne bo težav. Da ne bom pol jaz kriv ko ne bo več recovery particije.

Travniški sistemi so po navadi OK, licenca pa je pač tisto, kar rabiš za odklep. Zdaj neke predelane opcije sistemov pa nameščaj na lastno odgovornost (naj bo preverjen vir).

In pa še to: zadnja leta je veliko enostavneje zadeve delati iz live USB ključkov.

lp,

zz

gwertix ::

hvala za use nasvete :) naslednji teden bom imel več časa in bom poskusil vaše predloge.
Lp, gwertix

gwertix ::

Torej, pravkar sem na novo namestil Windowse na novo :) Sem ugotovil, da je na prenosniku program "HP recovery manager", ki ga samo zaženeš in te vodi skozi celoten postopek... Windowsi so pa takoj po namestitvi že aktivirani.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje lahko kupim najnovejšo CD verzijo Windows XP?

Oddelek: Kaj kupiti
5843 (676) mat xxl
»

Ne morem naložiti Operacijskega sistema

Oddelek: Pomoč in nasveti
101586 (1038) Marc`
»

Težave s povezavo na internet-omrežne kartice

Oddelek: Omrežja in internet
71834 (1750) rejven
»

Acer Aspire 5315 wireless driver

Oddelek: Omrežja in internet
3410532 (4520) amigo_no1
»

acer in komentar big banga

Oddelek: Pomoč in nasveti
141952 (1634) dolenska

Več podobnih tem