» »

Sony in Geohot sta dosegla poravnavo

Sony in Geohot sta dosegla poravnavo

George Hotz

vir: engadget
engadget - Tožarjenja, zasegov opreme in pobegov v Južno Ameriko je v primeru tožbe Sonyja proti Georgu Hotzu, na spletu poznanem tudi pod vzdevkom Geohot, konec. Mladi Američan je namreč dosegel poravnavo s Sonyjem, del katere je tudi popolna prepoved deljenja kode, ki je osnova za polni odklep PlayStation 3. S tem je bilo poleg ponovne namestitve drugih operacijskih sistemov omogočeno piratiziranje iger, kar jasno ni bilo po godu Sonyju. To seveda ni bil edini problem, nedvomno pa prepoved deljenja kode Sonyju ne bo pomagala pod preprogo pomesti celotne scene, povezane z odklepanjem konzole, ki je od prvih poizkusov Geohota že močno napredovala.

Poravnava je bila sicer dosežena že 31. marca, a razen prepovedi deljenja kode drugi pogoji niso bili razkriti. Obe strani sta povedali, da sta veseli za tako hiter konec postopka. Sony je zatrdil še, da nedavni napadi na njihovo stran niso bili delo Geohota, tako ali tako pa je odgovornost prevzela (oz. že vnaprej napovedala) skupina Anonymous, odgovorna za akcije v povezavi z Wikileaksom, Assange-om, YouTube dnevom pornografije, itd. Geohot je poleg pionirstva na področju odklepa PlayStation 3 svoj pečat pustil tudi pri podobnem polnem odklepanju oz. polnem dostopu (t.i. jailbreak) v Applov iOS, pred časom pa je razmišljal še o podobnem pohodu nad Windows Phone 7.

6 komentarjev

antonija ::

Zdej bo pa mogu nick na netu zamenjat da se bo lahko naprej ukvarjal s svojim hobijem. >:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Manu ::

Ni mi čisto jasno kaj je Sony sploh hotel. V linkani novici poleg zaščite intelektualne zaščite omenjajo tudi zaščito potrošnikov. Prvo je smiselno, zadnje pa eno prazno natolcevanje. Tožit Hotza, da zaščitijo potrošnike... ;(( pa kaj še.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Bor H ::

Pa sej jih, gre za to da hackana konzola lahko povzroči štalo v MP špilih. Tako da ja, tudi potrošnike s tem ščitijo. Nekako tako kot prehitro vožnjo ("kaj bojo men govoril kako naj vozm, sej itak bom sebe fental če že koga").

magecu ::

Bor H je izjavil:

Pa sej jih, gre za to da hackana konzola lahko povzroči štalo v MP špilih. Tako da ja, tudi potrošnike s tem ščitijo. Nekako tako kot prehitro vožnjo ("kaj bojo men govoril kako naj vozm, sej itak bom sebe fental če že koga").

Kakšne probleme lahko dela hackana konzoloa v MP igrah.
Sej za igrat online rabiš online uporabniški račun.
Edino kar bi lahko teoretično pridobil je, da z hackanjem onemogočiš bananje konzole, račun je pa še vedno lahko ukinjen.

Bor H ::

Res je, ampak a si sigurn da boš banal vse hackane konzole? Jst nism čist sigurn, ker tudi na Xboxu marsikdo kar nekaj časa bluzi po netu preden ga doleti banhammer.

PrimozR ::

Na hackanih konzolah bi se lahko razširili kaki virusi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CES 2014: Sonyjev PlayStation Now za igranje iger kjerkoli

Oddelek: Novice / Igre
86505 (5647) BlackMaX
»

Sony PlayStation Network nazaj prihodnji teden, številke kreditnih kartic so bile šif

Oddelek: Novice / Zasebnost
4914570 (13230) opeter
»

Kalifornijsko sodišče dovolilo izročitev IP-naslovov obiskovalcev Geohot.com

Oddelek: Novice / NWO
94093 (2636) 3furious
»

Odgovor na zlom zaščite PS3 spletno preverjanje licence (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
6014140 (12221) Jst
»

Običajni Jailbreak tudi za novejše iPhone

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
209265 (8186) simnov

Več podobnih tem