» »

Logitech z-5500 zvok

Logitech z-5500 zvok

kratos ::

Lep pozdrav
zvočnike si lastim par mesecev in do sedaj sploh nisem vedel da mi nekateri zvočniki pri različnih Effectih ne delajo, recimo: pri PLII Movie ter PLII Music efektu mi deluje SAMO prvi zvočnik torej samo center ter woofer ostali so tiho, pri 6ch direct mi delujeta samo sprednja dva zvočnila sprednji levi ter sprednji desni ostali so mrtvi razen wooferja ki deluje pri vseh efektih, pri stereo x2 pa delujeta sprednja dva ter zadnja dva zvočnika, sredina pa je mrtva. Zdej nevem zakaj bi tko blo ? zvezal sem vse pravilno, v nastavitvah sound device je naštimano 5.1 sistem in ko kliknem test mi vsi zvočniki lepo delajo. Ma kdo kako idejo zakaj je tko ? po moji logiki bi mogl pri recimo 6ch direct delat vsi zvočniki (povezani so pa z navadnimi tremi činči v računalnik torej input: direct).
Hvala za odgovore!

batista ::

Pri x2 načinu je normalno da delujejo vsi razen centra, ker center nima tu kaj delat (stereo na prva, duplikat na zadnje in seveda woofer)
Na 6ch direct se stereo sliši na woofer +prednja dva, drugače je pri 5.1 filmu kjer bi seveda morali delat vsi. Ampak čudno ko ti test dela OK. Mogoče nimaš audio codec naštiman na 5.1 output...
Pri PLII efektih pa ne vem kaj bi blo ko kle bi moglo delat na vseh zvočnikih, ne glede kako je konfiguriran pc??

kratos ::

Bah, zdele sm si pržgau nek film z dolby digitalom in naštimal PLII Movie in vse dela lepo in prav sam ne slišim govora samo musko ter efekte... gledam prek vlc playerja kjer je naštiman 5.1 v Realtek HD audio managerju imam naštiman 5.1 vendar test deluje na vseh zvočnikih (torej vsi zvočniki se oglašajo) samo pri 6 ch direct, pri drugih pa delujeta samo sprednja dva brez centra in zadnjih dveh... V filmu pa se pravtako sliši glas če je naštiman na 6ch direct. Men ni jasno kaj bi blo narobe, že cel google sem pregledal pa še zmer isto dela ni važno kaj vse nardim...

zagi123 ::

Mislim, da ti zvočniki čisto ok delujejo. Zakaj si dal PLII movie pri filmu z DD? Pro Logic moraš uporabit na stereo materialu, ne pa na 5.1 enkodiranem materialu.

batista ::

PLII oziroma Pro logic 2 je namenjen extraktanju 5.1 zvoka iz stereo signala. Če imaš film dolby digital ne vklapljaj PLII, ker potem se ti zgodi to da ne slišiš govora. Ker ti predvaja samo levi in desni kanal(govor je center) na vseh zvočnikih...PLII in X2 efekti so za stereo signal.

DeeJay ::

Ko boš mel pravilno vse naštiman ti more na displayu namesto PLII Movie pisati Dolby Digital ali DTS, odvisno kateri zvok ti film predvaja.
Da ti pa to rata boš pa moral skonfigurirati VLC tako, da ti pošilja signal preko S/PDIF nekodirano in bo potem z5500 poskrbel za dekodiranje zvoka. Šele takrat imaš pravi surround. PLII je samo navidezni surround.
Jaz imam priklopljen računalnik na z5500 preko coax kabla.

kratos ::

Ja DeeJay preko koaksialca ti to piše prek navadnega priklopa pa ni te opcije, zdej mi muska deluje pri PLII music pravtako tudi PLII movie na vseh zvočnikih (sicer mi pri vlc playerju ne deluje ampak samo prek gom playerja če gledam filme).
Mislim da zdej deluje vse kot bi moglo, hvala vsem za pomoč!
Namen pa imam itak kmal kupit xbox 360 in optični kabel tako da bom prek njega poslušal musko:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki Logitech Z-5500 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33048356 (16850) Matej_K
»

Zvočniki Genius 5.1 ne delujejo pravilno

Oddelek: Pomoč in nasveti
353340 (2870) connel
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455206 (3521) jRk0
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11016072 (10011) FlamE#7
»

Povezovanje z5500 s TV

Oddelek: Zvok in slika
61133 (1014) EvilDare

Več podobnih tem