» »

Technisat Cablestar HD2 HDTV DVB-C

Technisat Cablestar HD2 HDTV DVB-C

batista ::

Zdravo, zanimam se za tole kartico, najbrž ima kdo izmed vas zadevo doma, pa me nekaj stvari zanima...
Glede na to da ima oznako HD ready( in ne Full HD), je možno sprejemat HD 1080p signal (recimo rtvslo HD) preko kabelske?
Kaj pa glede snemanja, lahko snema v 1080p? tekoče brez zatikanja?
Drugače gre za dokaj staro kartico, kaj novejšega pa nisem zasledil po trgovinah, kakšna alternativa mogoče? ( dvb-c + ci slot, v tem cenovnem rangu)

lp!
  • spremenil: batista ()

krebs11 ::

Rtv SLOHD ima ločljivost 1080i, razen ZDFHD ima 720p ostali programi na kabelski so 1080i, za kartico ne vem, jaz sem imel Pinnacli quadro stick pa sem bil razočaran sem jo prodal in kupil Smart MX83 sprejemnik ,ali pa keteri drugi ki omogoča snemanje. LP

revvs ::

@batista
S tem boš ti sprejemal malce slabše HD programe od kabelske in moraš malce manj star računalnik imet. HD ready in 1080p ni isto.

Alexius Heristalski ::

batista, noben TV program ne oddaja 1080p, ker porabi preveč pasovne širine. To ločljivost imaš na Blu-rayjih, kjer je dovolj prostora. Za broadcasting se uporabljata 1080i in 720p, večinoma prvi.

Sama kartica je pa čisto kul in kolikor sem gledal, cenejše z režo CI ni. Snema vse, itak pa dekodiranje vrši CPU ali GPU (če imaš kako novejšo grafično, npr. GF serije 8), zato zatikanja ne bi smelo biti, če imaš v kompu vsaj dvojedrnika.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

batista ::

aha hvala za odgovore. no procesor je quad, tako da nebi smelo bit problemov. lp

tintorel ::

Jaz imam to kartico. Zelo dobro deluje. Kupil sme jo predsem zaradi podprtosti v linuxu (jedro 2.6.33 ali novejše). VLC se najboljše obnese z njo, razen FullHD ne predvaja s pomočjo grafičnega čipa (moraš imet močnejši komp).
V Winsih se pa najboljše obnese kar program "DVBViewer TE2", ki ga priložijo kartici. Ta predvaja tudi FullHD s pomočjo CoreAVC decoderja, ki ga izbereš v DVBViewer-ju. Snema tudi - v obeh OS-ih.
Sicer je pa res malo izbire za DVB-C. DVB-T je strojno in programsko bolje podprt.

revvs ::

HD so imeli tudi pred desetletji, to nič drugo ne pomeni kot visoka ločljivost, vendar visoka ločljivost danes in v preteklosti ni isto, niti signal ni isti.

DVB ni kvaliteta, samo način kako ti ujameš signal.

HD Ready ni Full HD, HD Ready je minimalno po zakonu kaj lahko imenujemo HD dandanes, ni 1080p. HD Ready je max 1080i, lahko pa tudi manj. Po domače: 1080i ni zadosti hiter pri hitrih scenah v filmih, ni zadost čisto.

Alexius Heristalski ::

Ajd, ne serji, tudi 720p ali 1080i slika je lahko vrhunska, imeni HD Ready in Full HD pa so si izmislili proizvajalci televizorjev in po nepotrebnem zakomplicirali stvar, ker si ju vsak razlaga drugače. Nimata nobene zveze s tunerji za PC.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

revvs ::

Jaz ne trdim da prejšnji TV niso imeli dobro sliko, tu se sploh ne gre za moje mnenje. Mi se tukaj pogovarjamo o HD dejstvih. 1080p ni marketinški trik, to je tehnologija, dejstvo je da 1080i ni to kar po svetu razumejo pod resničnim HD.

i = interlaced
p = progressive

Dokaz:

batista ::

Tintorel, mi lahko poveš glede snemanja, kakšne resolucije so na izbiro (priložen software), kartico bi kupil ravno zaradi snemanja HD kanalov. Predvsem me zanima če je možno sliko zajemat v 1920x1080.

Alexius Heristalski ::

Na disk posname točno tako kot dobi. Če je kanal 1920x1080i, bo posnetek tudi. Če je 1280x720p, bo pa to.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

tintorel ::

Potrjujem post Alexius Heristalskega :)

TyKee ::

Hi.

Prosim če kdo ve, če mi lahko pomaga.

kupil sem to kartico s pripadajočim CI slotom. Vstavil v PC, vstavil CDRom, namestil gonilnike + DVBViewer TE2 ter cel srečen dal SCAN RANGE.

Po končanem scanu začuden gledam, da ni kanalov. Kartica mi ne najde kanalov. Probal sem že vse živo, ven, not, gor drivere, dol drivere, neke druge drivere...

Ne najde kanalov. Sedaj sem dal že eno drugo kartico - isto CableStar HD2 v PC, pa tudi ta ne nade kanalov. Nekaj ne instaliram prav, ima mogoče kdo kak predlog kaj nardit?

Imam Windows XP SP3.

Vuli ::

Ja in kake nastavitve si napisal za iskanje programov? In ker kabelski operater/ponudnik imaš doma? Telemach,...?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Desty ::

Jaz imam pa pravtako težave s točno to TV kartico. Prej sem imel nameščene Windows 7 64-bit in sem nekako usposobil, da je delovalo. Sedaj pa sem formatiral PC in imam spet W7 64-bit. Kartico mi v device managerju lepo zazna, ampak je zraven klicajček in piše Multimedia Controler. Ko začne iskati za gonilniki, jih ne najde. Pravtako če pokaže, kje jih naj išče (imam na namizju najnovejše driverje) in jih tudi ne najde. Sploh ne morem namestit gonilnikov in tako tudi kartica ne deluje. Tudi z original priloženim CDjem ne gre. Je mogoče težava v 64-bitnih W? Sicer sem prej imel isto, ampak ne vem zakaj sedaj ne deluje...

Romzi ::

Jo mam že nekaj časa - kaki 2 leti in dela bp.
Gonilnike si snemi z uradne strani (podpirajo win 7).
Za gledanje/snemanje uporabljam MediaPortal.
LP

Desty ::

Sem potegnil iz uradne strani in jih ne sprejme. Imaš 64 bitne ali 32 bitnw Windows 7?

Romzi ::

32
LP

methodmen ::

Sem imel isti problem potem pa sem setup zagnal pod kompaktibilnost vista sp2 in mi jih je lepo posnelo edini problem mam ko mi nenajde nic programov ;)

methodmen ::

Je gdo nasel resitev na to kartico kako jo spraviti v delovanje?, kot vidim ni nobene teme vec od 25 naprej.

Desty ::

methodmen je izjavil:

Sem imel isti problem potem pa sem setup zagnal pod kompaktibilnost vista sp2 in mi jih je lepo posnelo edini problem mam ko mi nenajde nic programov ;)


Lahko malo bolj podrobno opišeš, kater setup si zagnal v comp. mode? Si cel CD zagnal tako ali kako? Prosim za pomoč. :)

Že uredil. Dela! HVALA!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Desty ()

methodmen ::

Klikniv sem z desnim klikom na setup izvrsno datoteko za to kartico ter dav properties ----Compatibility-----Run this program in compatibility mode for:Windows vista service pack 2...pa tm uspod run this as administrator.

Desty si zrihtal da ti kaze programe tudi?Meni po instlaciji kaze v Device maneger, pod Saund,video and game controlers High definition audio device ter technisat cablestar hd2 je prav tako, ker mi noce najdit nobenih programov.


(po vec urah iskanja po nemskih, italjanskih itd forumih ni resitve zakaj noce najdit kanalov je pa cev kup ljkudi, ki imajo isti problem. Tisti ki imaste Windows Vista sp1,2 pa bezveze da to kartico sploh kupujete)

Zgodovina sprememb…

batista ::

Pred parimi dnevi nabavil tole kartico. Win7 64. sem dal install na priloženem cdju, inštalira program DVBviewer TE, gonilnikov pa ne. zato sem jih namestil ročno (mapa driver na cdju)
V dvbviewerju sicer ne prepozna točnega imena kartice (v device managerju v winsih je pravo ime), ampak je delovalo. Ko sem pognal channel scan ni bilo nič, nakar sem našel tele nastavitve in mi je hitro našlo programe:

NASTAVITEV IN ISKANJE DIGITALNIH PROGRAMOV : (UPC Telemach,Triera)

Frekvenčno področje : 418 in 538 MHz,
Skeniraj : po 8 MHz oz. 8000 KHz
Symbol Rate : 6875
Modulacija : QAM 64

methodmen ::

Evo sm tudi jast nasel resitev tam v dvbviever das In deaph search (takes longer) in deluje ;)

Desty ::

Sem poinštaliral v compatibility mode in mi je lepo namestilo driverje in vse. Tudi v device managerju lepo piše. Je pa problem, da ko zaženem DVBviewer, mi napiše "All capable DVB adapter are busy". Če grem pogledat v nastavitve DVBviewerja, mi jo lepo najde. Sploh ne morem skenirat kanalov ne nič, ker vedno napiše, da je kartica busy. Drugje jo pa lepo zazna. Google nekaj najde ampak nič uporabnega.

batista ::

Zanima me kateri program uporabljate za obdelavo .ts video dadotek, ki jih kartica uporablja za zajemanje videa. namreč program ki je priložen zraven ni uporaben, pa še zelo star je. nekaj sem jih našel na netu a ni noben dober.
Rabil bi nekaj s katerim bi rezal/krajšal, in potem shranil enak format - torej brez dodatnega enkodiranja v divx,..itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: batista ()

krebs11 ::

Jaz za rezanje .ts datotek, ki mi jih posnameta DVB-T in C sprejemnika uporabljam TSDoctor http://www.cypheros.de/tsdoctor_e.html, probaj trial verzijo, jaz sem kupil licenco, za shranjevanje brez kodiranja v divx pa ne gre, morda si mislil avi, jaz rajši uporabljam mkv, drugače pa ts zna predvajat tudi bsplayer ali pa vlc player.
LP

batista ::

hvala, sem probal in deluje. lp

MATiCEK ::

Zanimam se za nakup omenjenega tv tunerja. Prepral sem celotno temo, nikjer pa nisem zasledil, da bi kdo omenil ali potrebuješ za CI režo Conax modul. Zanima me torej, če je potrebno imeti tudi Conax modul in pa kartico (v mojem primeru od Telemacha) za omenjen tv tuner? A brez modula najde kaj programov?

krebs11 ::

Pri telemachu ti brez kartice najde nekaj programov: rtv slo1,2, tv pink 3, pa še nekaj največ enih 8.

zoot ::

Jaz mam lih tko kartico od telemacha v tvju. Prav brez česarkoli ti ne bo našlo kaj dosti :) . S katrico pa ti odkodira programe, ki jih imaš zakupljene.

matejo7 ::

Jaz imam pa problem, ker mi noče odkodirat programov(Telemach). CI modul sem probaval obračat v obe poziciji, pa nič. Včasih mi izginja pocija pri DVBViever-ju Settings/Conditional Access Module, ko pa ostane odprta, ni pa nič vpisano. Kot da mi sploh ne prepozna CI modula. Pa šteka mi edini HD program SLO1 HD.

Kakšne ideje?

Lp, Matej

Noben ne ve?

Lp, Matej

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matejo7 ()

danček001 ::

imam popolnoma enak problem....je morda kdo že prišel zadevi do konca?
lp

Martinček ::

Prosim za pomoč.

Instaliral sem Technisat Cablestar HD2 DVB pc karto z CI režona nov Pc z core i5 8G rama Win. 7.
Po nekaj mukah sem naložil gonilnika, poskeniral Tv in radijske kanale (sem na Telemachovi mreži).
zagnal sem tv vivera, sliko imam samo na HD kanalih, na ostalih kanalih je samo zvok.
V čem je problem,poskušal vse mogoče nastavitve. Tjuner podpira 32/64 kodiranje
Če odprem info na navadnem kanalu mi prikaže za (Video Type = MPEG 2,
spremeniti pa tega ne morem. Mi lahko kdo pomaga kako priti do pravih nastavitev da bodo ostali kanali delovali.

Vnaprej hvala

Zgodovina sprememb…

Alexius Heristalski ::

Najbrž imaš težave z dekoderjem MPEG2 in/ali rendererjem.

Pojdi v nastavitve - Options -> DirectX -> Video in povej, kaj imaš nastavljeno pri postavkah MPEG2 Video Decoder in Video Renderer. Pri slednji mora biti EVR Enhanced Video Renderer. Pri prvi pa najdi kombinacijo, ki bo dala sliko.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Tilen ::

V CI reži imaš kodirno kartico?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Alexius Heristalski ::

Če vidi HD kanale, na ostalih pa samo zvok, ima težavo z dekoderjem MPEG2, kajti HD kanali so kodirani v H.264.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Martinček ::

Prilagam konfiguracije in nastavitve ter prikaz nastavitev za digitalni kanal in HD kanal.
ČE KDO LAHKO POMAGA, PROSIM.

Technisat Cablestar HD2 DVB PC karto (Article-No.4098/3733) z CI slot HD2 (Article-No.0011/4102) sem po priloženih navodilih instaliral v novi PC, z INTEL CORE i5 3450, 8GB RAM, AMD Radeon 7700, Windows 7.
Iz priloženega CD-ja sem naložil driverja in program, skeniral TV in radijske kanale (sem na Telemachovi kabelski mreži, protokol MPEG2 in MPEG 4 za HD kanale). Pri kabelskem ponudniku se dobil CONAX modul in kartico za ustreno programsko shemo.
Zagnal sem DVB viewer T2, sliko imam samo na HD kanalih, na ostalih kanalih je samo zvok.
V čem je problem, poskušal sem vse mogoče nastavitve.

Če odprem Chanel Info na navadnem kanalu in HD kanalu mi prikaže sledeče, spremeniti pa tega ne morem. Kje se te nastavitve lahko spreminjajo?



Chanel info

Info

Chanel properties

Name: SLO1

Category: telemach

Video PID: 1101 Video Type: MPEG2
Audio PID: 1102 Audio Type: MPEG
Teletext PID: 1120 PCR PID: 1101
PMT PID: 1100 Service ID: 10601


Transpoder properties:

Frekvency (KHz): 458000 Modulation: AUTO
Symbol rate: 6875
Stream ID 106

DVB Network properties

Root: Scan 30.12.2012
Tuner Type: Cable Network ID: 501
------------------------------------------------------


Chanel info

Info

Chanel properties

Name: HDSLO1

Category: telemach

Video PID: 33 Video Type: H.264
Audio PID: 110 Audio Type: MPEG
Teletext PID: 7040 PCR PID: 33
PMT PID: 100 Service ID: 12603


Transpoder properties:

Frekvency (KHz): 458000 Modulation: QAM25
Symbol rate: 6875
Stream ID 126

DVB Network properties

Root: Scan 30.12.2012
Tuner Type: Cable Network ID: 501

Alexius Heristalski ::

Jaz sem ti povedal, kaj naredi.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Martinček ::

Prijatelji, hvala za pomoč uspelo je.

Spremini sem renderja in zdaj deluje.
To sem počel tudi še prej, pa najbrš zaradi spleta okoliščin ni delovalo.
še enkrat hvala.

Strečno in uspešno Novo leto 2013 vsem forumašem.

Excalibrus ::

Tudi sam premišljujem o nakupu slednjega tunerja za računalnik. Ker pa sem na tem področju še razmeroma zelen, pa me zanima kaj vse je potrebno še kupiti, razen seveda tunerja. Ta kartica, ki jo dobiš pri ponudniku - jo je potrebno še dodatno doplačati? Ker sem študent, me zanima ali ima kdo izkušnje z priklopom v študentskem domu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833435586 (75114) zavajon
»

TV tuner za PC z DVB-C z digitalnem pretvornikom !?

Oddelek: Kaj kupiti
1311085 (6664) laguna1
»

digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)

Oddelek: Pomoč in nasveti
208397 (4036) predrag000
»

RTV SLO HD na Telemachu

Oddelek: Zvok in slika
328080 (6982) Alexius Heristalski
»

DVB-C Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5425700 (22268) icek

Več podobnih tem