» »

varnost oči in video igre

varnost oči in video igre

FunkyMaksim ::

Zdravo.

Kako si zavarujete oči pred igranjem igrc skozi dan,če res porabite preveč časa za to.Jaz nosim očala,ampak mi kaj dosti ne pomagajo.Sem pa tudi prebral na netu,da je potrebno delat po 30 minut igranja vsaj 15 minut počitka.To je ena rešitev.Tako pa zaradi slabo vidnosti pa mogoče pomaga kakšna telovadba oči.Zdrava prehrana kot je korenje in borovnice so baje tudi v redu.Kaj več pa sicer ne vem,kako bi lahko čuval oči.Aja,nazadnje je pa najboljša rešitev: NE špilat igrc. =D sam ta rešitev pri meni ne pride v upoštev...vsaj ne še. =P

Lp. Maksim.

BlaY0 ::

Preden greš recimo na LAN party se nabutaš borovnic in korenja. Aja pa naj bodo borovnice suhe, ti 3 dni ne bo treba od računalnika :D

Vesoljc ::

konstanto buljenje v neko X oddaljeno tocko slabi ocesne misice. misice morajo vaditi. ce sedis zraven okna, si vzami vec pavz ter se "sprehodi" s pogledom cez ulico/pokrajino, sproti pa fokusiraj vec razlicno oddaljenih tock.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

HAHA...ok,bom probal.Ful se bom nabutal,potem pa bom miren. =D

ST-777 ::

Koristno je uporabiti kakšen free alarm clock program, ki te opozori, da narediš odmor. Good Timing je eden od njih. Nastaviš recimo na 30 minut (time: 30m), mode (in), recurring (vključi), program pomanjšaš v spodnjo vrstico, ta nato odšteva do nule, ko jo doseže, se okno programa odpre in ti veš, da se je čas 30 minut iztekel.

Ja,ta je dokaj dobra stvar,Vesoljc.Vidim,da imaš kar izkušenj s tem.Tudi to bom poskusil in sigurno ne dvomim v to. Hvala. =)

Aha,kateri program pa je to ST-777? Bi se dalo ga downloadat z neta? Bi rabil to.

Zgodovina sprememb…

A obstaja kakšen program,kjer nastaviš timer in ko izteče,ti samo od sebe izklopi igrco ali zapre program?? =P

bluefish ::

Poleg prej omenjenega buljenja v točko na konstantni razdalji, je problem še odsotnost mežikanja oz. vlaženja in prevelikega naprezanja.

ST-777 ::

FunkyMaksim je izjavil:

Aha,kateri program pa je to ST-777? Bi se dalo ga downloadat z neta? Bi rabil to.
Seveda je na netu. Ime programa "Good Timing" vpišeš v okno za iskanje in dobiš link: http://grayjet.com/page.php?n=good_timi...

PARTyZAN ::

Po 15 letih igranja video iger (po več ur skupaj) brez da bi se ukvarjal z pavzami in ostalimi nasveti za "manjšo obremenjenost oči" sem še vedno brez dioptrije. Mežikam tudi normalno, ko igram.

fosil ::

Prva pomembna stvar je redno mežikanje. V povprečju naj bi pomežiknil kakšnih 10x v minuti. Ko skoncentrirano buljiš v ekran mežikaš precej manj, kar ni dobro. Kako se strenirat da boš bolj pogosto mežikal tudi med igranjem ti pa ne vem povedat ;)
Pa kot že rečeno je dobro da vsake toliko časa pogledaš skozi okno nekam v daljavo, da se spočijejo oči. Če ni prav hudo napeta zadeva to lahko narediš vsakih nekaj minut.
Tako je!

Kaj pa če imaš rdeče oči in rdeče vene? To najbrž sledi k slabšemu vidu in zato treba delat počitke.Pri meni na primer se to pojavi po 2 urah igranja in nosim tudi očala.Obstaja še kakšno drugo zavarovanje? Aja,a se da te rdeče vene na očeh (obstrani) pozdravit.Kapljice Visine baje pomagajo,ampak ne vem za koliko... =/

bluefish ::

Prevelika napetost oči. Upoštevaj prej podane nasvete, pa bo boljše.

RejZoR ::

- dobro si nastavi sliko (barva, kontrast, svetlost)
- če igraš v temi si obvezno dodaj nek indirektni vir svetlobe (samo ekran kot vir svetlobe je morilec za oči)
- ne pozabi mežikat (kakor smešno se zdi, se moraš včasih prisilit, izsušene oči se hitreje utrudijo, začnejo peči, postanejo rdeča itd)
- pavze so zaželjene, če ne drugega vsaj med loading časom malo glej skozi okno v daljavo da skompenziraš navajenost oči na bližino ekrana
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jype ::

Oči ni treba "zaščititi pred igro", tako da ti očala ne bodo nič pomagala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik in pekoče oči

Oddelek: Loža
172641 (2212) RejZoR
»

Monitor prijazen očem

Oddelek: Kaj kupiti
4010714 (9885) bluefish
»