» »

Chieftec "problem"

Chieftec "problem"

MilkyWay ::

Imam en eno težavico, ki me moti oz. mi ne da miru. Danes sem kupil ohišje Chieftec midi tower. Zadevo sem sestavil ter pognal v delujoče stanje. Do tukaj vse lepo in prav. Moti me pa zelo spremenjen zvok mojega diska (Maxtor 40GB, 7200 rpm.). Zdaj pa mene zanima, če je še kdo opazil podobno spremembo pri dotičnemu ohišju. Prej sem imel namreč ohišje Macase in diska praktično nisem slišal, pri Chieftecu se pa kar dobro sliši, tako kot recimo kakšni starejši WD-ji:D , le da je vseeno bolj tiho.

Hvala
LP

TESKAn ::

Sicer nimam čifteka, ma par nasvetov lahko vseeno dam:). Kot prvo dej med disk in ohišje kake gumijaste podložke. Pa malo bol zategni vse skupaj. In če se ne motim, ima čiftek tako kletko za disk, da jo lahko ven vzameš. Poglej, če je povsod dobro pritrjena.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MilkyWay ::

Kakšnih gumijastih podložk ne morem zatlačit med kletko in diskom, ker enostavno ni dovolj prostora:)). Kletke sem tudi že pregledal. So pritrjene v redu, čeprav nimaš kaj dosti vijačit, ker nekako ni vijakov :D, samo neka ročica, s katero kletko zatakneš. Dokaj pripravno, moram reč.

Hvala vnaprej
LP

Fury ::

in tudi dokaj vibrirajoce se mi zdi :) a ne da? :)

viper ::

prej sem mel ohisje kr eno .. pa je bil disk glasnejsi. zdej v chieftecu je tisji. nimam pojma zakaj je pr teb obratno. diske dobr zasraufej - ne pretiravat. pa poglej ce sta kletki lepo zataknjeni. pa ce si dal v kletke ventilatorje, preveri, da se ne brusijo. al pa da vantilator spusa zvok in ne disk? drgac pa poskusi z gumijastimi podlozkami. prostora je dost ...

lp
I've got spinning wheels, baby! Heck let's do this!

MilkyWay ::

Fury: Jaz ne opažam nobenih posebnih vibracij:D, tako da ne vem, če je krivo to.
viper: Kletka je dobro pritrjena, lepo zahakljana z zatičem:D. Ventilatorja pa v tej kletki ni - ravno zaradi morebitnih vibracij ga nisem dal not.
Sem pa malo eksperimentiral. Disk sem dal ven iz kletke ter ga položil na mizo. Diska tako skoraj nisem slišal, deloval je tako kot prej, če ne še malce bolj potiho. Ko sem ga dal nazaj v kletko, se je tisti zvok spet pojavil:|.
No, kakorkoli, važno je, da disk dela. Če da še malo muzike, tudi prav.

ferjan ::

MilkyWay: imam popolnoma isti problem ...se pravi midi chieftec (kupljen na novo) in pol leta star Maxtor D740X 60GB.

V ohšju piska, v roki je neslišen, v 5.25 racku manj piska vendar se preveč greje.

Prostora za podložke ni skoraj nič.

Zanima me kako si rešil problem...ali si že sprobal z drugim napajalnikom (jest imam chieftec 340W), ali gre 100% za vibracije....ker se mi malce čudno zdi, da disk piska tudi ce primem kletko in s tem ublažim vibracije.

Aja pa še za informacijo: kombinacija Maxtorjev novi DiamondMax Plus 9 + chieftec deluje popolnoma neslišno.

Mr.B ::

Nisi edini , meni dva ista diska v chipteku piskata .Sem vse ventilatorje isklopu , ker sem mislil da je spet kak zalman vent zanič pa ni. V glavnem ker sem vse lepo poštimal pošraufalitd ,sem skoraj ponorel ko sem izklopil trom na diskih pa je vse tiho ratalo. Najprej sem mislil , da sem ak dsik fental , mogoče kam udaril , ali pa podobno , ampak ne obadva piskata. Sedaj bi rabil glih pol dneva da vse skupaj dam ven in nekako izoliram diske od kletke oz. ohišja.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

MilkyWay ::

"Težavo" sem rešil tako, da sem računalo postavil pod mizo. Zdaj je vse tiho:D

ferjan ::

Jaz imam svojega že od nekdaj pod mizo...pa vseeno piska!

MilkyWay ::

Sej piska tudi meni, samo če je pod mizo, se manj sliši :D. Sem probal tudi z nekimi podložkami, ki sem jih namestil med disk in kletko in se ni najbolje obneslo. Disk se sicer sliši manj (predvsem branje in pisanje), motorček pa še vedno poje svojo.

Jose ::

Imam Chieftec Drargon midi in disk WD80JB. Diska, ki je v računalniku pod mizo praktično ne slišim. Ko sem sestavljal računalnik sem opazil, da spodnja kletka ni čisto fiksna. Disk sem dal v gornjo kletko brez vsake gumijste podložke. Slišim v glavnem le ventilator od napajalnika. Mislim pa, da gornja kletka nima prostora za ventilator. Moj disk se ne pregreva, tako da s tem nimam problemov.

Soldier ::

js takih problemov nimam ker mi cpu ventilator preglasi disk in vse ostalo:D :D :D

Matty ::

No ja... meni tudi maxtorjev disk v chieftecu preglasi vse vente in napajalnik. Sicer je vse precej tiho, moti samo "obcasno" visok piskajoc zvok, ki ga povzroca disk...

Mogoce kdo ve, kje bi se dalo dobiti kake gumijste podlozke?

ferjan ::

jest sem probal narediti podložke samo so bolj en ku*c pomagale (mogoče 15%). V 5.25 racku je skoraj neslišen...samo se zeloooo segreje.

A kdo ve za kakšen 5.25 kovinski rack, nekaj podobnega kot je hardcano samo, da se da izvleči.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utišanje diska

Oddelek: Kaj kupiti
322633 (1790) mr1two
»

Zalman HDD Cooler - fenomen segrevanja namesto hlajenja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
412382 (1572) guest #44
»

Katero ohišje mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
533867 (3098) no-limits
»

Hlajenje trdih diskov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241940 (1382) jest10
»

Zadnji prizor...Chieftec

Oddelek: Strojna oprema
212020 (1243) segi

Več podobnih tem