» »

Kako blokirat p2p promet ?

Kako blokirat p2p promet ?

kocbek ::

Postavljen imam server s sistemom Ubuntu server 10.0 , kateri deluje kot router, dhcp server.
Sedaj me pa zanimam, kako bi lahko blokiral p2p promet?
?????

revvs ::

Čisto blokirati ne moreš če še hočeš download oz. upload preko p2p, ker kako boš potem ti vedel kakšen port kdo uporablja preden se začne download oz. upload. Blokiraš dostop do tvojega računalnika, prvi korak je vsekakor da onesposobiš upnp, ker upnp odpira promet neglede na to če imaš ti vse zablokirano. Ti moraš nastaviti pred požarnim zidom in potem dovoliš samo promet za email, strani in podobne zadeve vse ostalo pa je naj zablokirano. Preveriš pa seveda če deluje tako da najprej zablokiraš vse (in probaš na internet), ker samo tako veš če se ne vmešava kaj in ti avtomatsko odpira povezavo.

kocbek ::

Hvala za odgovor.
Sam vem da je skoraj nemogoče zapret vse porte.
Želel bi zapreti vse porte razen tistih, ki so potrebni (22,80,53..)
In tukaj imam težave, nikakor mi ne uspe?Probal sem tudi že z L7-filtri.
Mogoče še samo kakšen napotek, kje v ubuntu server-ju 10.10 onemogočit upnp?
?????

revvs ::

Jaz vedno mojo povezavo sprobam preko utorrent. Utorrent je tak program ki vedno odpre povezavo, tako na routerju in v OSu, čeprav imaš vse blokirano preko firewall. Ko je enkrat odprta povezava, mislim da celo potrebno ponovno naložiti firmware na router, da je sigurno da še ni kaj ostalo v memoriji. Tako dolgo dokler se paketi pretakajo preko uTorrent, tako dolgo znaš da nisi blokiral :) Pred tvojim firewall je vedno OS in OS pove končno besedo. Zdaj ne vem kako je s temi novi Linux OSi ki so vse bolj podobni Win, vendar starejši niti niso imeli upnp. Jaz uporabljam samo komand linuxe z minimalno nastaitvijo in tam lahko enostavno določiš na tvojem omrežju kateri IP ne sme, lahko tudi določiš v tabelah ip. Kako nastaviš je odvisno od tvojih omrežnih naprav in pretoka paketov, jaz sem na Win nekatere IP (Microsoft špijun statistiko) blokiral kompletno na celotnem področju, ping imam tudi blokiran :), drugo sem pa samo v določeno smer preusmeril, preko routerja. Probaj po tem ko nastaviš če utorrent download/upload deluje, tako boš vedel :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

Oddelek: Omrežja in internet
1896486985 (37121) Rias Gremory
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

372340900 (41356) ignats
»

Program ali modem ali požarni zid?

Oddelek: Pomoč in nasveti
272303 (1422) user-pass
»

Svetovni dan IPv6 bo 8. junija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
5518437 (16288) MrStein
»

Razpoloviti povezavo,pomoč prosim!

191826 (1315) xjan1989

Več podobnih tem