» »

Ne splača se ji delat za 500 evrov

Ne splača se ji delat za 500 evrov

1
2
»

jaxi ::

", vrtec zastojn." WFT!?! če je gospa doma, naj pa babysita.. saj ma cajt..

"Zdaj pa če logično razmislim, da sprejmem delo za minimalno plačo ( brez vez je kaj druga skoraj nemogoče dobiti)"

brez vez??!! z znanjem se lahko prodaš, pa ne samo za 570€.. tudi danes, tudi v sloveniji..

sem začel brat komentarje, pa sem jih kar hitro nehal..

"ma si ti en butl, niso transferji previsoki, plače so prenizke, firmo, ki ni sposobna dati od sebe 1000 evrov neto, je treba zapreti..."

Pravilno: Firmo, ki zaposljuje kader, ki ni sposoben nardit 30-40% dodane vrednosti je treba zapreti..
When i let go of what i am, i become what i can be - Lao Tzu

ThinkPad ::

Ti kar zapri take firme in potem dobiš vojsko ljudi, ki bodo raje doma tako kot omenjena gospa. Kdo bo to plačal? Vsi bi radi dobro socialno pomoč za vsak slučaj in še boljše plače, da se bo splačalo delat. Očitno trg tega ne prenese. Treba je garat za manj in tudi socilano pomoč bi bilo potrebno vsaj prepoloviti, da se dela sposobni folk zmotivira za miganje za golo preživetje. Pametnjakoviči pa naj odprejo firme, ki bod dajale ljudem spodobne plače. Čakamo vas!

Mavrik ::

Torej ti dejansko predlagaš še večje zniževanje plač? :)
The truth is rarely pure and never simple.

Furbo ::

sss je izjavil:


Podjetje se obnaša tržno in ne bo plačevalo 700€+ za delo, ki ne zahteva NOBENE izobrazbe.
Prav tako se pa zgleda obnašajo ljudje, ki prejemajo socialo.
Kurc pa tako stanje v državi :)


Se torej podjetje tako obnaša, ker nekdo iz kadrovske, nezadovoljen s svojo plačo kljub izobrazbi iz ihte noče plačati več za delo, ker misli, da je izobrazba vse in garanje nič ali ker pri taki plači, na tem delavcu ne bo nič zaslužilo?

Če je prvo, se podjetje obnaša slovenceljsko, sicer pa tržno.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Mavrik ::

Glede na to, da podjetje brez pobranega pridelka ne zasluži nič, podjetje ki plača malo preveč delavcem pa morda pozitivno ničlo... močno dvomim da se obnaša tržno.

Slovencljasto... to pa komot verjamemo. Kot ThinkPadov komentar.
The truth is rarely pure and never simple.

fosil ::

Vprašanje je, kako to da podjetja v Avstriji, Italiji in še kje obiralce/delavce plačajo precej bolje kot v Sloveniji in še poslujejo z dobičkom?
Naši kmetje/podjetja pa naj bi delali tako rekoč z izgubo ali v najboljšem primeru z pozitivno ničlo.
Cene so pa v tujini običajno celo nižje. Sadje in zelenjava je vsekakor v Italiji cenejša, saj tudi naši trgovci hodijo kupovat tja.
Torej so naši direktorji/kmetje popolnoma nesposobni ali pa veliki lažnivci.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

LeQuack ::

fosil je izjavil:

Vprašanje je, kako to da podjetja v Avstriji, Italiji in še kje obiralce/delavce plačajo precej bolje kot v Sloveniji in še poslujejo z dobičkom?
Naši kmetje/podjetja pa naj bi delali tako rekoč z izgubo ali v najboljšem primeru z pozitivno ničlo.
Cene so pa v tujini običajno celo nižje. Sadje in zelenjava je vsekakor v Italiji cenejša, saj tudi naši trgovci hodijo kupovat tja.
Torej so naši direktorji/kmetje popolnoma nesposobni ali pa veliki lažnivci.


To tudi mene zanima, pač če gledamo čisto iz bruto bruto zneska, da se ne bo kdo obešal na davke in prispevke. Dvomim da avstrijski delavec postreže kaj več hamburgerjev, kot naš študent.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

jan_g ::

Mislim, da se tukaj malo preveč posplošuje. Po eni strani se strinjam z nezadovoljstvom zaposlenih, po drugi pa tudi vsi nezaposleni niso za metati v isti koš.

Kolikor vem socialna pomoč ni 500 evrov, temveč kar nižja. Tako visoka ali še višja je, če se upošteva še otroške dodatke (mar imajo vsi brezposelni otroke?), olajšave za vrtce, socialna stanovanja. Kot drugo, do te pomoči ni tako enostavno priti. Vsak brezposelen je ne dobi. Ena taka je recimo moja žena. Namreč dobivam plačo, ki kljub temu da se deli na 4 dele (imava dva otroka), še vedno precej presega cenzus na družinskega člana, ki je nekje postavljen za mejo upravičenosti do socialne pomoči.

S tem nimam problemov, jasno je, da je potrebno podpirati take, ki pomoč resno rabijo. Boli me le nepravičnost sistema in zato sem proti socialni državi. Vsaj v tej naši obliki. Na primer: moti me, da se ne gleda celotno premoženje družine, ampak bolj ali manj zgolj prihodke od dela ter prihranke. Imam prijatelja v Ljubljani, ki ima ravno tako ženo in dva otroka, ampak dobivata vse max (najvišje dodatke, brezplačen vrtec in podobno), ker sta brezposelna. Ok, vse lepo in prav, ampak živita pa v podedovani hiši, ki je sigurno vredna nekaj sto tisoč evrov in sta za moje pojme premožnejša od naju z ženo. Drug primer: progresivna obdavčitev. Sam imam nadpovprečno plačo, žena brezposelna. Pri enih znancih sta zaposlena oba s podpovrečno plačo, toda njun skupen neto je višji od mojega neta. Po drugi strani je njun skupen bruto nižji od mojega bruta, zato padejo moji otroci v višji razred pri plačilu vrtca, prav tako prej izvisi moja družina pri raznoraznih razpisih kot njuna, ker se povsod upoštevajo bruto zneski. Wtf?

opeter ::

Nekoč so bile vojne, prebivalstvo je umiralo od lakote, različnih bolezni. V naravi se je vedno ponastavil neke vrste "pravilno" razmerje ...

V zadnjih desetletjih pa je ogromna razlika med naraščanjem prebivalstva na eni strani in umiranje prebivalstva na drugi strani. Razlika je tudi v materialnem smislu. To prej ali slej privede do konfliktov in posledično do vojn. Da, tudi na razvitem zahodu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

al3n ::

gor13azd je izjavil:

al3n tako lahko razmišlja samo nekdo, ki živi doma pri starših, starih staših (ima streho, hrano) in normalno da mu je lepše s socialo kot pa it delat.

Če pa je nekdo brez vsega, pa normalno da bo šel delat pa magari za minimalca.

Socialo ukinit, ljudje pa naj crkujejo po jarkih (čeprav se čuje kruto). Ko se bo to zgodilo, ne bo več komentarjev v smislu meni se to ne splača - drugi pa še jih zagovarjajo.


Haha.. si pa res taprav ;) Ti dejansko veš kaj pišeš? Kaj takega pa lahko izjavi samo oseba ki si jo opisal zgoraj, oseba, ki ji v življenju ni bilo treba z k****m mignit za karkoli ;) Iskreno iskreno ti želim, da se nikoli ne znajdeš v takšni situaciji. Pa nebom se spuščal na osebno raven, ker se smatram za več od tega.

Lep pozdrav

Gandalfar ::

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Socialna pomoč (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17332016 (12810) St235

Vračanje prejete denarne socialne pomoči za časa življenja (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
810213899 (143252) Mr.B
»

Socialna pomoč, rešitev problema. (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26453929 (48677) SimplyMiha
»

Socialna pomoč še vedno sramotnih 229 evrov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32569556 (60730) jype
»

Smešno nizka socialna pomoč (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19332878 (28704) sidd

Več podobnih tem