» »

Disk in graficna?

Disk in graficna?

TribesMan ::

No kancno sem zbral dovolj penezov da bom malce investiral v racunalnik.

Kupiti mislim disk:

IBM 120GB 8MB ATA133 7200rpm

in graficno:

HIS Excalibur radeon 9000 PRO 128MB Vivo

Torej prosil bi vas za mnenja. Se posebej glede Vivo kvalitete na graficni.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

AngelOfDeath ::

počakaj še malo da se cene grafičnim znižajo --
>> Cebit. :)

boštjan ::

če nimaš več keša za grafo,pol je 9000pro ok,kar se pa tiče IBM HDD pa se jaz totalno disagree.vzemi wd 120GB 8MB predpomnilnika

Heh glede diska (ki sem ga že kupil) mislm da ni bojazni da bi blo kej narobe. Je že Hitachi-jeve oznacbe in je prav nesramno tih, v primerjavi z wd 80GB 8MB je IBM veliko tišji. Pa tudi zelo hiter je vsaj glede na moj prejšnji disk. Kar se pa grafe tiče se mi zdi da nima smisla metat stran dnarja za karkoli več kot je 9000PRO mogoče bi kupil 9100 sam nima nobena VIVO in pa dual RAMDAC. Pa še to je moj sistem bazira na 4 leta stari Abit BH6 in celeronu 700 @ 1400 tako da nima smisla kupvat boljšo grafko ko bo pa že ta najbrž preveč za moj procesor.

LP

TribesMan

aja pa še to za WD 120 8MB bi odštel 7 tisočakov več kot za IBMa garancije mata pa oba 3 leta tako da me prou boli k...

LP

TribesMan

Blup ::

Tribesman: kje pa se da dobiti ta disk in kakšno oznako ima?

Blup
:\

Lahko pri uvozniku: aplikon
Tud pr mlacomu ga majo, pa se kje bi se nasel

LP

TribesMan

Kako pa veš da je Hitachije.... kakšno oznako ima?

Blup

Lith ::

Tribes: jaz bi te pa prosil, če bi mi lahko malo opisal tvoje nastavitve na plati, kako imaš 700 navit na 1400, men ne rata še 633 do 900 spravit....
hvala , libnacom@yahoo.com
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Zheegec ::

v primerjavi z wd 80GB 8MB je IBM veliko tišji

Hm, potem je pa exstra tih, saj jaz WD 800JB sploh NE slišim, če melje lahko samo po lučki vidim >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mene že od vsega začetka nekaj zelo bega.kako za hudiča vi slišite kako disk dela oz. sem že prebral da ga slišite v sosednje sobe.Jaz mam 400JB pa odprto ohišje in najglasnejši je vent na grafi,vse drugo je ok.Če pa zaperem pa je še bolj ok.2 Kolega mata IBM diske pa tudi neslišne in oba diska z 7200 obrati.Sliši se ju le če prisloniš uho čisto k disku.Tistim kerim pa piska in se neznosno dere pa preverte kako ga mate prišraufanega,drugač pa reklamacija.

boštjan: Mogoče pa sploh ne veš da disk slišš... jst sm tut mislu, da sm boga za jajca prjeu k sm kupu Maxtorja 40 GB, skoraj dve leti nazaj... pol sm se pa začeu mal ukvarjat z zmanševanjem hrupa, tko da mam zdej res skor neslišne ventilatorje notr... ampak stvar se kr neki še dere in si rečem... pa probimo kok je kej dejansko disk glasn... ugasnem računalnik, odklopim disk in prižgem... stvar je bila za 200% bolj tiha :D

maš pa res, smo vedno bolj občutljivi na zvok :)

Blup

točno vem da ga ne slišim,ker ko dam uho poleg diska,bi lahko zaspal poleg,poleg tega pa še da tega zvoka ne slišim ko nimam ušesa poleg diska.
res pa je da so nekateri tukaj že postali pravi občutljivci za zvok in od kar imajo rač. se jim je sluh nenormalno razvil,še bolje slišijo od živali.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

Zheegec ::

Pri meni je isto; disk tako neslišen da misliš da ne dela :D 7200 obratov seveda in pa 8MB.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Hitachi vem da je ker gor lepo piše:

Hitachi Deskstar

in ne IBM

O navijanju računalnika tukan ne bi, pa tud če bi ti nič ne pomaga, ker imam Turbo PLL in ne uporabljam kontol frekvence na plati.

Disk je tako tih da ga slisis samo če nekaj kopiras iz ene na drugo particijo, ko glava dela velike premike. Je pa res da je vsak od ventilatorjev ki jih mam (4je vsi na 7V glasnejši od diska, veliko glasnejsi.

LP

TribesMan

Jok3r ::

Kolk si točno dal za njega in kje si ga kupil:8) ? Jaz si bom vkratkem tudi 120GB disk kupu;) .

San ::

Moja dva WD80 JB preglasi samo še Chrom Orb na grafi. Nimam pojma o čem govorite :) IBM, Hitachi ? Ne hvala, kar vi testirajte, če so res kej boljši >:D

Jest sm ga kupil direkt od uvoznika, ker tam en moj kolega dela in sem ga dobil ceneje, precej ceneje. Drugače košta okol 45-47kSIT

LP

TribesMan

Jok3r ::

Bi lahko zrihtal kaj ceneje:8) ? pls

Žal ne.

LP

TribesMan

mISOk ::

Jaz tudi sem zacel kupovati disk, sam mene zanimajo malo manjse kapacitete, tam nekje okoli 60-80G!

Zanima me kaksna je razlika, kaj je boljse ata100 in 8Mb predpomnilnika ali ATA133 in manj predpomnilnika (plosca mi podpira ATA133)!

še ATA 100 ti disk ne bo izkoristo.je pa danes cena 60GB HDD od WD z 8MB predpomnilnika ista kot sem jaz dal za 40GB

mISOk ::

še ATA 100 ti disk ne bo izkoristo.je pa danes cena 60GB HDD od WD z 8MB predpomnilnika ista kot sem jaz dal za 40GB

Torej bolje kupiti ata100 z vec predpomnilnika!

jaz bi

San ::

WD80 JB je res optimalno razmerje cena/velikost.20Gb za samo 4k več, je ultra čip deal. Verjemi, da boš tistih 20Gb zelo, zelo hitro pogrešal, sploh če imaš hitro pipo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15310578 (7763) Keyser Soze
»

120GB Maxtor ali WD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
503676 (2851) mamut
»