» »

WD HDD problem

WD HDD problem

faca9 ::

Živijo,

imam problem z WD 120GB 7200 ATA100 8MB trdim diskom. Comp imam prižgan stalno, vendar mi po kakem dnevu ali dveh HDD neha delati. V računalniku imam sicer 2 HDD-ja, prvi je 40 GB (sistem), drugi 120 GB (podatki).

Prvi disk je star kako leto in dela brez problemov, drugi je star mesec in pol pa cruje. če je Comp prižgan daljši čas. Sistem je WIN XP, plata Asus 7V133A, proc pa AMD 2000+. V winsih ni nastavljenu ugašanje diska. Če računalnik resetiram, diska ne prepozna niti plata. Če ga ugasnem za nekaj sekund, pa zopet belabrez problema kak dan ali dva.

Za vsak nasvet vam bom hvaležen?

LP,
David

Zheegec ::

A maš to RAID ali maš IDE?
Mogoče je težava z BIOSom, ne pa z diskom. Čekiraj nove verzije BIOSa.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

morphling1 ::

Damn tole mi pa smrdi po slabi seriji WD-jev. Namreč sam sem kupil 80Gb 8mb prejšni teden in ga priklopim ter ugotovim da motor ne dela, drug dan sem dobil novega, ki mi zdaj dela, upam da mi bo delal brez težav, ker se mi ne da zafrkavat z reševanjem podatkov kot ta vikend z IBM-om. Čeprav je tvoj problem malenkost drugačen saj se ti vsaj prižge nazaj. Imaš dober napajalnik oz kontakt na molexu. Čeprav bi ob nadaljevanju tvojih težav raje probal zamenjat disk.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

faca9 ::

Hvala za idejo,

BIOS bi načeloma moral podpirati 120 GB diske, vsaj po specifikacijah. Bom pogledal, če obstaja novejši.

Najbolj čudno je to, da dela precej dolgo, preden crkne...

LP,
David

faca9 ::

Aja,

diski so vezani na IDE krmilnik. Sicer je na plošči tudi RAID možnost.

LP,
David

faca9 ::

Upgrade-al na najnovejši BIOS, problem se še vedno pojavlja.

LP,
David

Han ::

Zadnji bios je 1010 beta 001-A. Do njega se sprehodi po FTP strežniku, kjer boš našel tudi zadnji "flash utility".

Si poskusil priklopiti disk na svoj kanal, npr. secondary master? En možnost, čeprav malo verjetna, je še "slab" IDE kabel. Pa hlajenje - se disk pregreva?

Klemenn ::

hum...jzst mam tu wdja 80gb 8mb cache....pa sej se greje..tak da sem kupil en hddcooler z dvema 4x4 ventoma...aja...kaj ma kdo kake vente 4x4 ki imajo res majhen tist del v sredini...k mislim tle je obup...mogoče 7mm pahljač...drgač pa če bi se pregreval se ti ne zdi da bi disk crknil in rabil nekaj več kot 2 sek da bi spet deloval (če se pa v dveh sek lahk shladi tolk ...potem pa uau)...

morph: a si že kdaj probal nardit vodno za disk ? :D
drgač pa ne skrbi...jzst mam tut tega kot ti..pa dela bp..

edin enkrat sem kupil hladilni rack (en vent 4x4 je bil noter) pa mi ni bootalo...v biosu je stvar laufala...bootal pa ni če je bil priklopljen čez rack...tak da sem potem kupil raje sm hdd cooleriin dela bp :\

Tjulenj ::

darn... mene zadnje dva dni moj 80G 8M v strah spravlja... če je mašina prižgana pa da idla (redko) se po recimo kakšne pol ure ali uri, disk ... sej nevem, ugasne pa takoj prižge?... sliši se kot da bi en rele preklopil... večina programov se ob tem neha odzivati, miš deluje normalno, to je pa tudi vse... po restartu in scandiscu problemov ni nikjer... disk ni nastavljen da bi se po določenem času izklopil, tako da to ni ... kaj drugega pa meni ne pade na pamet. je kdo že kaj podobnega opazil? da vem kako hitro naj začnem backup delat

sCary2 ::

Jaz mam tudi WD 80g 8mb cache pa zaenkrat dela dobro (in se ne segreva), ima pa moj prjatu probleme. Ko je disk razdelil na 2 particiji je ena izginla. Ko smo končno usposobli da dela pa je v Win98 (SE) kazalo obe particiji (2x37.2 giga) in še en disk s 50g. Po ponovnem zagonu pa je vse skupaj frizelno. Potem smo še enkrat formatirali in zdej (zaenkrat) dela.

Simeroni ::

sam imam 80GB 8MB in dela brezhibno...vsaj 10x sem že formatiral particije, nalozil OS preko Ghosta,...dela...ni kaj

mare87 ::

Meni tudi to dela!Wd 40gb(eb,5400 rpm)! Disk se ugasne za okoli 3 ali več sekund in se spet prižge pri tem pa malo zašteka v winsih in v igrcah!


Ps: Sorry ker se tak pozno oglašam!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mare87 ()

Tr0n ::

Slisi se kot pregrevanje oz. slab air flow v kisti. Ker ti diski se zgleda bolj grejejo.

Tjulenj ::

hm, men se zadeva še vedno ponavlja, če je disk popolnoma v idle stanju kakšne pol ure... problem je da ko se to zgodi, winsi totalno zaštekajo (miška se odziva ampak ni možno nč narest, niti restartat)... enkrat mi je ob bootu še vrgu da ni sistema, sm skorej srčni napad doživu, restartam, nekak pridem do varnega zagona, še enkrat restartam pa spet vse dela... tko da me še vedno matra en zoprn občutek da bomo tele WD-je čez pol leta množično vračal (še dobr da majo 3 leta garancije)

aja pa pregrevanje skorej upam rečt da ni problem, mam dost prezračeno kišto pa kadarkoli disk potipam je samo malo mlačen.

mare87 ::

zakaj pa ne uveljaviš garancije??

Tjulenj ::

verjetno iz istega razloga kot ti, ne vrjamem da mi bodo na lepe oči vrjeli, da bi bil par dni brez diska pa zaenkrat še ni možnost. sam zdej če nisem več osamljen primer, bom šel malo na servis povprašat če imajo kaj problemov s temi diski in če je možno dobiti zamenjavo.

mare87 ::

Jaz sem mojemu dobavitelju poslal včeraj mail! Komaj včeraj ja zato ker se so mi pojavili poškodovani sectorji, ampak ko je scandisk pogledal pogon ni nič najdo!

Toti disk so res odštekani!

novi ::

Tile WD diski imajo vgrajen temperaturni senzor, in če se segrejo do določene teperature se preprosto ugasne, pol je treba čist ugasent računalnik mal počakat pa dela:D !

Probej disk privijačit tako, da ne bo čisto zraven drugega diska, ali pa nabavi HD hladilnik.

Po moje je 100% ta probelm!

Poročaj!:D

mare87 ::

Pomojem pa ni! Zato ker ko sem kupo rač mi ni tega delalo!

Tjulenj ::

pomojem tut ni to, sm že reku, da kadarkoli ga potipam, ni vroč, pa nikol mi še ni tega naredu sred obremenitve ampak vedno ko je računalnik popolnoma idle dlje časa (sej to je precej redko mogoče me zato ne mot tolk zlo :) )

novi ::

Men se je WD80Gb eneparkrat vbesu ker je bil čist skupej z Fujitsu-vim diskom! Zdej mam pa HDhladilnik in že dolgo nimam več problemov, čerav je po 24h dnevno vklopljen.

Probi zamenat IDE kabelj. Sej maš 80 žilnega!

Klemenn ::

logika ti je taka ; če maš keša za 80gb boš meu tut 4k za hladilnik :\

Tjulenj ::

zdej ne vem, a jest nerazločno pišem, pa vseen še tretjič, gretje NI problem, vsaj ne pri meni. bom pa probov kje nažicat še en 80 žiln kabl pa zamenjat, sam dvomim da je to ker se zadeva pojavlja v idle stanju. tut logika da bi se pregrel tukej malo odpove, bi se mogel pod obremenitvijo ko se najbolj segreva verjetno.
pismo, kuj jutr grem v štacuno težit če sm edini primer s takimi problemi, pa žicat za backup disk da jim tega dam na servis

Mr.B ::

Naloži Winse na novo.
Sklepam da hoče nekaj izklopiti disk , pa ga neuspešno , a gre tacajt mašina v stanje pripravljenosti lai kaj podobnega. Probaj vse to izklopiti , pa bo mogoče kaj bolje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tjulenj ::

power management sem že izklopil pa ni nič bolje. v najslabšem primeru bom na en deževen dan na novo winse gor metal, če bo to pomagalo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716207 (8246) Vlad Tepeš
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939104 (6059) dela
»

Tihi diski (120-160GB) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
575791 (3943) Grimlord
»

Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15310062 (7247) Keyser Soze
»

Vprašanje za lastnike hittachi/ibm 120gb 8mb in wd 120gb 8mb

Oddelek: Kaj kupiti
271696 (1368) CaqKa

Več podobnih tem