» »

V Kiberpipi ta teden: Windows Azure, Hrvaški dizajn, M:Windows Phone 7, Petkov Django hackday

V Kiberpipi ta teden: Windows Azure, Hrvaški dizajn, M:Windows Phone 7, Petkov Django hackday

POT: Enhanced Mitigation Experience Toolkit, Edi Strosar, 18. Okt 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 25.10. ob 19h, bo na Pipinih odprtih terminih Anže Vodovnik, arhitekt in svetovalec pokazal kako lahko že danes načrtujemo spletne aplikacije, da so primerne za uporabo v "oblaku". Začeli bomo s kratkim uvodom in predstavitvijo konceptov ter arhitekture Windows Azure tehnologije, nadaljevali pa z izdelavo enostavne aplikacije, ki jo bomo ob koncu objavili v oblaku. Dotaknili se bomo tudi tehnik in dobrih praks, ki nam med drugim omogočajo, da z gostovanjem v oblaku nismo podvrženi "vendor lock-inu".

V sredo 26.10. ob 19h bo v okviru Spletnih uric predaval Ivica Mitrovič o hrvaškem dizajnu v zadnjih desetih letih. Predavanje bo v angleščini.

V četrtek 27.10. ob 19h gostimo podelitev nagrad natečaja M:Windows Phone 7, na katerem so izbirali najboljše slovenskih aplikacij za telefon Windows Phone 7. Podelitvi nagrad bo sledila predstavitev novosti za mobilne telefone telefona Windows Phone 7 Mango. Preostanek večera pa bo namenjen družabnemu izmenjevanju razvijalskih, oblikovalskih in uporabniških izkušenj ob prigrizku.

V petek 28.10. pa bomo v Kiberpipi imeli Petkov Django hackday. Vabljeni vsi navdušenci nad Django web orodjem, ki še iščete idejo za projekt in vsi zainteresirani, ki bi se ga želeli naučiti, vljudno vabljeni v Kiberpipo!
Med poletjem smo mnogo ur (skoraj) vsak petek vložili v programiranje, debatiranje, tarnanje, prehanjevanje ter zabavanje. Zato nadaljujemo nastalo prakso v sezoni 2011/2012, kjer delamo na projektih v Djangu/Pythonu.

1 komentar

Nerdor ::

Djete prosim vsaj za torkovo predavanje objavit nekje okoli kosila istia dan. Ker popoldne na šihtu več ne čekiram S-T.com Škoda, da ste objavili ob pol petih, glih ka sem zaključeval šihtom in šel dam. Čeb vedu bi še mal ostal v Lj zarad predavanj.
... for lifetime!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Kiberpipi ta teden

Oddelek: Novice / Kiberpipa
82912 (2179) Tear_DR0P
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219184 (7790) zee
»

Imaginecup - Si ustvarjalen? Imaš ideje? Si želiš v New York?

Oddelek: Programiranje
61727 (1276) LeQuack
»

Kiberpipa: Android srečanje, Kibi.si, 7k:nova oblika življenja, Fahrenheit 451 (Bradb

Oddelek: Novice / Android
73132 (2702) Tear_DR0P
»

Hekali bomo prihodnost - na 3. festivalu odprtih tehnologij HAIP 08

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54347 (3884) OmegaBlue

Več podobnih tem