Forum » Loža » Plin vs. steklokeramika vs. indukcija,...
Plin vs. steklokeramika vs. indukcija,...
oracle ::
Steklokeramična in plin imata oba svoje prednosti in slabosti, bi rekel da sta kar izenačena, tako da je stvar okusa. Indukcija pa nima nobenih pomanjkljivosti. Voda zavre veliko hitreje kot na plinu ali SK, maš 10 stopenj jakosti (plin 2, pol se pa jebi z vmesnimi stopnjami...), nič se ne prižge. Edino cena nakupa je višja, za porabo niti ne vem, ampak ni kritična. Tudi posoda ni problem, VSE ampak res VSE nove posode so narejene za indukcijo (razen kake cenene), prav tako vse STARE posode, ne delajo pa alu-ponve, ki so v preteklosti prevladovale. Kdor pravi da je težko dobit "indukcijsko" posodo naj gre v prvo trgovino in poskuša najt posodo, ki ni za indukcijo
Js vsekakor priporočam indukcijo, osebno me moti le zvok, navajen sem na SK, ki je popolnoma neslišna.
Edino kar me skrbi je, kaj se dogaja z materialom na površini lonca, ko se tako zelo močno segreje (ker SK in plin ne segrevata tako močno). A je možno da tvorijo kkšne škodljive snovi, sploh iz teflona?
Js vsekakor priporočam indukcijo, osebno me moti le zvok, navajen sem na SK, ki je popolnoma neslišna.
Edino kar me skrbi je, kaj se dogaja z materialom na površini lonca, ko se tako zelo močno segreje (ker SK in plin ne segrevata tako močno). A je možno da tvorijo kkšne škodljive snovi, sploh iz teflona?
Pyr0Beast ::
No, z indukcijsko se da razžareti pleh, samo to ni problem, če ga hrana ohlaja.
Gretje je čisto enako
17. feb. 1983 dalje ?
Imaš jeklenke ali mestni plin ?
Gretje je čisto enako
17. feb. 1983 dalje ?
Imaš jeklenke ali mestni plin ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Izi ::
Hehehe, kdo bi si mislil koliko kuharjev se zbira tukaj na Slo-tech
Jaz imam 3x Plin in 1x SK, pa vedno uporabljam samo plin. SK je proti plinu popolnoma neuporabna zadeva.
Je pa nujno imeti mestni plin, ker z jeklenkami je preveč dela.
Z indkukcijo pa še nimam izkušenj, je preveč moderna zame in naslednjih 10 let še ne mislim menjat šporgeta
Jaz imam 3x Plin in 1x SK, pa vedno uporabljam samo plin. SK je proti plinu popolnoma neuporabna zadeva.
Je pa nujno imeti mestni plin, ker z jeklenkami je preveč dela.
Z indkukcijo pa še nimam izkušenj, je preveč moderna zame in naslednjih 10 let še ne mislim menjat šporgeta
bluefish ::
Eh, s temi jeklenkami tudi pretiravate. Za tisti evro doplačilo jo dostavijo do vrat, priklop je mala malica.
Pyr0Beast ::
Z indkukcijo pa še nimam izkušenj, je preveč moderna zame in naslednjih 10 let še ne mislim menjat šporgeta :D
Cena kitajske plate je 60€.
Zadeva je tako 'nenevarna' in lahka da lahko kuham južno tudi zraven kompa :)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Izi ::
Eh, s temi jeklenkami tudi pretiravate. Za tisti evro doplačilo jo dostavijo do vrat, priklop je mala malica.Čez komot ga ni.
Zadeva je tako 'nenevarna' in lahka da lahko kuham južno tudi zraven kompa :)Ja, visokofrekvenčno magnetno polje, ki se širi vse naokoli in skozi hrano je dokazano zelo zdravilno
nejcek74 ::
Gostinska oprema (vem ker občasno to projektiram, tako da kot vir navajam sebe):
cca 90% jo je na plin iz dveh razlogov:
- ker je z njim lažje kuhat (reakcijski čas)
- ker je cenejši kot elektrika
je pa dražji (zahtevnejši) za vzdrževanje. Recimo plinske gorilce moraš redno čistit. So mi zadnjič vzdrževalci razlagali, da so s kladivom v eni od ljubljanskih kitajskih restavracij odbijali 1cm debelo zapečeno plast olja s spodnje strani žara - ker so se vrli kitajčki razburjali, da ne peče več.
še mit o pizza pečeh (čeprav sam prav tako verjamem v mit o krušnih pečeh):
- italijani zadnje čase uporabaljajo skoraj izključno električne peči. Zakaj:
- imajo okoli 50 vrst testa in za vsako testo svoj program za pečenje. Vrhunska pica peč stane okoli 10.000 evrov (začnejo pa se pri 3.000).
- v krušni peči temperatura preveč niha, ko daš notri recim štiri pice, moraš počakati 10 min, da se spet zagreje. Pa cena krušne peči lahko doseže ceno vrhunske električne.
Kitajskih proizvodov se pa v profi kuhinjah vsi izogibajo, ker imajo probleme z vzdrževanjem (čeprav so vsaj pol cenejši).
cca 90% jo je na plin iz dveh razlogov:
- ker je z njim lažje kuhat (reakcijski čas)
- ker je cenejši kot elektrika
je pa dražji (zahtevnejši) za vzdrževanje. Recimo plinske gorilce moraš redno čistit. So mi zadnjič vzdrževalci razlagali, da so s kladivom v eni od ljubljanskih kitajskih restavracij odbijali 1cm debelo zapečeno plast olja s spodnje strani žara - ker so se vrli kitajčki razburjali, da ne peče več.
še mit o pizza pečeh (čeprav sam prav tako verjamem v mit o krušnih pečeh):
- italijani zadnje čase uporabaljajo skoraj izključno električne peči. Zakaj:
- imajo okoli 50 vrst testa in za vsako testo svoj program za pečenje. Vrhunska pica peč stane okoli 10.000 evrov (začnejo pa se pri 3.000).
- v krušni peči temperatura preveč niha, ko daš notri recim štiri pice, moraš počakati 10 min, da se spet zagreje. Pa cena krušne peči lahko doseže ceno vrhunske električne.
Kitajskih proizvodov se pa v profi kuhinjah vsi izogibajo, ker imajo probleme z vzdrževanjem (čeprav so vsaj pol cenejši).
TESKAn ::
Izi, špula (=grelec) v fenu seva v prostor močnejše polje, pa še tik zraven betice ga ponavadi držiš.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Pyr0Beast ::
Ja, visokofrekvenčno magnetno polje, ki se širi vse naokoli in skozi hrano je dokazano zelo zdravilno ;)
Bolje kot CO, ki ga dihaš.
(Itak ga pa požre ponev in ga spremeni v toploto)
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
der_Alte ::
Vstopi v kako kuhinjo dobre gostilne in povprašaj kuharja ;) , sam ga imam doma.
Pojdi tudi v kakšno kuhinje take gostilne in se praži noter pri + 30°C v zraku.
Je pa hecno, da je plinska napeljava bolj zanesljiva kot pa električna.
Od kdaj ?
Ker je v 30 letih zmanjkalo elektrike žnj-krat večkrat kot pa plina? Če se ne motim je bila dobava plina motena ene petkrat, od tega dvakrat zaradi menjave števca v stanovanju, enkrat pa zaradi menjave z »mestnega plina« na zemeljski plin.
Če bi imeli pa pred leti že kombinacijo indukcija+plin, bi bilo še bolje. Tako pa uporabljam predvsem plin, steklokeramični plošči pa, če je potreba (beri počasi segrevat in pa ko so plinska kuhališča že zasedena).
Umri mlad! Bodi lepo trupelce!
krho ::
Pri nas imamo za kuhanje vrele vode za čaj oz. kavo kar 1,7kW grelnik vode :) Ostalo gre pa vse preko steklo keramike že cca 10let.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
_Enterprise_ ::
Nevem al eni trolate al kaj, indukcijska plata ti glih tok hitro ali še hitreje segreje stvari, se hitro ohladi ko jo ugasneš in lahko dobro reguliraš toploto. Zakaj bi bilo kuhanje na plin bolj za gurmane mi pa ni jasno. Če hrana dobi toploto od dna posode, pa res ni važno kaj jo tam greje.
Poleg tega za indukcijo ne rabiš met nobenih posebnih posod oziroma jih vsaj mi nimamo, pa na večini loncev prime
Poleg tega za indukcijo ne rabiš met nobenih posebnih posod oziroma jih vsaj mi nimamo, pa na večini loncev prime
krho ::
@_Enterprise_: Za indukcijsko kuhališče lepo rabiš lonce iz materiala v katerem se je sposobna inducirat elektro-magnetna energija. Maš ponavadi na dnu lonca, vsaj na novejših špiralo narisano.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
_Enterprise_ ::
a sem rekel da jih ne rabiš? rekel sem da to ni tak bavbav, ker nam na večini posod prime, pa niso nobene hi-tech posode
krho ::
Si, oz. vsaj tako jaz razumem tvoj drugi odstavek.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
_Enterprise_ ::
s "posebnimi" posodami sem mislil tiste hi-tech posode, ki so jih nekateri navajali kot protiargument za indukcijo. mam doma kup navadnih loncev, na katerih prime
koyotee ::
in še študija, zakaj je plin boljši od elektrike
m.prnewswire.com/news-releases/study-confirms-professional-chefs-overwhelmingly-prefer-cooking-with-gas-74232327.html
m.prnewswire.com/news-releases/study-confirms-professional-chefs-overwhelmingly-prefer-cooking-with-gas-74232327.html
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
telexdell ::
Kot marsikje je tudi pri kuhanju najboljša kombinacija. Dobra goveja juhica se kuha nekaj ur in zanjo rabiš ali dober špohert na drva ali SK ploščo, da lahko vzdržuješ temperaturo dalj časa tik pod vretjem.
Kako pa bi v svoji kuhinji naredil dober srednje zapečen steak brez plina si pa tudi ne znam predstavljati.
PS- ko primerjate cene energentov ne pozabite na stroške za priključno moč (20 A- 25 A= +5€/mesec)in stroške menjave glavne varovalke, katera se ob večjih obremenitvah hitreje stara!
Kako pa bi v svoji kuhinji naredil dober srednje zapečen steak brez plina si pa tudi ne znam predstavljati.
PS- ko primerjate cene energentov ne pozabite na stroške za priključno moč (20 A- 25 A= +5€/mesec)in stroške menjave glavne varovalke, katera se ob večjih obremenitvah hitreje stara!
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
_Enterprise_ ::
_Enterprise_ ::
nevem kolk, tok kot jih ima povprečna familija ane. nevem kaj se tko glupo obešaš na take izjave. maš probleme s sporazumevanjem?
BlaY0 ::
Odpri okna, svežega zraka ti manjka!
Zdaj šele vem koliko zate pomeni kup, toliko kot jih imamo povprečno tudi vsi ostali. Iz tvojih dosedanjih postov se tega ni dalo razbrati.
Zdaj šele vem koliko zate pomeni kup, toliko kot jih imamo povprečno tudi vsi ostali. Iz tvojih dosedanjih postov se tega ni dalo razbrati.
RejZoR ::
Jah računat je treba, da je to dodaten strošek in če imaš za ne vem 300 EUR posodoe in daš za indukcijo 800 EUR je to lahko kar velik strošek ane? Samo večina kar pozabi na take "malenkosti". Podobno kot je bilo včasih pri steklokeramiki, kjer emajl lonci v vdrtim dnom niso funckionirali...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Pyr0Beast ::
A zbiraš lonce in jih daješ na kup?
Prastari litoželezni piskri primejo. Ne rabiš nobenega high-techa.
Kot marsikje je tudi pri kuhanju najboljša kombinacija. Dobra goveja juhica se kuha nekaj ur in zanjo rabiš ali dober špohert na drva ali SK ploščo, da lahko vzdržuješ temperaturo dalj časa tik pod vretjem.
Dam indukcijsko na 100W. Problem rešen.
Kako pa bi v svoji kuhinji naredil dober srednje zapečen steak brez plina si pa tudi ne znam predstavljati.
Indukcijska na 'Hard fry'
PS- ko primerjate cene energentov ne pozabite na stroške za priključno moč (20 A- 25 A= +5€/mesec)in stroške menjave glavne varovalke, katera se ob večjih obremenitvah hitreje stara!
Ne pozabi na ceno priklopa plina in mesečnega prispevka.
(Pa števec za plin in vsa inštalacija se tudi stara)
Podobno kot je bilo včasih pri steklokeramiki, kjer emajl lonci v vdrtim dnom niso funckionirali...
They did not ? o.o
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
_Enterprise_ ::
Odpri okna, svežega zraka ti manjka!ti lejga jest sem dones zjutrej že laufal, tko da zraka nekej mam, kar pa sem v tej temi povedal o številu loncev, ki primejo na indukcijo, pa je, da jih mamo doma 'en kup'. to je bilo v odgovor na tiste, ki so se obešali na to, da rabiš za indukcijo posebno posodje kupovat. od vseh loncev, ki jih mamo toliko kot povprečna družina, jih je dosti takih, ki primejo na indukcijo. navadnih litoželeznih, kot je nad mano povedal.
Zdaj šele vem koliko zate pomeni kup, toliko kot jih imamo povprečno tudi vsi ostali. Iz tvojih dosedanjih postov se tega ni dalo razbrati.
mn ::
Mene pa zanima če kdo ve kje bi dobil žar ploščo (Teppanyaki) za na indukcijo. Nekaj podobnega kot tole spodaj ampak ceneje :)
Teppanyaki
Teppanyaki
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mn ()
OChack ::
Sploh pozimi ko zmanjka elektrike in lahko zakuriš roštilj zunaj .
Se ti je to že kdaj zgodilo? Da sem v nedeljo ostal brez varovalke, ker je jebena stara hiša skurila obe varovalke ravno v nedeljo, nisem pa imel rezerve, se mi dogaja neodvisno od letnega časa. Na bogi 16A je priklopljenih za enih 40A el. naprav. Da pa bi šel zaradi tega na drva ali plin - malo morgen.
Je ja, 2-3 leti nazaj.
pr nas je to na tedenski ravni, mamo kr drva in plin, sicer sem pa gledal glede "zdravega kuhanja"
1.mesto drva
2.mesto plin
3. mesto štrom
4. štrom na indukcijo
5. mikrovalovka
verjetno vam jasno kam pes taco moli...indukcija oziroma štrom ima nek mali vpliv na verjetno molekularno zgradbo al kaj vem... stvar je bl pomembna pri kakih rakovih bolnikih, ki morajo jesti bl ...recimo zdravo prehrano, na splošno se pa itak vsakmu je*e na čem kuha, sam da je skuhan :)
Kar se cene tiče pride strošek plina cca 10e mesečno kar je ceneje kot elektrika, pozimi se dodatno uporabla drva, da ogrejemo še prostor torej 2 v 1 :P
Int€l inside, IDIOT Outside
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OChack ()
jest10 ::
verjetno vam jasno kam pes taco moli...indukcija oziroma štrom ima nek mali vpliv na verjetno molekularno zgradbo al kaj vem.
Taca se moli k bull sheetu
energetik ::
verjetno vam jasno kam pes taco moli...indukcija oziroma štrom ima nek mali vpliv na verjetno molekularno zgradbo al kaj vem... stvar je bl pomembna pri kakih rakovih bolnikih, ki morajo jesti bl ...recimo zdravo prehrano, na splošno se pa itak vsakmu je*e na čem kuha, sam da je skuhan :)Posodi, v kateri kuhaš, je popolnoma vseeno kaj ji greje dno, pa če so drva ali pa tok alfa delcev. Rezultat je enak, na toliko in toliko °C segreta posoda.
Vsi moramo jesti zdravo, ne samo bolniki. Zakaj bi samo bolniki imeli ta privilegij?
mojsterleo ::
pr nas je to na tedenski ravni, mamo kr drva in plin, sicer sem pa gledal glede "zdravega kuhanja"
1.mesto drva
2.mesto plin
3. mesto štrom
4. štrom na indukcijo
5. mikrovalovka
verjetno vam jasno kam pes taco moli...indukcija oziroma štrom ima nek mali vpliv na verjetno molekularno zgradbo al kaj vem... stvar je bl pomembna pri kakih rakovih bolnikih, ki morajo jesti bl ...recimo zdravo prehrano, na splošno se pa itak vsakmu je*e na čem kuha, sam da je skuhan :)
Kar se cene tiče pride strošek plina cca 10e mesečno kar je ceneje kot elektrika, pozimi se dodatno uporabla drva, da ogrejemo še prostor torej 2 v 1 :P
Jaz bi rekel, da je mikrovalovka najbolj zdrava od vseh teh možnosti. Hrano namreč bolj skuha, kot zapeče, zato se na njej ne delajo "saje" (zapečeno), ki so po mnenju raziskovalcev rakotvorne. Je pa res da je tako pripravljena hrana nekoliko sterilna, kar bi znalo odvrniti gurmane.
energetik ::
Po drugi strani lahko tudi na drveh kuhaš zelenjavo v loncu in pari, pa nimaš nobenih saj in napol razpadlih maščob.
Bolj stvar tehnike kuhanja kot pa vira toplote.
Bolj stvar tehnike kuhanja kot pa vira toplote.
koyotee ::
ubistvu kar večina restavracij
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Okapi ::
Najboljši kruh in pizza se spečeta v krušni peči na drva.
Najboljše meso se speče na žerjavici (bodisi na ražnju, žaru ali pod peko). Meni to vse pove. Plin je le izhod v sili, ker je bolj praktičen.
O.
Najboljše meso se speče na žerjavici (bodisi na ražnju, žaru ali pod peko). Meni to vse pove. Plin je le izhod v sili, ker je bolj praktičen.
O.
jrtjtejtt ::
Plin je v restavracijah pomoje zato, ker je neobčutljiv na abuse. Doma, ko smo še meli plin, si renglo al pa ponvo lahko tresel, drsal, metal in vse ostalo po štedilniku...sedaj ko mamo steklokeramiko mi to še na misel na pride. Takoj pošricaš, v najhujšem primeru pa razbiješ.
Drugače pa kot sem kolegu svetoval, vzami plin v kombinaciji z indukcijo...če imaš mestni plin. Če ne pa indukcijo vse 4.
Drugače pa kot sem kolegu svetoval, vzami plin v kombinaciji z indukcijo...če imaš mestni plin. Če ne pa indukcijo vse 4.
mojsterleo ::
Ja, plin (če je priključek) in indukcija sta po moje daleč najboljša rešitev. Samo iz nekega čudnega razloga kombiniranih štedilnikov s tema dvema opcijama ni ravno zelo veliko na izbiro.
energetik ::
Mestni plin (=metan) je za en drek v primerjavi z bombo. Kjub večjemu pretoku je moč gorilcev zanikrna. Preverjeno.
Tudi jaz mislim, da je plin v restavracijah zaradi neobčutljivost na drsanje in metanje ponev po štedilniku, poleg takojšnje odzivnosti seveda.
Ko sem še kuhal na plinu, sem z veseljem metal lonce po štedilniku, danes na steklokeramiki presneto pazim, kaj počnem...
Tudi jaz mislim, da je plin v restavracijah zaradi neobčutljivost na drsanje in metanje ponev po štedilniku, poleg takojšnje odzivnosti seveda.
Ko sem še kuhal na plinu, sem z veseljem metal lonce po štedilniku, danes na steklokeramiki presneto pazim, kaj počnem...
fosil ::
Ta stare litoželezne plošče so tudi neobčutljive, pa jih po restavracijah ne uporabljajo kaj dosti.
Plin je enostavno zakon.
Takojšnja odzivnost in pa vizuelna kontrola moči plamena namesto abstraktnih stopenj.
Plin je enostavno zakon.
Takojšnja odzivnost in pa vizuelna kontrola moči plamena namesto abstraktnih stopenj.
Tako je!
Pyr0Beast ::
Plinu ne škodi če gori ali 5 minut ali pa 24 ur.
Stare plošče pa bi tako sežgal.
Stare plošče pa bi tako sežgal.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
BRBR ::
Ko smo kupovalio inducijo je bil rečeno da ko bomo prešaltali na to, iz plina, da ne bo več "črnih" sten in stropa, poleg piskrov.
Do zdaj se je to izkazalo za resnično, ker tud če se ne vidi propan/butan spušča zgleda nekaj "dima".
Ravno zadnjič sem ujel en dokumentarc, se mi zdi da pri 350-450 stopinj C, podgane začnejo dobivat raka. Menda pa se na šporhetu ne segreje več kot 120 stopinj.
Na stopnjah od 1-8 se komaj na 7 kaj sliši, pa še to v glavem če ne daš dovolj velikega piskra. Čez čas niti ne opaziš več.
Moje osebne izkušnje: rižota iz teflonke plin versus indukcija - v sredini je pri indukciji rižota peklensko vroča, na plinu ni bila nikdar takšna.
Indukcija, ki ima za vsako kuhališče svoj kontroler/indikator, da sproti vidiš kaj se kje dogaja je pa kar draga, okol 2K EUR.
Do zdaj se je to izkazalo za resnično, ker tud če se ne vidi propan/butan spušča zgleda nekaj "dima".
Edino kar me skrbi je, kaj se dogaja z materialom na površini lonca, ko se tako zelo močno segreje (ker SK in plin ne segrevata tako močno). A je možno da tvorijo kakšne škodljive snovi, sploh iz teflona?
Ravno zadnjič sem ujel en dokumentarc, se mi zdi da pri 350-450 stopinj C, podgane začnejo dobivat raka. Menda pa se na šporhetu ne segreje več kot 120 stopinj.
Js vsekakor priporočam indukcijo, osebno me moti le zvok, navajen sem na SK, ki je popolnoma neslišna.
Na stopnjah od 1-8 se komaj na 7 kaj sliši, pa še to v glavem če ne daš dovolj velikega piskra. Čez čas niti ne opaziš več.
Moje osebne izkušnje: rižota iz teflonke plin versus indukcija - v sredini je pri indukciji rižota peklensko vroča, na plinu ni bila nikdar takšna.
Indukcija, ki ima za vsako kuhališče svoj kontroler/indikator, da sproti vidiš kaj se kje dogaja je pa kar draga, okol 2K EUR.
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Looooooka ::
Najboljši kruh in pizza se spečeta v krušni peči na drva.
Najboljše meso se speče na žerjavici (bodisi na ražnju, žaru ali pod peko). Meni to vse pove. Plin je le izhod v sili, ker je bolj praktičen.
O.
To pa zato, ker mas potem okus drv oz oglja v mesu/pici.Tist "zar" feeling.Ce bi bil faktor tle samo temperature in razporeditev toplote potem bi bilo vse bolj odvisno od posode/resetke, ki jo postavis gor.
Recimo wok posoda na elektricnem stedilniku nima KAJ delat.Mas lahko najnovejsi gorenje stedilnik pa se ti bo en s plinom samo smejal.Ravno tako kot se bo temu s plinom smejal nekdo, ki bo imel plinsko pecico za wok...ker se mu bo toplota se bolje porazdelila po tisti wok posodi.
Prisezem, da sem v tej temi prej napisal, da s plinom v miru clovek pece za 19 EUR ko kreten vsak dan cel mesec.Danes ko sem spet sel menjat posodo sem se spomnil, da v bistvu minejo verjetno 3je...oz vsaj 2 pa pol.Ce bi to pocel na elektricni plosci, ki jo ima ta isti stedilnik(ni nov tko da je izkoristek totalno v *****) ni sans, da se mi splaca pect na elektriki.
Je pa tud res, da si jst vsak dan parkrat kuham gor...eni so pa navajeni stedilnik prizgat 1x na teden.Takim je verjetno vseeno ce so na elektriki.
Pyr0Beast ::
Jaz skurim cirka 250Wh elektrike da si spražim pisker pomfrija na indukciji - cela 2 centa štroma
Koliko gramov plina ti skuriš za kaj takega pa je le vprašanje.
Da ne omenjam iskanja vžigalnikov in podobnih zadev, čiščenja rink in sopare v kuhinji.
Kuhanje zadev, kokice in podobne stvaritve narave pa pridejo pod 100Wh. Edino kak divji riž. 150Wh+ ko se kuha uro
In če zadeva nakazuje da bo začela kipeti stisnem off knof in tudi prestavljati ne rabim posode, kakor si to delal pri klasični plošči.
Poraba indukcije je ... zanemarljiva
Koliko gramov plina ti skuriš za kaj takega pa je le vprašanje.
Da ne omenjam iskanja vžigalnikov in podobnih zadev, čiščenja rink in sopare v kuhinji.
Kuhanje zadev, kokice in podobne stvaritve narave pa pridejo pod 100Wh. Edino kak divji riž. 150Wh+ ko se kuha uro
In če zadeva nakazuje da bo začela kipeti stisnem off knof in tudi prestavljati ne rabim posode, kakor si to delal pri klasični plošči.
Poraba indukcije je ... zanemarljiva
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
koyotee ::
kaj pa sanjaš ti o iskanju vžigalnikov in vlagi v prostoru?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
MadMax ::
Glede vžigalnikov ne rečem, večina štedilnikov ima zadevo inkluziv, ampak glede vlage se pa očitno večini niti malo ne sanja, koliko jo plin vnese v prostor....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Okapi ::
No, koliko? V primerjavi z vlago, ki pride iz vode, ki vre na štedilniku? In v primerjavi z želeno vlago v prostoru?
O.
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Indukcijska plošča ali steklokeramična plošča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 68670 (20451) | koyotee |
» | Kuhanje na plin ali elektrikoOddelek: Loža | 8503 (6754) | videc |
⊘ | Nakup Štedilnika iz Italije , kako ga dobiti v Slovenijo ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13592 (11709) | bluefish |
» | indukcijsko kuhališče (poraba elektrike)Oddelek: Loža | 15677 (13925) | radmannsdorf |
» | kuhinjski aparatiOddelek: Loža | 3447 (2967) | heero |