Forum » Elektrotehnika in elektronika » hiter peak detektor
hiter peak detektor
Smrkc ::
Želel bi narediti detektor temenskih vrednosti, ki bi bil sposoben zaznati hitre spremembe v amplitudi. Na vhodu imam izmenično dva signala različnih amplitud (od 1 do 3 V) in frekvenc 63 khz in 74 khz - ob danem trenutku je prisoten le en signal. Želel bi, da mi peak detektor v cirka 50µs odreagira na spremembo amplitude.
Ali ima kdo kakšno idejo, kako bi to lahko realiziral? Trenutno imam vezje realizirano z aktivnim polvalnim usmernikom, peak detektorjem, aktivnim bufferjem in na koncu še z aktivnim nizkoprepustnim sitom.
na sliki je z zeleno prikazan moj peak signal, ki ga nato zgladim z nizkoprepustnim filtrom (rdeča črta). Vendar strmina prehoda filtra je predolga - okoli 150µs. le-to bi rad zmanjšal za faktor 3, torej na 50µs.
hvaležen sem za vsak predlog
Ali ima kdo kakšno idejo, kako bi to lahko realiziral? Trenutno imam vezje realizirano z aktivnim polvalnim usmernikom, peak detektorjem, aktivnim bufferjem in na koncu še z aktivnim nizkoprepustnim sitom.
na sliki je z zeleno prikazan moj peak signal, ki ga nato zgladim z nizkoprepustnim filtrom (rdeča črta). Vendar strmina prehoda filtra je predolga - okoli 150µs. le-to bi rad zmanjšal za faktor 3, torej na 50µs.
hvaležen sem za vsak predlog
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako narediti ojačevalec (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 29779 (12772) | N4m31355 |
» | dioda, tranzistor, ojačevalnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5449 (3235) | slitkx |
» | Normalizacija glasnosti v vlcjuOddelek: Zvok in slika | 1904 (1712) | popster |
» | Lani prodanih dvakrat več gramofonskih plošč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 16392 (12734) | BlueRunner |
» | Se malo fizike...Oddelek: Šola | 6845 (6653) | ddeben |