» »

Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10

Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10

««
9 / 17
»»

Tear_DR0P ::

Men bi že klinčev CPU usage precej pomenil ...

klinčev CPU usage pogledaš v System monitorju, nekako tako, kot ga v Task Managerjuna windowsih ali Activity monitorju na OSX. V kolikor ga želiš videti kje drugje, v google vpišeš CPU meter in želeno lokacijo.

kako naj človek resno jemlje tvoje pizdenje čez ubuntu, če takole trolaš
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

poweroff ::

Icematxyz je izjavil:

Alt + F4 zapre program? Kot je svetoval uporabnik @Zvezdica27 verjetno misliš Super + W. Sem testiral z nekaj okni FF in Terminala in Super + W mi pokaže vsa okna.

Zmotil sem se Alt-Tab sem mislil namesto Alt-F4... Super-W pa deluje.

Tnx za indikatorje! Zelo zanimivi, žal eni niso več na voljo (VirtualBox indikator). No, iščem, če je kje kak update...

Icematxyz je izjavil:

Glede ThunderBird.

Uredi -> Nastavitve -> Napredno -> Digitalna potrdila -> Pokaži potrdila

Tukaj ne moreš urediti omenjene zadeve? Verjetno gre za kakšno zadevo, ki se je prenesla zraven s profilom.

No, tam sem si ogledal certifikat, ga izvozil, in ga potem v TB uvozil med trusted servers. Ni delovalo.

Nakar sem ročno nastavil, da je certifikat trusted. Sedaj pa dela. ;)

Tnx.

Aja, opazil sem, da se občasno "usuje" TB. Ko ga zaprem, se ne ugane in je treba proces ročno ubiti...

Pa enigmail iz repozitoriyev ni pravi - ga je bilo treba ročno namestiti.
sudo poweroff

WarpedGone ::

klinčev CPU usage pogledaš v System monitorju, nekako tako, kot ga v Task Managerjuna windowsih ali Activity monitorju na OSX. V kolikor ga želiš videti kje drugje, v google vpišeš CPU meter in želeno lokacijo.

V Task Managerju gre tkole (frišna inštalacija brez vseh dodatkov):
- Ctrl + Shit + Esc
- Options -> Hide when minimized
- Esc

Že ene 15 let enako na vseh "okusih" 32 ali 64 bitnih winsev.
V ubuntuju je pa praktično vsake pol leta drugače. Če vmes seveda seveda še kej ne crkne.

kako naj človek resno jemlje tvoje pizdenje čez ubuntu, če takole trolaš

Če bi zadeva Delala ™ bi bil tiho in se ubadal z drugimi zadevami ne pa s flikanjem HebenEga sistema. Čisto vsako moje bentenje ima zadaj nek feler v Ubuntuju.

Kje je profit v spreminjanju dodajanja indikatorjev na "taskbar". Kaj je bilo s prejšnjim sistemom narobe da je treba stvari spreminjat.
BMK kako se tisti ikoni reče in tut ne vem kako se ji reče dokler opravlja svojo nalogo.

BTW: uspel sm najt indikator zasedenosti CPU. Indikator frekvcence posameznega jedra pa očitno ne obstaja več. V 10.10 je še obstajal in celo deloval.
Zbogom in hvala za vse ribe

rejven ::

@matthai

vbox indicator ( nisem probal )

ppa:michael-astrapi/ppa
install package indicator-virtualbox

drugače pa list še nekaterih indikatorjev. ( jih je kar precej.. )

http://askubuntu.com/questions/30334/li...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rejven ()

Ne. Ni za Oneritica. Razen če deb ročno namestiš od Nattya. Pol pa dela.
sudo poweroff

Eno vprašanje. Zdajle mi je že parkrat odletel Unity. Puf - in mi prikaže login screen.

Se da v kakšnem logu pogledat kaj bi bilo narobe?
sudo poweroff

dux ::

@Matthai: jaz sem imel podobno težavo v času beta 1 in beta 2, od izdaje stabilne različice pa se mi to AFAIR še ni zgodilo.
Upanje je v nasih odlocitvah

kanzyani ::

meni je nazadnje tako ali se slabse odletel gnome shell. med premikanjem oken med worspacei ga ja zacelo nekaj zajebavat in je prikazoval eno okno v ozadju na vseh in ne samo na tistem na katerega je bil postavljen... potem pa je naenkrat vse skupaj zastekalo in se je zadeva resila samo z resetom. no sedaj sem spet na unityu...

Icematxyz ::

Ta instalacija zahteva od uporabnika, da na svojem racunalniku instalira neko neznano knjiznjico, ki jo je spisal nek rus, zraven dal readme v ruscini in pozabil includat source? Awesome! :)

Še dobro potem, da sem s pozicijo Unity Launcher zadovoljen. ;)

Razen če deb ročno namestiš od Nattya. Pol pa dela.

Tako sem jaz naredil. Če bi hotel imeti prikaz kakšne "meritve" bi pa verjetno uporabil Conky, čeprav tudi App Indicators obstajajo za to področje.

ThunderBird in Unity se mi pa ne rušita zaenkrat. Za začetek poskusi testno Unity 2D in preveri, če deluje bolj stabilno.

Če bi zadeva Delala ™ bi bil tiho in se ubadal z drugimi zadevami ne pa s flikanjem HebenEga sistema. Čisto vsako moje bentenje ima zadaj nek feler v Ubuntuju.

Tudi če ga ima/nima ni nihče dolžan brati tvojega "bemtenja".

Kje je profit v spreminjanju dodajanja indikatorjev na "taskbar".

Unity lupina podpira App Indicators.

Kaj je bilo s prejšnjim sistemom narobe da je treba stvari spreminjat.

Gnome 3 namizno okolje in Unity lupina sta novost in že v tem trenutku najdeš tudi na področju indikatorjev pestro ponudbo. Sprememba na tem področju bo prinesla tudi večje število App Indicators.

Zgodovina sprememb…

Preko rednih posodobitev oziroma v programskem središču Ubuntu je na voljo VLC 1.1.12, ki prinaša izboljšano PulseAudio podporo in še nekaj drugih manjših popravkov!

Za vse ki uporabljate slovenščino je v "Proposed" jezikovni paket, ki ga bodo vsi uporabniki dobili okoli 10.11. Pripombe zaželene.

Uradno torej ne obstaja. Good to know.

Edit: "zanimivo" je tut to, da se na dveh monitorjih vsi ti appleti kažejo podvojeno - na obeh monitorjih. Precej bedasto, sploh ker ni videt kje bi se dalo to ugasnit. Najbol očiten desni klik na samo vrstico je mrtev ...

Zgodovina sprememb…

Uradno torej ne obstaja. Good to know.

Res je:

-Če ti strojna oprema ne deluje dobro: zamenjaj
-Če ni v programskem središču: ne obstaja

Edit: "zanimivo" je tut to, da se na dveh monitorjih vsi ti appleti kažejo podvojeno - na obeh monitorjih. Precej bedasto, sploh ker ni videt kje bi se dalo to ugasnit. Najbol očiten desni klik na samo vrstico je mrtev ...

Verjetno je kriva osvetlitev zaslona. Torej to je to in zdaj veš.

Za vse ki uporabljate slovenščino je v "Proposed" jezikovni paket, ki ga bodo vsi uporabniki dobili okoli 10.11. Pripombe zaželene.

Uporabljam poslovenjen Ubuntu in hvala za trud.

Gedit WIP

Gedit WIP

Gedit to probably receive a new start page

Ubuntu ARM

Verjetno je kriva osvetlitev zaslona. Torej to je to in zdaj veš.

Zaradi osvetlitve zaslona je na obeh monitorjih enak nabor Appletov?
Sarkazem ti gre slabo od rok...

Svašta - včeraj so bli ti appleti na obeh monitorjih, danes zjutraj so pa (zopet) samo na levem oz. "glavnem"
Kaj od obojega je pravilno delovanje?

Tear_DR0P ::

pa da ne bom samo težil WarpedOneu in hvalil dobro delujočih featurejev. Iz neznanega razloga mi GUI konfigurator za Sambo ni deloval in ko sem malce googlal, je tudi drugim javljal isti dve
napaki
(system-config-samba:30085): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap"
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/sbin/system-config-samba", line 44, in <module>
    import mainWindow
  File "/usr/share/system-config-samba/mainWindow.py", line 30, in <module>
    import gtk.glade
ImportError: No module named glade

nakar sem s pomočjo BigWhalea ugotovil, da GUIja za samba config sploh ne potrebujem, ampak preprosto v Nautilusu desni klik na folder, tam izberem sharing options in izberem da želim mapo dati v skupno rabo, težji del pa pride z dodajanjem uporabnikov, ki lahko preko smb dostopajo do tega
smbpasswd -a username

nato sem hotel Ubuntu PC dati v domačo skupino, kar pomeni da sem moral v /etc/samba/smb.conf v vrstici "workgroup = WORKGROUP" vpisati ime svojega domačega workgroupa ponovno zagnati smbd in nmbd (/etc/init.d/smbd restart in /etc/init.d/nmbd restart), nakar sem lahko preko samba sharea dostopal do map v skupni rabi.

tečna in neprijetna reč, sploh ker je samba metala ven čudne napake oziroma, dokler nisem GUI konfiguratorja iz konzole poganjal, sploh ni bilo nobenih znakov, da se kaj dogaja in kaj se dogaja. pa med sestavljanjem vsega se mi je dogajalo da sem iz OSX lahko dostopal do skupne mape, z winsov pa ne, kar je odpravil restart nmbd.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Pesimist ::

Je ze kaki popravek za USB Webkamero, Zvok, hardware devices. Čim ftaknem web kamero v USB mi kompletno zginejo hardware device, Vglavnem ne rata mi oboje istočasno usposobit.

Ali je res ta Ubuntu tako govno in bom ta bug rešo edino tak da menjam distribucijo?

Gandalfar ::

Gandalfar je premaknil sporočila v ubuntu je foo.

@Pesimist: ne razumem točno tvojega vprašanja. Kaj izgine? Meni, ikona?

Kompletna strojna oprema za zvok. Pojavi se komaj ko USB iztaknem spet.
Vcasih uspe obojno ok pokaze po restart, a lahko restartam šeenkrat in bo spet tema.
Zaj sem kamero ven dal in dela vse stabilno. Ampak kamero hocem imeti!
Sej je baje neki problem v kernelu 3.0 in logitech kamerami.
http://www.google.si/search?gcx=w&sourc...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pesimist ()

Svašta - včeraj so bli ti appleti na obeh monitorjih, danes zjutraj so pa (zopet) samo na levem oz. "glavnem"
Kaj od obojega je pravilno delovanje?

Evo, trenutno so spet na obeh monitorjih?

Res nihče ne ve, kaj je sploh prav?

@Pesimist: Dokler tega ne popravijo je kot kaže dober workaround namestitev jedra 2.6.38.

obstaja kaki desktop gadget po moznosti ko ima to windows 7 za vreme? Za v status sem ze vido, damo tisto mi ni dovol cool.

dux je izjavil:

@Pesimist: Dokler tega ne popravijo je kot kaže dober workaround namestitev jedra 2.6.38.

neznam. Navodila pa tudi niso dovol dobra.

Zgodovina sprememb…

Kaki link sem te dal tam gor jau. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour...

@Pesimist: Pojdi na:
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/ma... ter potegni datoteko, ki se konča z _all in dve datoteki (eno image in eno header), ki ustrezata tvoji arhitekturi (torej i386, če imaš 32 bitno namestitev ter amd64, če imaš 64 bitno namestitev).

Nato lahko pakete namestiš tako, da odpreš terminal, greš do mape, kjer so ta jedra in vpišeš notri

"sudo dpkg -i linux-*" brez narekovajev. Če ti ukazna vrstica ni všeč, lahko na vsako od datotek dvoklikneš v nautilusu ("raziskovalec") in odprlo se ti bo programsko središče, kjer boš lahko paket namestil.

Nato pa samo ob zagonu v grubu izberi pravo jedro in preizkusi. Ko paketov ne potrebuješ več, greš v programsko središče, najdeš paket in klikneš odstrani.

Glede vremena. Enostavna možnost je program screenlets, kako je videti, si lahko ogledaš na http://screenlets.org/index.php/Screens...

Lp

Sem namestil, vendar avtomatsko boota. Kje nastavim z kerim jedrom nej boota by default?

screenleti pa roxajo.

Zgodovina sprememb…

Okej, sem se vdal in po telem vodiču (Change and Monitor CPU Frequency Scaling in Ubuntu 11.04 with Indicator-cpufreq) namestil indicator frekvence posameznega cora. In kot sem "na suho" pričakoval - NE DELA.
Prikaže se sicer neka ikonca ki spreminja farbe, lahko izbiram na kateri frekvenci naj proc dela ampak nobenih nastavitev in možnosti izbire kateri core naj sploh upošteva. Tko da tut ni nujno, da se izbira kakorkoli sploh upošteva. Tolk o tem, kako je rešitev uporaba PPA repositorijev ...

Stvari ki so delale, so z unitijem polomili in jih ni več.

Zaj malo sumim cool n quite na palti, da je krivo za par randov frizov. Ker baterija je dead in se je bios resetiral, pa sem to verjetno vklopo ker mislim, da prej ni bilo, zaradi podobnih problemov.

@Pesimist: Poskusi s "sudo update-grub" (za težavo z jedrom)

@WarpedOne: Težava je verjetno v tem, da je v 11.04 > 11.10 prišlo do prehoda iz gtk2(ogrodje gnome2) na gtk3(ogrodje gnome3). Zato lahko indikatorji z 11.04 na 11.10 ne delujejo.
Zato bo treba žal še malo potrpeti, ampak mislim da bodo že v nekaj tednih obstajali vsaj osnovni (CPU in podobno) indikatorji za 11.10 (morda celo že obstajajo. Ne vem, ker me to ne zanima in spremljam).

Poleg tega se razvijalci, kolikor se spomnim, niso zmogli dogovoriti nekaj glede standardov za indikatorje. Tako imate unity in KDE svojega, gnome3 pa svojega (kar se meni zdi malo neumno ampak takole mamo).

EDIT: Sem vtipkal v google "Cpu indicator Ubutnu 11.10 " in prva povezava je bila tole.
Kolikor sem stestiral v 2 minutah, dela vse OK (spreminja frekvenco, če dam performance je skoz na max., če dam powersave zniža frekvenco).

Probaj še tega.

lambda ::

Prosil bi za pomoč glede Sambe in permissionov za file share. Host je Ubuntu, clienti so Win7. Imam eno grupo v kateri sta dva uporabnika, za oba bi želel, da imata polne pravice branja in modificiranja datotek drugega uporabnika.

[fileshare]
...
force group = family
create mask = 0770
force create mode = 0770
directory mask = 0770
force directory mode = 0770

Kje je težava? Če iz win7 klienta kreiram nov folder (desni klik, new folder), dobi ta dovoljenja drwxrwx---, če pa izberem iz svojega diska nek folder z datotekami ter naredim copy paste, pa dobi kopirani folder dovoljenja drwxr-x---

Any clues?

@dux:
Če natančno pogledaš sm našrafual gor natanko to reč:
sudo add-apt-repository ppa:artfwo/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install indicator-cpufreq

In ne dela - nobene konfiguracije, nobene možnosti izbire kateri core naj sploh upošteva.

@WarpedOne: se opravičuejm, sem spregledal.

Poizkusi še indicator-multiloader (vpiši indicator v programskem središču). Prikazuje porabo CPE, Rama, omrežja, diska, vendar ne moreš nastavljati frekvence. Zelo podoben je orodju, ki je bilo na voljo za čas gnome2.

Ja, ta reč mi dela, nucam prikaz trenutne frekvence posameznih jeder, kar pa zgleda da je vsaj zaenkrat še - no go.

@Tear_DR0P

Da, uporabil si "User Shares" metodo, ki jo vzpostaviš z desnim klikom na mapo, ki jo daš v souporabo. To je potem to razen če je WORKGROUP različen, kar si pravilno ugotovil in to spremenil.

@nubes

Uporabi metodo, kot jo je uporabil Tear_DR0P. Se pravi desni klik na mapo -> Možnosti souporabe in v GUI orodju določi pravice!

Zgodovina sprememb…

@Pesimist

Se pravi kamera in okvarjena matična plošča ti povzročata težave? Čudno. Kaj se tiče kamere, kaj vrne ukaz lsusb?

Redstone Platforma

Redstone Platforma

HP bo ohranil "PC Business", ponujal pa bo tudi ARM strežnike. V okvirju HP-jevega projekta Moonshot, ki združuje razvojno platformo Redstone, HP Discovery lab in partnerski program Pathfinder sodeluje tudi podjetje Canonical.

Gedit

Gedit

Gedit – Dash (Almost there)
& Kmalu bo na voljo izvorna koda za Doom 3.

Aldo ::

Eclipse se po določenem času (2-5min) ne odziva več na input tipkovnice, miška pa še dela. To se mi ni začelo dogajati takoj po prehodu na 11.10, temveč šele danes. Kakšen predlog?

Dans mi je celi dan stabilno delalo. Kamera ni vklucena.

Plošča pa ni okvarjena, baterija je verjetno dead, glede na to da izgubi vse bios nastavitve po daljsem odklopu iz omrezja. Ampak to ni hudo. Je pa mozno da linux nezna dobro delati z cool n quite, zato mam zdaj spet izklopleno.

Zgodovina sprememb…

Ed004 ::

Po dolgem "googlanju" se mi ni posrečilo najti odgovora kako izklopiti "Notification area" v Ubuntu 11.10, gnome shell-u. Namreč, ko priklopim zunanji disk se mi spodaj na sredini zaslona pokaže občalek s podatki o disku, ki ga ne maram :-( rad bi to funkcijo izklopil, amapk žal ne znam.

Any idea?

@Aldo

Slučajno pomaga Alt + Tab na drugo okno (poljubnega) programa v katerega vpišeš s tipkovnico nekaj znakov in potem preklopiš nazaj na Eclipse?

@Ed004

Nisem se poglabljal, ampak v grobem, a iščeš nastavitev za sledečo zadevo?

Sistemske nastavitve -> Odstranljiv medij -> Nikoli ne pozovi ...

js osebno ::

@Icematxyz hvala za 2. nasvet. Sploh nisem mislil da se da to tako lahko urediti :)

u eclipsi se meni ne pokaže vodoravni in navpicni drsnik... any idea=?

@Icematxyz hvala za 2. nasvet. Sploh nisem mislil da se da to tako lahko urediti :)

Ah... ;)

u eclipsi se meni ne pokaže vodoravni in navpicni drsnik... any idea=?

Verjetno kaj povezanega z Overlay Scrollbars, Ubuntu različico in Eclipse različico.

Poskusi zagnati Eclipse v terminalu tako in povej, če je slučajno potem kaj drugače:

UBUNTU_MENUPROXY=0 LIBOVERLAY_SCROLLBAR=0 eclipse

Aldo ::

@Icematxyz

Ja, pomaga. A poznaš rešitev?

zadeva deluje... kako to u unity launcher spravt?

lopov ::

Na nov disk sem namestil Win7, 2 primarni particiji. Želim imeti dual boot z 11.10 in sicer da se ohrani windows mbr, z bcdedit bom dodal Ubuntu v windows loader. Wubi ni opcija, rabim "full system".

Setup:
sda1 in sda2 --> win7 (ntfs) -- ročno kreirane particije brez prve skrite 100Mb particije
sda5 = /boot (ext2)
sda6 = swap
sda7 = / (ext4)
sda8 = /home (ext4)

Grub2 + fajli naj bi se zapisali na /sda5 a ob namestitvi faila.

Snel sem alternate installer in s katerim ne morem namestiti na disk (???), lahko pa poženem rescue in sem s tem želel namestiti grub oz. dokončati začeto.

Pridem do konzole, vnesem "grub-install /dev/sda5" in mi pove, da ne more namstiti ker želim namestiti na PARTICIJO. Menda bi šlo če uporabim "blocklists" kar pa ne poznam. Če vnesem "grub-setup /dev/sda5" izpiše isto. Verjamem, da bi šlo BP če bi uporabil "/dev/sda", a ne želim prepisati mbr ...

Na root vidim linke na /boot in sicer za vmlinuz in initrd.img, a na boot razen grub direktorija ni ničesar.

Namig?

Hvala,
b.

Edit: update-grub zgenerira grub.cfg in stoično napiše "FoundWindows 7 (loader) on /dev/sda1 ... done.
Iščem, če kje dobim vmlinuz in initrd da samo skopiram ... to bo še najlažje :p

in nisem edini .... http://linuxbsdos.com/ask/2011/10/execu...

Edit2: zagnal live system z USB, skopiral vsebino /boot direktorija, pognal rescue in v konzoli skopiral vse skupaj na /boot nameščenega sistema, pognal update-grub in sedaj deluje.

Touchpad mi zaenkrat še deluje (Lenovo T500) :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

@Aldo

Uporabljaš SCIM? Potem je verjetno to razlog in boš najverjetneje moral kaj drugače nastaviti in poglej malo v to smer.

Če ti kaj pomaga, sledeč ukaz pobriše določene nastavitve in povrne privzeto stanje (brez SCIM):

im-switch -a

Sledi odjava/prijava v sejo.

@kanzyani

Več opcij imaš na voljo. Poskusi sledeče:

gksudo gedit /usr/bin/eclipse

Pod vrstico export GDK_NATIVE_WINDOWS=true dodaj:

export UBUNTU_MENUPROXY=0
export LIBOVERLAY_SCROLLBAR=0

@lopov

Kakšen poseben razlog, da nočeš direktno uporabljati Grub 2 za zagon OS-ov? Razmisli v to smer.

zee ::

@lopov:
Ustvariti bos moral t.i. Extended particijo, znotraj katere bos lahko ustvaril particije za /boot, /, swap, /home.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

lopov ::

zee je izjavil:

@lopov:
Ustvariti bos moral t.i. Extended particijo, znotraj katere bos lahko ustvaril particije za /boot, /, swap, /home.

A ni tako? Sicer sem naklikal v grafični namestitvi a če se prav spomnim, so particije sda1-4 primarne, sda5 in naprej pa logične? Tole vidim sedaj v windows:

DISKPART> lis dis

Disk ###  Status         Size     Free     Dyn  Gpt
  --------  -------------  -------  -------  ---  ---
  Disk 0    Online          465 GB  3072 KB
  Disk 1    Online         7668 MB      0 B

DISKPART> sel dis 0

Disk 0 is now the selected disk.

DISKPART> lis par

Partition ###  Type              Size     Offset
  -------------  ----------------  -------  -------
  Partition 1    Primary            146 GB  1024 KB
  Partition 2    Primary            273 GB   146 GB
  Partition 0    Extended            45 GB   419 GB
  Partition 3    Logical            476 MB   419 GB
  Partition 4    Logical           7628 MB   420 GB
  Partition 5    Logical             11 GB   427 GB
  Partition 6    Logical             26 GB   439 GB

Ampak ... če pogledam windows disk management mi pa res piše pri vsaki particiji, da je primarna. Mal sem zmeden, kaj takšnega mi dosedaj še ni uspelo 8-O

@Icematxyz -- grub2 preslabo poznam, sem se po spominu ubadal z ukazi za grub in ni nič delovalo. Si bom vzel čas in pogledal :)

@Icematxyz -- grub2 preslabo poznam, sem se po spominu ubadal z ukazi za grub in ni nič delovalo. Si bom vzel čas in pogledal :)

Saj ni kaj dosti za poznat, ker se vse izvaja samodejno in kaj takšnega je proti produktivno.

Torej namestiš Windows na prvi osnovni razdelek oziroma pustiš Windows OS pri miru če je že nameščen.

Potem pride na vrsto Ubuntu, kjer ne potrebuješ ločenega /boot razdelka če ne uporabljaš na primer šifriranja. Lahko uporabiš osnovne ali razširjen razdelek z logičnimi pogoni, kjer imaš:

/
/swap
/home

In to je to. Se pravi ločen /home je pač primer dobre prakse ni pa obvezen. Ker imaš eden podatkovni nosilec bo se med namestitvijo tako Grub 2 (first stage) pravilno namestil najverjetneje na /sda. Ne rabiš se potem nič več ukvarjati z Grub 2, ker bo Grub 2 vse uredil za tebe.
««
9 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 12.04 Precise Pangolin (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1194233159 (168293) Zvezdica27
»

Ubuntu 11.10 nared (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
18435864 (26893) MrStein
»

Izšel Ubuntu 12.04 LTS (strani: 1 2 3 )

13437777 (30920) panteist
»

Ubuntu 11.04 Natty Narwhal (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Operacijski sistemi
981178491 (151138) Icematxyz
»

Izšel Linux 3.0 (strani: 1 2 )

7727191 (24424) MrStein

Več podobnih tem