Forum » Pomoč in nasveti » Težave z zvokom monitor-konzola-zvočnik
Težave z zvokom monitor-konzola-zvočnik
Berserker ::
Rabim nasvet ali pomoči. Danes ko pridem domov, normalno prižgem ps3 ter odigram eno rundo BC2. Naenkrat v zvočniku slišim čuden zvok in nato zadeva neha delat. Poizkusim zvočnike vključit ponovno ter ne dobim nič zvoka. Zadevo pa imam priključeno na 24" monitor. Zvočnike za poizkus še probam na telefonu ter dela normalno. Sicer sumim da se je poškodoval vhod na monitorju, a kaj ko sem kontaktni kabel samo dvakrat od nakupa izključil ter monitor skoraj nič premikal. Kaj zdaj storit ?
St235 ::
Uveljavljat garancijo? monitorji imajo dostikrat 24 ali celo 36 mesecev garancije.
Predvidevam, da si mel zvočnike vklopljene v vhod za slušalke na monitorju? ne ravno pametno:)
Drugače pa kakšen rabljen ojačevalec, pa je.
Predvidevam, da si mel zvočnike vklopljene v vhod za slušalke na monitorju? ne ravno pametno:)
Drugače pa kakšen rabljen ojačevalec, pa je.
Kako misliš nespametno ? Kako naj bi drugače sploh dobil zvok na konzoli. Sicer kakšen ojačevalec bi priporočal ?
Glej konzolo in monitor imam priključeno preko omenjenega HDMI kabla. Monitor nima intergiranih zvočnikov. Gre pa za model Samsung LCD 24" SyncMaster P2450H. Sicer sem ugotovil da se je obrabil output izhod, kar je verjetno razlog da ni bilo kontakta ter posledično ne zvoka.
St235 ::
Izhod za slušalke pač ni namenjen pogajanju zvočnikov in si ga poenostavljeno povedano preobremenil.
Lahko preprsoto zvok speleješ mimo HDMI preko AV multi out (to je tist kabel, ki je bil priložen PS3). Na koncu imaš potem dve banance RCA (bela in rdeča), ki ju vklopiš v zvočnike, oziroma če ti zvočniki tega ne podpirajo kupiš tole: http://www.amazon.com/gp/product/B0009J...
Ps3 namreč podpira ločne audio/video nastavitve in lahko zvok in sliko nastaviš na različne izhodne neodvisno eno od drugega. Ta rešitev je daleč najcenejša (10EUR za kabel)
Jaz bi ti predlagal, da nabaviš kakšne logitech z-5500, če imaš možnost.
Lahko preprsoto zvok speleješ mimo HDMI preko AV multi out (to je tist kabel, ki je bil priložen PS3). Na koncu imaš potem dve banance RCA (bela in rdeča), ki ju vklopiš v zvočnike, oziroma če ti zvočniki tega ne podpirajo kupiš tole: http://www.amazon.com/gp/product/B0009J...
Ps3 namreč podpira ločne audio/video nastavitve in lahko zvok in sliko nastaviš na različne izhodne neodvisno eno od drugega. Ta rešitev je daleč najcenejša (10EUR za kabel)
Jaz bi ti predlagal, da nabaviš kakšne logitech z-5500, če imaš možnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hdmi razdelilecOddelek: Zvok in slika | 3100 (2601) | Furbo |
» | GTA V - PS 3 IN XBOX 360 (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 13447 (12555) | opeter |
» | [5.1] Logitech zvočniki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Zvok in slika | 27644 (14900) | psytoma |
» | Kupil Slušalke - Razočaran ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3000 (2254) | shadeX |
» | TV + HDMI + LAPTOP + domači kinoOddelek: Zvok in slika | 4093 (3707) | m0LN4r |