Forum » Pomoč in nasveti » Tihi disk in vent
Tihi disk in vent
Heisenberg ::
moj maxtor je glasen kot kaksen Jet
imam pa maxtor 80gb s 7200rpm, vem da so obrati krivi
toda vcasih prov piska, ko pa ugasnem PC pa se res slici
kot da bi reaktivec pristajal,
torej moje vprasanje je ali se da to kako oblaziti ali se bolje
KATER DISK JE NAJTISNJI in pa tudi dovolj HITER ?
ter imam ventilator mislim da zalman 7+ ?!? pa je tudi precej glasen,
a je kak ki je se posebej tih ?
imam pa maxtor 80gb s 7200rpm, vem da so obrati krivi
toda vcasih prov piska, ko pa ugasnem PC pa se res slici
kot da bi reaktivec pristajal,
torej moje vprasanje je ali se da to kako oblaziti ali se bolje
KATER DISK JE NAJTISNJI in pa tudi dovolj HITER ?
ter imam ventilator mislim da zalman 7+ ?!? pa je tudi precej glasen,
a je kak ki je se posebej tih ?
Han ::
Tihe diske izdelujeta Samsung in Seagate. So pa malo počasnejši. Seagatove Barracude ATA IV in V so dokaj popularne...
Ventilator lahko utišaš z vezavo uporčka, s čimer zmanjšaš hitrost vrtenja.
Ventilator lahko utišaš z vezavo uporčka, s čimer zmanjšaš hitrost vrtenja.
Heisenberg ::
za zmanjsevanje ventilatorja imam na ventilaturju legulator
samo se bojim potem pregrevanja procesorja (XP 1700 nenavit) pa imam obcutek da takrat sistem deluje manj stabikno, ali je to mozno ?
kaj pa menite o diskih WD, ali so tihi ?
samo se bojim potem pregrevanja procesorja (XP 1700 nenavit) pa imam obcutek da takrat sistem deluje manj stabikno, ali je to mozno ?
kaj pa menite o diskih WD, ali so tihi ?
ali3n ::
jest sm mojga Maxtorja za silo utišal z oblogo, ki se uporablja za prekrivanje zvočnikov (una črna cujna). Ne lepi na disk - samo pokrij, opazuj temperature,...
Jest mam drgač celo notranjost obloženo s to tkanino (vse večje, ravne površine - stranice, dno, del zadnje stene, del sprednje, ob matični - kjer je viden pleh...), pa se kr pozna - kolega prav da mam blazno tiho mašino, čeprav je men še premal
Pri disku sem jo zvil v 3,5" rack nad disk v obliki okol obrnjenega "U" - tko da sam disk ni pokrit, tkanina pa prepreči (delno) odbijanje cviljenja od površin).
Tud moj Maxtor zveni podobno Mig-u... zdej mal manj...
Jest mam drgač celo notranjost obloženo s to tkanino (vse večje, ravne površine - stranice, dno, del zadnje stene, del sprednje, ob matični - kjer je viden pleh...), pa se kr pozna - kolega prav da mam blazno tiho mašino, čeprav je men še premal
Pri disku sem jo zvil v 3,5" rack nad disk v obliki okol obrnjenega "U" - tko da sam disk ni pokrit, tkanina pa prepreči (delno) odbijanje cviljenja od površin).
Tud moj Maxtor zveni podobno Mig-u... zdej mal manj...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
cicimici ::
V enem letu sem iz IBM-a šla na maxtorja in po kratkem času tudi tega zamenjala za baracudo, vzrok je bil pri obeh isti : piskajoč zvok (kot zvok reaktivca).Poiskusila sem z elastikami vpet disk tako da disk ni bil v fizičnem kontaktu z rackom.Presenetljivo je disk postal vsaj za 50% tišji (maxtor).Sedaj ko imam baracudo teh problemov nimam več
Thanatos ::
moj WD mi pa preglasi vse vente tako da bom jaz, kar lepo tiste gumi nosilce od mlacoma (sponzor by fotr ) Aja zalman 7+? nikoli slišal. Mogoče misliš Volcano 7+?
Wolverine ::
Priporocam WD 80Gb JB, prej sem imel ibm 40Gb in je zelo opazna razlika.
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)
AtaStrumf ::
Pismo to je res že malo čudno. Kolega je zamenjal Maxtorja 80 GB 7200 za WD-ja 80 GB JB pa pravi da je WD glasnejši. Jaz se ravno včaraj oz. zdaj že predvčerajšnjem :) nabavil WD 80 JB in je neslišen. Dva druga kolega pa isto pravita da je njun WD 80 JB glasen in spušča čudne zvoke. Prav nenavadno. Edina razlaga ki jo imam je da obstajajo različne serije pod istim imenom. Za WD-ja vem da obstajata vsaj 2 verziji a se po imenu in na zunaj prav nič ne razlikujeta. Ena je prava JB (8MB Cacha) druga pa navadna BB (7200 RPM) z samo dodanim Cache-om. Sam en vem zakaj bi bil BB bistveno glasnejši. V bratovi mašini imam WD 60 BB pa je čist neslišen. ČUDN skratka.
Thanatos ::
jaz imam BB 40GB pa je klinac glasen kot reaktivc (preglasi mi Volcana 7+ na low), še več kot stari deskstar IBM 15GB. Bomo vidl ko ga bom s temi gumicami upel verjetno bo bolje.
Matri[X] ::
Jz nameravam tud kupt nov disk. Vsak ima svojo mejo neslišno-tiho. Jaz mojega 1.5 leti starih morskih gat ne slišim če mam vklopljene ventilatorje. Če jih upočasnim(tako je večino časa) pa slišem disk in je prav nedležno ker je čista tišina drugače (če ga med delovanjem odkopim).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9484 (6439) | dela |
» | Maxtor ali HitachiOddelek: Kaj kupiti | 1772 (1202) | Dobius |
» | Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 10637 (7822) | Keyser Soze |
» | Disk in graficna?Oddelek: Kaj kupiti | 1316 (1061) | San |
» | Trdi DiskOddelek: Strojna oprema | 1469 (1088) | blabla |