» »

Razpoloviti povezavo,pomoč prosim!

Razpoloviti povezavo,pomoč prosim!

xjan1989 ::

Lp,

trenutno sm si uredil da imam povezavo od AMISA in sicer povezavo 10mb/768 kbs. Na tej povezavi so prek modema-ruterja ki se ga dobil zraven povezani 3-je računalniki. In bi rad povezavo razporedil povezavo na polovico. Tako da bi moj računalnik uporablkaj polovica in ostala dva polovico. Imam problem ker če moj strič kaj downloada na svojem računalniku meni dobesedno pinga in ne morem igrat igric(50 pinga normal,imam vsaj 200). Preiskal sem kar velik forumov ampak nisem nasel nekoga ki bi mel istega problema.

Prosim za pomoč, hvala:)

Lahko me tudi dotate na msn: janpokersnik@hotmail.com ce ima kateri cas.

jan01 ::

Na vsak računalnik installiraš program net limiter.

xjan1989 ::

Se ktera druga moznost? tnx :)

#000000 ::

Router, seveda tak da ima možnost omejevanja bandwitha.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

xjan1989 ::

em... mi lahko to natančneje opišetei kako?ali pa če me dodaš na msn: janpokersnik@hotmail.com .. imam tudi vprašanje kako je možno da imam 10mb/768kbs amis povezavo pa sem npr. edini na računalniko pa mi v igrah dobesednoi pinga(na lagometro mi kaze skos enako) in pinga mi kar skos 130-200 pa mi na amiso vedno rečejo naj nardim neke meritve pa jim pošljem pa nikoli ne dobim odgovora...

Lp.

poweroff ::

QoS - Quality of Service. Določiš, da ima igranje igric večjo prioriteto kot mula in bittorrent. To se da nastaviti na nekaterih routerjih...
sudo poweroff

BlazP ::

Pa dejansko to kdo uspesno uporablja? Ko sem vklopil QoS na svojem routerju, ni bilo nic bolje, kvecjemu slabse. Sklepam da zaradi dodatnega procesiranja paketkov, ki je obremenjevalo router in posledicno povecalo odzivnost.

xjan1989 ::

samo js mam tisti ruter-modem k je od amisa.. ke je vse v enem al kr neky:) pac kk naj naredim da bom lahko normalno igral cetudi nekdo na drugem racunalniko downloada kaj :)?

Hvala!!!

#000000 ::

Ne vem kaj je to od amisa, ampak če ni router pol nimaš kej balinat pa tud vsak router nima bandwith limiterja, ampak moraš tazga kupit-narest.

Pejt na bolho najdi neko poceni škatlo z dvema mrežnima + switch in nanjo instalireaj nek linux router-firewall recimo clarkconnect je cool, ali pa monowall in še ene 20 spodobnih free zadev.

Pol boš vse svoje mašine priklopil na ta switch, ter vsaki določil svoj IP naslov, odpreš router webgui in nastaviš za vsak IP-računalnik kolko ima bandwitha in prioriteto.

Na ta način ti ne bo tisti ki downloada pobral ves bandwith in boš lahko igral med tem ko bo on DL-jal. Vse to lahko dobiš za cca 50+ € išči mašine ki imajo recimo 400 mhz procesor in 128 mb rama pa si zmagal. LP

amigo_no1 ::

@lover
SpeedTouch 7xx (WL) ?

xjan1989 ::

@jeje997

točno tega mam ja :( sicer mam tudi ruter ki je vreden kakšnih 50 evorv samo ne verjamem da gre tko narest :S

amigo_no1 ::

Na tem modemu/routerju ne boš nič pametnega nastavil (pa še zaklenjeni so po defaultu (nimaš admin dostopa) ).

Najceneje boš prišel skozi če boš upošteval nasvet , ki ga je dal #000000.

So računalniki povezani žično ali preko wifija ?

Zgodovina sprememb…

xjan1989 ::

žično :( bi mogoče obstajal program al pa nastavitev da nastaviš npr. posebej za igro al pa za računalnik da si prisvoji npr 1mb/256kbs-- 1 tretjino od celotne povezave... :S

lp

amigo_no1 ::

Mogoče netlimiter .

Mobidick ::

Netlimiter je le za omejevanje prometa. Deloma bi bilo vredu, na vsakem PCju nastaviš koliko boš dopustil downloada in uploada. Za znižanje pinga pa obstajajo tudi softverske rešitve, ki ti dejansko delajo isto kot tisti strojni routerji. Če bi uporabljal navadni kabelski ali dsl modem, bi uporabil cFos, ker pa imaš routar, pa potrebuješ cFos speed. poguglaj! Zadeva je res enkratna in deluje. Jaz sem prej na SiOLu na modemu vedno uporabljal cFos, ki mi je na polno zasedeni liniji pinge zniževal na dovolj nizke vrednosti (pod 100ms), da se je dalo normalno surfati, nisem pa mogel igrati vmes. Ta amisov modem pa po moje že ima neki osnovni QoS, saj lahko na zasedeni liniji tako surfam kot tudi špilam CoD2 (+ skype) povsem normalno (pinga je pod 80ms v sami igri). Seveda uporabljam tudi cFos speed, kjer se nastavi, da naj favorizira ping.

Če pa te zanima strojna rešitev, doma imam posebaj prirejen PC v router s CompactFlash čitalcem in kartico 128MB, kjer je nameščen m0n0wall. Sam ga nikdar nisem znal nastavit povsem zadovoljivo. Je pa sicer intel P 166MHz, 64MB, 2xLAN, in popolnoma zadošča za m0n0wall. PC je neslišen, mere so pa 38x27x11 cm.
The future is digital!

poweroff ::

Joj, ne človeka strašit s postavljanjem lastnega linux routerja. Brez zamere, sam sem an linuxu že precej časa, pa bi verjetno prekleto premislil, preden bi šel sam programirat router. :D

Kaj pa kakšna varianta dd-wrt za "navadne" routerje? A to obstaja?
sudo poweroff

amigo_no1 ::

Jaz imam ping pod 100 ms (do slo-techa) (pc povezan preko wifija na Linksys WRT54GL 1.1 (firmware: Hyperwrt G Thibor 1.5c ) , na katerem sta zagnana 2 nabiralca rožic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

xjan1989 ::

@mobidick igram isto cod2 tko da prosim če me dodaš na xfire: xtrrr ali na msn: janpokersnik@hotmail.com , da mi lahko potem prek venta pa to pomagaš če maš čas.Če se prav razumel ti cFos zniža ping čeprav nekdo download na drugem računalniku? je mogoče z netlimiterjo nastavit da igra(cod2) porabi toliko download oz. uploada da men nebi pingal:) ali pa ker ostali program. ali pa program da mi v bistvo prisvoji 1/3 moje celotne povezave (1mb/256 kbs). Upam da me je razumel kteri:p

Hvalaaaa!!!

Mobidick ::

Bova v četrtek poskusila (če ti ne bo uspelo do takrat že samemu), danes verjetno ne bom imel časa. Pravkar migriram na Visto :O. Jaz imam sicer samo moj PC gor vklopljen, vendar lahko imam hkrati odprto eMulo in uTorrenta, pa gre kljub temu igrat (ping do cod2 strežnika pod 100ms - pa še s kolegom se vmes pogovarjama preko skype-a). Uporabljam sicer The All Seeing Eye - zdaj so ga zopet porihtali, tako da dela kot je prej.

Z netlimiterjem lahko dodeliš celotni povezavi koliko naj ima uploada in downloada, lahko pa tudi posameznim programom. Tukaj bi bilo najbolj smiselno, da ga namestiš na stričevo mašino, in mu tam omejiš celotno internet povezavo, da je ne bo kradel tebi :D. Lahko ga tudi na tvojo mašino, s tem imaš vsaj pregled nad vsemi programi, koliko D/U vzamejo v določenem trenutku. cFos Speed pa bi moral namestiti na obe mašini (v nastavitvah od cfosa potem samo obkljukaš, da naj favorizira ping), lahko še pa posebaj nastaviš prioritete za določen program ali protokol. Recimo, da ko downloadaš z uTorrentom, naj le ta ima minimalno prioriteto, winamp (s katerim pa hkrati poslušaš glasbo z interneta) pa maksimalno, in potem bi moral winamp načeloma neprekinjeno igrat. Te prioritete so v bistvu že tak vnesene, lahko se edino malo poigraš z njimi, mogoče še kakšen program dodaš.
The future is digital!

xjan1989 ::

mobidick prosim da me še enkrat dodaš na xfire ali pa me vsaj klikneš. rabim pomoč pri cFos. tnx


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

cFosSpeed

Oddelek: Omrežja in internet
102109 (1719) steev
»

Preveliki pingi (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
525153 (4560) [L4M3RZ] - TinLaDeN
»

cFos pppoe driver

Oddelek: Omrežja in internet
111132 (967) BaRtMaN
»

Program za ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
241864 (1259) mamut
»

Adsl vprašanja

Oddelek: Omrežja in internet
332273 (1717) Vrvy

Več podobnih tem