» »

win 7 - emulacija win XP

win 7 - emulacija win XP

frulz ::

Uporabljam nekoliko starejši strojniški program za risanje, ki za svoje delovanje potrebuje licenco, ki jo dobi od licenčnega strežnika. To je program, ki se zažene ob zagonu računalnika in pač počaka, da se pojavi program, ki potrebuje licenco in če je vse OK, se program naloži, sicer pa se pojavi obvestilo o napaki. Licenčni strežnik mora biti seveda ustrezno konfiguriran, pomembni sta dve stvari in sicer ASCI datoteka z licencami, ki dovoljujejo uporabo izbranih modulov programskega paketa in fizični naslov mrežne kartice. Kot sem že omenil, je program že nekoliko starejšega datuma, vendar povsem zadostuje za moje potrebe, zato si ne želim delati relativno velikih stroškov z nabavo nove verzija. Problem je v tem, da je program kompatibilen z win WP, v novejših OS pa licenčni strežnik po pol ure neha delovati, prav tako pa tudi moj program. Zakaj se to zgodi, ne znam pojasniti. V takih primerih pomaga le reset pc-ja.
Ker sem z novim računalnikom dobil win 7, sem instaliral XP virtual machine, kar naj bi bila emulacija win XP in zadeva v resnici tako zgleda, in pričakoval, da bom lahko naprej brez težav uporabljal svoj program. Na žalost pa ne morem konfigurirati licenčnega strežnika, ker med instalacijo sicer vidim mrežno kartico, vendar jo sistem označi kot 'not valid' in je kot take ne morem uporabiti. Zato licenčni strežnik ne more pripraviti licence, prav tako pa ne deluje moj risarski program.
Upam, da sem zadevo dovolj dobro pojasnil, da bo razumljiva še komu in da bom dobil kakšen namig, kaj bi bilo še za poskusiti. Vnaprej hvala za predloge in sugestije.

Cold1 ::

Preglej če ima navidezni stroj dostop do interneta.

Če ga ima, pa zadeva vseeno ne dela, lahko poskusiš z drugim navideznim strojem (VMware Workstation (preizkusna verzija), VMware Player, VirtualBox, Virtual PC - ta zadnji je sicer enak XP mode-u), v katerega si sam namestiš OknaXP in tvoj program.

Če pa ne boš mogel pripraviti zadeve do delovanja v navideznem okolju, pa pač namesti Okna XP, namesto trenutne Sedmice.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

cod 2 zmrzne - win7

Oddelek: Pomoč in nasveti
61353 (1054) Dejan5
»

Ubunto vs. windows 7 64bit (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Operacijski sistemi
15633573 (30062) poweroff
»

Službeni prenosni računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9013682 (12403) Daedalus
»

išče se rešitev

Oddelek: Operacijski sistemi
191618 (1203) bluefish
»

Vista proti Cairu, pogled nazaj (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
879677 (6230) darkolord

Več podobnih tem