» »

Podpora vladi. Janševa slimdown za javno upravo

Podpora vladi. Janševa slimdown za javno upravo

1 2
3
4

GregiB ::

Thomas je izjavil:

A ti veš, kaj hočeš?


Thomas... si ne daš dopovedati, kaj... Čeprav nemara v Sloveniji kaže na to, da ljudje ne vedo, kaj točno želijo, pa se vedno bolj kristalizira česar NE želijo. In tu si že non-stop dopisujemo točno to... ljudem se ponuja tisto, kar si ne želijo... brez alternativ
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

JanezekNovak ::

T-h-o-r je izjavil:

aja, ker 80% neveljavnih glasovnic ne bi sprožilo nobenega alarma in pomislekov :D


Lej lahko je 99,99% neveljavnih glasovnic in pride samo 1 glasovnica za T-h-o-r stranko in le-ta stranka zmaga in ima vse sedeže v parlamentu.

Morda bi v tem primeru, celo ponovili glasovanje za manjšinska pripadnika, ampak T-h-o-r stranka bi še vedno imela večino in bi bile volitve veljavne.

Ostali bi jokali in se sekirali ampak, če se ne motim, imamo tak volilni sistem in bi pri tem rezultatu ostalo.
http://www.euroairsoft.com/

Buggy ::

T-h-o-r je izjavil:

aja, ker 80% neveljavnih glasovnic ne bi sprožilo nobenega alarma in pomislekov :D



a 15 odstotna udelezba na referendumih je sprozila kaksen alarm?

PaX_MaN ::

Thomas ::

pa se vedno bolj kristalizira česar NE želijo


Fajn bi blo, če bi vedeli tudi, kaj si želijo. Razen velikih plač, nizkih davkov, socialne varnosti, javnega zdravstva brez čakanja in tako naprej.

Polni protislovnih želja so. Vendar bodo morali reči - TEGALE volim. Tisti pa boljš, da gre takoj v triletni konflikt s svojimi volilci. Tik pred naslednjimi volitvami, pa morajo državljani sprevideti, da je dobro hotel in naredil. In ga nejevoljno spet izvolijo, za še eno tako štiriletno knajpanje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BlueRunner ::

Eh... saj imamo lahko nekaj časa tudi belgijski sistem. Ker so vsi gnili, vlade pač ne bo. Dokler se ne bomo zmenili kdo je sploh sposoben za 4-letno upravljanje, bo pa država na avtopilotu.

T-h-o-r ::

Thomas je izjavil:

Komu se umaknejo?

umaknejo se z prizorišča in političnega življenja


komu? vidim lahovnika, viranta trenutno, če bi kateri od njiju le še zbral par ljudi okrog sebe (pa ne razne školjče in take lol)
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

solatko ::

Razni Virant, Lahovnik ...... nimajo karizme vodij, trenutno imata to karizmo na žalost samo dva - stalinistični JJ in anarhistični Zmago, jih pa je nekaj med župani in pričakujem, da imajo tudi oni vsega poln k. in se bodo organizirali kot stranka.
Delo krepa človeka

Thomas ::

Župani so večinoma večji beboti od trenutnih aspirantov na premierski stolček. Kdor pričakuje kaj posebnega od županov, se najbrž heca.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

bluefish ::

Res je, z župan čim bolj stran.

LuiIII ::

Župani nimajo kaj delati v parlamentu! To bi morala biti nezdružljiva funkcija. Vse tiste nebuloze kako župani lahko v parlamentu delujejo v korist lokalne skupnosti so pa tako ali tako skregane z osnovno logiko vodenja države in funkcijo parlamenta. Župani vodijo zadeve na zelo lokalni ravni in nimajo kaj delati v parlamentu kjer se lokalni interesi ne smejo mešati z državnimi. Razen če hočemo Slovenijo seveda spremeniti v res popolnoma nedelujočo državo kjer ji vlada 200+ lokalnih interesov ali pa da ustanovimo federacijo 200+ fevdalnih državic.
Glede na to koliko so nekatere občine zadolžene, pa mislim, da ima večina županov še veliko dela pred lastnim pragom in jim ni potrebno svojih kompetenc razkazovati še na državni ravni.

T-h-o-r ::

ampak županski lobij je tako močan v parlamentu, da zaenkrat ni šans, da sprejmejo nezdružljivost funkcij
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

revvs ::

Po celi evropi se ukinjajo socialne stranke, mislim da bo še samo vse desno in ameriško po Pahorju pri nas. Tako že vsi dobivajo navodila od centra četrega rajha, ki so tudi eni redkih ki imajo + v EU. Je prav smešno da Portugalska, Irska, Islandija, Španija rabi pomoč, mi pa ne. Pri nas je vse vedno ok, zato bomo vedno zadnji in skorumpirani. Na papirju bo seveda pisalo da ima vsak v Sloveniji 1500 evro plače ali več. Mi smo na papirju komunisti za USA in poleg tega še bogatejši na prebivalca od Irske in marsikogar. Smo 20 na svetu po plačah na prebivalca. V bistvu pa pri nas sociale sploh več ni in smo vedno z vse socialisti. Kje je zdaj ta enakopravnost zakonov v EU ? Socialna podpora je večja v Nemčiji kot pa pri nas plače nekaterih univerzitetno šolanih. Narobe svet.

Crimson_Shadow ::

LuiIII je izjavil:

Slovensko volilno telo je enostavno bebavo. Se vidi, da ni demokratične tradicije in kulture. Če bi bila na višjem nivoju, bi se tudi do politikov drugače obnašali in znali zahtevati njihovo odgovornost. S tem bi se seveda tudi politiki precej drugače obnašali. Na splošno pa je v politiko vpletenih preveč čustev, ki volilnemu telesu onemogočajo resno opravljanje ene in edine funkcije: izbiro. Zame osebno ni družinska, osebna, družabna tragedija, če nekdo na podlagi poznavanja programa, oseb,... zamenja ljubljeno stranko ali pa celo politični pol (boooo, herezija;-). Za veliko večino se pa bojim, da je.
Veliko večja napaka je to, da ne gremo volit. Izgovorov, ki jih slišim je precej in skoraj nobeden ne zdrži resne presoje. Najbolj pogosta sta: "Ne bom šel volit ker me politika ne zanima (se mi gnusi,...)" in "Ne grem volit, ker ne vem koga bi volil." Na oba izgovora je samo en pravi odgovor: potem pa se ne pritožuj nad tem, da ti gre zaradi države oz. politike slabo, da je vse skorumpirano. Imel si priložnost svoj glas oddati, a te pravice nisi izrabil in tudi zaradi tvoje nedejavnosti je tako kot je. S tem se nisi rešil odgovornosti za situacijo v kateri si (smo)!
Če pogledam na zadevo iz psihološko oz. osebno razvojnega stališča, je to daleč najslabša izbira. Zakaj? Človek se najbolje uči in razvija na svojih lastnih napakah. Napake imajo največjo in najmočnejšo "pedagoško" vrednost. Če pa se človek ne odloča in ostaja pasiven, zaradi tega seveda ne dela napak, toda tudi ne more napredovati. Zelo pogosto je to, da za največjimi koraki in uspehi v življenju, stojijo napake, ki smo jih bili sposobni zaznati, sprejeti, prežvečiti in iz njih potegniti izkustvene zaključke ter ustrezne odločitve. Nekdo je dejal: "Bolje je v življenju delati same napake, kot pa nič delati". Zahteva pa to seveda zrelo osebnostno držo, ki se ji reče tudi iskrenost do samega sebe. In tu je verjetno jedro problema. Ljudje danes bežimo od samega sebe, strah nas je nas samih. Leni in prekomot smo, predvsem pa ne prenašamo dobro avtorefleksije in zaradi tega nočemo presojati sami sebe. Če pa to počnemo, pa hitro obupamo in ne potegnemo iz tega zrelih odločitev ampak zgolj: "Ma brez veze, takšen sem, luzer sem, nikoli ne bom boljši,..." Premagati to pa pomeni biti zares svoboden.
Zato je po mojem abstiniranje volitev je pravzaprav čista, visoko rafinirana neumnost. In ker je te neumnosti preveč in po mojem slabo vpliva na politično življenje v državi, bi sam iz zgornjih razlogov uvedel obvezno udeležbo na volitvah. Namesto, da so volitve pravica, bi bile dolžnost. S tem bi bilo volilno telo bolj aktivno. Komur pa se politika gnusi ali pa ne ve koga bi volil, pa lahko odda prazno volilnico. Pravzaprav mu to svetujem tudi danes, saj je to večji "statement" kot pa biti pasivno doma.
Politika bo pa ostala, četudi jo preziramo. Ni druge, koristit jo je treba.


Ne bi bilo slabo, da bi bila tule zakonska določitev, da ne udeležitev avtomatsko pomeni neveljavno glasovnico.

Sem takoj za!
We create worlds

Volk| ::

Ni mi jasno, zakaj vsi tukaj in drugje vidite, da Pahorja treba odstranit, ker je zanič, JJ je isto sranje, ko pride na oblast, drugega pa itak ni. Jeličič bi bil, samo on samo gobezda pa nič ne naredi. Tudi če ta vlada pade, bo spet za en kurac. Celo JJ bo imel izgovor, da ne more nič naret, ker je prejšnja vlada vse zajebala. In spet bodo kradli, slovenčki pa šli v pogubo.

Edina možnost je da pridejo neki "Vitezi nove dobe", kateri bodo drastično posegli vmes in nekaj naredili. Ti "vitezi" ne smejo biti sedaj v parlamentu ampak mladi sveži ljudje, kateri so zagnani, dovolj izobraženi in seveda: morajo imeti jajca se spopast s mafijo v državi(aka Kučan).

Ajmo vitezi, kje ste? Narod vas čaka, da jih odrešite!
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Crimson_Shadow ::

Nimam nobenega, kaj šele belega, oklepa. Kak meniško haljo bom pa že zbezal. :))
We create worlds

Thomas ::

Ajmo vitezi, kje ste? Narod vas čaka, da jih odrešite!


Ne nori.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

IgorGrozni ::

Heh, Thomas, tale nad tabo je...

Pravljičen pogum, neomajna volja, prodorni pogled, železna roka, pravični meč.

...Janšev volilec.

Igor

Mipe ::

Volk| je izjavil:

Ti "vitezi" ne smejo biti sedaj v parlamentu ampak mladi sveži ljudje, kateri so zagnani, dovolj izobraženi in seveda: morajo imeti jajca se spopast s mafijo v državi(aka Kučan).

Misliš te večne študente, ki na vse načine nategujejo državo, njene državljane in celo lastne starše?

Volk| ::

Mipe je izjavil:

Volk| je izjavil:

Ti "vitezi" ne smejo biti sedaj v parlamentu ampak mladi sveži ljudje, kateri so zagnani, dovolj izobraženi in seveda: morajo imeti jajca se spopast s mafijo v državi(aka Kučan).

Misliš te večne študente, ki na vse načine nategujejo državo, njene državljane in celo lastne starše?


Zdaj ko si tako napisal...ja kdo nam pa sploh ostane? Joj, joj, težko nam.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Mipe ::

Saj, to so edini, ki jih zanima politika. Drugi se zavedajo, da v politiki ne bodo ničesar spremenili, da ne bo nič šlo po njihovem, če se ne bodo igrali enake igre kot drugi.

bezerk ::

Nekateri so pred meseci govorili o resetiranju države.
Se strinjam, le na drugačen način, vse LEVO in vse DESNO, kar danes obstaja na politični sceni v SLO, v gulag v Sibirijo.
Rabimo popolnoma novo ekipo.

ABX ::

Da rabimo nekaj novega se strinjamo, vendar do zdaj (vključeno z mano) še noben ni predlagal nič pozitivnega.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Buggy ::

nam reset in reinstalacija nic ne pomaga, ce imamo se vedno isti zagnojen hardware iz katerega ne mores delat cudezev (narod).

se Hiren's boot CD ne bo naredu cudeza.

Ovce hitro pojdimo meketat h koritcu kjer obljubljajo pleskoti nebesa v oblakih.

Jaz sem zakljucil s to temo...status....hybernate

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Karaya 52 ::

V krizi ima narod priložnost da se strezni in ponotranji nekatera načela liberalnega kapitalizma. Lahko se nagne tudi na drugo stran in gre po poti Severne Koreje. Ta analogija je primerna, je črno bela vendar točna, socializem je slab, kapitalizem je dober. Potrebno se bo odločiti, čustva na stran.

Volk| ::

Kapitalizem ni dober, to priznavajo že vsi. Kapitalizem je podoben piramidnemu sistemu(aka fairplay,..). Na vrhu je posel, spodaj so ovce, prej ali slej pa se piramida poruši. Očitno se pa začenja ta piramida rušit v svetovnem merilu.

Socializem je veliko boljši, problem je le v narodu(kot je napisal Buggy). Sama ideja socializma pa je ena boljših ureditev.
Se vam že kolca po Jugoslaviji, kaj?:D.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Matako ::

Problem socializma je v osnovi le en, vendar je smrtonosen - zatira ambicijo posameznika in se spogleduje s paraziti ali jim celo pomaga pod pretvezo solidarnosti.

In to je sistemska napaka, ne nek "problem naroda".

Dol s paraziti!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Thomas ::

Neosocialisti bi radi ohranili status quo. Ker kapitalizem je po njihovem vzrok vsega zla. Tako se nekaterim od njih (mislim na naprimer Gustinčiča) zdi že 80 let. Drugim se zdi tako samo 10, 20 let. Vendar tako mislijo, nimaš kaj.

Zdaj, ko zmaga SD in satelitov ni več tako nujna in ko bo zmaga nasprotnika najbrž pomenila slovo od kapitalizma, pa že celo temo navijajo tezo, da "rabimo nove obraze". Mogoče jih res rabite. Zamenjajte Pahorja v SD, okrepite Kresalovo, karkoli. Volilci SDS bodo volili SDS in če levica ne bo stopila za Pahorja (ali Jankoviča) bo Janša prišel na oblast in "nenačelno" to izkoristil za odpravo socializma. Izdal bo svoje mladostne socialistične ideale in nam pripeljal kruti kapitalizem.

Problem je seveda, ker tudi Pahor v naslednjem mandatu ne bo mogel socializma ohraniti. Nikakor ne.

Zato t.i. tranzicijska levica nuca nove obraze in MORA obsoditi Janšo zaradi orožarskih poslov. Sicer bo res šel avtohtoni slovenski socializem v maloro.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Matako ::

Volk| je izjavil:


Se vam že kolca po Jugoslaviji, kaj?:D.


Niti najmanj - Juga je bila šala. Na koncu celo slaba.
/\/\.K.

Thomas ::

Se vam že kolca po Jugoslaviji, kaj?


Noesocialisti razmišljajo tudi o vrnitvi samoupravljanja, zgleda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Matako ::

Neosocialisti niso prav nič neo. Saj pri nas gre večinoma za jugonostalgike. Ena stvar, ki jim jo ne moreš vtepsti v glavo je, da je bila SFRJ, tako kot "socializem" splet vrste okoliščin sredine 20. stoletja, ki niso ponovljive in zato ne Juge, ne socializma, ne bo nazaj. Saj ne v kaki udobni varianti. To je tako kot osemdeseta - lahko narediš 100 revival koncertov s senilnimi glasbeniki tistega časa, samo ne pomaga, ker je k-o-n-e-c. Pač tako je.

Prej to dojameš, prej greš lahko naprej.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Thomas ::

Neosocialisti niso prav nič neo.


Drži. Vendar ta psovka mi je všeč in sem jo z veseljem uporabil.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Matako ::

Thomas je izjavil:

Neosocialisti niso prav nič neo.


Drži. Vendar ta psovka mi je všeč in sem jo z veseljem uporabil.


Ja samo njim je pa celo všeč, da jih tako kličeš, veš. Se jim zdi, da so moderni ;)
/\/\.K.

Thomas ::

Lahko bi rekli neosoci. Kej boljš?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Volk| ::

Jaz nisem ne neoxxxx, ne karkoli drugega.
Samo koliko poslušam starejše ljudi, kateri so živeli tedaj(jaz sem bil v tistih časih še otrok, tako da moje mnenje ne šteje), je bilo tedaj veliko boljše kot sedaj. Ne vem, zakaj pol to pravijo, če je kapitalizem boljši. Mogoče za peščico, ker lahko bolj kradejo pa niso kaznovani.

Za mene itak nobena vlada ni dobra. Isto tako je sistem kapitalizma slab. Poglejte sistem delničarstva. Si je izmislila, peščica ljudi, kateri nočejo delat, da bi služli na račun drugih.
Da o sistemu bank ne govorimo. Najslabša ustanova kaj obstaja! Služijo z denarjem, ki ga nimajo.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Matako ::

Volk| je izjavil:

Jaz nisem ne neoxxxx, ne karkoli drugega.
Samo koliko poslušam starejše ljudi, kateri so živeli tedaj(jaz sem bil v tistih časih še otrok, tako da moje mnenje ne šteje), je bilo tedaj veliko boljše kot sedaj. Ne vem, zakaj pol to pravijo, če je kapitalizem boljši. Mogoče za peščico, ker lahko bolj kradejo pa niso kaznovani.


No jaz sem bil v tistih časih kritičen mladinec - in ti povem iz prve roke, da so te ti stari nategnili- Kradlo in parazitiralo se je še bolj kot danes ali pa saj toliko - končno govorimo o sistemu, ki je naredil Zidarja in Hildo to, kar so danes. V kapitalizmu bi bila že takoj od začetka pometala stopnišča in obračala pleskavice. Ampak v jugosocializmu je negativna selekcija poskrbela, da so taki liki prišli gor. Isto velja za skoraj vse obraze, ki jih videvaš danes. Večina današnjih politikov so otroci socializma. Aja.. pa ti je všeč gospodarska kriza? Ne ta danes. Una ta prava. Rašn-stajl. 1000% inflacija in za vsak klinac švercat v tujino? Bi ti pasalo to? Meni se je zdelo patetično in zaradi tega smo bili tarča šal po vsem svobodnem svetu... razen v Libiji ipd. seveda.

Socializem je bil kurac.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Thomas ::

Jaz nisem ne neoxxxx


Neosoc se ti lepo poda. Zahtevaš nazaj samoupravni socializem in družbeno lastnino, ker so ti tastari (očitno tudi neosoci) povedali da je bilo takrat lepo.

Ne vem, zakaj ne bi tega naravnost povedal - ja, jaz sem za vrnitev v čase in razmere izpred 30 let. Ne bi bil edini. Vsaj 10 do 20 procentov Slovencev misli tako.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

WarpedGone ::

Jaz nisem ne neoxxxx, ne karkoli drugega.

Nisi to za kar se naglas deklariraš ampak to kar trdiš.
Če zagovarjaš socialistične ideje, si socialist. No way around it. đ

Samo koliko poslušam starejše ljudi, kateri so živeli tedaj

Mlad si še in še ne veš nekaj življenskih resnic. Ena izmed njih je da "včasih je blo bolš". Pa ni sploh važno, kdaj, kje, kdo, zakaj, kako. Izvzameš lahko samo par vojnih let ko je dovolj zaHebano, da ta človeški mehanizem pade. Mehanizem, ki iz spomina veliko hitreje briše neprijetne zadeve, prijetne pa ostajajo v njem še dolgo.
Ja, v določenih pogledih je blo včasih bolje. Ampak iz točno istih je sedaj še slabše, kot bi lahk blo. Si že kdaj najel kak kredit? Ko dobiš denar v roke, ti je ful fajn, ampak pol ko ga je treba vračat pa moraš naredit več, kot pa dobiš. In tile stari cepci, ki so sedaj ful pametni, kako je blo včasih bolje, so dobesedno krivi, da nam gre sedaj še slabš, kot bi nam moralo it glede na ustvarjeno. Mi moramo plačevat njihove (državne) kredite, zarad katerih so oni živeli bolje, kot pa bi moral glede na to, koliko so ustvarili. Ja, niso oni direkt vzel kredita, so pa podpiral in plosklal sistemu, ki je tako deloval. Lahko bi jih bilo sram, ampak tega premisleka niso sposobn. Krivi so vedno drugi.

Socialistom je treba v glavo vbit osnovo: poješ lahko samo to, kar ti na njivi zrase. Da pa kaj zraste, je treba pa mal delat. Samo od sebe zraste hudo malo in bo premalo za vse pa sploh ni važno po kakšni formuli in procentih si tisto razdelimo. Če bo zrastlo 10x več bomo mel 10x več za delit.

Zato je treba v prvi fazi vzpodbujat ustvarjanje. Kakršnokoli, kjerkoli, kdorkoli. Ne sme bit "premalo plačanega dela", ker to zelo hitro postane neopravljeno delo in smo revnejši.
Zbogom in hvala za vse ribe

Brane2 ::

Ne štekam tole glede starih kreditov, ki da jih je treba vračat.

Glede na SLO je bila YU zadolžena zgolj simbolično.

Zakaj so potem tisti krediti problem, sedanji doddatek pa ne ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Matako ::

Brane2 je izjavil:

Ne štekam tole glede starih kreditov, ki da jih je treba vračat.

Glede na SLO je bila YU zadolžena zgolj simbolično.


Z *jugoslovanskega* stališča niti pod razno ni bila to samo simbolika ampak resen in zelo omejujoč dolg.

Ja s stališča ene srednje velike korporacije je bilo tisto drobiž, ampak za jugoslovansko gospodarstvo pa ni bil in je delal hude probleme. Saj veš, če nimaš možnosti služiti.. je lahko že 100 ojrov kar grd dolg.

Pozabljaš, da je imela SFRJ hočeš-nočeš zelo šibko gospodarstvo - pa obračaj redke uspehe kakor želiš.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

BlueRunner ::

Karaya 52 je izjavil:

Ta analogija je primerna, je črno bela vendar točna, socializem je slab, kapitalizem je dober. Potrebno se bo odločiti, čustva na stran.

Socializem je slab, kapitalizem je slab.

Če bi bil prisiljen v ti dve skrajnosti, si bi verjetno izbral kapitalizem in iluzijo tega, da lahko sam kaj spremenim.

Najboljša rešitev je tehtanje med tema skrajnostima in konstantno, neprekinjeno iskanje in štelanje ravnotežja med "jaz" in "mi".

Brane2 ::

Matako je izjavil:




Z *jugoslovanskega* stališča niti pod razno ni bila to samo simbolika ampak resen in zelo omejujoč dolg.

Ja s stališča ene srednje velike korporacije je bilo tisto drobiž, ampak za jugoslovansko gospodarstvo pa ni bil in je delal hude probleme.


In kako se je spremenilo stališče sedaj ?

Kaj sedaj, ko je SLovenija V ABSOLUTNEM merilu dolžna AFAIK več kot prej cela YU ? Ali ko to isto velja za Hrvaško, verjetno tudi za Srbijo itd ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Matako ::

Brane2 je izjavil:

Matako je izjavil:




Z *jugoslovanskega* stališča niti pod razno ni bila to samo simbolika ampak resen in zelo omejujoč dolg.

Ja s stališča ene srednje velike korporacije je bilo tisto drobiž, ampak za jugoslovansko gospodarstvo pa ni bil in je delal hude probleme.


In kako se je spremenilo stališče sedaj ?

Kaj sedaj, ko je SLovenija V ABSOLUTNEM merilu dolžna AFAIK več kot prej cela YU ? Ali ko to isto velja za Hrvaško, verjetno tudi za Srbijo itd ?


Še enkrat... meni tudi 10K eur dolga ni nič. Vrnem ga lahko v doglednem času. BREZ omejevanja nakupov ali karkoli.


Komu drugemu... razumeš kaj ti želim povedati?

Pa je absolutno enak denar.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Brane2 ::

Matako je izjavil:


Še enkrat... meni tudi 10K eur dolga ni nič. Vrnem ga lahko v doglednem času. BREZ omejevanja nakupov ali karkoli.


Komu drugemu... razumeš kaj ti želim povedati?

Pa je absolutno enak denar.


Amapk ti si poln denarja, ker razprodajaš imetje, ki so ga pridelali predniki in ker si skrajno zožil pravice delavcev.


Kaj od tega ne bi mogla narediti YU ?
Pač zmenili bi se za prodajo državnega imetja in živeli bi od tega.
Ko bi tega zmanjkalo, bi pač "spremenili" pokojninski sistem, "povečali fluidnost" trga dela in sploh vpeljali ostale "moderne" mehanizme.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

WarpedGone ::

Zakaj so potem tisti krediti problem, sedanji doddatek pa ne ?

Slamnati mož oz sklepaš močno predaleč. Sedanji dodatek je nominativno gledano še bistveni večji problem.
Problem tistih časov je, da so tisti krediti naredili ogromno škode za naš "štartni" položaj.
Kakorkoli obrneš - krediti so problem, če ti produkcija ne štima. In produkcija ni štimala takrat in še vedno ne štima sedaj.
Zbogom in hvala za vse ribe

Volk| ::

Se strinjam z Branetom. V samo teh 2letih te vlade smo se zadolžili skoraj polovico dolga prejšnje vlade.
Kje je tu primerjava z Jugoslavijo? Ona je bila zadolžena, glede na sedanje razmere Slovenije je bil tisto drobiž. Kot je že povedal Brane, pa bi z lahko Jugoslavija plačala tisti drobiž, če bi sprejela take ukrepe kot hočejo sedaj naše pamenetne vlade.
Me prav zanima, koliko je bila Jugoslavijo zadolžena na posameznika? Sedaj je vsak slovenec zadolžen mislim da nekje dobrih 6000€.
Naj kdo izbrska podatek za Jugoslavijo. Bomo prav lepo presenečeni.
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

Gregor P ::

Brane2 je izjavil:

Pač zmenili bi se za prodajo državnega imetja in živeli bi od tega.
Komu bi to prodali? Zahodnjakom? Dober lastnik pač ne bo kupoval nacionaliziranega imetja, ki ga bo lahko izgubil takoj, ko bo država "demokratična" ker ga bo treba vrniti pravim lastnikom:|
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Brane2 ::

Gregor P je izjavil:

Brane2 je izjavil:

Pač zmenili bi se za prodajo državnega imetja in živeli bi od tega.
Komu bi to prodali? Zahodnjakom? Dober lastnik pač ne bo kupoval nacionaliziranega imetja, ki ga bo lahko izgubil takoj, ko bo država "demokratična" ker ga bo treba vrniti pravim lastnikom:|


Ajde. In kaj so kupovali do sedaj ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Gregor P ::

Niso; kupili so le tisto kar se dejansko dalo kupiti (in je imelo urejene papirje), takrat pa tega ni bilo veliko; zakaj misliš je še danes toliko propadajočih stavb na elitnih lokacijah naokoli? Mar resno misliš, da jih nobeden ne želi kupiti?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Brane2 ::

In papirjev v YU ne bi mogli urediti... zakaj ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Predčasne volitve 2014 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20150297 (46610) Invictus
»

Estonija javno razkriva izvorno kodo programa e-volitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7520672 (18446) poweroff

Več podobnih tem