» »

Hišni kino in kabli

Hišni kino in kabli

fosil ::

Razmišljam o nakupu hišnega kina, oziroma o malo boljšem ozvočenju za televizijo.
Sedaj pa me zanima kako je s kabli za tiste zvočnike ki naj bi stali zadaj, torej za kavčem.
V prospektih in opisih to ni nikjer omenjeno, ali mora do njih peljat kabel ali so to brezžične zadeve?
Če so kabli, kako mate to rešeno?
Tako je!

delfinus ::

Jaz imam s kabli pod parketom. Sem projektiral sobo v mislih na zadnje zvocnike. Sicer pa ti preostane se, da jih skusas skriti za stranskimi lajstnami, preprogo, pod kavci ipd, ce le gre tako. Brezzicni zvocniki tudi to je mogoce, a kaksne kakovosti ne pricakuj v tem primeru.

lp, d.

St235 ::

Naćeloma rabiš kable, so tudi brezžične variante ampak so občutno dražje rešitve predvsem pa slabša kvaliteta.

zile ::

Obstajajo tudi kvalitetni flat kabli, ki jih nalepiš na steno.

Okapi ::

Predvsem pa tudi brezžični zadnji zvočniki v resnici niso čisto brezžični, ker jih moraš priključit na štrom. Pač lepo razpelješ kable - najboljše razmerje kakovost/cena imajo kar navadni cat5 omrežni kabli. Nekateri avdiofili jih razdrejo in vzamejo samo po eno parico za vsak zvočnik.

O.

fosil ::

Res sem upal da je bilo v zadnjih 20 letih tukaj kaj napredka, ampak očitno ne :|
Verjetno bom potem raje vzel samo sprednje zvočnike, oziroma sistem 2+1.
Tako je!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12232316 (23855) p|X|
»

Ozvočenje za hišo (in mogoče vrt)

324578 (3886) LJ4L
»

wireless 5.1 Surround Sound System

71489 (1298) CompMaster
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

16634667 (17438) josko674
»

Nakup hišnega kina, kaj svetujete?!

Oddelek: Kaj kupiti
81591 (1396) trdoreh

Več podobnih tem