» »

"odkrušeni" Duron - preberte to!!!

"odkrušeni" Duron - preberte to!!!

borchi ::

Pazite zdej to!
Kupim Durona600 od nekega tipa, ki trdi, da ne dela l2 cache ( da je poškodoval procesor pri montiranju hladilnika in da zaradi tega l2 cache ne dela, ccc.. ) in da ga proda zato zelo poceni. Ker sem verjel, da kej takega ni mogoče + vem, da so prvi steppingi meli bug in je procesor napačno javil l2 cache size ( 0 al 1 K ) sem ga kupil. Procesor je res bil mal odkrušen v levem zgornjem kotu. Ga dam v Abit KT7 plato ( cimrov računalnik ) in Duron600 lepo dela na 950MHz. Plata lepo sporoči l2 cache size 64Kb. Itak je AMD priznal bug in programerji so napisali kodo, ki najprej preveri stepping in če je to A0 potem naj sw lepo izpiše cache size 64K. Tut Sandra izpiše 64K.
Pol pa se spravim mal na BIOS in dl-dam zadnji Bios ( WZ ) in ga modificiram , da lahko izklopim ACPI, flasnem in rač. se ne zbudi!!! Hmm??!! Začnem klet, ker sm zgleda uniču Bios ( pa še moja plata ni, remember!!! ), potegnem iz stare šare eno staro ISA gr. kartico in probam zbootat rač. Ništa!! Niti trzne ne! Po vseh pravilih bi mogu videt vsaj post od grafične. Hmm, zgleda da je krivo neki drugega. Vzamem Durona vn, zradiram kontakte na L1 mostičkih, nič, na novo potegnem kontakte, nič, potegnem kontakte z drugim svinčnikom, nič... Iz obupa dam cimrovega Durona600 nazaj na plato in zbootam. DELA!!! Ccccc... Nism še slišu, da bi s flashanjem kdo uniču procesor!!
Za foro probam še tega "uničenega" Durona na moji plati ( Epox 8KTA3 ) in, uganli ste, procesor dela ???!!! WTF??? Spet menjam procesorja, spet isto, na njegovi plati ne dela na moji pa! Abitovo plato flasnem nazaj na UL bios ( spet modificiram ACPI ) in zdej pa tut ta moj procesor spet dela na Abitovi plati!? Mislim,.... svašta!
Oba procesorja sta Duron600 ( step. A0 ), moj je 35. teden, cimrov 32. teden. Sm probal disablat l2 cache, pa l2 ECC, če bi res po kaki znanstveni fantastiki lahko crknu sam l2 cache, pa tut ni blo to.
No zdej mam tut js mal odkrušen ( isto v zgornjem levem vogalu ) procesor, ker sm vsaj 15-20x snel in znova dal gor COrb-a :-( ampak še vedno lepo dela ( na moji plati celo na 1GHz ( 7,5x133 ) ).
Zdej se pa sprašujem, da niso mogoče vsi tisti odkrušeni, nedelujoči Duroni bli "poškodovani" na Abitovih platah z novejšim Biosom???
Če je kje kak "revež" s počenim Duronom naj proba še z UL Biosom al pa ga podari men ;-)
Vas pa pozivam, da si zmislite kako non-x-files razlago za to situacijo!

borchi
l'jga

asteroidk ::

uhh hudo... besedilo sm sam na hitr prebrau ampak proc naj nebi delal na novejsem biosu al kako ? :D:D:D:D
Vse se da, le potruditi se je potrebno!

borchi ::

asteroidk: točno tako! sj tut ko js preberem še enkrat svoj post skor ne verjamem :-) ampak je vse res! ko bom meu 1 uro cajta za stran vržt bom še enkrat nardil isto! zdej mi vsaj ne bo srce padlo v gate, če ne bo delalo!

borchi
l'jga

Skankulja ::

Sweeeeet!

asteroidk ::

ekekekek bad bios :D:D:D
Vse se da, le potruditi se je potrebno!

frudi ::

kolk vem, ta novi kt7 bios zahteva, da je na cpu fan header 1 prklopljen ventilator (in to z vsaj 2000rpm). prklopi orba na cpu fan1 pa probaj...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

||_^_|| ::

borchi: varjanta je najbrš tle da ma dost plat KT7 vključno z mojo eno tako čudno lastnost da proc dela, ga vn uzameš pa nazaj daš ne dela, stvar ponoviš pa dela..itd.:))

McHregec ::

Tale je pa tud mal huda :))

OZZY ::

Zanimivo je to, da enkrat dela drugič pa ne. No ja. si vsaj proc pocen dobil, ki pa se da dost navit.

borchi ::

frudi: ja vem za fan1 finto, sam WZ jo ma po defaultu izklopljeno pa ventilator je bil prikloplen na fan1 ( seveda sm probal tut na vse druge ). to, da enkrat dela, pa drugič ne pa je mal čudno da en procesor 15x dela, drug pa 15x ne!
l'jga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bsodi (problem) 2 jurja dam tistmu k odpravi 2 problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
232085 (1291) NighthawkSLO
»

Nov Procesor! AMPAK KATERI?

Oddelek: Kaj kupiti
271866 (1370) Dead_Eye
»

Duron 1600 MHz Applebred (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
19411979 (7744) nimus
»

A je to DOSEZEK??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1245656 (4141) msmiha
»

EPOX 8KTA3

Oddelek: Navijanje
351818 (1523) danielka84

Več podobnih tem