Forum » Loža » Kako plačati že dobljeno blago iz Kitajske ??
Kako plačati že dobljeno blago iz Kitajske ??
aurorra2k ::
Preko spleta sem naročil in čez nekaj dni dobil blago v vrednosti 170 US $. Od tega je že všteto 40 USD poštnine. DHL mi je pobrel še 24,5€, carine ni bilo.
Kitajec mi je napisal točen SWIFT in TRR. Preko famoznega Abaneta ne gre (samo EU-?), kljub temu da ima polje Plačilo v tujino, ravno teko preko SEPE ne, saj sploh ne prepozna kitajske banke (SWIFT-a). Ko sem vplačal na okenčku, so me drugi dan klicali,pobrali svoje stroške, in povedali da so kitajci ( posredna banka) plačilo zavrnila. "Mojemu" kitajcu to sploh ni jasno. Poskusil sem na SKB, podobna zgodba, pa sploh ne gre, "lahko" bi sicer šlo, je pa 20+15€, pa še kaj dodatno...(lahko moneygram, pa spet €€....).
Moram napisati, da na bankah še sami ne vedo kako in kaj, res sem zelo razočaran.....
Ima kdo kak predlog, kako kitajcu plačati ta znesek, pa da je način plačevanja hiter in človeku prijazen (tudi kar se tiče stroškov).
Hvala za odgovore.
A
Kitajec mi je napisal točen SWIFT in TRR. Preko famoznega Abaneta ne gre (samo EU-?), kljub temu da ima polje Plačilo v tujino, ravno teko preko SEPE ne, saj sploh ne prepozna kitajske banke (SWIFT-a). Ko sem vplačal na okenčku, so me drugi dan klicali,pobrali svoje stroške, in povedali da so kitajci ( posredna banka) plačilo zavrnila. "Mojemu" kitajcu to sploh ni jasno. Poskusil sem na SKB, podobna zgodba, pa sploh ne gre, "lahko" bi sicer šlo, je pa 20+15€, pa še kaj dodatno...(lahko moneygram, pa spet €€....).
Moram napisati, da na bankah še sami ne vedo kako in kaj, res sem zelo razočaran.....
Ima kdo kak predlog, kako kitajcu plačati ta znesek, pa da je način plačevanja hiter in človeku prijazen (tudi kar se tiče stroškov).
Hvala za odgovore.
A
Furbo ::
Pobaraj ga če ima paypal.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
misek ::
Ena težava pri takšnem plačevanju je ta, da pravzaprav ne moreš v naprej vedeti, koliko sploh nakazati. Na poti transakcije namreč različne banke poberejo svoj del in na koncu prodajalec sploh ne dobi nakazanega dovolj denarja.
aurorra2k ::
Furbo! Žal ne uporabljam paypal.
Misek, vek koliko je protivrednost v €€, tistih par gor dol.... Problem je kako nakazat...
Misek, vek koliko je protivrednost v €€, tistih par gor dol.... Problem je kako nakazat...
St235 ::
mi problem v spremembi valute ampak v provizijah, ki si jih vmes poberejo banke. Lahko 100x rečeš naj za vse bremenijo tebe, pa se še zgodi da na koncu kak procent manjka.
errhec ::
Če ima paypal, najdeš nekoga ki v tvojem imenu nakaže denar.
Lahko pa si sam odpreš paypal račun.
Lahko pa si sam odpreš paypal račun.
dd
Alamar ::
Mene bolj zanima kdo je ta Kitajc, ki ti je poslal blago v "za kitajske razmere" tako visoki vrednosti brez vnaprejšnjega plačila. Ne morem verjet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal (strani: 1 2 3 4 … 74 75 76 77 )Oddelek: Loža | 771250 (861) | Machete |
! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 108 109 110 111 )Oddelek: Kaj kupiti | 993642 (633) | Machete |
» | Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 137655 (17619) | igi82m |
» | Paypal vračilo denarja (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12200 (10444) | St235 |
» | Bitcoin dobil pomembno nadgradnjo SegWit, ruši rekorde (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 48755 (42710) | PrihajaNodi |