»

V Kiberpipi ta teden: iščemo nove sodelavce + veliko stvari

Kiberpipa vabi nove sodelavce in sodelavke

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta teden malo drugače; za začetek s povabilom k sodelovanju. Kiberpipa trenutno aktivno išče nove sodelavce - programerje z ljubeznijo do odprte kode, intermedijske umetnike vseh vrst, DIY entuziaste. Če se najdete v kateri od teh vlog, oziroma vas vsaj malo zanima, vas prosimo za prijavo na e-poštni naslov maja@kiberpipa.org, do konca meseca.


Od torka do četrtka bomo čez dan (od 12h do 19h) na 13. Študentski areni na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Najdeš nas na Eko otoku, kjer bomo skupaj z društvom Duh Časa izvajali servisiranje in reciklažo odsluženih računalnikov. Iz zbranih računalniških komponent bomo sestavljali računalnike, jih opremljali z brezplačnim odprtokodnim sistemom Ubuntu GNU/Linux, ter jih na koncu predali Zavodu Študentska svetovalnica, ki bo računalnike podaril socialno ogroženim dijakom in...

14 komentarjev

V kiberpipi ta teden: S04E04, Komentar starcraft2.si turnirja

Video za po poti, Jure Koren, 20. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 26.3. ob 19h, vabljeni na Mobile Monday, kjer ob 19h gostimo Iva Špigel, lastnika in člana uprave IT podjetja Perpetuum Mobile, ki nam bo predstavil svoj pogled na evropsko sceno startup podjetji, zakaj je tu težje ustvariti miljardo evrov vredno podjetje kot v ZDA, a vendar imamo v Evropi veliko uspešnih zgodb mladih podjetij. Ob 19:20 nam bo Matjaž Horvat predaval o projektu Boot to Gecko, ki ima dva visokoleteča cilja: uporabnikom želi omogočiti enostavno zamenjavo mobilnih telefonov brez ponovnega nakupa že kupljenih aplikacij, razvijalcem pa razvoj mobilnih aplikacij brez učenja vedno novih in novih programskih vmesnikov. Nadaljevali bomo ob 19:40, kjer na bo Anže...

6 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Windows Azure, Hrvaški dizajn, M:Windows Phone 7, Petkov Django hackday

POT: Enhanced Mitigation Experience Toolkit, Edi Strosar, 18. Okt 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 25.10. ob 19h, bo na Pipinih odprtih terminih Anže Vodovnik, arhitekt in svetovalec pokazal kako lahko že danes načrtujemo spletne aplikacije, da so primerne za uporabo v "oblaku". Začeli bomo s kratkim uvodom in predstavitvijo konceptov ter arhitekture Windows Azure tehnologije, nadaljevali pa z izdelavo enostavne aplikacije, ki jo bomo ob koncu objavili v oblaku. Dotaknili se bomo tudi tehnik in dobrih praks, ki nam med drugim omogočajo, da z...

1 komentar

V Kiberpipi ta teden

Gneča na eni od preteklih splavitvenih zabav

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 11.10. ob 19h, bo v okviru serij POT in CAFE BABE Matija Mazi predstavil izdelavo enostavne spletne aplikacije z Java Enterprise Edition 6 in Seam 3 čisto od začetka ter njeno kodo v celoti. Prvi primer nam bo pokazal, kaj nam omogoča že samo standardna Java EE, kasneje pa bomo videli še nadgradnjo s funkcionalnostmi, ki jih omogoča Seam 3, prav tako pa bo predstavljen OpenShift.

V sredo 12.10. ob 19h bo na spletnih uricah govora o asihronem kodiranju, torej kodiranju aplikacij s pomočjo t.i. event loopov. Brane F. Gračnar bo poizkušal na koderju prijazen način obrazložiti, zakaj je ravno asihrono kodiranje najbolj pogosta tehnika pri implementaciji masovno skalabilnih aplikacij.

V četrtek 13.10. ob 19h bo na

8 komentarjev

Kiberpipa: Nokia in MS, App Engine, kultni sci-fi

Linux namestitvena delavnica LUGOS, Aleš Košir, 29.1. 2005

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 28.2., ob 19h bo Mobile Monday Slovenia posvečen dogajanju World Mobile Congressu, ki je potekal v Barceloni letošnjega februarja na katerem sta strateško sodelovanje najavila Nokia in Microsoft. Andraž Logar bo tako bolj predstavil dogajanje na zadnjem kongresu. Nato bo na vrsti podelitev nagrad zmagovalnim aplikacijam natečaja Nokia App Forum. Predstavnika Nokie za naše področje, Iva Carić in Karl Pletschko bosta predstavila prihodnjo Nokiino strategijo sodelovanja z razvijalci. Na koncu pa vas bo Aleš Rosina popeljal skozi razvoj aplikacij za Microsoft mobilna okolja ter razložil kako načrtovati in razvijati preprosto aplikacijo ter kako z njo zaslužiti.



V...

3 komentarji

V Kiberpipi ta teden: Suse Studio, Redis, dokumentarec Newborn, podjetniška pot Sandija Češka in DjangoCamp

Urnik enega izmed Camp dogodkov

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 7.12. ob 19h bo Davor Guttierrez, predstavil Suse Studio, orodje za sestavljanje sistema po uporabnikovih željah. Povedal bo tudi nekaj na temo virtualizacije sistemov.

V sredo 8.12. ob 19h bo Marko Mrdjenovič predaval o Redis, ki je novodobna pogruntavščina namenjena shranjevanju podatkov, ki se noče ukloniti SQL/RDBMS miselnosti. Vseeno pa ni klasična "neumna" NoSQL key-value baza, temveč bolj "data structure server", ki poleg shranjevanja ponuja tudi nekatere zanimive operacije nad shranjenimi podatki.

V sredo četrtek in petek so na sporedu projekcije političnega dokumentarca Newborn, avtorjev Sebastjana Lebana in Staša Kleindiensta. Potrebna je rezervacija sedeža. Dokumentarec je nastal v koprodukciji...

0 komentarjev

Mobile design, Google AppEngine, 2. meetup Drupal, Website Flipping, Film'šteka

marčevska filmšteka - to sezono filmšteke potekajo v kinodvorani

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek, 15.11. ob 19h v Kiberpipi v okviru Mobile Monday Slovenija predavajo Tamara Momčilovič, Natan Nikolić in Antony Ribot, ki se bodo teme Mobile design lotili vsak s svojega podočja. Tamara s dizajnom aplikacij, Natan z oblikovanjem prilagodljivega spleta, Antony pa bo predstavil svoje projekte ter proces dela specializirane agencije za mobilni dizajn.

V torek, 16.11. ob 19h bo na

0 komentarjev

Android hekaton, Glasba & internet, Interaktivno oblikovanje & Poetika vsakdanjih predmetov

Mario Briana o (takrat še) prihajajočem IE8

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 2.11. ob 19h bo v Kiberpipi Android hekaton, kjer bo Martin Sonc na voljo, da pomaga proti tegobam razvijanja aplikacij za Android. Vprašanja zaželena!

V sredo, 3.11. bo na Spletnih uricah Davorin Pavlica razložil, kako naj se glasbeniki lotijo glasbenega posla 2.0 v sožitju s spletom.

V četrtek, 4.11. ob 19h bosta August de los Reyes ter Ivica Mitrovič predavala o interaktivnem oblikovanju. August de los Reyes bo predaval o razvoju programskega vmesnika in njegovemu vplivu na industrijsko oblikovanje. Ivica Mitrovič pa se bo osredotočil na sodobno oblikovalsko prakso za informacijsko družbo.
Predavanji bosta v angleščini.

5 komentarjev