» »

Problem povezovanja računalnika z internetom

Problem povezovanja računalnika z internetom

Annony ::

Moj problem je sledeč:
Problem je nastal 8 dni nazaj. Od takrat naprej vedno, ko poskušam računalnik povezat z internetom, ta zmrzne. Zaženem računalnik, se pojavi ozadje namizja komaj, vse zrzne, premikam lahko le še miškin kazalec, pa še to le okoli 10-15 sekund, nato niti tega ne morem več. Problem se pojavi le, ko imam računalnik povezan z internetom(Žično omrežje imam), kadar kabel za internetno povezavo izmaknem iz vtičnice, se računalnik normalno zažene in vse deluje v redu. Prvo sem pomislil da sem dobil virus kakšen gor na računalnik, zato sem prvo skeniral temeljito cel računalnik z antivirusnim(uporabljam Avast! internet security)- Nič ni našel, problem pa je še ostal, zato sem cel računalnik sformatiral in naložil Windows XP Professional Verzijo 2002 z Server pack 3(pred formatiranjem sem imel gor enak operacijski sistem, le da je imel samo Service Pack 2). Po tem sem upal da se problem ne bo več pojavljal, ker sem mislil da sem virus izbrisal, ampak se je izkazalo, da sem domneval narobe in gor sploh ni virusa. Problem se mi še naprej pojavlja, sam pa ne vem več kaj bi lahko storil.
Računalnik je star 8 let, konfiguracijo ima pa sledečo:
AMD Sempron(Tm) 2800+ 2.00 GHz
1.0 GB RAM
internet adapter:
SMZ EZ Carol 10/100 fast ethernet PCI network adapter
trdi disk:
WDC WD1200BB-00GUA0.

Računalnik sem predp ojavo problema uporabljal tako kot prej, za obiskovanje standardnih strani, katere obiskujem redno dlje časa in niso nevarne in uporabljam na njem še Office 2003 in za pregledovanje pošte. To je vse za kar ga uporabljam, zato tudi je ta računalnik tako star.
Upam da je narobe kaj takega kar bi se dalo popravit, ker vstran ga ne bi rad vrgel, brez internetne povezave pa mi ne koristi.

Če nisem navedel dovolj informacij, naj kdo reče in se bom potrudil da opišem še več(čeprav sam ne vem več kaj bi še lahko napisal).

Upam, da kdo ve kaj je narobe in bo mi to napisal.
Hvala vnaprej!

Duhec ::

Ko vtakneš utp mrežni kabel v mrežno kartico ti na mrežni kartici in potem na napravi (switch, router, adsl modem ...) s katero je povezava na net, zelena ledica ugasne ali sveti ?
Če ima ta adsl naprava še kak utp mrežni vtič enostavno zamenjaj luknjo.
Najhitreje bi ugotovil, če bi zamenjal utp mrežni kabel, osebno pa sumim mrežno kartico. Cena tudi ni taka, da ne bi kupil nove in preizkusil.

Annony ::

Sem naredil tako, zamenjal mrežno kartico(na srečo sem imel še eno rezervno), zdaj pa vse dela normalno. Hvala! ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793570192 (7021) c23po
»

ADSL ?

397940 (4671) BlazP
»

KKS -Arnes- router ??? A je res nemogoče??

211886 (1471) kajak33
»

Domace omrezje

Oddelek: Pomoč in nasveti
151901 (1597) ToniT
»

Mrezna karta za ADSL

Oddelek: Kaj kupiti
251409 (1175) Igor

Več podobnih tem