Forum » Pomoč in nasveti » HD video Nikon Coolpix P100
HD video Nikon Coolpix P100
omnimint ::
Pozdravljeni
Pred časom sem kupil digitalni fotoaparat Nikon Coolpix P100, ki omogoča snemanje Full HD filmčkov v .mov formatu. Težave imam pri predvajanju teh posnetkov na mojem prenosniku. Poskusil sem z več playerji: QuickTime, VLC, GOM, ... kvaliteta je povsod slaba, slika se zatika, kvadratki,... skratka neuporabno. Na drugih močnejših mašinah še nisem poskusil, zasledil pa sem da je možna težava zaradi slabe grafične kartice. Ima kdo izkušnje s tem aparatom in je kdo to tažavo že rešil?
Druga zadeva je obdelava/montaža filmčkov. Tudi tukaj nisem našel kakšnega pametnega in enostavnega programa, ki podpira mov format. Ni mi jasno, zakaj je moral Nikon izbrati tak nikakvi format, v nekaterih specifikacijah fotoaparata sem na netu zasledil MPEG-4 !?
lp
Prenosnik:
TOSHIBA
Intel Core 2 duo 2.1 GHz
4 GB Ram
ATI Mobility Radeon HD 4500
Windows Vista Home Edition
Pred časom sem kupil digitalni fotoaparat Nikon Coolpix P100, ki omogoča snemanje Full HD filmčkov v .mov formatu. Težave imam pri predvajanju teh posnetkov na mojem prenosniku. Poskusil sem z več playerji: QuickTime, VLC, GOM, ... kvaliteta je povsod slaba, slika se zatika, kvadratki,... skratka neuporabno. Na drugih močnejših mašinah še nisem poskusil, zasledil pa sem da je možna težava zaradi slabe grafične kartice. Ima kdo izkušnje s tem aparatom in je kdo to tažavo že rešil?
Druga zadeva je obdelava/montaža filmčkov. Tudi tukaj nisem našel kakšnega pametnega in enostavnega programa, ki podpira mov format. Ni mi jasno, zakaj je moral Nikon izbrati tak nikakvi format, v nekaterih specifikacijah fotoaparata sem na netu zasledil MPEG-4 !?
lp
Prenosnik:
TOSHIBA
Intel Core 2 duo 2.1 GHz
4 GB Ram
ATI Mobility Radeon HD 4500
Windows Vista Home Edition
sthep ::
Meni filmčke lepo predvaja z windows media clasic.
Maš tud programe za obdelavo teh formatov (se ne spomnim točno kater, ker nism na svojem računalniku).
Glede formata pa, ima prednosti in slabosti. Predvsem zasede manj prostora od drugih.
Maš tud programe za obdelavo teh formatov (se ne spomnim točno kater, ker nism na svojem računalniku).
Glede formata pa, ima prednosti in slabosti. Predvsem zasede manj prostora od drugih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitalni fotoaparat Kodak z981 ali Nikon Coolpix L110Oddelek: Kaj kupiti | 2737 (2632) | blazTHEmiš |
» | nikon d90 + nikkor 16-85 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11670 (9922) | zcetrt |
» | Canon predstavil nov DSLR-fotoaparat (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 9370 (7400) | MrStein |
» | VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 15074 (8480) | Revenant |
» | HD kamera (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9648 (8314) | Pton |