» »

Dvig gotovine bo za komitente NLB po novem stal 80 SIT

Dvig gotovine bo za komitente NLB po novem stal 80 SIT

«
1
2 3

aljazh ::

NLB bo zaračunaval 80 tolarjev provizije pri dvigu gotovine na bankomatih, ki niso v njegovi lasti, in sicer le svojim komitentom.

NLB-ju bo sledila Banka Koper

Več težav pa bi utegnili imeti komitenti manjših bank, saj bodo nekatere sledile odločitvi NLB-ja. Provizijo enako kot NLB za zdaj uvaja le še Banka Koper. Na Hypo banki so dejali, da o nadomestilu za zdaj ne razmišljajo in upajo, da bo to njihova prednost, ki bo prepričala ljudi, da postanejo njihovi komitenti. Prav tako za zdaj ne bodo sledili odločitvi NLB-ja v SKB-ju in v Gorenjski banki.


Vir: rtvslo.si

flipflop ::

Še dobro da sem se spravil stran od bedne Banke Celje.

Tody ::

In kako bomo vedeli kateri so njihovi bankomati ? In ali so prfuknjeni ? Greedy capitalists...

Daedalus ::

Malo bom počakal...pa če ni v ozadju kartelni dogovor, grem k drugi banki.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Utk ::

To se da enostavno rešit, z dobrimi živci...čim več folka prepričaš, da neha uporabljat bankomate in začne (spet) delat gužvo po bankah, čez en mesec bi blo spet zastonj:)
Ta NLB je pa res čudna...par let so namerno čim bolj komplicirali, če si šel kaj dvignit ali kaj drugega na banko je trajalo vsaj 10 minut tudi če si bil sam not, samo zato da bi ljudje čim več uporabljali bankomate, zdaj bojo pa začeli zaračunavat to. Vzdrževanje bankomate je pa sigurno dosti dosti cenejše kot met enega zaposlenega na okencu.
Dobro, da sem na SKB:)

kopernik ::

Problem bo, če bodo začele tudi druge banke zaračunavati, ker je precej bankomatov v lasti NLB. Potem bodo komitenti NLB v prednosti, saj bodo lažje našli bankomat svoje banke kot komitenti kakšne Hypo banke.

delfinus ::

Vprasanje, ki se tu postavlja kaj pomeni potem dvig komitenta NLB na bankomatu skupine NLB (Banka Domžale, Koroška banka, Banka Zasavje, Banka Celje) ali obratno? Tudi 80 SIT?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Primoz78 ::

Na zalost si NLB nasti najvec bankomato ce se ne motim...tko da smo ga komitenti drugih bank mal naj****...sicer pa je zaracunavanje ob dvigu na bankomatih v drugih drzavah prisotno ze kar nekaj casa...vsaj v IT vem da majo tko...in to nekateri celo na bankomatih svoje banke :\

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

M-man ::

Na okencu ti bodo še več zaračunali. Pa saj to je čisto prav, da se pojavlja praksa, ki se v tujini izvaja že nekaj let. Logično je, da banke želijo zmanjšati stroške in prisiliti uporabnike, da končno začnejo uporabljati kartice in internetne storitve. Internetno povezavo ima že skoraj vsaka družina, bančno kartico pa praktično vsak otrok. Uporaba POS terminalov je cenejša tudi za trgovine, saj lahko v skladu z razširjenostjo plačevanja s karticami manjšajo količino gotovine v blagajnah.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

aljazh ::

Eden izmed zaključkov je torej lahko tudi ta, da anonimno nakupovanje na ta način postaja plačljiva "dobrina". Če želiš nakupovati anonimno (z gotovino), te namreč doleti plačilo provizije ob dvigu gotovine na bankomatu.

Ali neanonimnost tako postaja "naravno stanje", anonimnost pa bo na voljo le kot plačljiva opcija?

Edit: typo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aljazh ()

zee ::

po pisanju Financ bodo zaračunavanje uvedle vse banke. še povezava.

moje mnenje: nepotrebno in še en dokaz več, kako so naše banke pohlepne. ker bodo vse banke to uvedle, gre očitno za kartelni dogovor. kje je zdaj Urad za varstvo potrošnikov in vse ostale (ne)potrebne državne inštance, vas prašam?!

posebej me boli, da bo zaračunavala Banka Koper, ki je zadnjih nekaj let v samem vrhu po ustvarjenem dobičku.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Spock83 ::

Brez skrbi. Vse banke bodo to naredile. Sem sem pogovarjal z eno poslovodkinjo pri banki SKB.

Utk ::

Prav, bom pa hodu na banko dvigovat vse kar dobim naenkrat, kot so delali v starih časih...sej nimam milijonov gor:) Kolk pa zaračunajo če na banki dvigneš?
Pa sem mislil, da ima človek že po kakšni ustavi pravico prit do svojega denarja, do svoje plače, brezplačno. Lahko da ne kadarkoli in kjerkoli, ampak če prideš 15. po svojo plačo, kako ti lahko kdo kaj zaračuna. Bi morali na roke izplačevat ali kaj.

Primoz78 ::

Uporaba POS terminalov je cenejša tudi za trgovine, saj lahko v skladu z razširjenostjo plačevanja s karticami manjšajo količino gotovine v blagajnah.


A mislis resno?!...kar jaz vem je to drazje, ker jim banka zaracunava provizijo za vsako transakcijo!...pej poskusit v Noc in dan stacuno ce ti bodo sprejeli placilo preko POS terminala pri nakupu pod 1.000 SIT...:\

Pa poskusi it v stacuno v City parku...sportna stacuna takoj zraven Spara...ko majo kaka znizanja za gotovino...ce bos hotu kaj kupit po znizani ceni bos moral sibat na bankomat, ce ne bos mel gotovine s sabo...POS terminal ni gotovinsko placilo ampak placilo preko debetne/placilne kartice...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

Daedalus ::

To je kartelni dogovor. Bomo pisali na Urad za varstvo potrošnikov. Več ko nas bo...večja je možnost, da se kaj pogrunta.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

M-man ::

Tukaj mislim na gotovinske kartice (Maestro) ne kreditne (Activa, Master...). Pri kreditnih je možno, da ti je ne bodo vzeli, ampak uporaba Maestra je pa sploh za večje trgovske verige ugodnejša od gotovine.

Pa to ni noben kartelni dogovor. To je bilo samo še vprašanje časa in edina logična stvar. Provizije bi morale biti še višje, lahko pa bi recimo določili kolikšen znesek lahko dvigneš brezplačno. Ne vidim prav nobenega razloga zakaj je potrebno imeti gotovino. Plačaš s kartico in to je to. Če se bodo ljudje končno navadili, jim vsaj ne bo potrebno nositi polnih denarnic kovancev, ko bomo prešli na evro. Gotovino tako ali tako potrebuješ zgolj pri nakupu na tržnici ali pri nabavi rabljenih stvari, za vse ostalo imaš gotovinsko kartico.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Fizikalko ::

Dreka peka. Kaj pa kafiči in restavracije? Ravno včeraj nisem mogel plačat hrane z BA kartico in sem nato moral laufat na bankomat...

AndrejS ::

Kaj pa gostilne... le kako me bodo gledali,ko bom hotel coffe plačat z kartico

_Tom_ ::

M-man: Tu se pa pošteno motiš. Provizija, ki jo trgovec plačuje pri prometu preko debetnih kartic je okoli 3% !!. In plačilo z debetno kartico se, ne glede na to, da ti banka denar takoj pobere, ne upošteva kot plačilo z gotovino.

Tear_DR0P ::

To je kartelni dogovor

to ni kartelni dogovor. banke druga drugi zaračunavajo preknjiževanje denarja in to se bo sedaj zaračunalo komitentom
bedna mi je bla sam utemeljitev s strani banke celje, kjer so trdili da jih vzdrževanje in varovanje bankomatov drago stane - koji kurac so pol dal bankomate, če so tko dragi, nej rajš pustijo delo delavcem - me zanima kje je v tem primeru thomas, ki govori kako so avtomati pocen - sej ne da bankomat ni cenejši in natančnejši od neke "administratorke", sam lastnik bankomata hoče met isto če ne več denarja
je pa res, da če mi banka zaračuna za dvig denarja je to nepošteno, ker jaz nisem izbral, da naj podjetje meni denar nakaže na banko ampak se bil k temu prisiljen
to da je uporaba kreditnih kartic edin normaln način plačevanja je pa navaden bull - edin normaln način plačevanja je s čipom vsajenim pod kožo, plastika za kartice je predraga
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

M-man ::

Glede na datume v razpredelnicah ne najnovejši članek ampak vseeno. Po tem članku provizija za Maestro znaša 2%, podjetja pa plačujejo še mesečno najemnino. Pri kreditnih karticah se nakazilo denarja opravlja dva do trikrat mesečno, pri debetnih pa po dveh dneh. Meni tudi enkrat še niso zavrnili plačila s kartico – tudi, ko je bilo zaradi zaprtja trgovine nujno plačevanje z gotovino. Tudi v vseh računalniških trgovinah sem vedno dobil gotovinski popust pri plačilu z BA kartico. Tako da iz vidika uporabnikov ne vidim prav nobenega problema.

Je pa tistih par procentov provizije zgolj okvirna tarifa, ker recimo Mercator ima precej nižjo. Zato pravim, da se to še posebej izplača večjim trgovcem, ker je to ceneje kot pa stalno reguliranje in razporejanje velikih količin gotovine med prodajalnami.

V barih in restavracije lahko čisto enako plačaš s kartico, seveda če imajo terminal. Alternativa je tudi Moneta, kjer te še celo kreditirajo.:D
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Tody ::

Kera budalaština... itak je bolje da dobiš takoj keš ga zakleneš v blagajno kot pa da more it še skoz banko in ga ubistvu dobiš šele naslednji dan... Ja banke bi rade vse speljale na kartice in internet ker tam že zdaj itak računajo da se kar kadi...

MEDENA ::

Ma navadite se dvigovat keš pa mir :)

madmitch ::

Ma navadite se dvigovat keš pa mir :)

A na bankomatih? >:D

Za 80 SIT zahtevam, da so vsi njihovi bankomati VEDNO polni in delujoči. Poleg tega zahtevam varnost (ki je sedaj ne garantirajo), nikakršnih dvojnih knižb (pomotoma)...

Če bodo vse to zagotovili, naj jim bo. Drugače pa na barikade
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

MEDENA ::

Na šalterju banke a so tudi to pričeli zaračunavati ?

hominis ::

ma jst ne vem kaj je s tem prfuknjenim NLB-jem, ce bi se dalo enostavno zamenjat banko bi to naredu ze kdaj. sam ukinjat vse trajnike, kartice, ...

uglavnem na mesec placam 470 sit za vodenje racuna, placevanje poloznic preko klika so podrazili na 60 sit, celo trajnike ki so bili prej zastonj zaracunavajo po 35 sit, zdej me bojo ocolali se pri vsakem dvigu gotovine ??!!!

Jaz si tistih 470 sit za vodenje racuna predstavljam kot storsek ki pokrije vse moje kolovratenje, ne pa da morm se vsako stvar doplacat. No sej zaradi teh provizij ne bom bolj reven, ampak vseeno prihajam do spoznanja da bo treba pocasi banko zamenjat ;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hominis ()

M-man ::

>>>Kera budalaština... itak je bolje da dobiš takoj keš ga zakleneš v blagajno kot pa da more it še skoz banko in ga ubistvu dobiš šele naslednji dan...

Če ti v trgovini plačajo na roko ga moraš tako ali tako sam nesti na banko. Koliko računov pa podjetja poravnajo z gotovino. Elektrika, telefon, naročila – vse gre preko nakazil. V vsakem primeru se mora trgovec sam sprehoditi do banke ali pa za to plačati kurirjem, ki prenašajo denar. Potem pa so tu še razne zadrege, ko ni drobiža in kako izračunati koliko gotovina potrebujemo v blagajni – zato pa ima Mercator Piko, ki omogoča plačevanje (seveda poleg tega da lažje sledi kaj kdo kupuje).
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

krho ::

Zaračunavale bodo vse banke. Vsaj tako so rekli prejle pri poročilih. Tudi jaz sem nenja, da naj bgre to iz tistega denarja, ki ga že sedaj plačujem za vodenje računa.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

STASI ::

Tole je bilo pred nekaj minutami na 24ur:
Komitenti NLB mesečeno storimo okoli 700000 dvigov na bankomatih drugih bank, torej bo naneslo NLB tole 56 milijonov SIT.

So rekli da je to praksa drugih bank v tujini, jest osebno teh provizij na ABN-AMRO nisem imel.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

BigWhale ::

Ja jokejte, pa zahtevajte se kako drugo stvar... ;)

Saj so njihovi avtomati, zivimo pa v kapitalizmu.

O ti grde, grde banke! ;)

Tear_DR0P ::

jest osebno teh provizij na ABN-AMRO nisem imel

eh ti ko si bil na neki levi banki:D
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

suse80 ::

Pošta slovenije že nekaj časa zaračunava lepo provizijo, če položnice pri njih plačaš z bankomat kartico in ne s suhim cashom...
Očitno je to delujoča praksa, banke iščejo notranje rezerve, najdejo pa jih zunaj-pri potrošnikih...
In kdor verjame, da bodo trgovci na svoje stroške uvedli dvojno označevanje cen, se moti...

Resnično bi bilo najbolje kak mesec nič dvigovati in delati gnečo na okencih... Pa kaj, ko banke npr. ob sobotah sploh več ne delajo, v manjših krajih, drugod pa samo nekaj ur dneva...

Uvedimo blagovno menjavo!
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

Poldi112 ::

>In kdor verjame, da bodo trgovci na svoje stroške uvedli dvojno označevanje cen, se moti...

In na čigave stroške naj bi jih uvedli? Trgovec ti da ceno ki se mu najbolj splača. In samo zaradi dvojnega označevanja se pac ta politika ne bo spremenila.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

madmitch ::

STASI, tudi druge holandske banke tega ne zaračunavajo, za razliko od italianskih, španskih in seveda švicarskih. To je kar redna praksa v tujini, je pa tudi odgovornost bank zato večja. Meni se je pri banki v angliji dogodilo, da se je transakcija na bankomatu knjižila dvakrat (kar je pri bankartu, ki upravlja z bankomati v SLO, sumljivo pogosto), ko sem javil na banko je bila stvar že urejena, medtem ko na NLB lahko traja tudi več dni ali še dlje, če ne javiš, s tem, da če zaradi tega zaideš v limit, to tudi zaračunajo. Aja, angleži zaračunavajo provizijo.

In na čigave stroške naj bi jih uvedli? Trgovec ti da ceno ki se mu najbolj splača.

In splačalo se mu bo ceno za strošek dvojnega označevanja dvigniti. Torej, kdo bo to plačal?
Sicer pa, kje je tu sploh tako velik strošek? Pri dolžini papirja za račun in ceno?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

mn ::

>>Potem pa so tu še razne zadrege, ko ni drobiža in kako izračunati koliko gotovina potrebujemo v blagajni –
>>zato pa ima Mercator Piko, ki omogoča plačevanje (seveda poleg tega da lažje sledi kaj kdo kupuje).

Obstaja vec vrst Pika kartic. Modra pika (http://www.mercator.si/podjetje/Default... ima skoraj enake popuste in ugodnosti kot zelena (http://www.mercator.si/podjetje/Default..., ki je placilna vendar pa je modra namenjena zgolj placevanju z gotovino. Modre ne mores uporabiti s placilnimi karticami. Torej tvoja teza ocitno ne drzi vode.

Vendar pa menim da tole ni problem za komitente vecjih bank, ki imajo dovolj veliko mrezo bankomatov. Vsaj zame ne bo dodatnih stroskov ker opravim veliko vecino dvigov na bankomatih moje banke. Je pa to problem za komitente manjsih bank, ki pa bodo obsojeni na en bankomat na vecje mesto ali pa placilo provizije.

>>Pošta slovenije že nekaj časa zaračunava lepo provizijo, če položnice pri njih plačaš z bankomat kartico in ne s suhim cashom...
Tukaj pa je druga varka. Oni dejansko naredijo najprej dvig gotovine (storitev POS gotovina) ter s to gotovino placajo poloznico. Vem da je razlika le tehnicne narave ampak vseeno. Je pa v tem primeru provizija precej visja.

STASI ::

"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

M-man ::

Piko sem omenil zgolj kot dokaz da tudi Mercator spodbuja plačevanje s karticami, ki so bile v začetku namenjene zgolj za sledenje prodaje in seveda dodeljevanje popustov.

Zaenkrat tako ali tako ne bodo zaračunavali provizije lastnim komitentom, ampak počasi lahko pričakujemo tudi to. Takrat bo šele panika med upokojenci in ostalimi, ki ponoči vstajate in cele noči preštevate svoj denar.>:D
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M-man ()

mn ::

>> Piko sem omenil zgolj kot dokaz da tudi Mercator spodbuja plačevanje s karticami,

In jaz sem ti odgovoril da Mercator definitivno NE spodbuja placevanja s karticami s Piko. Ce bi spodbujal potem mi nebi prijazna zenska za blagajno opominjala, da ce zelim uporabiti Piko da MORAM placati z gotovino. Modra Pika NI placilna kartica - z njo ne mores kupiti nicesar. Lahko pa placas z ostalima dvema Pikama.

>> Sicer pa, kje je tu sploh tako velik strošek? Pri dolžini papirja za račun in ceno?
Dodatni strosek pri dvojnem oznacevanju bo verjetno predvsem zaradi potrebnih nadgradenj informacijskih sistemov.


>> Zaenkrat tako ali tako ne bodo zaračunavali provizije lastnim komitentom, ampak počasi lahko pričakujemo tudi to.
>> Takrat bo šele panika med upokojenci in ostalimi, ki ponoči vstajate in cele noči preštevate svoj denar
Kar se mene tice bo zaracunavanje provizije lastnim komitentom (torej meni) pomenilo predvsem to, da bom imel v denarnici vec denarja ker bom redkeje dvigoval denar kot sedaj. Kar se pa tice placevanja samo s karticami pa je stvar grozno neprakticna za manjse vsote. Nic ni bolj neprijenega kot pa da stojis prvi v dolgi vrsti z artiklom za 1000 sit in cakas z blagajnicarko na to, da se transakcija izvede. Potem pride time-out in lahko znova cakas ce bo sedaj mogoce avtorizacija uspela - vrsta za tabo te pa ubija z ocmi. Sorry ampak dokler njihov informacijski sistem ne bo deloval kot mora je placevanje s kartico dostikrat precej bolj neudobno kot placevanje z gotovino.

borchi ::

Vzdrževanje bankomate je pa sigurno dosti dosti cenejše kot met enega zaposlenega na okencu.

pravijo, da je cena bankomata preden ga vzameš iz polivinila 8.000.000 sit. filanje 250.000 sit mesečno. in ker ga tut ne moreš postavit zraven vsakega kandelabra...

naše banke so pa pravzaprav še prad par leti bile zelo čudne. imele so (pre)veliko "obrestnih" prihodkov. boljše je, da se računajo storitve kot pa da banke preko obrestnih marž izkrivljajo ceno denarja na trgu. ane?
l'jga

Utk ::

Če stane filanje enega bankomata 250 jurjev na mesec so pa res neumni...ni čudno, da bojo pol začeli pobirat po 80 sit, čeprav bi lahko prej filanje zoptimizirali:) Še zmeraj je zaposleni dražji, pa tudi ga ne moreš postavit kamorkoli, rabi prostor...v kakšnih manjših krajih kjer so že ukinli banke pa sploh.

Saladin ::

V Nemčiji je ta sistem že dolgo (ampak mislim, da je provizija precej nižja)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Ziga Dolhar ::

"Filanje bankomata" izgleda tako, da pride nek mojster v spremstvu oboroženega varnostnika, odpre napravo in zamenja neke "kasete". Nekje 15 minut dela na stroj.
https://dolhar.si/

borchi ::

se popolnoma strinjam. 250.000 sit se men zdi nenormalna cifra. ampak kolega, ki je stresal te številke pravi, da je veliko "nerentabilnih" bankomatov. da se pokrijejo z 250 transakvcijami na dan. sem najprej mislu, da se šali, ko je reku, da to ni tako malo transakcij.
l'jga

borchi ::

Nekje 15 minut dela na stroj.

no, sam če pa rečem, da v bistvu gre za oskrbovanje bankomata, pol pa priznaš, da v 15 minutah ne pošlihtaš ravno celotne inventure bankomata, poleg tega na bankomatih folk tudi plačuje položnice, polaga gotovino... vse to potem "obdelata" najmanj dve gospe (da jima lahko rečejo komisija) nekje v kleti banke, pripravita zapisnike ...
l'jga

Poldi112 ::

>>In na čigave stroške naj bi jih uvedli? Trgovec ti da ceno ki se mu najbolj splača.

>In splačalo se mu bo ceno za strošek dvojnega označevanja dvigniti. Torej, kdo bo to plačal?
Sicer pa, kje je tu sploh tako velik strošek? Pri dolžini papirja za račun in ceno?

Ne razumeš ti ravno najbolj, ane. Cena v trgovini ni odraz stroškov v trgovini, ampak ocene kaj bo na koncu prineslo maksimalni profit. Po tvoji logiki bi pač ceno 10x povišali in imeli 10x več prihodkov. Ampak to ne gre. Ne rečem da dvojno označevanje ne bo vplivalo na ceno, 100% pa ne bodo samo kupci tisti, ki bodo te stroške nosili. V veliki meri (če ne celo v polni) bodo to trgovci. Morebitno višanje cen zaradi dvojnega označevanja bo prej izgovor kot kot realnost, ker bo potrošnik to relativno lahko sprejel.

Strošek je pa na več nivojih. Če moraš dve ceni natisniti na izdelek to stane. Če moraš kupiti orodje ki ti to omogoča to stane. Če moraš kasneje tudi v knjigah to voditi z obema cenama to sploh stane. Ne vem natančno kaj vse je potrebno, ampak ti kot potrošnik ne moreš dati neke realne ocene koliko bo to trgovca stalo. Lahko pa bereš ocene stroškov in se zamisliš.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

metalc ::

Vprasanje, ki se tu postavlja kaj pomeni potem dvig komitenta NLB na bankomatu skupine NLB (Banka Domžale, Koroška banka, Banka Zasavje, Banka Celje) ali obratno? Tudi 80 SIT?


Po mojem ja. Pred nedavnim sem nekaj hotel kupiti v Domžalah. Trgovec je nekaj jamral o "oderuških provizijah" za POS in hotel gotovino. OK, blizu je bila banka z logom NLB in kot komitent te banke grem tja, da bi dvignil. Ama jok, ženska za šalterjem me poduči, da tisto kljub istemu emblemu ni NLB ampak Banka Domžale in da bi mi za dvig zaračunala kaj pa vem koliko % še za provizijo. Hkrati mi je svetovala bankomat pred banko, ki je bil takrat še "zastonj". K sreči se nas je našlo nekaj, da smo z dnevnimi limiti zbrali ustrezno vsoto. Ob tem sem mimogrede spoznal, da ima (je imela) Abanka (eden je bil njen komitent) sramotno nizek dnevni limit 30.000 SIT, bankomatov pa najbrž bolj malo, tako da bodo ti šele naj****.

Modri dirkač ::

Pošta slovenije že nekaj časa zaračunava lepo provizijo, če položnice pri njih plačaš z bankomat kartico in ne s suhim cashom...


@ suse80


Ne zaračuna pošta ampak banka tistih 400 SIT provizije.
Everybody lies!

krneki0001 ::

Tko so se zmenile vse banke med seboj, samo na nlb so pripravili programje že pred ostalimi. Podprla pa je to banka slovenije in bankart(ki pa upravlja z bankomati in od katerega imajo banke bankomate v najemu in mu tudi plačujejo za vsako transakcijo na bankomatu).

kixs ::

Lepota bancniskega sistema :\

Najbolj zanimivo je, da banka "prakticno" nima svojega kapitala. Celoten kapital dobi od svojim komintentov, torej vseh nas, ki dobivamo dohodke mesecno na "njihove" racune. Ta kapital (denar) potem banka naprej posoja in obraca za nesramne obresti... seveda tudi nam, ko zelimo povecan limit ali kaksen kredit. Nas lasten denar nam ponuja po nevemkoliksnih obrestih 8-O

Recimo, da je bil vcasih res problem vodit vse to... danes se vse placuje elektronsko... ves denar imamo samo se v stevilkah... banke imajo svoje racunske centre, ki vse transakcije opravljajo avtomaticno, a nam vseeno vsako transakcijo drago zaracunajo! ;((

Seveda je bil samo cas, da pride do provizij pri bancnih avtomatih, saj smo postali odvisni od njih. Medtem se skoraj ves cas manjsa st. zaposlenih za okenci... seveda, kaj je ceneje?!

Tukaj pac ne smemo pozabiti, da banka kot vsaka druga firma gleda samo za cimvecjim profitom in posledicno zmanjsanju stroskov.

Verjetno ni dalec, ko si bodo se kaj zmislili :O

PS:
A je danes sploh mozno dobiti placo na roko? Mislim, da to celo zakonsko ne gre?!

krneki0001 ::

Banka ima svojega kapitala ogromno, če pomisliš da 75% ljudi v sloveniji dobiva plačo na svoj transakcijski račun in ne pokrije limita, kar pomeni, da so v bistvu trije od štirih ljudi še vedno dolžni banki nekaj denarja, ki jim ga je posodila. Ne pametuj, če ne poznaš ozadja. Ko bodo ljudje pokrili svoje limite in ne bodo jemali kreditov bo to čist drugače, dokler pa tega ni pa banka živi od tistih ki vsake pol leta podaljšajo limit na transakcijskem računu in od obresti ki jih vsak mesec plačuje tak človek.

Tko da si preveč nahitro dal izjavo, da banka živi od tvojih žuljev.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predplačniška visa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15038152 (16308) sbawe64
»

2,2 € za menjavo PIN kode (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6415412 (5366) crniangeo
»

Izbira banke (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19452093 (28828) MrStein
»

Dvig denarja na bakomatih v tujini

Oddelek: Loža
4024704 (18194) fosil
»

Banke dražijo storitve! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14413143 (9626) dimko

Več podobnih tem