» »

Nateg*** me je bankomat - problem

Nateg*** me je bankomat - problem

«
1
2

rezator ::

Pozdravljeni.

Imam sledeč problem. Sem študent in imam račun pri NLB. Lahko grem do minus 200 evrov. V ponedeljek sem hotel dvigniti denar iz bankomata v LJ, da bi plačal najemnino za stanovanje. Ko sem vtipkaval v bankomat je bilo vse normalno in ko mi bi moral bankomat izplačati denar v višini 170 e mi to ni storil ampak je napisal da je bankomat trenutno v okvari, da naj prosim grem na drugega. Oz nekaj takega. Ok sem si rekel, bom že dvignil keš.

Včeraj postopek dviga ponovim na drugem bankomatu. Dvignem 170 evrov mi izplača normalno in piše da sem v minusu 176 evrov, tako kot mora biti. Do limita imam še 24 evrov (do -200 e kar je največ kaj grem lahk v minus).

Danes sem hotel dvigniti še 10 evrov na tem bankomatu, kot sem dobil denar včeraj. Mi napiše: Stanje na vašem računu je prenizko, ne moremo izplačati. WTF gledam. Probam še enkrat. Isto. Gledam kolko imam kaj stanja, piše -345,18 evrov, razpoložljivo stanje - 145,18 evrov.

In sem žel malo prrej na NLB poslovalnico. Mi pravi ženska, da sem dvignil denar 20.6 in 21.6. Ji pravim da ne, da nisem 20.6 ker mi ni izplačal, da sem samo včeraj 21.6. Gleda čudno, nekaj tipka po računalniku in pravi če je res tako, da nisem dobil denarja. Razlagam kako je bilo in ji povem da kako bi lahko dvignil tudi včeraj, ker mi bankomat nebi smel dovoliti če bi že 20.6. dvignil 170e ker bi bil do limita samo 24 e, bi bil že 20.6 176 evrov v minusu, a limit mam 200 e. Potem je vedela kaj hočem povedati.

Zdaj mi je rekla da so dve možnosti. Napako je posredovala naprej.

1. dobim denar nazaj, napaka bankomata oz sistema al kaj jaz vem česa. Pravi da bojo preverili kaj je bilo in se bo točno videlo.
2. ne dobim denarja nazaj, saj je lahko bankomat izvrgel denar čez nekaj časa, ko mene ni bilo več tam in je nekdo lepo zaslužil 170 evrov... jaz ne dobim ničesar, moja krivda ali kako si oni to predstavlajo. samo ni moja krivda, ker bankomat ni izvrgel keša, in še včeraj ob 22.00 je pisalo da imam do limita 194 evrov, preden sem dvignil 170 e.

Kaj lahko spoh pričakujem, bom dobil nazaj ali ne?

Kam se lahko pritožim, če je spoh kaj upanja.

Kako je lahko tak sistem tako neumen, oz me razumem zakaj je še včeraj zvečer kazalo, kot da 20.6 nebi bilo nič, več kot 30 ur po dogotku 20.6. Danes zjutraj mi pa kar odštelo.
Some people feel the rain. Others just get wet.
  • spremenil: rezator ()

BALAST ::

Upam da boš z banko uredil to težavo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

sinko999 ::

Pa si kontaktiral tudi bankart oziroma upravljalca bankomata da se shranijo logi in pa posnetki od kamere?
Ni? ni ve?no !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Vikking ::

Lahko ti opišem mojo izkušnjo. Popolnoma enaka težava.

Opravljen dvig, brez da bi dobil denar, bankomat pa je izpisal da je neka težava pri dvigu. Sporočilo bankomata sem si dobro zapolnil . Po kontaktu z NLB so preverili, ter mi prijazno odvrnili, da sem verjetno prehitro odšel od bankomata. Čeprav sem jim dobesedno citiral izpis napake na bankomatu.

Sledila so klicanja ter dopisovanja z NLB. Nato sem zvedel da je zadnja opcija ta da zahtevaš da preverijo izpis logov (podoben primer je že imel nekdo, objavljeno je bilo v časopisu). Se pravi zahteva za izpis logov, ter dopis na banko Slovenije.
Po enem mesecu so mi sporočili, da so preverili loge ter da je težava z bankomatom. Bankomat so zamenjali, meni pa sporočili da mi vračajo denar samo zato, ker sem njihov komitent že dlje časa.

Če bi se pustil odpraviti že po prvi razlagi bi ostal brez denarja. Napake uradno niso priznali, so se pa ustrašili dopisa na Banko Slovenije.

Članek ki je opisoval težave, ter kaj storiti je bil od novinarke Suzana Kos (Finance). Članka ne najdem več, lahko pa probaš kontaktirat novinarko.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

MrYoda ::

Vse transakcije na bankomatih se beležijo dvakrat:
1. Na samem Bankomatu
2. V procesnem centru (Bankart)
3. Poleg tega je v Bankomatu števec posameznih bankovcev - izdanih in preostalih
4. V primeru, da se kaj zgodi na prenosnem mehanizmu oz. da se javi kakršnakoli napaka, se to zabeleži v error log

V tvojem primeru se loga ne ujemata - v bankomatu je več denarja kot je zabeleženo v logu na strani procesnega centra ter v času tvojega dviga je moral biti zabeležen error, ki se ti je izpisal na zaslonu. Zadevo je sicer treba v primeru reklamacije preverjati ročno "case-by-case" (vsaj tako je bilo še par let nazaj) in se zaradi tega razloga otepajo reklamacij kot hudič križa po sistemu "si pozabu vzet denar". Res pa je tudi, da imaš malo morje "nategovalcev", ki hočejo z uveljavljanjem reklamacije dodaten keš.

Torej, če se ti je res zgodilo omenjeno, VZTRAJAJ! pri svojem in se ne pusti odgnati. Vztrajaj pri uradnem zaznamku, oziroma uradno podani prijave napake ter zahtevaj uradni odgovor (po možnosti s strani procesnega centra - Bankart).

Napotek za vse ostale, ki se vam bo primerila napaka na bankomatu med procesom dviga - zabeleži si:
- Lokacija bankomata
- Katera Banka je lastnica
- Datum
- Točna ura in MINUTA napake (zaradi lažjega lociranja napake v logih)
- Kaj je Bankomat javil kot napako

In obilo sreče ter j*** z mladenkami na šalterju (saj niso same krive).

WarpedGone ::

Opa, a je tole kaka nova bolezen na teh mašinah?

Par dni nazaj sm šel na bankomat v zaprtem predprostoru banke z dvema mašinama. En tip je že stal tam, mal sumljivo živčen. Ko je vidu da hočm kartico not porinit pravi da raje ne - da je on ravnokar dvignil 400 EUR ampak denarja ni dobil. Mašina je ropotala, izvrgla pa ničesar. Stanje na računu je bilo "seveda" nižje. To ob 7ih zvečer, ko ni nikjer nobene žive duše več, da bi se lahk pobunil. Sosednji bankomat je delal OK.

Zgleda si bo treba sprintat navodila, kaj narest ko te nategne bankomat ...
Zbogom in hvala za vse ribe

MIHAc27 ::

Hm... par dni nazaj je tudi med mojim dvigom bankomat odpovedal. Še naslednji dan, ko sem šel mimo sem videl, da še vedno piše ista napaka na monitorju.

Morem malo spremljat, da ne bo izpihtel kak €. Že tako jih ni veliko gor.
Aja MrYoda super nasvet. Za naslednjič si go bom zapomnil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MIHAc27 ()

prox ::

Je možno da bi kakšen "pametnjakovič" šel pa potiskal kakšno stvar tja not, kjer nam bankomat da denar, da bi bankomat zablokiral?
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

kixs ::

Danes, ko imamo vsi telefone s kamercami, ne bi bilo slabo tudi narediti posnetek napake.

lp

BlaY0 ::

Ah dej ga srat, kdo bo pa to snemal. Rajši se snema kakšne bedarije, recimo kako si en pekinezer poskuša "vzeti" dobermanko.

jalovec09 ::

Ne moreš it pod -200 evrov pa, če se na glavo postaviš, tud meni se je že zgodilo, da mi ni bankomat hotel vrniti kartico, vzrok, razmagnetena kartica, ko sem menjal kartico teh težav nimam več.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden_ ::

meni se je enkrat zgodilo da sem imel na računu še 70 eur, grem tankat in praviloma bi moral imeti na računu še 40 eur. Kasneje popoldan sem želel v neki trgovini kupiti nekaj v vrednosti 35 eur in nikakor ni šlo. Ok, vrnem artikle in se počutim kot kakšen kreten in grem hitro pogledat na bankomat kaj je narobe. Stanje na računu je bilo v tistem trenutku -30 eur in to na računu kjer je _nemogoče_ iti v minus.

Kaj se je zgodilo? Preprosto se transakcije niso obračunale pravočasno in so prišle na banko z 1 tedensko zamudo, jaz pa sem prav pametno pozabil, da sem tistih 70 eur zapravil preden sem dobil plačo in ne zatem, banka pa je ta denar trgala 1 teden kasneje, zato je bilo stanje tisti dan - 30 eur namesto +40 eur.

Beležite si porabo, bo lažje=)
There are things that go bumping the night. We are the ones who bump back.

bluefish ::

Beležite si porabo, bo lažje=)
Si jo, sproti v glavi.

rezator ::

Ja pa sej to. Zakaj mi je potem pustil čez 200 evrov minusa?! Mislim saj 20.6. mi ni odtrgalo niti centa iz računa. Še včeraj 21.6 je bilo stanje na računo takšno kot bi moralo biti, pol dvigne.m 170 e in danes sem kar za 345,18 evrov v minusu. A limit 200 e minusa. In zakaj je potem trajalo to tako dolgo da mi je odtrgalo tistih 170 e od 20.6., ki jih nisem dobil spoh.

A lahk točne napotke, kaj naj naredim? Sem res zmeden in imam poleg teha sranja še polno zadev na faksu za poštimat. Hvala za dozdaj povedano. Ampak če lahko kdo pove kaj konkretno narediti. Na banki sem bil že. Kaj še zdej?
Some people feel the rain. Others just get wet.

Sims ::

Čakaš in gnjaviš banko, da potrdijo očitno napako ... Kaj bi še pa naredil? Vprašanje je, v kolikem času mora banka odgovoriti na uradni zahtevek/reklamacijo?

Runnagain ::

To se je v preteklosti zgodilo tudi meni. V takšnem primeru (napaka bankomata) je najboljše, če se takoj, ko se napaka zgodi, pokliče na telefonsko, ki je podana na bankomatu, in se sporoči, kaj se je zgodilo.
To to zreducira probleme na minimum, ima pa vsak bankomat tudi kamero, ki snema, in lahko v trenutku operater (24/7) preveri, če vse informacije držijo.

Lp, Runnagain!!

Vikking ::

rezator je izjavil:


A lahk točne napotke, kaj naj naredim? Sem res zmeden in imam poleg teha sranja še polno zadev na faksu za poštimat. Hvala za dozdaj povedano. Ampak če lahko kdo pove kaj konkretno narediti. Na banki sem bil že. Kaj še zdej?


Sem ti že napisal, edino če ti ni zadosti. Ustno in OBVEZNO PISNO obvestiš banko (priporočeno). Zahtevaj da pregledajo LOG-e. Karkoli pošlješ svoji banki, pošlji še Banki Slovenije. Naj bo na dopisu navedeno, da ta dopis prejme tudi Banka Slovenije, zato da te resno obravnavajo.

lp

rezator ::

A ma vsak bankomat NLBja drugačno telefonsko, al majo vsi enako? Ker ta na katerem se je to zgodilo mi ni najbližji.

Aja in kaj je ženska na banki napisala, oz posredovala dalje:
Stranka je želela 20.6.2011 dvigniti denar na bankomatu na Vojkova ulica, v znesku 170,00 EUR. Bankomat ji denarja ni izplačal, transakcija je bila opravljena. Prosim preverite. Lep pozdrav.

Zdi se mi da je posredovala zelo malo podatkov naprej...

Runnagain si dobil denar nazaj?
Some people feel the rain. Others just get wet.

bluefish ::

Tel. številka na samem bankomatu je koristna v trenutku napake, ne nekaj dni pozneje.

poweroff ::

Meni se je zgodilo podobno - le da je šlo za 40 EUR. Na koncu sem moral ta denar požreti.

Se mi je pa enkrat zgodilo, da sem prišel na bankomat in je bil tam denar, ki ga je nekdo pozabil dvigniti. Mislim, da 20 EUR.

Pokličem policijo, pridejo, naredimo zapisnik, in potem mi policistka reče, da je to prvi primer, da nekdo ni denarja na bankomatu pobasal, pač pa poklical njih, kar ona pomne...
sudo poweroff

jrtjtejtt ::

Meni se je (kar pomnim) 2x zgodilo, da je transakcija šla skos, se pravi, da je v prazno odvrtelo in se mi potem zahvalilo in vedno so mi avtomatsko vse zrihtali. Nikoli nisem nič klical (je vedno šlo za 10€) in na izpisku konc mesca je pisal najprej dvig in potem takoj za tem polog.

Manu ::

To se je zgodilo moji mami nekaj mesecev nazaj. Ravno tako ji je javilo neko napako. Klical sem na NLB in se z operaterko lepo zmenil kako pa kaj. Ne spomnim se več podrobnosti. Spomnim pa se, da je rekla, da počakajmo na izpisek iz banke.

Na izpisku je bil minus za znesek, ki ga bankomat ni izplačal in takoj nato za isti znesek plus.

Tako, da je na ta način bila napaka bankomata z njihove strani priznana.

Najbolje je, da imaš v mobilniku telefonsko številko svoje banke in jih v primeru napake bankomata takoj pokličeš.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

bozicek ::

Se ne tice bankomata, ampak imam obcutek da ga banke na polno serjejo ali pa "perejo" denar

Se spomnim, ko sem sel enkrat okoli dveh zjutraj na KLIK in sem imel tak plus gori, da bi v tem momentu prezivljaj svoj lepi cas na Karibih.
Zjutraj je bil normalen

In pri drugem kolegu isto (ne na isti dan)
Darila letos samo za poredne

hotlips ::

Men se je enkrat neki podobenga zgodil, par let nazaj, tako da se ne spomnem vsega 100%. Samo vem da sem se jaz več kot z banko zgovarjal z upravljalcem omrežja bankomatov oz bankart. Oni so preveril zadevo, ugotovil da je prišlo do napake in uredil v parih, če se prov spomnem.

lphl

UNIVERZUM ::

A se samo meni zdi čudno, da se v današnjih časih, ko vsi hodijo z vsaj 1 mobilnikom naokoli, ne javi napake takoj, pa naj bo to banki ali bankartu? Bankart ima tudi linijo ki deluje 24/7 preverjeno zaradi podobne izkušnje v preteklosti. S tem da sem jih sam klical v roku cca 10 minut od napake. Najprej sem klical banko (njihovo linijo 24/7) kjer sem dobil telefonsko bankarta. Naslednji dan je bilo že vse urejeno in stanje na računu pravilno. Na izpisku, ki je prišel iz banke je bil zabeležen dvig in nato takoj storno tega dviga.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

dux ::

Meni se je 1x zgodilo, da sem vstavil bančno kartico, pojavil se je črn zaslon in bankomat se je rebootal (bankomat od NLB).
Nato sem šel na internet pogledat številko za klice v takih primerih in ko sem prišel nazaj k bankomatu, sem dobil nazaj kartico, ker je ena ženska notri zrinla kartico in je obe vrglo ven.
OK, grem do drugega bankomata v bližini, 2 sta bila v vrsti pred mano. Obema dela. Dam jaz kartico notri - BAM - črn zaslon.
Nato sem počakal 45 minut na varnostnike, da sem dobil kartico nazaj.
Težava je bila v tem, da se je čudno namagnetla, vendar pa je na POS terminalih še delovala. Ko sem kartico zamnjal težav ni bilo več.
Upanje je v nasih odlocitvah

rezator ::

Ne vem niti sam zakaj nisem poklical takoj. Se mi napis na bankomatu ni zdel kritičen, da bi poklical. Mislil sem, da sem naletel na prazen bankomat oz da ni v njem dovolj denarja. Lahko bi dodali v sporočilo, pokličite telefonsko to pa to, za tehnično pomoč, da bi takšen uporabnik kot sem jaz vedel kaj storiti. Ne pa da mi pol nabijajo, da sem zamudil z prijavo... Kaj jaz vem... Sem mislil, da je to malo bolj zanesljivo vse skupaj. Ženska na banki mi je povedala, da se to dogaja dnevno. Saj sem bil že prej malo skeptičen za ta "virtualni keš" zdaj sem pa že preveč...

Da ti požre kartico ok, ampak da ti pa odbije denar in ti ga neda, to je pa višek za moje pojma, nedopustno. Kdo tukaj profitira?
Some people feel the rain. Others just get wet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rezator ()

Alamar ::

Se mi je že parkrat zgodilo, da je nekaj zaštekalo, a sem potem vedno preveril na istem ali sosednjem avtomatu takoj še enkrat (in pol še na spletni banki) in je vedno bilo iza minus transakcije plus transakcija. Recimo -150 EUR, naslednja postavka +150 EUR.
Pokličem policijo, pridejo, naredimo zapisnik, in potem mi policistka reče, da je to prvi primer, da nekdo ni denarja na bankomatu pobasal, pač pa poklical njih, kar ona pomne...
Jaz sem že 3x najdel denar na bankomatu. Vedno sem ga nesel na policijo, kjer so naredili zapisnik in popisali številke na bankovcih. Po izteku enega leta sem šel preverit, če je kdo prišel iskat. Na mojo srečo ni, tako, da mi je potem po cirka enemu mesecu policaj na dom prinesel denar (nazadnje je bilo 170 EUR).8-)

rezator ::

Še je poštenih ljudi :D
Some people feel the rain. Others just get wet.

Alamar ::

Najbolj pa boli, ko recimo vidiš, da nekdo v naglici pozabi denar na bankomatu. Seveda ga prijazno opozorim. Tip pa te tako grdo pogleda, kot da si ga mislil oropati. Seveda besede hvala tudi ne slišiš pogosto.;((

KoMar- ::

Alamar je izjavil:

Najbolj pa boli, ko recimo vidiš, da nekdo v naglici pozabi denar na bankomatu. Seveda ga prijazno opozorim. Tip pa te tako grdo pogleda, kot da si ga mislil oropati. Seveda besede hvala tudi ne slišiš pogosto.;((

Enkrat se je to že meni zgodilo (sicer za 10 €) in sem bil zelo vesel. Je pa res, da je človek živčen okrog bankomata in ne mara, da ga kdo ogovarja...

rezator ::

In pol špilajo ping pong z mano - se me kar podajajo en drugemu. Na banki so mi rekli da je to težava upraviteljev bankomata, kličem tam, pravijo da se bi moral obrniti na banko. Pravim da sm se, in pol da to morjo oni vštimat-banka, da se to dogaja, da nisem edini. Vse skupaj ne izveš čisto nič. Na banki so mi pol rekli, ko sem še klicau, da naj ne skrbim, da se bo zrihtalo, samo da bo trajalo par dni. Odvisno kdo se ti javi na banki oz koga maš na oknu. Vsak ti drugače pove. Vse skupaj mi spoh več ni jasno nič. Upam da bo kaj. Na banki mi je rekla, da morejo upravitelji bankomata prešteti denar in da će bo viška, dobim nazaj, na bankartu so mi rekli, da to stori banka.
Some people feel the rain. Others just get wet.

wanderer ::

podobno se je zgodilo tudi meni, dvignil sem 150€, ki mi jih bankomat ni izplačal. nlb mi je denar iz računa odtegnil in potem kmalu (isti dan) tudi nazaj nakazal. v izogib - bankomat se nahaja na petrolu na dolenjski cesti (lj), bojda ima kronične težave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: wanderer ()

poweroff ::

bozicek je izjavil:

Se spomnim, ko sem sel enkrat okoli dveh zjutraj na KLIK in sem imel tak plus gori, da bi v tem momentu prezivljaj svoj lepi cas na Karibih.
Zjutraj je bil normalen

In pri drugem kolegu isto (ne na isti dan)

To se je zgodilo tudi mojemu kolego, ko je NLB uvedla slavno Sigmo. S tem, da je šel on na okence in se tam skoraj prepiral z uslužbenko, da on nima toliko denarja.

Pol smo se hecali, da bi lahko denar dvignil in odpotoval na daljši dopust...

Alamar je izjavil:

Jaz sem že 3x najdel denar na bankomatu. Vedno sem ga nesel na policijo, kjer so naredili zapisnik in popisali številke na bankovcih. Po izteku enega leta sem šel preverit, če je kdo prišel iskat. Na mojo srečo ni, tako, da mi je potem po cirka enemu mesecu policaj na dom prinesel denar (nazadnje je bilo 170 EUR).8-)

Hmm, tale se mi zdi malo bosa. ČE poveš policiji točen čas kdaj si vzel denar, se da pogledat po logih kdo je dvigoval in se denar vrne.

Poleg tega te po enem letu sami obvestijo, če ne najdejo lastnika (kolikor vem). Ne vem zakaj bi sam hodil spraševat...
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

Highlag ::

Očitno policija ne ve, da je denar iz bankomata od banke? >:D
Verjetno nimajo časa, da bi se ukvarjali z vračanjem denarja.

Mislim... skoraj ena tržna niša za nekoga ki bi sodeloval s policijo in bankami ter strankami, ker se sami nočejo (ne znajo) zmenit.
Never trust a computer you can't throw out a window

amigo_no1 ::

Alamar je izjavil:

Se mi je že parkrat zgodilo, da je nekaj zaštekalo, a sem potem vedno preveril na istem ali sosednjem avtomatu takoj še enkrat (in pol še na spletni banki) in je vedno bilo iza minus transakcije plus transakcija. Recimo -150 EUR, naslednja postavka +150 EUR.
Pokličem policijo, pridejo, naredimo zapisnik, in potem mi policistka reče, da je to prvi primer, da nekdo ni denarja na bankomatu pobasal, pač pa poklical njih, kar ona pomne...
Jaz sem že 3x najdel denar na bankomatu. Vedno sem ga nesel na policijo, kjer so naredili zapisnik in popisali številke na bankovcih. Po izteku enega leta sem šel preverit, če je kdo prišel iskat. Na mojo srečo ni, tako, da mi je potem po cirka enemu mesecu policaj na dom prinesel denar (nazadnje je bilo 170 EUR).8-)

Verjetno je bil kak tujec, ki se mu ni dalo zezati s slovensko birokracijo.

Ko berem tole temo, vidim da go v 80-90% na udaru NLB bankomati ?

frudi ::

Zgleda res, kot da je to problem predvsem pri NLB. Meni se je pri NKBM to sicer tudi enkrat zgodilo, čeprav se ne spomnim več zneska. Sem stopil še isti dan do najbližje poslovalnice, razložil situacijo, dobil za izpolnit nek obrazec in brez ene pripombe ali komplikacije dobil denar nazaj v roku dveh dni.
WTF imajo pri NLB toliko za komplicirati? In zakaj bi kdo sploh še želel imeti opravka z njimi, ko se mu to enkrat zgodi?
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Go-ahead ::

Podoben problem.

Ko sem vlekel denar iz reže se mi je bankovec strgal. Druga polovica je ostala v bankomatu. Tečem na banko, pokažem delavki polovico bankovca, razložim zadevo.
Začne se izmotavat, da se mi je lahko bankovec strgal kjerkoli. Malo sva se dajala, dokler je nisem vprašal čigav denar je v bankomatu in da hočem samo moj denar. To je bilo pred leti dovolj da mi je izdala nadomestni bankovec.

denial ::

Še moja izkušnja: dvigujem denar na bankomatu in seveda pozabim pobrati denar. Ko se nekaj metrov dlje tega zavem, se vrnem do bankomata ravno v trenutku, ko mašina lepo papca izplačan denar. Stanje itak minus za dvignjen znesek. Pokličem Bankart "hot-line", objasnim zadevo in dobim denar vrnjen v nekaj dneh.

@Matthai
Vsa čast za lepo gesto.
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

floyd1 ::

Moja izkušnja: Hočem dvignit, bankomat znesek odšteje, a mi denarja ne izplača. Takoj naslednji dan kličem banko in po nekaj minutah uslužbenka pravi, da vidi, da denar ni bil izplačan in bodo napako pri mojem stanju na TRR takoj popravili. Tako da bo to, kar je povedal MrYoda zgleda kar držalo.

algo ::

Evo, meni se je zgodilo podobno. Hotel sem dvigniti denar, ob koncu postopka, ko bi mi moral denar izplačati pa je bankomat zaštekal. Kličem na center za informacije o bankomatih in mi rečejo, da je transakcija zaznana (preko klika so mi denar vzeli, sem preveril), a mi bankomat denarja ni izplačal. Grem jutri na banko, da vidim kako se bo zadeva rešila. Sm pa že zagonu par €, ker ko sm klical operaterja iz gsmja je imel ta samo navadno cifro. jebemtiš :P

norcuron ::

Meni se je isto zgodilo prejšnji mesec.

Odšteje denar, ven ne da nič, mi pa napiše:"Postopek je prekinjen zaradi zakasnitve!" in se pokaže tisti ekran, ko je bankomat zaprt in piše, da bankomat trenutno ne deluje in lahko pokličeš na bla bla bla ....

Kličem takoj na Bankart center in mi pove, da je zaznana napaka, ampak je označil bankomat, da ne bo kao ob koncu dneva storniral transakcijo in je treba dati zahtevek preko svoje banke.

Kličem na banko in dam podatke, dobro si je zapisati kodo bankomata, ki ti ga povejo na Bankartu (vsaj meni jo je). Pravi gospa na banki, da imajo možnost telefonskega zahtevka za storniranje transakcije in povrnitev sredstev na račun. Je rekla, da bo klicala in naslednji dan pogledam stanje ... vrnjen denar, uh, sem si oddahnil pa 2 dni pred dopustom je bilo, sem konkretno švical.
Great are mysteries of the mind ... or not?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: norcuron ()

Jernej88_ ::

rezator je izjavil:

In pol špilajo ping pong z mano - se me kar podajajo en drugemu. Na banki so mi rekli da je to težava upraviteljev bankomata, kličem tam, pravijo da se bi moral obrniti na banko. Pravim da sm se, in pol da to morjo oni vštimat-banka, da se to dogaja, da nisem edini. Vse skupaj ne izveš čisto nič. Na banki so mi pol rekli, ko sem še klicau, da naj ne skrbim, da se bo zrihtalo, samo da bo trajalo par dni. Odvisno kdo se ti javi na banki oz koga maš na oknu. Vsak ti drugače pove. Vse skupaj mi spoh več ni jasno nič. Upam da bo kaj. Na banki mi je rekla, da morejo upravitelji bankomata prešteti denar in da će bo viška, dobim nazaj, na bankartu so mi rekli, da to stori banka.

Če ti je bankomat odštel tistih 170 €, pomeni da je bankomat ta denar "izpljunil", ker drugače bankomat ne odšteje denarja na računu.
Tako da je najverjetnejša tista 2. možnost ki si jo omenil.

amigo_no1 je izjavil:


Verjetno je bil kak tujec, ki se mu ni dalo zezati s slovensko birokracijo.

Ko berem tole temo, vidim da go v 80-90% na udaru NLB bankomati ?

Jaz imam tudi slabo izkušnjo z bankomati Banke Koper.
No more Slovenia!

Zgodovina sprememb…

norcuron ::

Če ti bankomet odšteje denar, sploh NI NUJNO, da ga je tudi izdal (preberi moj prejšnji post), meni ga je odštel in ga ni "izpljunil".
Great are mysteries of the mind ... or not?

nuclear ::

Ok na vsak bankomat je potrebno postaviti kamero, isto kot na vsak J parkomat v Ljubljani. Sicer ni ista situacija, mogoče pa je isti programer - plačam parkirnino, mi ne vrže listeka, ker sem dal 20 centov preveč notri in zatrokira parkomat. Debilijada, dobim za plačat kazn lol lih takrat se je pelal mimo. Uboga država :) Sem se pritožil in sem zmagal.
Corsair 750D - VI Hero - i5 4670k - Corsair Dominator 32GB - 1080Ti - EVO 500GB
- Sabrent 1TB nVME - Corsair AX860i - Ducky Shine 3 Brown

joze67 ::

Seveda se je prav takrat pelal mimo, ko pa so dobili opozorilo, da je s parkomatom nekaj narobe in je šel preveriti dejansko stanje :)

rezator ::

Ja jaz sem pozabil malo na to temo, sem dobil denar nazaj, se pozabil napisat. Vendar 2 evra premalo, nevem zakaj. Stroški za rešitev problema al kaj. Je pa trajalo kakih 10-14 dni. Tako da se ne bat, ker če denarja bankomat ni vrgel boš dobil denar. Samo meni je rekla, da lahko bankomat vrže denar po 5 minutah, kar je javil napako. Da je pa takšna mašina, kot bankomat, tako neumna, da bi po 5 minutah kaj javi okvaro vrgel denar to pa tudi žalostno in bi po mojem moralo iti v stroške lastnika bankomata, ne pa nas obogih ljudi. Neko odgovornost naj pa nosijo tudi oni.
Some people feel the rain. Others just get wet.

OK.d ::

kateri winsi so gor še 95?
LPOK.d

Silck ::

Mislim da še OS2.

Lp

ender ::

NT4 ali XP, odvisno od starosti. OS/2 je že praktično izginil.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bankomat limit

Oddelek: Loža
4918107 (5475) Luk as
»

Pohekani bankomati na štajerskem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6616779 (11842) solatko
»

Pozabljen denar v reži bankomata - kaj storiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14229150 (23401) fosil
»

Razpadel sistem bankomatov in POS terminalov

Oddelek: Loža
292772 (1588) sverde21
»

Dvig gotovine bo za komitente NLB po novem stal 80 SIT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10511022 (8751) CaqKa

Več podobnih tem