» »

50Hz TV

50Hz TV

vetrnca ::

živjo!!

mene pa zanima ali je velika razlika med 50 Hz TVjem in 60 Hz ali 100 Hz, ker se odločam za nakup tvja in me zanima če morm na to ful gledat in če se splača toliko več denarja zapravit za bolše osveževanje slike.

hvala!

lebang1 ::

Jah, nekaj razlike le je, predvsem te bodo oči manj bolele,
jaz bi ti svetoval da daš nekaj več denarja in kupiš 100Hz, saj jo boš imel in gledal veliko let pa ti bojo oči hvaležne :)

lp

Cash ::

Odvisno kak Tv je to. Če gledamo 50 Hz ta stare katodne, vidiš kako slika utripa in so bile 100Hz katodne boljše...Če pa gledamo 50 Hz LCD-je recimo, pa tega utripanja ne vidimo....je pa tudi oznaka v HZ pri današnjih LCD-jih in ostalo tankostensko kramo v tem, kako se predvaja recimo film....pri 50Hz lcd-ju se bo film normalno predvajal, tudi pri hitrih posnetkih, pri 100Hz LCD-ju bo Tv dodal pri hitrih scenah dodatne slikice vmes, da se bo le ta gibala bolj gladko, pri počasnih scenah pa teh 100Hz ne boš videl...so tudi 200Hz, pa 400Hz, kar pač pomeni samo dodatno več slikic pri hitrih scenah...Ta tehnologija s Hertzi se imenuje Motion Plus ali pa Trumotion, lahko še kako drugače, odvisno za katero firmo se gre, je pa načeloma vse isti šmorn... Moram povdarit, da meni osebno ta tehnologija dodajanja slikic pri hitrih scenah ne odgovarja in jo imam pri sicer svojem 100Hz LCD ju izklopljeno, tako, da je le še 50Hz, če jaz prav zastopim te fore (naj me nekdo popravi, če se motim) Če bi kupoval še en LCD, bi kupil 50Hz....brat je kupil pred časom 50Hz in je slika ista, kot na mojem, brez kakršnegakoli migetanja-ISTA....migetanje sem pa opazil pri plazmah recimo...
Katero vrsto tv-ja misliš kupiti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Cash ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

50hz ali 100 hz led tv?

Oddelek: Zvok in slika
287215 (6575) ST-777
»

Monitor - Frekvenca osveževanja max. 60 Hz

Oddelek: Strojna oprema
6925 (901) Zheegec
»

100Hz pri LCD TVjih - brezveze? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
669843 (8486) neres
»

'FPS-ji' so pomembni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Igre
15014613 (11475) MrStein
»

Se splača kupit 200Hz lcd tv ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
637893 (6448) Invictus

Več podobnih tem