» »

Nateg*** me je bankomat - problem

Nateg*** me je bankomat - problem

1
2
»

Manu ::

Verjetno je problem samo z bankomati NLB? Glede na zgornje primere je ta problem samo pri NLB.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

mojsterleo ::

Zanimiva tema.

Tudi meni se je namreč mislim da, prejšnji mesec zgodilo, da sem hotel dvigniti 20 eur z avtomata NLB (v Šiški-Lj. pri Šparu). Avtomat nekaj melje, nato pa mi namesto denarja izvrže sporočilo, da denarja ni mogoče izplačati. Jaz ves iz sebe WTF in grem gledat in zgleda vse OK.

No potem pa naslednji mesec gledam spiske in gor piše: Dvig 20 eur, pol pa zraven Polog 20 eur. Torej očitno je avtomat upošteval dvig, vendar ker mi ni mogel nič izplačat, mi je 20 eur pripisal nazaj na račun.

Očitno sem imel srečo ... zraven tega opažam zadnje čase veliko defektnih avtomatov. Kam gre ves denar, ki ga banke naštancajo od provizij za dvig?

PS: Jaz bi seveda vztrajal, da se denar povrne, z obrestmi vred (banka ti bo namreč za negativno prekoračitev zaračunavala mastne obresti). Banki nisi dolžan dajati daril.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Verjetno imajo tanovi avtomati kakšne senzorje če je denar dejansko šel skozi režo. Podobno kot imajo sedaj futr avtomati. Če se npr spirala zavrti ampak se futr zatakne, ti avtomat takoj vrne denar, ker zazna, da v predal spodaj ni nič padlo. Enako se da naredit pri bankomatih. Sicer na znesek točno verjetno ne morejo pregledovat, se pa da na dejansko izdajo denarja (za primere kadar ne izplača ničesar sploh).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Apple ::

Ne gre za noben nateg... Za take primere obstajajo reklamacije in služba, ki to rešuje... Vsak BA beleži "viške" in morebitne "manjke", tako da se vse "vidi" :)

Če bo reklamacija upravičena, boš dobil denar nazaj z datumom transakcije za nazaj... Tako se ti bodo obresti ponovno preračunale...
LP, Apple

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Apple ()

kogledom ::

Meni se je podobno zgodilo na bankomatu SKB poslovalnice v MB. Denarja ni bilo ven, samo javil je napako. Takoj zatem grem na okence, kjer mi potrdi, da je stanje na računu primerno zmanjšano, vendar me hkrati takoj pomiri, da bankomati vodijo tudi ali se je reža za denar dejansko odprla ali ne. Potem mi je enak znesek še enkrat dvignila z računa in rekla naj jutri takoj zjutraj pokličem na banko, če tekom današnjega dne ne bo stanje popravljeno. Stanje sem preveril še isti dan; pol ure zatem doma preverim in je bilo že popravljeno, brez - in + transakcije, samo dvig na okencu je bil zabeležen.

P3Hi ::

Ah jaz pa pravim, da je to normalno:) hec

Kar se dogaja tukaj in, če je res pa NI VEČ!
http://forumi.siol.net/showthread.php?t...
Res škoda, da avtor ni problema objavil na slotechu..

Kaj mislite nas goljufajo banke ali hekerji sami packajo po bazi in spreminjajo loge (kar je pomoje neizvedljivo)...

Zanimiv problem preberite.

lp

RockyS ::

Sem nehal brat pri
Bojazen, da bi prestregli PIN med vnosom v tipkovnico s spremljanjem komunikacije, pa je odveč - tipkovnice (v zelo veliki večini) so EMV in PCI compliant, zato je to že v sami osnovi interno kriptirano tudi med vnosom, pa tudi odpiranje bankomata ni trivialno. Se pa tudi nameščajo plastike, ki malce zaščitijo tipkovnico pred radovednimi očmi (tako kot na POS terminalih, plastika okoli tipkovnice).


BS. Ko zločinec vidi to plastiko se mu zaiskri v očeh, in seveda takoj namesti kamero.

18zimoni ::

Sam sem na bankomatu koprske banke pozabil denar v reži bankomata.Če denarja ne vzameš ga bankomat po nekaj sekundah požre nazaj.V roku tri dni sem imel denar vrnjen na račun.

mikic007 ::

Ja, novi so taki, stari pa niso bili. Enkrat sem cakal vsaj 5 min, da je prisla zenska nazaj in se denarja nisem dotaknil, pa je kar stal tam, enkrat drugic pa sem zasluzil 10€, ko sem naletel sredi noci na bankomat z denarjem. Je moral biti ze nekaj casa tam, saj dalec naokoli ni bilo zive duse. Policije v tem primeru seveda nisem klical :-).

Je pa zdaj bolje, ko ti v trenutku belezijo transakcije na POS, prej je trajalo kak teden in vmes si ze pozabil koliko si zapravil v stacuni. Tako so mi enkrat za cel teden zamrznili racun zaradi -8€ nedovoljenega stanja. Preden sem ugotovil, sem si nakazal ze kakih 500€ gor, ker sem mislil, da pac ni denarja ...

Najjaca z racunom je bila, ko se mi je na njem pojavilo vec kot miljon tolarjev, kar sok. In obzalovanje obenem, ko ves, da bo hitro izginilo :)

RockyS ::

Miljon tolarjev res ni neka bajna vsota, ampak dvigneš dol in hodiš okrog z napisom na majici "kasnejših reklamacij ne upoštevam" :)

Mesar ::

Zato pa je najbolje,da keš dviguješ na banki osebno, pa še tam moreš štet da te na nategnejo. Na bankomatih pa je hudič ker če ne čakaš dovolj dolgo ti zabriše denar ven unemu za tabo. S tem, da največja finta pa je itak, da ne veš kdaj bo keš ven prileto. Meni je tudi blo vedno najbolj neprijetno ko sem mogo čakat po 20 minut, da mi je izbrizgal denar.

xerror ::

Jaz sem imel isti problem na NLB bankomatu in sem se obrnil na sovjo banko za pomoč, so mi dali neke obrazce in sem tisto izpolnil in so oni poslali naprej in sem čez čas dobil denar nakazan na svoj račun. Sem pa pri banki Koper drugače.

Mesar ::

Ja lahka zahtevaš te obrazece pa če je bla njihova napaka dobiš keš nazaj.

Relanium ::

POMOČ

Predvčerešnjim iskal delujoč bankomat v tujini (Portugalska), ampak je vsak napisal: operation failed, try again later...,
vrnilo kartico in je to to.

Pridem domov pa šok, vsaka dvig ki sem ga poskusil se je beležil in mi na izpisku na Kliku (Banka Celje) vzelo denar.
Sedaj pa panika!!!!
Pritožbo na kliku sem dal, jutri letim direkt na banko.

Je imel kdo že podoben primer?

fosil ::

Verjetno gre samo za rezervacijo sredstev.
Tako je!

Relanium ::

Gre za rezervacijo ja.
No dobra novica, da je en dvig že bil storniran (zadržana sredstva vrnjena),
na ostale se še čaka kaj bojo banke lastnice bankomatov storile.
Upam da nebo nekih problemov, ampak me je res dvignilo, in če ne bo urejeno me bo še bolj!

Invictus ::

te rezervacije so večni problem. Na računu nimaš denarja, ne moreš kaj plačati, na internetni banki pa vidiš dovolj veliko stanje.

Se mi je dostikrat že zgodilo z VISO, pa sem tud pizdil po bankah zakaj ne naredijo povezave z Bankartom glede rezervacij.

Ampak psi lajajo, karavana gre pa dalje ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bankomat limit

Oddelek: Loža
4918262 (5630) Luk as
»

Pohekani bankomati na štajerskem (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6616889 (11952) solatko
»

Pozabljen denar v reži bankomata - kaj storiti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14229258 (23509) fosil
»

Razpadel sistem bankomatov in POS terminalov

Oddelek: Loža
292780 (1596) sverde21
»

Dvig gotovine bo za komitente NLB po novem stal 80 SIT (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10511126 (8855) CaqKa

Več podobnih tem