» »

Proti ukinitvi radia 1 - www.pobuda.net

Proti ukinitvi radia 1 - www.pobuda.net

1 2 3
4
»

msjr ::

Eh, tako je to z dovoljenji (za oddajanje ali pa kakšnimi drugimi dovoljenji, recimo za obratovanje lokalov), ki se jih ne upošteva in se potem vse skupaj ignorira, ko pa kdo na rep stopi se pa cvili in kliče pravno državo.

Matako ::

Se pravi rešitev za neupoštevanje zakona je... uvedba novega? wtf? Nič čudnega, da jih nihče ne upošteva - saj zakaj pa bi, če ga bodo pa itak kmalu "nadgradili".
/\/\.K.

msjr ::

Se pravi rešitev za neupoštevanje zakona je... uvedba novega?


Žal gre to tako. Zakaj pa misliš da je nov prometni zakon, protikadilski zakon ipd. večinoma zaradi neizvajanja starega. Pa da ne bo kdo mislil, da se strinjam s tem. No, včasih pa je zakon res slab in ga je treba menjat, ampak to je redko.

Matako ::

Ja potem pa kul! Ste me prepričali. Še več tega. Res je dober zakon!

Za sprostilni intermezzo: avtorica tega zakona ustanavlja plesne šole ali nekaj.

http://www.rtvslo.si/kultura/drugo/sirc...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

msjr ::

Nisem napisal, da je zakon dober, to da omejujeo postaje z nekimi shemami ipd. se mi zdi čista bedarija, razen seveda če ne gre za postaje, ki jih sofinancira država. Komercialni radio naj oddaja tisto kar gre in naj živi. Saj lahko vedno zamenjaš postajo.

Ampak, če zakon je, ga je treba upoštevati. In če se citiram še enkrat: tako je to z dovoljenji (za oddajanje ali pa kakšnimi drugimi dovoljenji, recimo za obratovanje lokalov), ki se jih ne upošteva in se potem vse skupaj ignorira, ko pa kdo na rep stopi se pa cvili in kliče pravno državo.

borisk ::

Če dobiš frekvenco za določen program, vse skupaj gre v ..rac ali pa je na poti proti temu, in nekdo priključi ta radio k svojem, potem je jasno da morajo frekvenco oddat nazaj saj tistega radia ni več. Pristojna agencija pa ponudi to frekvenco na trgu, kjer pa se lahko Radio1 prijavi za to frekvenco..

PaX_MaN ::

Vlada ne more in ne bo ničesar ukinila. Ko/če se bo kdaj zgodilo kaj takšnega, bo čas, da nekomu predstavimo zadevo na spodnji sliki.

Vlada letno "ukine" (verjetno) 100+ poslovnih subjektov via ZFPPIPP in prej ZPPSL.

gulfstream ::

Apeliral sem na ukinitev točno določenega medija, ker ni prave barve.

BlaY0 ::

Spet neke teorije zarote in podobno. Dajte si prebrat zakon!

gulfstream: Če si javna osebnost, se moraš lepo navadit, da te ne bodo vedno samo hvalili, ampak prej obratno. Vedno imaš pa na voljo vzvod za protiukrep, ki se mu reče civilna tožba. Če "država" meni, da je zaradi "poročanja" nekega medija ogrožena integriteta nekega njenega instituta, lahko civilno toži medij ali posameznika.

hidetr ::

Gray_Warden je izjavil:

kupi si slušalke in vrti svojo glasbo.


Yey tnx! začel prakticirati, tudi na delovnem mestu imam sedaj slušalke in sem zelo srečen, ker mi ni treba več poslušati "šal" voditeljev!

Tudi vodja oddelka mi je rekla, da sem videti bolj nasmejan.

Dobiš za pivo!

gulfstream ::

gulfstream: Če si javna osebnost, se moraš lepo navadit, da te ne bodo vedno samo hvalili, ampak prej obratno. Vedno imaš pa na voljo vzvod za protiukrep, ki se mu reče civilna tožba. Če "država" meni, da je zaradi "poročanja" nekega medija ogrožena integriteta nekega njenega instituta, lahko civilno toži medij ali posameznika.

Saj to sem rekel. Če ima Majda kaj proti komu ki jo užali, naj ali toži osebka ali pa se vsede z njim za mizo in pogovori.

Ne pa da mu poskuša uničiti podjetje.

Ramon dekers ::

kaj pa pričakujete od naše države, samo to zna delati. Krka je kupila nevem koliko km2 površine da bi zgradila nova poslopja za delo že nekaj časa nazaj. Lahko ugibate. Še danes ni nič iz tega. Zakaj? Ker je naš birokratski sistem tako narejen, da je pri nas pač lažje fimro zafurat kot pa odpreti in ustvarjati nova delovna mesta, no država stremi h temu. Tako ali tako gre vse v k.

Namesto da bi takšnim podjetjem znižali davke, ali dali določene bonitete, ampak NE, treba jih je zjeb.t.

Bor H ::

Jst pa to vidm kot krpanje luknje v zakonu s kolateralno škodo.

Marilyn ::

Matako ::

Ravnokar.... v DZ se odloča o usodi Radia 1. Kao.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Alexius Heristalski ::

Z nekega foruma ...
Oblak ma monopol nad tržiščem, in monopoliste je vedno treba zjebat, ker ne pomenijo nič dobrega.
V Oblakovem primeru recimo rezanje komadov (slashev solo v unem komadu zdej nevem kerem, upam da ga model toži), izsiljevanje avtorjev/izvajalcev glasbe (tukej dej ta tamburin ven ker mi ni všeč), izsiljevanje avtorjev glasbe (za dobesedno drobiž mi naredi komad, in name prepiši vse pravice, pol ga bom jz predvajal na mojem radiu, in od SAZASa dobil velike denarje ker predvajam svoj komad), ipd..
Take stvari je treba ustavit, in samo upam lahko da ga bojo. Z načinom se mogoče ne strinjam, ampak rezultat je pa dober.
Radio Center recimo je nekje na istem nivoju kar se kvalitete glasbe tiče (ajd, mogoče kako stopničko bolj kvaliteten) tako stvar podpira, pa je tudi manjša radijska mreža.

Komentarji?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Oblak ma monopol nad tržiščem, in monopoliste je vedno treba zjebat, ker ne pomenijo nič dobrega.

V slovenskem medijskem prostoru je edini de facto monopolist RTV Slovenija.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

simpatija ::

Monopol ima težko, ker imajo okoli 200.000 poslušalcev, kar je približno 15% trga. Podoben delež imata tudi Val202 in RtvSlo1.

Kar se pa ostalega tiče, delajo enako kot založbe (v preteklosti). Imajo neko obliko "quality managementa", pri založbah so bili to producenti, na radiu je to tako imenovan "wisdom of crowds" (od tu pride daj ta tamburin ven). In imajo neko delitev financ z avtorjem ali izvajalcem (ki je odvisna od tega, kako dobro je ocenjena pesem, kakšen dobiček se pričakuje, kako znan je avtor, kako dobro se zna pogajati ipd.).

Meni se to, da ponujajo tako storitev, ne zdi problematično. Na avtorju je, ali jo vzame ali ne. O izsiljevanju bi lahko govorili izključno, če bi šlo za monopol. Tukaj pa avtorju ostane še cca 85% trga. Verjetno je tak dogovor dober predvsem za nepoznane avtorje, saj s tem dobijo vsaj reklamo (tudi če se odpovejo materialnim pravicam, jim še vedno ostanejo moralne). Predvidevam, da vsaj v neki meri radio tudi krije stroške snemanja ipd.

Spomnim se, da sem brala o tem, da večina francoskih radijev dela enako. Glede na to, da ima Francija predpisan velik delež predvajanja francoske glasbe (okoli 40%), je morda razlog tudi v tem. S tem namreč radiji poskrbijo, da se naredi dovolj take domače glasbe, kot jo želi njihovo poslušalstvo.

Matako ::

Pa itak imamo že zakonodajo, ki se ukvarja z monopoli in njih preprečevanjem.


Zakaj torej poseben zakon?
/\/\.K.

ahac ::

Če bi jih res skrbel monopol (oz. prevelik delež enega radija) bi bolj veliko bolj pametno omogočit lažji razvoj konkurence...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

napasi ::

Politkarje boli resnica, ki jo večkrat slišiš na Radiu 1

koyotee ::

nebi zgubljal besed o radiu 1, imajo dost bedne fore z npr. recitacijo 30 let starih komadov, kot da smo pr butalcih
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

c0dehunter ::

Spet komplikacije nekaterih.. Zakaj ukinitev? Saj se da postajo prestaviti, če ti ne odgovarja. Nekomu drugemu je pa morda všeč. In če neki kritični masi ljudi ne bo všeč (bo tako slab), bo radio pač propadel.
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

BlaY0 ::

Pa dajte si prosim že enkrat prebrat ta ubogi osnutek/predlog zakona!!! Preberte vsaj 123. člen (na prvi strani je). Za nobeno ukinitev Radia 1 ne gre! Gre enostavno za udejanjanje izvajanja prvotnih zahtev, h katerim so se vse radijske mreže zavezale že ob "ustanovitvi" vendar potem tega niso izvajale. Zakon torej v konkretnem členu ne spreminja nič, samo krpa luknjo, ki jo je dosedaj veljavni zakon omogočal in sta ga omenjeni mreži izkoristili.

V bistvu vidim slaboumje/zavajanje že v sami reklamah Radia 1, ki poziva k oddaji glasu na pobuda.net, kjer ni niti linka na predlog zakona niti ni prepisa spornega člena. Je pa skrajno populistična saj se z omenjene strani smeji prof. dr. Rajko Pirnat univ.dipl.prav., predsednik inštituta za javno upravo in ljubitelj podvodnega hokeja čigar PREPISANE izjave so iztrgane iz konteksta!

Radio 1 naj torej začne izvajati programske zahteve, ki bi jih tako ali tako že moral...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

Furbo ::

Imamo precej bolj nujne zadeve za porihtati v Sloveniji, politika gre pa popravljati en zakon, ki bo utišal samo en sam samcat radio? Ni dovolj samo prebrati, treba je tudi razumeti vzroke in posledice.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Matako ::

BlaY0 je izjavil:

Za nobeno ukinitev Radia 1 ne gre! Gre enostavno za udejanjanje izvajanja prvotnih zahtev, h katerim so se vse radijske mreže zavezale že ob "ustanovitvi" vendar potem tega niso izvajale. Zakon torej v konkretnem členu ne spreminja nič, samo krpa luknjo, ki jo je dosedaj veljavni zakon omogočal in sta ga omenjeni mreži izkoristili.


To je malo tako... izraz "luknja v zakonu" je povsem subjektiven, nepravni izraz.

Nekaj je zakonito, ali ne. In novi zakon pač do sedaj zakonite stvari ukinja, "luknja" gor ali dol.

To je približno kot če bi razširil prometno kazen za nove primere nakar bi na kritike odgovoril: "hja kaj, saj tisto bi ŽE ITAK moralo biti prej sankcionirano! No evo, zdaj pa je, vse kul!". Saj v redu, samo ne potem nabijati, da nisi ničesar dodatnega prepovedal!

Poleg tega.. če gre samo za "krpanje" zakaj sama Majda Širca nabija, da bo zakon preprečeval monopole? To je rekla!
Kaj nimamo protimonopolne zakonodaje? In če ne dela v tem primeru - zakaj ne gremo potem popravljati tistega zakona?

Skratka... stvar niti pod razno ni tako razumska in čista, kot želiš predstaviti... Motno je to vse skupaj, motno.
/\/\.K.

msjr ::

Furbo je izjavil:

Imamo precej bolj nujne zadeve za porihtati v Sloveniji, politika gre pa popravljati en zakon, ki bo utišal samo en sam samcat radio? Ni dovolj samo prebrati, treba je tudi razumeti vzroke in posledice.


Vzrok je luknja v zakonu.

Posledica je sankcioniranje tistih, ki so izrabljali luknjo v zakonu.

Simple as that.

Furbo ::

Ja seveda. Če si simpl.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

ahac ::

Furbo je izjavil:

Imamo precej bolj nujne zadeve za porihtati v Sloveniji, politika gre pa popravljati en zakon, ki bo utišal samo en sam samcat radio? Ni dovolj samo prebrati, treba je tudi razumeti vzroke in posledice.


A ni bolj pametno popravit zakon zdaj, ko je samo en tak radio, kot čez par let, ko jih bo 10?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Matako ::

msjr je izjavil:


Posledica je sankcioniranje tistih, ki so izrabljali luknjo v zakonu.

Simple as that.


Daj mi prosim pravno definicijo "luknje v zakonu". Saj vem da se sliši stalno v pogovornem jeziku, ampak čisto preprosto: je Radio 1 kršil zakon ali ne?

Ker enkrat ko pristanemo na "sankcioniranje lukenj"... lahko rečemo da so vse zakonite stvari na nek način luknja.. oziroma.. kdo odloča???
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

msjr ::

Daj mi prosim pravno definicijo "luknje v zakonu". Saj vem da se sliši stalno v pogovornem jeziku, ampak čisto preprosto: je Radio 1 kršil zakon ali ne?


Sem že napisal, se ne bom ponavljal: Proti ukinitvi radia 1 - www.pobuda.net

Matako ::

Ok, ok... ni panike. Izi.

Samo še vedno.. kot sem napisal v predprejšnjem postu zgoraj: protimonopolni element zakona je BS - dimna zavesa. Za kaj točno , ne vem - ne bom špekuliral.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

BlaY0 ::

Matako je izjavil:


Nekaj je zakonito, ali ne. In novi zakon pač do sedaj zakonite stvari ukinja, "luknja" gor ali dol.

Spet si uporabil ta izraz. Nič se ne ukinja! Veljavni zakon definira programske zahteve, ne definira pa kaj se zgodi, če jih ne upoštevaš. Predlog zakona to definira. Če omenjena radiska mreža to zastopi kot ukinitev sebe potem sama sebi pljuva v skledo, saj s tem priznava, da do sedaj ni upoštevala programskih zahtev.

BlaY0 ::

Matako je izjavil:

Samo še vedno.. kot sem napisal v predprejšnjem postu zgoraj: protimonopolni element zakona je BS - dimna zavesa. Za kaj točno , ne vem - ne bom špekuliral.

Ta "dimna zavesa" se prav v ničemer ne razlikuje od "dimne zavese" na pobuda.net. Prva dokazuje samo to, da Majda reagira čustveno (kot večina žensk v politiki), druga pa zavaja poslušalce.

Zdaj vrtijo to reklamo že na vsakih 15 minut! Samo zaradi tega jih bom nehal poslušati. Poleg tega je pa večina njihovih poslušalcev tako ali tako indiferentnih kar pomeni, da se ne sekerajo preveč ali se bo radjo dejansko ukinil ali ne. Po domače rečeno boli jih, ko radija ne bo več, bodo zamenjali frekvenco in poslušali naprej...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

Ramon dekers ::

BlaY0 je izjavil:

Matako je izjavil:


Nekaj je zakonito, ali ne. In novi zakon pač do sedaj zakonite stvari ukinja, "luknja" gor ali dol.

Spet si uporabil ta izraz. Nič se ne ukinja! Veljavni zakon definira programske zahteve, ne definira pa kaj se zgodi, če jih ne upoštevaš. Predlog zakona to definira. Če omenjena radiska mreža to zastopi kot ukinitev sebe potem sama sebi pljuva v skledo, saj s tem priznava, da do sedaj ni upoštevala programskih zahtev.



To je tako kot firma ki jo nekdo prestrukturira potem ko jo kupi. Daj utihni s svojimi izjavami samo dokazuješ kako neuk dejansko si, in mečeš slabo luč še na tiste slovence, ki dejansko vidijo kako u k. smo.

In kdo si ti da boš diktiral kaj je dobro da je nekomu všeč, kot npr Rajku Pirnatu podvodni hokej? Navaden redneck...

Zgodovina sprememb…

Matako ::

BlaY0 je izjavil:

Prva dokazuje samo to, da Majda reagira čustveno (kot večina žensk v politiki), druga pa zavaja poslušalce.


Ampak druga si čustvenost lahko privošči, prva pa kot predstavnica zakonodajne veje prav gotovo ne. Saj to je - ta zakon je bil pisan pod vplivom nekih iracionalnih vzgibov.

Za začetek - je slovenski medijski prostor sploh ogrožen od kakega monopola (poleg mogoče RTVS)? Če ni, zakaj ta zakon (del zakona)? Če je, zakaj se ne popravi protimonopolna zakonodaja?

Koga ali kaj zagovarjaš? Čustva?

V bistvu je pisanje zakonov s čustveno vplivanimi členi - zelo zelo resna napaka. Ampak hej, saj je že odstopila. "Za mano potop", izgleda.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Furbo ::

ahac je izjavil:

Furbo je izjavil:

Imamo precej bolj nujne zadeve za porihtati v Sloveniji, politika gre pa popravljati en zakon, ki bo utišal samo en sam samcat radio? Ni dovolj samo prebrati, treba je tudi razumeti vzroke in posledice.


A ni bolj pametno popravit zakon zdaj, ko je samo en tak radio, kot čez par let, ko jih bo 10?


To se gre samo za to, da je en radio zbodel politiko. Ne pa za kaj pametnega in koristnega. Čez par let bo tako popolna državna diktatura nad mediji, ne pa red.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Matako ::

Zakon zavrnjen.

http://www.rtvslo.si/slovenija/poslanci...

In ur face, Širca!

Zdaj se pa že spokaj enkrat.
/\/\.K.

BlaY0 ::

Jaz nikogar ne zagovarjam, pravim samo da v omenjenem členu ne vidim nič spornega. Rajko je drugače čisto fejst dec samo Radio 1 si ga je pa fejst privoščil v tej "kampanji", samo to sem želel pokazati. Zakaj so ga v oglasu citirali samo v delih, ki jim ugajajo? Zakaj niso zapisali še zastavljenih vprašanj in vsega kar je povedal?

Meni ni jasno zakaj subjekti, ki jim kaj ni všeč ne amandirajo? Obstruirat zna vsak kmet.

Aja še to, Širca si ni zmislila tega predloga zakona, še manj pa ga je napisala. Upam samo, da si zaslug za zavrnitev zakona ne bo pripisoval Radio 1, ker to bi šele bil podn...

Matako ::

BlaY0 je izjavil:

J

Aja še to, Širca si ni zmislila tega predloga zakona, še manj pa ga je napisala.


Ga je pa daleč najbolj pimpala.
/\/\.K.

BlaY0 ::

Sem prebral članek. Nikjer se ne omenja radijskih mrež. Očitno s tem v predlogu zakona ni bilo nič narobe oziroma je bilo popolnoma obrobnega pomena.

Upam da bodo na R1 zdaj nehali najedat s tem in mi ne bo treba iskati druge postaje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DAB stanje pri nas (strani: 1 2 3 461 62 63 64 )

Oddelek: Zvok in slika
3168412534 (230) Juneau
»

Radijske Mreže (Radio1, Radio Antena, Radio Center, Radio Aktual)

Oddelek: Zvok in slika
263185 (177) Frik001
»

Slovenski komercialni radiji (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
7913016 (10983) LuiIII
»

Radio Ena

Oddelek: Loža
314108 (2915) Cowboy6
»

Boj za kontrolo nad radijskimi postajami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5315328 (12586) CaqKa

Več podobnih tem