» »

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov

črn ekran / ne pokaže se namizje Windowsov

«
1
2

Janaaa ::

Hello!

Upam, da mi bo kateri o mojstrov tukaj vedel vsaj malo pomagati. :(
Zadeva je sledeča: računalnik se mi je obesil, zato sem ga resetirala (gumb na kišti). Zdaj pa več ne morem v Windowse! Računalnik se sicer normalno zažene, tudi črn ekran in napis Windows (xp) se pokaže ... (še prej pa ono, ko lahko izbiram med različnimi zagoni ... save, normalno ... ob vseh izbirah je nadaljevanje enako, katerega v naslednjih sekundah opišem) ... nakar pa preprosto črn ekran (a miška se pokaže ... pač bela puščica in jo lahko premikam). Kaj hudiča se dogaja?! ;(( Kable in vse kartice v kišti sem že, hm, preverila ... če je vse ok nameščeno. :) Pa tudi osvetlitev ekrana, itd. - v čemer ni problem, če na začetku vse pokaže, pa puščico od miške tudi, a ne. Upam, da se komu kaj sanja, kaj bi lahko bilo narobe. x(

Že vnaprej hvala za pomoč in lp.

KoMar- ::

Morda sta se v nastavitvah zamenjala primarni in sekundarni monitor...

Janaaa ::

Hm ... a misliš? Da bi se kar samo od sebe? Pa kako, saj imam samo en monitor ... pa še na začetku se pokaže nekaj (kar sem že napisala), kasneje pa ne več (namizje). :(

Duhec ::

Hm, torej ne vidiš ikonc na namizju , miško pa lahko premikaš.
Deluje Ctrl+Ald+Del ?
Če, potem v "upravitelju Opravil" klikni na "Datoteka", "Novo Opravilo(zaženi)" in odtipkaj :
explorer
klikni na "V redu" in upaj, da se ikone pokažejo. Še 1x restartaj in poročaj, če je zdaj OK.

Janaaa ::

Ne, ne deluje niti Ctrl+Alt+Del. :(
NIČ, razen pač da miško lahko premikam.

denial ::

Lahko odgovoriš na naslednje:

- če greš v Safe Mode ali Last known good je rezultat isto black screen + mouse pointer
- Si poskusila tudi Safe Mode with Command prompt?
- CTRL+ALT+DEL ne deluje (tudi v Safe Mode ne)
- Ali je v Safe Mode na zaslonu viden zapis Safe Mode?
- Kaj pa zvok pri zagonu? Ali deluje?
- Miška je PS/2 ali USB?
- Katero verzijo Windows XP uporabljaš (Home/Professional) in kateri SP (SP2/SP3)?
- Si poskusila Recovery Console?
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: denial ()

Janaaa ::

- če greš v Safe Mode ali Last known good je rezultat isto black screen + mouse pointer JA, ENAKO.

- Si poskusila tudi Safe Mode with Command prompt? JA, REZULTAT JE ENAK.

- CTRL+ALT+DEL ne deluje (tudi v Safe Mode ne) NE, NE DELUJE - V NOBENI OPCIJI.

- Ali je v Safe Mode na zaslonu viden zapis Safe Mode? JA, TO JE VIDNO, OSTALO NE. TUDI PRI SAFE MODE WITH COMMAND PROMPT JE ZAPIS SAFE MODE VIDEN.

- Kaj pa zvok pri zagonu? Ali deluje? JA

- Miška je PS/2 ali USB? MIŠKA JE USB.

- Katero verzijo Windows XP uporabljaš (Home/Professional) in kateri SP (SP2/SP3)? WINDOWS XP PROFESSIONAL. SP - kaj je to? /blush/

- Si poskusila Recovery Console? TUDI.

Sem pa klicala računalničarje, jutri bi ga naj odnesli, seveda bodo na novo naložili Windowse (najhitrejša in najbolj ugodna rešitev za računalničarje in seveda zoprna za uporabnika). Jaz ne upam preveč brskat po nastavitvah, ker se ne spoznam. Vem le še to, da prepozna oba diska. Bi pa silno rada rešila problem sama, ampak... x(

norcuron ::

Mislim, da rečejo temu Black Screen Of Death, probi kej o tem pogooglat.
Great are mysteries of the mind ... or not?

Janaaa ::

Ojoj, že tako grozno ime. :(
Sem poguglala, uh, lahko je torej svašta (je pa res očitno to to, ker je isto + pač še puščica od miške), a kaj, ko se na to ne spoznam in ne upam kaj prčkati. Ovi računalničarji pa bodo tudi po liniji najmanjšega upora naredili formatiranje... x(

Duhec ::

@Janaaa, sorry, vendar dvomim, da si sploh kaj poizkusila okoli Recovery konzole, če ne veš kaj je to SP2 ali SP3.
Če pa imaš (še) željo, da še nekaj preizkusmo pa lepo reci, da nisi bila v Recovery konzoli, ker sama po sebi Recovery konzola ne naredi še nič.
Če pa se motim pa me zelo zanima kaj si tam poizkusila ? Kako si tja prišla in kaj si tam odtipkala ?

Janaaa ::

@ Duhec, ni panike, pravzaprav je to počel nekdo drug (kolega), jaz sem zraven gledala in med drugim je tudi govoril o nekem Recovery-ju, sem mislila, da je to to. Drugega pa potem ni več znal, ostalo sem pa jaz sama že vse probala (zagon v safe mode, itd.). V glavnem, če to ni to, nimam pojma, kako naj pridem tja, kaj naj vtipkam in če obstaja možnost, da kaj zaj*bem. /blush/ Bi strašno rada to sama uredila, a se res bojim, da še česa bolj ne zakompliciram ... sicer nisem totalni kompjuter antitalent, a je le na diskih ogromno pomembnih podatkov...

Še enkrat hvala, da se trudite mi pomagati!

Duhec ::

Kot prvo, če res ne prime CTRL+ALT+DEL (medtem ko držiš tipki CRTL in ALT stisneš še tipko DEL) potem prvi moj post v tej temi pač ne drži, čeprav se večina takih napak, ki jih opisuješ ti, odpravi kot je napisano v prvem mojem postu v tej temi.
Potem pa dajmo naprej.
Vstavi Windows CD v DVD/CD enoto in dvigni (bootaj) sistem s tega CDja. Počakaj da se pokaže meni in izberi R za Recovery konzolo. Nato izberi 1 za Windows , pritisni tipko Enter in če te vpraša po administratorskem geslu ga odtipkaj, če pa se ustavi v nekem promptu ala C:\Windows pa si načeloma že v Recovery Konzoli.
Odtipkaj:
CHKDSK /R
pritisni Enter tipko in pojdi pol urce ali celo več na luft. Ko naredi do konca ti izpiše poročilo. Vzemi CD iz CD/DVD enote in v Recovery Konzoli odtipkaj:
EXIT
in pritisni še 1x Enter tipko, ki restarta pc.
Nato počakaj, da se sistem naloži. Upam da dlje kot samo do črnega ekrana z miškinim kazalcem.
Poročaj.

denial ::

IMO se zadeva lahko reši na enega izmed naslednjih načinov:

- Recovery Console ter izvedeš naslednje ukaze chkdsk /r, fixboot in fixmbr

- Windows Repair

- boot from UBCD4Win in uporabi orodje Registry Restore Wizard (RegResWiz).

V vseh primerih lahko pride do izgube podatkov (delne ali v celoti).
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: denial ()

denial ::

@duhec
IIRC, če nimaš nastavljenega admin gesla (in v Win XP je to zelo pogosto) potem ne moreš v RC, saj ne sprejme blank password.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: denial ()

Janaaa ::

Fantje, to je zame čist preveč komplicirano. :(
Ste pa ful prijazni, res, sem kar ganjena. :) /blush/

Duhec, jaz sploh nimam kakega cdja z Windowsi, ker so mi jih v rač. trgovini naložili (in še to piratske!). Bom pa si to tvoje navodilo izpisala in ga jutri dala računalničarju, kateri si pride po kišto ... da naj najprej, preden gre formatirat, proba še ta tvoj postopek. /666/ Ker po moje se tudi malo ne bi trudili na kak drug način to rešit. x(

Upam le, da se mi še kje podatki ne izgubijo!

Wox ::

Madonca. Uporabi repair pa je.

Aja, nimaš CD-ja. Iz travnika si ga zrihtaj ali pa ti naj kolega zrihta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

Janaaa ::

Travnika? :) Kolega čez vikend ni, jaz pa nujno rabim danes ali jutri "porihtat" računalnik.

Saj vem, da vam je najbrž vsem po vrsti smešno, ampak eni smo pač bolj levi na tem področju (a ne popolnoma, lol) ... :)

Wox ::

Potem računalničarju povej, naj poskusi najprej te metode, ki so ti jih zgoraj svetovali. Ker sicer izgubiš vse podatke in nastavitve. Če pa bo na novo nalagal, pa ti naj vsaj naredi backup pomembnih podatkov.

Janaaa ::

Bom povedala! Hvala vsem še enkrat!

Janaaa ::

+ edino na organ mi gre to, da mi lahko tam vsak k. po računalniku brska za marsičem, a ne. x(

Wox ::

Res je. Če te to moti, lahko pokličeš servis, ki opravi zadevo pri tebi doma. Si pa moraš vzeti kakšno urco, dve fraj, pa kakšno kavico mu skuhaš.

Janaaa ::

Uh, dvomim, da bo servis kar jutri uletel. Imam računalničarja naročenega ob 9h, da ga odpelje. Razen, če mu rečem, da bi rada bila zraven. Najbrž me bo malo trapasto pogledal, right? :)

Wox ::

Sem ti le predlagal alternativo. Žal preko foruma ne moremo pomagati več kot smo. Sicer pa, če ima ta računalničar dostojno kilometrino, se mu sigurno ne bo dalo brskat po disku. Pa tudi če bi. Saj menda nisi teroristka?

Janaaa ::

Ja vem, saj nisem nič takega mislila, upam, da nisem izpadla nesramno?! Teroristka nisem, niti nimam home-made porničev na računalniku, imam pa pač določene dokumente in stuff, za katere ravno nisem navdušena, da bi imeli do njih kr eni dostop. Morda sem rahlo panična, pa vendar. :)

V bistvu me skrbi tudi to, da ako ne bom zraven, se jim tudi slučajno ne bo ljubilo s tem ukvarjati in bodo kar lepo takoj šli formatirat ... poleg tega lahko, če bom tam prisotna, ugotovim, da se s tem niso ukvarjali 6 ur, koliko bom plačala, ampak morda uro. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Janaaa ()

Wox ::

Ne, ne. Morda je moj zadnji post res izzvenel grobo, vendar to še zdaleč ni bil moj namen.:)
Poročaj jutri, kako so mojstri opravili.

Duhec ::

@denial, če admin nima gesla (a je bil nekoč kreiran) te sicer vpraša po admin geslu in samo klofneš Enter in si not. Če pa ima geslo in ga ne veš ali trofneš (uganeš) pa ni šans da prideš v RC.
Če pa je sistem tolk v K da niti ne najde strukture uporabnikov v Doc&Settings potem te po admin geslu niti ne vpraša, ampak te takoj, ko odtipkaš št. kje se sistem nahaja, vrže v RC.

amda ::

Ce si se tukaj ti ga lahko jaz popravim BREZPLACNO, samo nekaj mi das za gorivo bilo kdaj!( se pravi takoj)
Lahko si zraven ,pri tebi ali pri meni, ce te zanima odgovori na zasebno sporocilo lp

Duhec ::

@Janaaa, za shrambo zelo osebnih stvari za katere nočeš, da so vidni vsakemu, ki ti servisira računalnik, so bolj primerni zunanji diski ali USB ključi, kot pa da jih imaš na neki particiji ali mapi na glavnem (sistemskem) disku.

Janaaa ::

@Duhec, si bom pa res nabavila en zunanji disk in gor fliknila tiste zadeve (sicer res niso neke žgečkljive in sporne :) , a vseeno ni prijeten filing dati vse to kar enim v vpogled), takoj, ko se to uredi. Hvala za nasvet. Na USB ključu imam določene dokumente, a to bolj za backup, imam jih še potem vseeno na disku.

@Wox, bom poročala!

@amda, hehe, hvala za širokogrudno ponudbo, morda kdaj drugič. :)

Še enkrat hvala, zakon ste, si nisem mislila, da bom naletela na tako velik in predvsem prijazen odziv! Absolutno jutri poročam ... upam, da dobre informacije! :)

Wox ::

Ja... Ženski spol dela čuda tukaj gor. amda se celo zastonj ponuja, da opravi servis računalnika in ... :D Imamo tudi srečo, da v temo ni uletel jype.

@Duhec, kar se tiče RC in passworda, tole: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ si že sprobal?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

denial ::

@duhec
Pravi imaš. Če med instalacijo XP-jev admin accountu ni bil določen password lahko prideš v RC z blank geslom.

Hehe, med prebiranjem tvojega posta sem se spomnil nekaj zelo zabavnega... Kako lahko prideš v XP RC če Admin account ima geslo, vendar se ga nihče več ne spomni: uporabiš Windows 2000 install CD (če je pri roki seveda). Čisto enako kot bi to naredil z XP CD-jem le da te RC tokrat ne vpraša za geslo :D

Deluje preverjeno.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: denial ()

Janaaa ::

Ja... Ženski spol dela čuda tukaj gor. amda se celo zastonj ponuja, da opravi servis računalnika in ... :D Imamo tudi srečo, da v temo ni uletel jype.


Hehe, ja, če je pa prizor uboge in obupane ženske pred računalnikom zagotovo zelo ganljiv, LOL, vsaj v mojem primeru je, na robu joka. :)) Dečki tu ste pa očitno res dobrega srca. ;p

Duhec ::

@Denial, kul tole. :D
@Wox, res še nisem resetiral admin passworda (mi ni bilo še treba :P ), čeprav vem za to. Tud Hiren's cd ima kar nekaj teh ala NTPWD-jev.

amda ::

Ja... Ženski spol dela čuda tukaj gor. amda se celo zastonj ponuja, da opravi servis računalnika in ... :D Imamo tudi srečo, da v temo ni uletel jype.

@Duhec, kar se tiče RC in passworda, tole: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ si že sprobal?

Se pravi da bi pa ti neki "zenski" ki ima tezavo z pc-jem pa racunal a ne?
No nismo vsi enaki, mnogim sem ze poravil pc BREZPLACNO ceprav se stem "prezivljam",samo preko foruma se pac neda, oziroma zelo tesko.

Sicer pa zenski spol ne dela cudezev,vsaj pri meni ne , samo ponudil sem ji pomoc in bi ji pc 100% deloval.
Tako pa ugibati kaj je narobe preko foruma nima smisla (razen ce imas na drugi strani nekoga ki se vsaj malo vec spozna na pc)
Pa se to ker vem kaj si mislil, ti povem da sem porocen in imam 14 letno hcero tako da ta in ODPADE! LP

Wox ::

To bila je šala mala. Ne vse tako resno jemat no...:)

energetik ::

Janaaa, če imaš na voljo še kakšen drug računalnik si presnemi Ubuntu linux, zapeci to datoteko kot ISO sliko na CD in ga vstavi v svojo pokvarjeno kišto. Nastaviš v BIOS da se ti zažene sistem s CD-ja. Ko ti napiše Press any key... pritisneš eno tipko, potem izbereš lahko jezik slovenščina, nato pa "Preizkusi brez sprememb na sistemu". Samodejno se bo računalnik zbudil na Ubuntu namizju, potem pa lahko dostopaš do svojih kočljivih podatkov in jih recimo kopiraš na USB ključek in potem zbrišeš, da jih serviserji ne bodo videli.
No, če še nikoli nisi videla BIOS, potem ti ta navodila verjetno ne bodo kaj dosti koristila.

Janaaa ::

@energetik, žal je računalničar že šel z računalnikom. Škoda, da tega nisi včeraj napisal, hehe. Drugače pa sem že videla BIOS (sem bila tudi včeraj v njemu, kjer sem preverjala, če mi sploh še prepozna oba diska). ;p No, bom si pa zapomnila tvoj nasvet! Hvala!

Janaaa ::

Fantje, nehajte se bockat, to je vendar resna tema!

;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Janaaa ()

denial ::

Poročaj ali so računalničarji uporabili katero od naštetih metod oz. ali so šli po liniji najmanjšega upora (format/reinstall) :D
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Janaaa ::

Poročam predvidljiv razplet zgodbe - sformatirali ga so! Sicer so pustili vse podatke, razen pač na tistem disku, kjer so bili Windowsi (tam pa ni bilo nič usodnega). Sitna reč, ampak sem seveda to pričakovala. Ko je prišel po kišto, sem mu poskušala vsa pametna čimbolj zagreto povedat te metode, me je rahlo bikasto gledal (kao, daj, ženska, ne pametuj :s ) in povedal, da bo sprobal. Nakar me je klical, da so probali vse druge načine, a se ni dalo ... skos se je pojavljal črni ekran. In jim bojda pač ni preostalo kaj drugega. Surprise! Ma res no, kot prvo si bom kupila en zunanji disk (na mimovrste sem ujela enega baje jako solidnega: http://www.mimovrste.com/artikel/206003... ), pa probala malo potipat naokoli za kakšnim dobrim računalničarjem, ki morda poskuša kaj narediti v veselje stranke. Ker imam poln organ tega, da me nategujejo na suho za lep denar! x(

denial ::

Nakar me je klical, da so probali vse druge načine, a se ni dalo ... skos se je pojavljal črni ekran. In jim bojda pač ni preostalo kaj drugega.

Bullshit. Sploh ker je to known issue: KLIK.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: denial ()

Janaaa ::

Ja, saj vem, bila sem na suho nategnjena. A mi vsaj računalnik dela, saj se je moral nujno do danes pošlihtat.

Wox ::

Zakaj se pa počutiš na suho nategnjena, če ti računalnik zdaj dela?
Se počutiš tako tudi, ko zapuščaš kakšen Tuš, Spar, Merkator, Petrol, Pogrebni zavod, avtomehanika, maserja, vedeževalca...?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

Janaaa ::

No, ne bi zdaj vsega metala v isti koš oz. posploševala, bom se osredotočila na omenjen problem - na suho nategnjena se počutim zato, ker sem skoraj prepričana, da se bi dalo računalnik "popraviti" brez formatiranja, ampak se jim pač preprosto ni dalo in so lepo ubrali najlažjo pot, katero so pošteno zaračunali. Sem v preteklosti poznala fanta, ki mi je računalnik vedno porihtal v nulo (za tega pa res lahko rečem, da je bil pravi majster, ki je res ogromno vedel in ni bil nek samooklicani pametnjakovič), pa niti enkrat v nekaj letih ni rabil formatirati, pa sem imela tudi precej hujše in tudi že skorajda bizarne probleme. No, tega fanta nimam pač več na razpolago in zdaj se moram zadovoljit z lopovskimi nesposobneži... :)

Wox ::

Se pravi, da si jo poceni odnesla, ker je ponovna namestitev pač najlažja rešitev in jo lahko opravi vsak nesposobnež. Če bi se zadeva lahko rešila na drug način, je potrebno znanje, ki je vredno več kot pa formatiranje -> namestitev sistema. Torej bi plačala več, kot sedaj. Če seveda fant, ki zadevo obvlada v nulo zna ceniti svoje znanje.

milko27 ::

Formatiranje računalnika je v tem primeru odlična zadeva.Saj praviš da imaš vse podatke na drugem disku ki so ostali ohranjeni.S formatiranjem dobiš čisti računalnik za spodobno ceno. Popravilo in čiščenje raznih navlak v Windowsih lahko stane tudi 5x več.In še zmeraj je velika gotovost da ni vse čisto in ti še vedno upočasnuje računalnik

Janaaa ::

Za formatiranje sem plačala skoraj 80EUR. Saj vem, da je formatiranje dobra stvar, ker malo popucaš računalo, je pa vseeno zoprno. :)
Ma meni je edino sumljivo tole, da se pri njih noben problem ne da rešiti drugače, kot s formatiranjem.

bluefish ::

Ma meni je edino sumljivo tole, da se pri njih noben problem ne da rešiti drugače, kot s formatiranjem.
Saj podobna miselnost je prisotna s strani nekaterih na tem forumu. Za njih je postopek enostaven, ker le namestijo tistih nekaj iger na novo, za ostale pa zna biti ob vseh programih in nastavitvah prav boleč.

Janaaa ::

Ja, saj to ... vsi programi in nastavitve ... vse jovo na novo. Če ne bi imela takih zadev kar precej, bi tudi meni bilo vseeno, magari mi ga sformatirajo vsak teden.

Wox ::

Ja, 80EUR je kar dosti za maksimalno 2 uri dela. Tako da te prav razumem, da se počutiš nategnjeno. Zanimivo je tudi to, da so ti namestili nelegalno kopijo OS-a in izdali račun za to početje.
Sem 99% siguren, da bi Windows repair bil še najbolj primeren pri tej zadevi in s tem bi se ti ohranile vse datoteke, nastavitve in nameščene aplikacije. Le gonilnike bi morali namestiti naknadno.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

fsazz.exe

Oddelek: Informacijska varnost
222271 (1354) zcetrt
»

Windows7, Hybrid Sleep, Ivy...

Oddelek: Operacijski sistemi
142565 (2329) Jst
»

Win XP stop error

Oddelek: Operacijski sistemi
192027 (1425) mp3pesmi
»

CPU 100% - računalnik blokira - POMOČ

Oddelek: Pomoč in nasveti
121807 (1586) sandi125
»

Windows xp pride le do loadinga

Oddelek: Pomoč in nasveti
312172 (1948) bluefish

Več podobnih tem