» »

Kalifornijsko sodišče dovolilo izročitev IP-naslovov obiskovalcev Geohot.com

Kalifornijsko sodišče dovolilo izročitev IP-naslovov obiskovalcev Geohot.com

George Hotz aka GeoHot. Vir: TekGoblin.com.

Wired News - Kalifornijsko sodišče je v primeru Sony zoper George Hotz, ki je zlomil zaščito PlayStationa 3 in objavil ključe na internetu, zaradi česar se je zapletel v sodni spor s Sonyjem, ugodilo zahtevi Sonyja, da mora ponudnik internetnega gostovanja Bluehost za spletno stran Geohot.com, kjer so bili ključi objavljeni, posredovati IP-naslove vseh obiskovalcev strani od januarja 2009 do danes. Sony Hotza obtožuje kršitev DMCA in drugih zakonov, zato zahtevajo prepoved distribucije ključev, zaseg vse strojne in programske opreme, plačilo odškodnine in sodnih stroškov.

Sony trdi, da potrebujejo IP-naslove, dnevniške datoteke, informacije o računih in dostopih ter ostale informacije, ki bi lahko identificirale obiskovalce strani geohot.com, zavoljo dvojega. Prvič, želijo dokazati, da je Hotz resnično razpečeval ključe oziroma orodje za vdrtje v PlayStation 3, kar je po DMCA kaznivo. Kot drugo pa želijo doseči, da bi se sojenje odvijalo v San Franciscu in ne v New Jerseyu, kjer Hotz prebiva. Kalifornijska zakonodaja je Sonyju bolj naklonjena, a da bi jo lahko uporabili, morajo dokazati, da je veliko obiskovalcev strani iz Kalifornije.

Poleg tega je sodišče odobrilo še Sonyjeve zahtevo po dnevniški datotekah za Hotzev blog na Blogger.com, zahtevo po podatkih o računu geohot na YouTubu in zahtevo po podatkih o Hotzevih prispevkih na Twitterju.

9 komentarjev

Nagi Bator ::

Kalifornijska zakonodaja je Sonyju bolj naklonjena, a da bi jo lahko uporabili, morajo dokazati, da je veliko obiskovalcev strani iz Kalifornije.

To verjetno pomeni da IP-je ze imajo ter da se samo morajo umiti pred zakonom.

Manu ::

Jaz sem pa mislil, da se prometni podatki shranjujejo z namenom iskanja pedofilov in teroristov ...
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

mjk ::

mislim, da je tole že kar malo kretensko s strani sonya ...
... vse bolj applu podoben - s to razliko, da se apple še ni speku sonny pa po mojem ne bo imel te sreče.

tvich ::

Mislim, da je bolje, da se sojenje odvija v Kaliforniji. Trenutno je GeoHot že dosegel dovolj razpoznavnosti, da bo v samem sodnem postopku sodelovalo nekaj profesorjev iz Stanford/Berkeley. In če vržeš 100 ambicioznih študentov na tale primer, bo nastal še lep precedens tudi v Kaliforniji.
Resnično se mi Sony počasi že smili, čeprav je vsaka publiciteta menda dobra, se že ustvarja slika kako velika korporacija nadleguje majhnega človeka. Pa še ni tako stran od resnice.
And AC said, ''LET THERE BE LIGHT!''
And there was light--

Mr.B ::

Če uspe LG to kar mu je uspelo v Ameriki, ne bo imel dotični goospod težkega dela, a le dokler krši SONY intelektualno lastnino LG-ja. Tako da bo zgodba lahko še zanimiva.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BaToCarx ::

Jst sovražim Sony že dolgo, se posebej pa od zaprtja http://www.lik-sang.com/ . Zdaj pa lahko samo se dodamo ta primer na listo. (nimam ničesar od Sony-a :D)

RoSeR ::

Nov šport ... narediš napravo, zavestno jo slabo zaščitiš, ko jo nekdo razbije, pa njega in vse ostale tožiš, pokasiraš ter dobiš zastonj reklamo, ker te vsi mediji spremljajo v takšnem "čudnem" procesu. Ni kaj, vse je dovoljeno kapitalistom.

bf4ed ::

kot je RoSeR omenil...

Nebi se čudil če bi za par let ven prišlo da je sony res namerno slabo zaščitil da bi kasneje kasiral...in potem bodo spet sony tožili vsi po vrsti...:)

3furious ::

Res je odlična poslovna praksa, da namesto prodaje iger milijonom strankam raje tvegajo s tožbo nekaj posameznikom, ki vsi skupaj 100.000$ skup ne spravijo. In Playstation je tako slabo poznana znamka, da morajo izkoristiti še tako slabo reklamo.
In the age of information, ignorance is a choice.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sony še vedno na udaru (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
13127136 (24776) ABX
»

Sony in Geohot sta dosegla poravnavo

Oddelek: Novice / Tožbe
63662 (3038) PrimozR
»

Kalifornijsko sodišče dovolilo izročitev IP-naslovov obiskovalcev Geohot.com

Oddelek: Novice / NWO
94093 (2636) 3furious
»

Sony pridobil začasno odredbo zoper Geohota (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6216762 (14652) BigWhale
»

Sony toži skupino fail0verflow zaradi objave zasebnih ključev PS3

Oddelek: Novice / Tožbe
3911162 (8797) BigWhale

Več podobnih tem