» »

Najvecji vladarji zgodovine

Najvecji vladarji zgodovine

Temo vidijo: vsi

MAFIA ::

Kdo je za vas najvecji vladar ali osvajalec ki je kdaj koli zivel ali zivi???

Moj izbor.

5.Napoleon
4.Julius Cezar
3.Ghengis Kahn
2.Hannibal Barca
1.ALEXANDER THE GREAT

@nny ::

Hitler, Stalin, Tito?

illion ::

Atila

galu ::

1. Julij Cezar
2. Gaj Marij
3. Alexander Veliki

Muslimanske vojskovodje so v času Križarskih vojn tudi bili zanimivi tipi.
Tako to gre.

Shegevara ::

1. Otto von Bismarck
2. Napoleon
3. Marija Tereza
4. Franc Jožef Stane
5. George Washington DC

nejcek74 ::

Ghengis Kahn

opeter ::

Kitajski cesarji?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

brett ::

Moje mnenje:
Vladarjev in osvajalcev se ne more metati v isti koš, zato sem ločil ti postavki. Temu bi lahko dodali še vojskovodje (generali, maršali,...), ki so vplivali na potek neke bitke, vojne, a niso bili osvajalci (Rommel, Subutai, Žukov, Evgen Savojski, lord Wellington, ...)

LISTA

Osvajalci:

1. Gaj Julij Cezar (stari Rim, 1. st. pr. n. št.)
2. Hernando Cortes (Španija, 16.st.)
3. Aleksander Veliki (stara Grčija, 4. st. pr. n. št.)
4. Napoleon Bonaparte (Francija, 18./19. st.)
5. Temudžin - Džingiskan (Mongolija, 13. st.)


Vladarji:

1. cesar Avgust (stari Rim)
2. Kir Veliki (stara Perzija)
3. Karel Veliki (frankovska država)
4. kraljica Elizabeta (Anglija)
5. Friderik II Veliki (Prusija)


LP A

_Dormage_ ::

Kraljica Elizabeta?
Zakaj pa je ona tako pomembna, da si zasluži 4 mesto?

kow ::

Se hecaš? Preprečila je vojno med reformatorji in katoliki ter nabrisala špansko armado.

Mipe ::

Niti ne, Julij Cezar je z meči in kopji osvojil več sveta kot Hitler z tanki. Tudi dlje ga je držal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

Aston_11 ::

Mipe je izjavil:

Niti ne, Julij Cezar je z meči in kopji osvojil več sveta kot Hitler z tanki. Tudi dlje ga je držal.


Držal ga je manj, ker so tudi ostali imeli tanke. Pa počasi je šlo takrat. Do rusije si imel 5 let pešačenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

PaX_MaN ::

Bog.

STASI ::

brett je izjavil:

Moje mnenje:
Vladarjev in osvajalcev se ne more metati v isti koš, zato sem ločil ti postavki. Temu bi lahko dodali še vojskovodje (generali, maršali,...), ki so vplivali na potek neke bitke, vojne, a niso bili osvajalci (Rommel, Subutai, Žukov, Evgen Savojski, lord Wellington, ...)

LISTA

Osvajalci:

1. Gaj Julij Cezar (stari Rim, 1. st. pr. n. št.)
2. Hernando Cortes (Španija, 16.st.)
3. Aleksander Veliki (stara Grčija, 4. st. pr. n. št.)
4. Napoleon Bonaparte (Francija, 18./19. st.)
5. Temudžin - Džingiskan (Mongolija, 13. st.)


Vladarji:

1. cesar Avgust (stari Rim)
2. Kir Veliki (stara Perzija)
3. Karel Veliki (frankovska država)
4. kraljica Elizabeta (Anglija)
5. Friderik II Veliki (Prusija)


LP A


Tudi jaz bi priv osvajalcih takole napisal le da bi morda bi dodal še poleg Cortesa na drugo mesto še Francisca Pizarra.

Pri vladarjih bi na brettovi listi dodal še naslednje:
1. Hamurabi
2. Izabela I. Kastiljska
3. Klajica Viktorjia
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

brett ::

_Dormage_ je izjavil:

Kraljica Elizabeta?
Zakaj pa je ona tako pomembna, da si zasluži 4 mesto?


Elizabeta i. ni pomembna le zato, ker so v njenem času zavrnili španski napad (ladjevje Armada), temveč kot je že nekdo napisal, da je pomirila nasprotja med protestanti in katoliki, veliko je naredila za razcvet na kulturnem področju (mecen za arhitekturo, pesništvo, igro, slkarstvo). Nadaljevala je in utrdila očetovo vizijo o pomorskem razvoju (dokončal ga je pol stoletja kasneje O. Cromwell), trgovini. Deželi je prinesla blagostanje, napredek, veljavo v evropskem prostoru. Vedeti je treba, da so tedanji čas po Evropi divjale verske vojne, nasledstvene razprtije in kolnijalna "nagajanja", kar je vodilo v propad Španije, Portugalske, razkroj za pol stoletja Francije,... In še bi se dalo naštevati. Ni zaman poimenovana ta doba Elizabetinska doba!

Pizzara nisem dal, ker nekaj je bilo osvojiti inkovski imperij in ga držati, nekaj pa azteškega in vseh lokalnih kraljevin (glavno vlogo ima tu sama miselnost, nrav domačinov. Inki in Azteki so se namreč zelo razlikovali; prvi miroljubni kmetovalci, drugi vojščaki). Na to temo je, kar nekaj strokovne literature.

LP

jype ::

MAFIA> 5.Napoleon

A ni bil on precej majhen?

MAFIA ::

Zame je pa kot sem ze napisal Alexander Veliki ker je v svojem kratkem zivčjenju star je bil 33 let osvojil eno najvecjih ozemelj v zgodovini clovestva. Mogoce je edino Džingiskan kasneje osvojil vecje ozemlje samo je bil Mongol navaden razbojnik in pozigalec ki ni storil nic dobrega za zgodovino . Aleksander Veliki pa je siril grsko kulturo , jezik po celem takratnem znanem svetu siril helenizem vse do severne Indije.
Bil je eden najvecji strategov v vojni ki je z zelo majhno vojsko takticno premagal veliko vojsko. Premagal je perzice v egiptu so ga okronali za Faraona kot enega svojih ljudi...
Nekje sem pa prebral tudi, da je imel tudi grdo navado po kateri je zelo dobro znan- ko so zmagali v bitki so veliko pili in da je velikokrat po "nesreci" zabodel svoje bliznje ali generale do smrti . Klub temu je bil Alexander najvecji vojskovodja tiste casa in je za Grcijo naredil vec kot kdor kol drug.

robokop ::

5.Abraham Lincoln
4.Džingiskan
3.Aleksander Veliki
2.Kralj Arthur
1.Hannibal Barca

Zakaj Hannibal

Hannibal Barca velja za najvecjega generala vseh casov ki ga lahko primerjamo z Rommel , Alexander Veliki in Napoleon.
Hannibal je bil strah in trepet za mogocni Rim . Z majhno vojsko se je boril proti 5x vecjim vojskam in takticno zmagal brez vecjih izgub. Imel je 50.000 vojakov 9000 konjenikov in 37 slonov na zacetku pohoda ki se je podal cez alpe da bo napadel Italijo.

Spomladi leta 216 pred našim štetjem je prišlo do največje bitke na Hanibalovem pohodu, ki le še dodatno potrdila spretnost kartažanskega vojskovodje. Dve veliki armadi sta se srečali v Apuliji ob reki Ofanto, koder je stalo v tistih časih mesto Kane. Rimska stran je bila v številčni premoči, ampak to Hanibala ni zmedlo. Obe vojski sta se na ravnini razpotegnili v dolga pasova. Najprej je kartažansko-numidijska konjenica povsem porazila rimsko. Nato so šle v frontalni napad rimske čete in Hanibal je ukazal svoji sredini ritenski umik, dokler se ni njegova vrsta razpotegnila v lunasto obliko, s tem, da je na krajce postavil najboljše enote. Konjenica je medtem prišla Rimljanom za hrbet in sovražnik je bil docela obkoljen. Armadi dveh konzulov, ki sta šteli a šteli osem legij, sta bili povsem uniceni. Na bojnem polju je ostalo šestdeset do sedemdeset tisoč rimskih trupel, med katerimi je bilo veliko število vrhovnih generalov in en konzul. Hanibal je izgubil le desetino svojih sil. Po katastrofalnem porazu pri Kani so se prvič pokazale razpoke v dotlej močno sklenjeni rimski federaciji. V tej mračni uri rimske zgodovine je senat celo poslal sle v preročišče Delfi, kakšne daritve so potrebne, da bi odvrnili ta srd bogov.
Kartažani so imeli sedaj v rokah vse adute, saj so po boju uspeli vzpostaviti oskrbovalno pots Kartagino. Hanibal je tjakaj poslal veliko bogastvo in upal na krepko pomoč. Toda dogodki so se zasukali tako, da je njegov brat v Španiji popustil in izgubil dobršen del ozemlja. Ker so bila tamkajšnja tla bogata s srebrom, so mogočniki v Kartagini hoteli zavarovati svoje mošnjičke. Zato so poslali pomoč tjakaj, Hanibalu pa le nekaj tisoč konjenikov in štirideset slonov, čeprav bi ob primerni pomoči vojskovodja z zelo majhnimi napori povsem spremenil tok zgodovine in s tem postavil današnji svet na glavo, politično, kulturno in versko. Tako pa je v odločilnem trenutku Kartagina pustila lastnega človeka sramotno na cedilu in potlej je šlo le še navzdol. Čeprav se je Hanibal na škornju' zadrževal še celo desetletje, so Rimljani vztrajno slabili kartažansko moč na vseh frontah: na morju, na otokih in v Španiji. Za nameček so rimske legije prestregle in zažgale makedonsko ladjevje kralja Filipa V., ki je prišel na pomoč zavezniku Hanibalu.
Leta 206 pred Jezusovim rojstvom, po dolgih letih nenehnega vojskovanja, igranja mačke in miši ter nihanja tehtnice, je začela kartažanska zvezda počasi ugašati. Izgubili so vse otoke in celotno Španijo, za nameček pa so njihovi veliki zavezniki, afriški Numidijci, prestopili k nasprotniku. Pri tem velja omeniti nepriliko ob rimskem zavzetju Sirakuz na Siciliji.
Hanibalova zgodba pa se tu še ne neha. Po sklenitvi mirovne pogodbe, ki je Kartagini naložila gromozansko vojno odškodnino, je vojskovodja pričel politično kariero. Z raznimi reformami državi niti ni bilo zvišati davkov, da bi zmogli plačevati Rimu. Ampak to ni bilo všeč senatu in veljakom, ki so morali precej primakniti iz lastnega bogastva. Zato so se začela spletkarjenja proti Hanibalu in ko so tla postala prevroča, jo je Hanibal popihal. Odtlej se je klatil po raznih vzhodno sredozemskih državah, med drugim se je ustavil v izvirnem feničanskem mestu Tir. Sovraštva do Rimljanov ni pozabil in je proti njim nenehno podpihoval razne vladarje ter se tudi sam bojeval. A bilo je prepozno. Rim, čeprav so ga pestile finančne težave še iz vojne s Kartažani, je medtem že bistveno razširil svoj imperij na vzhod, zlasti ko je dokončno strl makedonsko moč. Hanibal Barca, ki mu je rodno mesto navzlic vsem uspehom obrnilo hrbet tako med vojno kot po njej, je pri štiriinšestdesetih letih nekje v Mali Aziji popil skodelo strupa, da bi se izognil dokončnemu prijetju.

Nekaj sem napisal sam ,nekaj sem prekopiral hvala za razumevanje.

lp

brett ::

MAFIA je izjavil:

Zame je pa kot sem ze napisal Alexander Veliki ker je v svojem kratkem zivčjenju star je bil 33 let osvojil eno najvecjih ozemelj v zgodovini clovestva. Mogoce je edino Džingiskan kasneje osvojil vecje ozemlje samo je bil Mongol navaden razbojnik in pozigalec ki ni storil nic dobrega za zgodovino . Aleksander Veliki pa je siril grsko kulturo , jezik po celem takratnem znanem svetu siril helenizem vse do severne Indije.
Bil je eden najvecji strategov v vojni ki je z zelo majhno vojsko takticno premagal veliko vojsko. Premagal je perzice v egiptu so ga okronali za Faraona kot enega svojih ljudi...
Nekje sem pa prebral tudi, da je imel tudi grdo navado po kateri je zelo dobro znan- ko so zmagali v bitki so veliko pili in da je velikokrat po "nesreci" zabodel svoje bliznje ali generale do smrti . Klub temu je bil Alexander najvecji vojskovodja tiste casa in je za Grcijo naredil vec kot kdor kol drug.


Morda veš (ali kdo drug), kateri je bil Aleksandrov največji podvig - zmaga?!

Džingiskan ni bil navaden razbojnik in požigalec! Kdor se je miroljubno uklonil njegovim zahtevam, ga je postil pri miru. Bil je zelo razgledan človek, toleranten do drugih ver, kultur. Okoli sebe je imel največje učenjake takratne Kitajske. Zelo pa ga je "jezilo": izdaja, zahrbtnost, hinavstvo in uporništvo. Za take zadeve pa je uporabil požige, poboje in druge nemalokrat nečloveške prijeme. Vendar je bil človek svojega časa. Dandanes ljudje gledamo na zgodovinske osebnosti iz sodobne perspektive, kar pa je napačno. Osebo moramo gledati v kontekstu tistega časa. In Džingiskan ni tu čisto nič izstopal.
Ker če bi gledali kaj je on uničil in kaj je uničil Aleksander, slednji nič kaj ne zaostaja za Džingiskanom po krutosti: uničenje Perzepolisa in še mnogih drugih mest, nasilno preseljevanje ljudi (celih plemen oz. njihovih delov), mučenja, poboji bližnjih,...
Mnogi pri Aleksandru vidijo le kako je premagal Perzijce in s tem zrušil njihovo državo. Pri tem pa ne vedo (ali pa pozabljajo), kako je bila ustrojena perzijska država in zakaj jo je po začetnih uspehih lahko tako zlahka držal skupaj do svoje smrti! V samih Perzijcih in plemenih pokorjeni njim je odgovor Aleksandrovih uspehov. Kar pa ne pomeni, da ni bl odličen strateg in vojskovodja. Ni pa imel v sebi genija, kot ga je imel Hannibal, Cezar, Cortes, ...

robokop je izjavil:

5.Abraham Lincoln
4.Džingiskan
3.Aleksander Veliki
2.Kralj Arthur
1.Hannibal Barca

...
lp


Lincoln je bil velik človek s še večjim srcem, a bil je porazen državnik!
Po drugi strani pa je bil npr. Hitler kot oseba genialna GROZA, a po drugi strani velik državnik!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brett ()

redstrasse ::

Sodobna zgodovina:

Rockefeller
JP Morgan
Rothschild
Lazard Freres
Schoellkopf
Kuhn-Loeb
Warburgs
Lehman Brothers
Goldman Sachs

Mipe ::

Govora je o vladarjih, ne vojskovodjih niti generalih. Bitke ne štejejo, šteje država.

Meizu ::

Zame je največji voditelj Aragorn.

sprasujem ::

verski voditelji

MAFIA ::

Hitler je bil velik drzavnik tako kot je ze rekel Brett . Poleg intiligence in vsega kar je premorel Hitler je bil pa morilec in pedofil .
Ceprav je Stalin pobil dosti vec ljudi kot Hitler ni bil tak izpirjenc. nekje sem enkrat prebral da jih je pobil tudi okoli 100 miljonov sibirija in tako naprej.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: imagodei ()

USS Liberty ::

redstrasse je izjavil:

Sodobna zgodovina:

Rockefeller
JP Morgan
Rothschild
Lazard Freres
Schoellkopf
Kuhn-Loeb
Warburgs
Lehman Brothers
Goldman Sachs


skoraj sami cionisti
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

imagodei ::

Brisan offtopic in žalitve.
- Hoc est qui sumus -

Mipe ::

Rad bi se obregnil ob dejstvo, da se poveličujejo eni ljudje, ki so navsezadnje nepomembni v očeh celotne zgodovine. Iz časov Rima je znana le peščica ljudi - Cezarji, Kleopatra in tako naprej. Dvajseto stoletje se bo povezovalo z Hitlerjem, Stalinom itd., (skoraj) pozabljeni so celo junaki prve svetovne. Iz prejšnjih vekov se bodo spomnili npr. Napoleona, Viktorije... to so legendarna imena, za vekomaj zapisana v analih zgodovine. To so ljudje, ki so imeli ogromen vpliv na svet v svojem času.

Vsi drugi bodo sčasoma pozabljeni, le kak zgodovinar bo tu pa tam odpihnil prah, vendar se ne morejo niti meriti s temi legendami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

pijanec ::

Samo, Valuk, Borut, Gorazd, Hotimir....8-):))

gruntfürmich ::

MAFIA je izjavil:

Hitler je bil velik drzavnik tako kot je ze rekel Brett . Poleg intiligence in vsega kar je premorel Hitler je bil pa morilec in pedofil .
Ceprav je Stalin pobil dosti vec ljudi kot Hitler ni bil tak izpirjenc. nekje sem enkrat prebral da jih je pobil tudi okoli 100 miljonov sibirija in tako naprej.


te številke so KATASTROFALNO pretirane. ravno v enem izmed zadnjih globalov so zapisali, da so na podatkih iz odprtih arhivov delali primerjavo med žrtvami hitlerja in stalina. in da jih stalin 10% ni pobil toliko, kolikor mu jih pripisujejo...

pri vladarjih pa tudi ne moremo mimo Maota:)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

kunigunda ::

Saladin

brett ::

gruntfürmich je izjavil:

MAFIA je izjavil:

Hitler je bil velik drzavnik tako kot je ze rekel Brett . Poleg intiligence in vsega kar je premorel Hitler je bil pa morilec in pedofil .
Ceprav je Stalin pobil dosti vec ljudi kot Hitler ni bil tak izpirjenc. nekje sem enkrat prebral da jih je pobil tudi okoli 100 miljonov sibirija in tako naprej.


te številke so KATASTROFALNO pretirane. ravno v enem izmed zadnjih globalov so zapisali, da so na podatkih iz odprtih arhivov delali primerjavo med žrtvami hitlerja in stalina. in da jih stalin 10% ni pobil toliko, kolikor mu jih pripisujejo...

pri vladarjih pa tudi ne moremo mimo Maota:)


Hitler je v zgodovino zapisan kot večji krivec, Stalin pa kot večji škodljivec. Pod slednjim naj bi po zadnjih ocenah umrlo okoli 75 milijonov prebivalcev SZ. Največ med grozovito lakoto v Ukrajini konec 20. let 20. st., ko so "izumljali" agrarne spremembe oz. kmetijstvo.

Mao ni bil vladar, ampak državnik. Čeprav je pa res, da se je proti koncu vedel kot vladar. In pod njim je tudi umrlo več milijonov Kitajcev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brett ()

MAFIA ::

10 najhujsih diktatorjev vseh casov .


10. Yakubu Gowon (1,1 milijona smrti)
1 milijon civilistov na napačni strani blokade, ki jih povzroča vojna secesije v Nigeriji in 100.000 vojakov, ki so umrli v tej vojni.

9. Mengistu Haile Mariam (400000 - 1,5 milijona smrti)
Kot predsednik Etiopije in polkovnik "Derg" (komunistične milice) Mengitsu sistematično ubitih proti njemu .

8. Kim Il Sung (1,6 milijona smrti)
nepriljubljen med svojimi ljudmi je Kim uporabil ZDA kot grešnega kozla in prisilno državo, ki verjame samo v njega.

7. Pol Pot (1,7 milijona smrti)

6. Ismail Enver Pasha (2,5 milijona smrti)
Armenski genocid- po njemu se je imenovala beseda genocid

5. Tojo Hideki (5 milijonov smrti)
Japonski imperialist ki je vodil vojno proti Kitajski , Zda , Nizozemski in Franciji.

4. Leopold II Belgije (2-15000000 smrti)
Belgijec ki je v afriki zasuznjeval ljudi

3. Adolf Hitler (17 milijonov ljudi)
Koncetraciska taborisca in poboj civilistov v 2 svetovni vojni

2. Jozef Stalin (23 milijonov ljudi)+plus neznano
Poboji in lakota v Ukrajini

1. Mao Cetung (49-78000000 smrti)
Kitajski revolucionar politik -zaradi njegove politike je umrlo 49-78 mio ljudi


------------------------------------------------------------------------------------------------------
10 najhujsih diktatorjev ki so se zivi
10. kralj Mswati III , Svazija (na oblasti od leta 1986)
9. Fidel Castro , Kuba (na oblasti od leta 1959
8. Saparmurat Nijazov , Turkmenistan (na oblasti od leta 1990)
7. Omar Al-Bašir , Sudan (na oblasti od leta 1989)
6. Teodoro Obiang Nguema , Ekvatorialna Gvineja (na oblasti od leta 1979)
5. Crown Prince Abdullah , Savdska Arabija (na oblasti od leta 1995)
4. Robert Mugabe , Zimbabve (na oblasti od leta 1980)
3. Hu Jintao , Kitajska (na oblasti od leta 2002)
2. Than Shwe , Burma (na oblasti od leta 1992)
1. Kim Jong Il , Severna Koreja (na oblasti od leta 1994)

kunigunda ::

Fajn si zbral tole. Pa se kot zanimivost, Mao-vo politiko je mocno podpirala tud USA.

MAFIA ::

Vrjamem da so tudi USA podpirali Mao-vo politiko itak se povsod upletajo .
Vietnam so napadli po mojem okusu cisto za brez veze.
Tako kot so Amerikanci napadli Irak samo zaradi nafte. 2003 so Amerikanci in Anglezi napadli Irak klub prepovedi odobritve varnostnega sveta zdruzenih narodov in izpeljali invazijo na Irak. Povod za to vojno je bilo kemicno orozje za masovno unicevanje. Vojni so nasprotovali Rusija ,Kitajska in Nemcija in vecina arabskih drzav. Tega orozja , ki so ga iskali niso nikoli odkrili v Iraku. Tako da je bil povod za napad na to dezela edino nafta . Tako da Americani kot drzava so najvecji teroristi sami .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MAFIA ()

kunigunda ::

Sej tud afganistana niso zarad bin ladna napadl. Folk bi se ze lohk naucu, its ALWAYS money.

jype ::

MAFIA> 3. Hu Jintao , Kitajska (na oblasti od leta 2002)

Ta mi pa ni čist jasna - kako je lahko diktator, če ga centralni komite lahko vsak trenutek obsodi na smrt in obglavi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

MAFIA ::

Zakaj Hu Jintao steje kot diktator.

Kitajska je postala tako pomeben del svetovnega gospodarstva , da so drugi cisto prezrli clovekove pravice. Samo ZDA je odredila za Hu Jintao 22 razlicnih krsenj clovekovih pravic med njimi mucenja , ,prislini splavi ,prisilno delo , zanemarjanje razlicnih verskih skupin , vladna korupcija , omejitev govora in medijev in tako naprej.
Lansko leto je dal pobiti ljudi za nenasilne zlocine kot so kraja olja in nafte.

Zakaj ga ne obsodijo na smrt , pomoje tudi zato ker je precednik enih 20 sindikatov in podprecednik en kup drugih strank .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MAFIA ()

gruntfürmich ::

brett je izjavil:

Stalin pa kot večji škodljivec. Pod slednjim naj bi po zadnjih ocenah umrlo okoli 75 milijonov prebivalcev SZ.


preberi članek v globalu. je povzetek tujega vira.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

detroit ::

Zoran Jankovitz
Berlusconijev Silvo
...
Skero

Gladi ::

Noben pa ne omenja Tita, z svojimi med vojnimi in po vojnimi poboji v okviru KPJ ter KPS.Verjetno bi bil nekje med 10 in 9 mestom uvrščen.

Mipe ::

Ne bi bil, ne. Koliko je bil procent ubitih glede na prebivalstvo?

ahac ::

Vsi papeži bi bili pred njim. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Matev ::

vladarji kot faraoni
uporniki so spartak
osvajalci kot aleksander


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zadnji iz Auschwitza

Oddelek: Problemi človeštva
285186 (2995) Spajky
»

Evropska vojska (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13523238 (20208) Go-ahead
»

Kdo je pobil več ljudi? Hitler ali Stalin? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12012578 (7230) bokaj
»

Sorodstvene vezi predsednikov ZDA (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23314629 (9410) Gandalfar
»

Štirje slovenski vojaki gredo v Irak. (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
48329282 (17289) upirna

Več podobnih tem