» »

Reklamacija

Reklamacija

xteakwondox ::

Prejšni teden v torek sem v Hervisu kupil nogometne čevlje za dvorano ADIDAS katere sem uporabljal samo 1krat v dvorani in so se mi odlepipi odspredaj? Sedaj me zanima kakšne pravice imam kot stranka in kaj bodo sedaj storili z mojimi čevlji katere sem danes vrnil nazaj in so rekli da jih morajo poslat na nekakšno testiranje? Ali imam kot stranka to pravico da zahtevam popolno izplačilo gotovine ali kaj?

knoxville ::

Hja,sedaj,če bodo ugotovili da je bila napaka v materijalo ti bodo dali nove oz. ti jih bodo popravili. Drugače imaš pa 8 dni časa,da zahtevaš kupnino nazaj,če z izdelkom nisi zadovoljen(po zakonu). Drugače pa s herviso nisem imel kakršnih koli reklamacij tako da nevem kako pri njih to poteka . Tudi sam sem enkrat kupil čevlje znamke nike(outlet ne za športat) in mi je odstopil podplat. Ko sem nesel čevlje nazaj so ugotovili da je to kao moja napaka in so mi jih zalimali.(trgovina v mojem kraju).

T-h-o-r ::

jaz sem enkrat kupoval čevlje, je bila strgana vezalka (planinski čevlji)

sem dobil 20 % popusta lol
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

bluefish ::

Drugače imaš pa 8 dni časa,da zahtevaš kupnino nazaj,če z izdelkom nisi zadovoljen(po zakonu).
Najbrž ti ne bo težko najti konkretnega člena zakona. Take postavke namreč ni.

Šimpanz ::

Knoxville kje pobirate take nebuloze. Rok 8 dni ne obstaja, če ga najdeš ti dam za pizzo.

knoxville ::

Hja nebulozo si ti nekam zabij. Potrošnik ima vso pravico,da zahteva popravilo,zamnjavo izdelka ali vrnitev celotne kupnine.Prodajalec je to dolžan urediti v osmih dneh oz. najdit ugodno rešitev. Drugače bom pa ju3 malo pobrskal za teh 8 dni in bom dobil za pizzo:D:D Bom malo prebral zakon o pravicah potrošnikov.

LuGi ::

Tega zakona ni.. ne se truditi =)

bluefish ::

Indeed.

madog ::

Spletno ga ima:

Pri odpovedi naročila in vračilu blaga veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga navedena v 43. členu Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa:

"Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednje mora vrniti podjetju najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu.
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

bluefish ::

Ja, to velja za nakupe na daljavo. On pa bluzi o vračanju artikla ob nakupu v fizični trgovini.

T-h-o-r ::

kupec in trgovec skleneta pogodbo

vsaka pogodba se da prekinit?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

madog ::

Noben zakon ne določa, da lahko izdelek v 8 dneh zamenjate in imate avtomatično pravico do novega.

Izjema je le nakup preko spleta, kjer lahko kupec v 15 dneh od nakupa brez pojasnila odstopi od pogodbe, prodajalec pa mu je dolžan vrniti denar.


ZVPot vam v členu 37 in dalje daje možnost, da za izdelek, ki nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet, uveljavljate stvarno napako, prodajalec pa vam je dolžan v 8 dneh vrniti denar ali zamenjati izdelek ali odpraviti napako in zmanjšati kupnimo (po vaši izbiri). Stvarno napako lahko uveljavljate v 2 letih od nakupa oz. v 2 mesecih od dne, ko ste napako odkrili.



Podajte zahtevek za uveljavljanje stvarne napake. Zahtevajte vrnitev kupnine, izdelek mu dajte v pregled, on pa naj vam napiše potrdilo, da ga je prejel. V 8 dneh morate prejeti pisni odgovor, sicer se po sodni praksi domneva, da je bil vaš zahtevek upravičen.


Nekje na splet lepo razloženo....
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

knoxville ::

bluefish pa kk lahko rečeš,da kr neki bluzim. Na naši firmi smo vem,da imeli tako da je lahko kupec vrnil artikl v 8 dneh če ni z njim bil zadovoljen. Sedaj pa nisem več tako na tekočem bom pa ju3 vseeno preveril. Drugače pa bluefish 1. ne odgovarjaj tako agresivno,ko nisi najbolj pameten(motiti se je človeško),2. si tega nisem sam izmislil,3. če sem se motil bom to tudi priznal in nisem želel nič slabega. Sedaj pa res nisem več popolnoma prepričan kako je s tem:)

bluefish ::

Ja, na firmi ste lahko imeli, vendar je bila to vaša svobodna odločitev, ki ni imela povezave s samim zakonom.
Stvarna napaka pa je seveda nekaj drugega. Večini večjih trgovcev se s postopkom pri cenejših artiklih ne da ubadati in zadevo raje zamenjajo oz. dajo v popravilo, vendar pa lahko naletiš na kakega zagnanca.
No, saj ponavadi pri menjavi ne komplicirajo, ker se zavedajo, da dolgoročno to ni najboljša poteza.

TekO ::

xteakwondox, kateri model si pa kupil? Sala, Predator, ...?

Zanima me, ker sem prejšnji teden tudi sam kupil v hervisu adidas dvoranske copate in jih od nakupa še nisem konkretno stestiral.
Ideas are bulletproof.

;-) ::

Danes kupil rolarje v Gigasportu.

Prvotna cena je bila okoli 150€ in sedanje znižanje 50% in še 10% za člane pa sem jih vzel. Tam sem probal samo "provizoriš", ko pridem domov in jih nataknem se mi prvo zlomi prva zadeva tista ki drži vezalke skupaj, nato še druga ko hočem zategnit...dobro mislim in odrežem to dol in vezalke zavežem kot na čevljih z mašlom. Zategnem zgornje zaponke....klik klak prva razpade v roki, drugo zategnem rajše čisto rahlo.

Zdaj mam napol polomljene rolerje, za katere sem si mislil da če so pred tednom stali 150€ da že nemorejo bit slabi. Na računu piše da je menjava možna z računom 8 dni od nakupa, kako je zdaj z tem. Pomoje bojo sigurno komplicirali ker sem vezalke porezal, ampak probat ni greh.

mat xxl ::

Zahtevaj menjavo ali vračilo denarja (lahko izbiraš) in izrecno povej, da uveljavljaš stvarno napako. (to je, ko izdelek nima lastnosti, ki bi jih pričakoval od takega izdelka). Se pravi nima zaponk, ki se ne bi zlomile, če zadevo zavežeš. Ne pristani na garancijo, to je njihov problem, naj se sami potem ubadajo z dobaviteljem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

knoxville ::

Jaz sem lansko leto kupil v gigasportu plavutke(35e). Kupil sem jih kakšna 2 meseca preden sem šel na morje. Na morju sem jih prvič uporabil in se je na peti strgal pas. Nesel sem jih nazaj in pač povedal,da se mi je strgal pas,ker pa je preteklo že toliko časa so jih dali na firmo teh plavut,da vidijo čigava napaka je bila. Ko so jim pač povedalo kakšna je situacija so me poklicali in pač pisali dobro pis oz. so mi dali njihovo kartico na kateri sem imel naloženih 35e.

St235 ::

V primerih konkretno navedenih primerih gre za uveljavljane stvarne napake (garancije na čevlje, rolerje plavutke po zakonu ni).

V primeru zahtevka za stvarno napako se mora o obstoju napake odločiti v 8 dneh po prejemu zahtevka. V primeru, da priznajo stvarno napako kupec SAM izbere ali želi denar, menjavo izdelka ali popravilo. To da so ti denar nakazali na na njihovo kartico je po domače povedano nateg.

xteakwondox ::

kupil sem adidas predator=) odlepili so se odspredaj na obeh straneh po samo pou ure igranja!!! res sramota za čevlje ki stanejo 70€=(=(
hvala za odgovore sam imam po prebranem potem možnost povrnitve kupnine ali pač?

St235 ::

pojdi v trgovino in zahtevaj uveljavitev stvarne napake, če bodo napako priznali potem imaš pravico do vrnitve kupnine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

xteakwondox ::

hvala za odgovore
šel v trgovino in sedaj moram čakati saj jih morajo poslati nekam na testiranje ali nekaj takšnega=(

Vantage ::

Tudi jaz sem kupil pred nekaj casa dvoranske adidaske v Hervisu in mi je po prvem igranju desni copat dobesedno pocil v predelu vezalk. Nesel sem jih nazaj, kjer mi jih je prodajalka brez kakrsnegakoli kompliciranja zamenjala z novimi. No vsaj naucil sem se, da nikoli vec ne kupim adidask, sploh pa v Hervisu :D :D :D Kelme ftw! ;)

blackbfm ::

Včasih pač dobiš slabo robo, ker slovenija je drugo da ne rečem kar tretjerazredni trg in potem tiste bolj defektne stvari kar sem pošiljajo. Hočem rečt da kvaliteta lahko zelo odstopa pri istem modelu superge, lahko ti držijo pol leta al pa 4.

T0RN4D0 ::

Se mi zdi, da hervis prodaja itak večinoma šrot z navitimi cenami. Glede vseh vrst obuval v hervisu sem slišal že toliko pripomb, da že nekaj časa ne kupujem tam. Kar se tiče avtorjevega problema, gre za stvarno napako. Več o tem si preberi tu
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

;-) ::

Dobil druge rolerje brez problema.

TekO ::

xteakwondox, tudi jaz sem vzel Predatorke. Upam da bojo zdržale, včeraj šle čez prvo "preizkušnjo" na tartanu. Na kateri površini si pa igral? Beton, umetna trava, tartan.. ?

Sem že pred nakupom našel en tuj komentar v angleščini, da se je nekomu enako zgodilo. Upam da ni cela serija tako slabo narejena, ker drugače so super supergi =)
Ideas are bulletproof.

xteakwondox ::

hvala za odgovore=)
Uh ja superge so res zeo udobne in se mi popolnoma prilegajo nogi zato sem pa jih kupil vedar prednji del mi je dobesedno razpadel odlepil po parih udarcih žoge=( glede na ceno adidaskov bi morali zdržati vsaj 2leti ob zmernem igranju=) am igral sem na zbiti mivki in v telovadnici vsega skupaj 30minut!!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrniti blago v 8 dneh nakupa? Pravice kupca? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5322708 (14090) RejZoR
»

Reklamacija blaga v roku 8. dneh (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9113447 (10623) miha555
»

Povsem nov laptop.. na servisu že več kot 1 mesec. (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
887061 (5651) Zheegec
»

Vračilo ali zamenjava izdelka brez napake (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5817005 (15125) >>><<<
»

Stvarna napaka - garancija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9110191 (8841) bobby

Več podobnih tem